تحلیل روزانه بازار فارکس: در آب‌های متلاطم همه سوار کشتی دلار می‌شوند

نویسنده: 

زمان مطالعه: 4 دقیقه

  • مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه – تاریخ 16 تیر (7 ژوئیه)

برخی از اصلاحات در بازار دیروز به دلیل قیمت گذاری مجدد در داستان تورم عمدی (reflation) بود. امروز بیانیه جلسه ماه ژوئن FOMC در کانون توجهات است. بازار نگران است که بانک مرکزی آمریکا ممکن است حتی با وجود بهبودی نامتوازن دست به سیاست‌های انقباضی بزند. حواشی اوپک پلاس می‌تواند نوسانات قیمت نفت را افزایش دهد و افت ارزهای کالامحور در برابر دلار ممکن است ادامه داشته باشد.

دلار آمریکا: سخت است که روند نزولی شود

بازارها در جلسه معاملاتی آسیا کمی به ثبات رسیدند. روز گذشته ریسک گریزی در بازار مشهود بود و به همین دلیل دلار مخصوصا در برابر ارزهای کالا محور (مخصوصا ارزهای کالا محور حساس به قیمت نفت) رشد کرد. ین نیز به عنوان ارز امن (Safe-haven) افزایش یافت. 3 عامل مهم در ریسک گریزی روز گذشته بازار نقش داشتند و احتمال می‌رود امروز نیز نقش مهمی را داشته باشند. این 3 عامل عبارتند از: 1. افت شدید قیمت نفت، 2. داده‌های ضعیف PMI خدماتی گزارش موسسه ISM که نگرانی‌ها از بهبود کندتر اقتصاد را افزایش داد و 3. سرکوب شرکت‌های چینی لیست شده در بورس‌های خارجی توسط دولت چین.

در مورد عامل اول می‌توان گفت بازار به وضوح از عدم قطعیت‌های کوتاه مدت مربوط به تولید نفت به سمت نگرانی‌های بلند مدت ثبات در قرارداد این کارتل حرکت کرده است. افت شدید قیمت نفت می‌تواند شکست کامل قرارداد تولید نفت را به همراه داشته باشد و سبب شود نرخ انطباق با کاهش تولیدات نفت افت شدیدی داشته باشد و عرضه به صورت مفرط و بیش از اندازه انجام شود. بازار نیاز دارد اخبار دلگرم کننده‌تری از اعضای اوپک پلاس و مصالحه این کشورها برای ثبات در قیمت نفت دریافت کند.

در مورد عامل دوم، باید گفت نگرانی‌ها از بهبودی کندتر اقتصاد آمریکا بعد از انتشار بدتر از پیش‌بینی داده PMI خدماتی موسسه ISM افزایش یافتند. این داده‌ها می‌توانند با انتظارات نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا رابطه نزدیکی داشته باشند. برخی سرمایه گذاران این خطر را احساس می‌کنند که ممکن است فد در سال 2023 چرخه انقباضی را حتی با وجود آسیب پذیری (بیشتر از انتظار) اقتصاد انجام دهد. به همین دلیل بیانیه امروز FOMC در مرکز توجهات است.

در مورد عامل سوم، بازارها دیدگاه سخت گیرانه دولت چین در برابر شرکت‌هایی که در بورس‌های خارجی لیست شده‌اند را زیر نظر دارند. پیش‌بینی می‌شود این اقدامات چین اولین مرحله مقابله با اقتصادهای غربی در زمینه تکنولوژی باشد. در زمان همه‌گیری ویروس ریسک این اقدامات کاهش یافته بود. افزایش ریسک‌ها در این زمینه می‌تواند ارزهایی مانند دلار استرالیا و دلار نیوزیلند را تحت تاثیر قرار دهد.

 تحلیل تکنیکال روزانه فارکس ۷ ژوئیه (۱۶ تیر) را در لینک زیر بخوانید:
تحلیل تکنیکال روزانه فارکس

با وجود تمام این عوامل به نظر می‌رسد بازار فعلا دلیل کافی برای فروختن دلار نداشته باشد. مخصوصا امروز که احتمال می‌رود دور دوم لحن هاوکیش را از طرف بانک مرکزی آمریکا شاهد باشیم. تحولات اوپک پلاس مسیر حرکت ارزهایی که با نفت در ارتباط هستند را مشخص می‌کند. ارزهایی مثل ین و فرانک از فضای تورم عمدی جهانی بهره می‌برند.

یورو: به شکست ناحیه 1.180 نزدیک می‌شود

به نظر می‌رسد یورو بیشتر نقش تماشاچی را در برابر تحولات دلار بازی می‌کند. هر چند که نوسانات شدید قیمت نفت تاثیری بر یورو ندارد اما این ارز در حال حاضر محرک ویژه‌ای در بازار ندارد. به نظر نمی‌رسد روند صعودی دلار امروز معکوس شود و به نزولی تغییر کند در نتیجه پیش‌بینی می‌شود با شکست حمایت روانی 1.1800 شاهد مومنتوم نزولی بیشتری در جفت ارز EURUSD باشیم.

پوند: جفت ارز GBPUSD می‌تواند از EURUSD پیروی کند

تصمیم دولت برای بازگشایی اقتصاد در 19 ژوئیه موجب شد پوند بتواند مقاومت خوبی در برابر قوی شدن دلار داشته باشد. قبل از سخنرانی روز جمعه بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس، و داده‌های صنعتی این کشور پوند محرک داخلی و اخبار مهم دیگری ندارد. ممکن است امروز کابل جفت ارز EURUSD را دنبال کند و با افتی همراه شود. شکست محدوده 1.3800 می‌تواند افت بیشتر این جفت را به همراه داشته باشد.

کرون نروژ (NOK): نوسانات شدید موجب افت این ارز شد اما از لحاظ بنیادی کرون ضعیف نیست

در زمان ریسک گریزی کرون نروژ بدترین عملکرد را بین ارزها داشت و در ماه اخیر در برابر دلار 5% افت کرده است. (بدترین عملکرد در بین کشورهای G10). کرون نروژ به دلیل نواسانات بالا و وابستگی به قیمت نفت تضعیف شده است. انتظار می‌رود امروز دلار همچنان قوی به کار خود ادامه دهد. همچنین بازار نفت همچنان تا زمانی که توافق جدیدی شکل نگیرد آسیب پذیر است و به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود ضعف کرون نروژ ادامه داشته باشد. البته کرون نروژ به دلیل این که بانک مرکزی این کشور در بین بانک‌های G10 بیشترین لحن هاوکیش را دارد و همچنین عملکرد اقتصادی داخلی این کشور قابل قبول است می‌تواند در آینده رشد کند. قیمت نفت (حتی پس از اصلاح اخیر) می‌تواند زیربنایی برای بهبود بخش نفتی نروژ باشد. ثبات در سنتیمنت ریسکی بازار در هفته‌های آینده می‌تواند کرون نروژ را در بین ارزهای G10 جذاب‌تر کند و خریداران از کف قیمتی وارد معامله این ارز شوند.

منبع: ING

جهت پیگیری اخبار و تحلیل های فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرامی UtoFX بپیوندید.

برای یادگیری معامله بر اساس تحلیل سنتیمنت و اخبار به مطالب زیر مراجعه کنید:

0 0 رای ها
امتیاز مطلب
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x