- مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه – تاریخ 12 خرداد (2 ژوئن)
افزایش قیمت نفت نه تنها به نفع (ارز) کشورهایی است که با صادرات نفت سر و کار دارند، بلکه رشد ارزهایی که فشار شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) موجب میشود بانک مرکزی به سمت سیاستهای انقباضی حرکت کنند را فراهم میکند. این موضوع میتواند بدین معنی باشد که کرون نروژ (NOK) و ارزهای کشورهای اروپای مرکزی و شرقی (CEE) در برابر دلار آمریکا قویتر شوند. در کشورهای CEE انتظار میرود زلوتی لهستان (PLN) و فورینت مجارستان (HUF) نسبت به کرونای چک (CZK) عملکرد بهتری داشته باشند.
دلار آمریکا: رشد قیمت نفت تنها به نفع کشورهای صادرکننده نفت نیست
این مسئله برای کشورهای صادرکننده نفت و ارزهایشان (NOK، دلار کانادا (CAD) و پزو مکزیک (MXN)) مفید است. اما افزایش قیمت نفت همراه با اثرات پایهای موجب افزایش قیمت مصرف کننده و تورم نیز میشود. همین امر احتمال تصویب سیاستهای انقباضی توسط بانکهای مرکزی را افزایش میدهد. در نتیجه تصویب سیاستهای انقیاضی ارز آن کشور رشد خواهد کرد.
ارزهای کشورهای CEE که CPI در آنها بالاتر از اهداف بانک مرکزی است بیشترین نفع را از موضع سیاستهای انقباضی بانک مرکزی خواهند برد. در نروژ بهبود اقتصاد و افزایش CPI میتواند موجب شود بانک مرکزی این کشور (Norges Bank) دو بار نرخ بهره را افزایش دهد. این مسئله موجب رشد کرون نروژ (NOK) خواهد شد. در سمت دیگر پیشبینی نمیشود بانک مرکزی آمریکا نسبت به افزایش قیمتها فعلا واکنشی نشان دهد و نرخ بهره را افزایش دهد. نرخ بهره واقعی منفی در آمریکا موجب ادامه روند نزولی دلار مخصوصا در برابر ارزهایی که بانک مرکزی آنها نسبت به افزایش قیمت واکنش نشان میدهند، میشود. به همین دلیل کرون نروژ (NOK) و ارزهای کشورهای CEE میتوانند در برابر دلار رشد کنند.
یورو: افزایش CPI و عدم واکنش بانک مرکزی اروپا (ECB)
دیروز داده تورمی CPI ناحیه یورو 2% اعلام شد. با توجه به نظرات اخیر اعضای بانک مرکزی اروپا، فعلا خبری از تغییر سیاستهای پولی همساز (accommodative) نخواهد بود. پیشبینی نمیشود در جلسه ماه ژوئن (که در 10 ژوئن یا 20 خرداد برگزار میشود) بانک مرکزی اروپا در مورد کاهش سیاستهای QE صحبت کند. با این حال تا زمانی که بانک مرکزی آمریکا افزایش فشارهای قیمتی را نادیده بگیرد این موضوع میتواند برای دلار آمریکا زیانآورتر باشد چرا که بهبود اقتصاد جهانی بیشتر به نفع یورو خواهد بود تا دلار آمریکا.
پوند انگلیس: افت به دلیل نگرانیها از گونه هندی ویروس کرونا
نگرانیها در مورد شیوع گونه هندی ویروس کرونا و ریسکهای بازگشایی کامل اقتصاد در 21 ژوئن (31 خرداد) بار دیگر موجب افت پوند شد. اما احتمالا این افت موقتی خواهد بود چرا که جفت ارز GBPUSD حوالی 1.410 حمایت قوی دارد. تاثیر منفی گونه هندی ویروس کرونا در جفت ارز EURGBP (در مقایسه با جفت ارز GBPUSD) بیشتر خواهد بود.
ارزهای CEE: زلوتی لهستان (PLN) و فورینت مجارستان (HUF) همچنان علمرد بهتری نسبت به کرونای چک (CZK) خواهند داشت
روز گذشته زلوتی لهستان نسبت به همتایان خود در CEE عملکرد بهتری داشت. افزایش CPI و نگرانی دولت از افزایش فشارهای تورمی از جمله دلایل برای این عملکرد خوب بودند. لحن فوق داویش (Ultra-Dovish) اعضای کمیته سیاستهای پولی (MPC) تغییر کرده است. همچنین احتمالا در نیمه دوم سال ترکیب کاهش سیاستهای QE و افزایش نرخ بهره را در این کشور شاهد خواهیم بود. این موضوع در کنار مازاد حساب جاری در لهستان میتواند به عملکرد بهتر زلوتی در کوتاه مدت منجر شود. در ادامه امسال پیشبینی میشود PLN و HUF عملکرد بهتری نسبت به CZK داشته باشند.
منبع: ING
جهت پیگیری اخبار و تحلیل های فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرامی UtoFX بپیوندید.
برای یادگیری معامله بر اساس تحلیل سنتیمنت و اخبار به مطالب زیر مراجعه کنید:
- کلید معامله بر اساس سنتیمنت تازه
- معامله بر اساس سنتیمنت در فارکس: چند مثال
- آموزش استراتژیهای معامله بر اساس اخبار در فارکس
- استراتژی برنده –معامله بر اساس اخبار