- مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه – تاریخ 4 تیر (25 ژوئن)
بازارهای نوظهور چرخه سیاستهای انقباضی را به دست گرفتهاند. این هفته مکزیک و مجارستان به برزیل و روسیه در چرخه سیاستهای انقباضی پیوستند. کره جنوبی نیز روز گذشته اعلام کرد عادی سازی سیاستها را امسال انجام خواهد داد. انتظار داریم ارزهای این کشورها تابستان امسال با تقاضای خوبی مواجه شوند البته سرمایه گذاران باید نسبت به اقدامات بانک مرکزی آمریکا هوشیار باشند.
دلار آمریکا: شرایط ارام به برخی ارزها اجازه رشد داد
شاخص دلار (DXY) به آرامی در حال پس دادن رشد 2% هفته گذشته خود است. طی هفته گذشته بیشتر ارزهای نوظهور (EM) بین 1.5% تا 4.5% در برابر ین ژاپن رشد کردند. همچنین بیشتر ارزهای نوظهور در برابر یورو رشدی بین 0.5% تا 3% داشتند.
فضایی که دلار آمریکا در آن آرام باشد (ریسک پذیری در بازار) موجب میشود ارزهای گفته شده عملکرد خوبی داشته باشند. این فضا احتمالا امروز ادامه خواهد داشت و بازارهای سهام در دنیا (از جمله آسیا) به سمت ثبت سقفهای جدید حرکت خواهند کرد. روز گذشته بازار سهام آمریکا به دلیل خبر پیشرفت در زمینه بسته زیر ساختی (توافق دو حزبی 559 میلیارد دلاری) رشد کرد.
این شرایط آرام برای دلار تا زمان شوک بعدی بانک مرکزی آمریکا (فد) ادامه خواهد داشت. آیا این شوک امروز خواهد بود؟ پیشبینیها حاکی از این هستند که بازار انتظار افزایش زیادی در داده تورمی ماه مه PCE دارد. (PCE سالانه 3.9% و PCE خالص سالانه 3.4%). چنین دادهای میتواند سورپرایز بدی باشد و فد را مجبور به کاهش خرید اوراق و تعیین سیاستهای انقباضی زودتر از موعد کند.
اگر شاهد سورپرایزی از دادههای تورمی PCE نباشیم، احتمالا شاخص دلار روند ساید خود را ادامه خواهد داد و یا به سمت محدوده 91.50 حرکت خواهد کرد.
یورو: بانک مرکزی اروپا خرسند از ضعف یورو
بانک مرکزی اروپا (ECB) اطمینان حاصل کرده یورو در برابر تقویت دلار به خوبی افت داشته باشد. برخلاف کشورهای بازارهای نوظهور که احساس میکنند باید نسبت به افزایش تورم در ماه تابستان واکنش نشان دهند، بانک مرکزی اروپا از افت یورو خرسند است و به میرسد عجلهای برای تصویب سیاستهای انقباضی زودتر از موعد ندارد. به همین دلیل است که پیشبینی میشود یورو، ین ژاپن و فرانک سوئیس در معاملات انتقالی فصل تابستان نقش ارز تامین کننده مالی را داشته باشند. البته اگر ECB در ماه سپتامبر بپذیرد بهبود اقتصادی روند بهتری داشته ممکن است این روند عوض شود، اما در حال حاضر یورو در برابر سایر ارزها ضعیف خواهد بود.
روبل روسیه (RUB) نیز عملکرد خوبی داشته است. لحن هاوکیش بانک مرکزی روسیه (CBR) و افزایش قیمت نفت از جمله دلایل برای رشد این ارز بودند. با این حال آمار پایین واکسیناسیون این کشور را در معرض بروز موج جدید ویروس قرار میدهد. همچنین جلسه 1 ژوئیه اوپک پلاس رویداد ریسکی برای بازار نفت است چرا که پیشبینی میشود عرضه نفت روزی 500 هزار بشکه افزایش یابد.
پوند: بانک مرکزی انگلیس خریداران را ناامید کرد
روز گذشته پوند عملکرد ضعیفی داشت چرا که بانک مرکزی این کشور آن قدر که بازار پیشبینی میکرد لحن هاوکیش نداشت. البته بانک مرکزی آن چنان داویش هم نبود اما بازار پیشبینی افزایش نرخ بهره را از تابستان سال 2022 قیمت گذاری کرده بود.
انتظار میرود جفت ارز EURGBP همچنان حوالی 0.8535 – 0.8600 نوسان داشته باشد و دامنه حرکتی جفت ارز GBPUSD نیز بین 1.3890 – 1.4010 باشد.
پزو مکزیک (MXN) : چرخه انقباضی زودتر از موعد موجب افزایش تقاضا برای پزو مکزیک میشود
بانک مرکزی مکزیک (Banxico) بازار را غافلگیر کرد و نرخ بهره را با افزایش 25 واحدی (0.25%) به 4.25% رساند. در ماه فوریه (بهمن) این بانک قصد داشت سیاستهای تسهیلی را ادامه دهد و نرخ بهره را به زیر 4% کاهش دهد اما این اتفاق رخ نداد.
این بانک اعلام کرد ممکن است تورم موقتی نباشد و بیش از چیزی که انتظار را داریم ادامه داشته باشد و به انتظارات تورمی آسیب بزند. تورم سالانه این کشور حوالی 6% است و Banxico حال پیشبینی میکند تا فصل سوم سال 2022 به هدف تورمی خود نخواهد رسید.
بانک مرکزی مکزیک به برزیل، روسیه و مجارستان پیوست و زودتر از موعد چرخه انقباضی را آغاز کرد. بانکهای مرکزی کشورهای نوظهور تلاش میکنند از چرخه تورمی فصل تابستان به خوبی عبور کنند.
اقدام بانک مرکزی مشخصا به نفع پزو مکزیک بود و نشان داد بانک مرکزی در مواجه با تورم حاضر به پذیرفتن ریسک نیست.
منبع: ING
جهت پیگیری اخبار و تحلیل های فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرامی UtoFX بپیوندید.
برای یادگیری معامله بر اساس تحلیل سنتیمنت و اخبار به مطالب زیر مراجعه کنید:
- کلید معامله بر اساس سنتیمنت تازه
- معامله بر اساس سنتیمنت در فارکس: چند مثال
- آموزش استراتژیهای معامله بر اساس اخبار در فارکس
- استراتژی برنده –معامله بر اساس اخبار