آنچه این هفته باید زیر نظر بگیرید: چشم انداز کل هفته برای ارزهای اصلی چگونه خواهد بود؟
ملاقات سران بانک مرکزی اروپا در میان تورم منفی و دردسرهای نرخ تبادل یورو، بانک کانادا ثابت قدم
موتور برنامهی جلسات بانکهای مرکزی در ماه سپتامبر با جلسات سیاستگذاری بانک کانادا و بانک مرکزی اروپا طی روزهای آینده گرم میشود و مقداری هیجان به هفته آینده تزریق میکند، هفتهای که خبر چندان مهمی جز این دو جلسه در آن نیست. هرچند انتظار نمیرود هیچ یک از دو بانک مرکزی اقدامات جدیدی را اعلام کنند و احتمالا تمرکز صحبتها بر روی وضعیت بهبود اقتصادی و چشمانداز آینده خواهد بود. بویژه بانک مرکزی اروپا که نگرانیهایی در مورد تورم منفی و روند ضعیف بهبود اقتصادی که با افزایش قدرت یورو ضعیفتر میشود دارد. آخرین دادههای تجاری چین نیز زیر نظر سرمایهگذاران خواهد بود.همچنین دور جدید مذاکرات برگزیت و ارقام رشد اقتصادی ژوئیه احتمالا نوساناتی در پوند ایجاد خواهد کرد.
بهبود اقتصادی چین همچنان در مسیر صحیح
بهبود اقتصادی چین از رکود ناشی از کرونا اگرچه چشمگیر نبود اما ثابت کرده که پایدارتر از سایر رقبای اصلیش بوده است. بهبود مداوم آمار اقتصادی در چین از ماه مارس، این کشور را به یکی از موفقترین کشورها در مهار بیماری کرونا تبدیل کرده است. آمار مربوط به تراز تجاری ماه اوت روز دوشنبه منتشر میشود که انتظار میرود این آمار نیز مانند آمار PMI بهتر از پیشبینی ها باشد.
پیشبینی میشود که صادرات در ماه اوت با رشد ۷.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو شود و روند مشابه ژوئیه را حفظ کند. در حالی که انتظارات برای واردات رشد ۰.۱ درصدی نسبت به سال گذشته است. سایر امار مربوط به چین شامل شاخصهای قیمت تولیدکننده و مصرف کننده در روز چهارشنبه منتشر میشود.
اگر دادههای ماه اوت در چین با نظرسنجیها مطابقت داشته باشد، دلار استرالیا احتمالا از یک حمایت قوی برخوردار خواهد شد. این ارز طی چند نشست معاملاتی اخیر به شدت از اوج دو سالهی اخیر خود پول بک زده است. گزارشهای مربوط به نظرسنجی احساسات (سنتیمنت) کسبوکارها و مصرفکنندگان در استرالیا که روز سه شنبه و چهارشنبه منتشر میشود نیز میتواند باعث افزایش قیمت آزی شود. اگرچه در نهایت همه چیز به عملکرد دلار امریکا وابسته است.
بانک کانادا بدون تغییر در سپتامبر
بانک کانادا قرار است آخرین تصمیمات سیاست پولی خود را در روز چهارشنبه اعلام کند و با توجه به روند مطلوب بهبودی این کشور، پیشبینی میشود همچنان در رویکرد خود ثابت قدم باقی بماند. به نظر میرسد سیاستهای پولی و مالی قدرتمند که در جواب بحران کرونا اعمال شد اکنون در حال ثمر دادن است. اشتغال و مصرف به شدت افزایش یافته و رشد تولید ناخالص داخلی ماهانه در ماه ژوئن به ۶.۵٪ رسید. همچنین در مورد موج دوم کرونا باید گفت کانادا کاملا از این موج به دور ماند و در طرف دیگر طبق نشانهها، رشد آمریکا که مقصد اصلی صادرات کانادا است در موج دوم کرونا منفی نشد بلکه تنها کمی کندتر شد.
این موضوع احتمالا صعودهای اخیر دلار کانادا در مقابل دلار آمریکا را توضیح میدهد. به نظر میرسد سرمایهگذاران از احتمال کاهش نرخ بهره کانادا به زیر ۰.۲۵ درصد ناامید شدهاند. اگرچه هنوز این احتمال وجود دارد که سیاستگذاران هوس کنند تا یک چرخش داویش از خود نشان داده و ارزش دلار کانادا را کاهش دهند.
همچنین بانک کانادا نیز مانند فدرال رزرو در حال بررسی روشهای جایگزین برای هدفگذاری تورم است. اظهارات اخیر نشان می دهد که بانک کانادا قصد دارد به پیروی از فدرال رزرو از هدفگذاری متوسط تورمی استفاده کند که این یعنی نرخ بهره ۰.۲۵ درصد احتمالا به مدتی طولانی تر از دوسال (که پیشتر توسط بانک اعلام شده بود) باقی خواهد ماند.
چنین انتظاراتی به چشمانداز بلند مدت لونی آسیب میرساند اما در کوتاه مدت و با توجه به ادعای بانک کانادا مبنی بر «بهبود اقتصادی راضی کننده» میتوان به تقویت این ارز امید داشت.
آیا لاگارد تلاش خواهد کرد یورو را پایین بکشد؟
بانک مرکزی اروپا یک روز پیش از بانک کانادا تشکیل جلسه میدهد و البته انتظار میرود هیچ تغییری در نتیجه این جلسه ایجاد نشود. اگرچه علائمی از کند شدن روند بهبود اقتصادی در اروپا دیده شده است اما برای نتیجهگیری بسیار زود است. همچنان انتظار میرود اروپا در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ بهتر از آمریکا عمل کند.با این حال ترس از موج دوم کرونا همچنان ادامهدارد. سرد شدن هوا و بازگشایی مدارس میتواند منجر به همهگیری شدیدتر بیماری نسبت به آنچه در تابستان شاهد آن بودیم شود.
روند نگران کننده افزایش موارد ابتلا به کرونا احتمالا منجر به موضعگیری محتاطانه بانک مرکزی اروپا میشود. انتظار داریم کریستین لاگارد مجددا بر عدم اطمینان بزرگ در مورد چشمانداز آتی اقتصاد تاکید کند. با این حال، یک علامت سوال بزرگ برای سرمایهگذاران این است که آیا لاگارد افزایش اخیر یورو را به اندازه کافی مشکلساز میداند. (مداخله کلامی میکند) گزارشهای اخیر نشان میدهد که بسیاری از اعضای شورای حکمرانی از سرعت و اندازه رالی صعودی یورو ناراحت هستند.
با توجه به منفی شدن تورم در منطقه یورو و وابستگی مشاغل در این منطقه به صادرات، این نگرانیها قابل درک است. اما خیلی زود است که لاگارد به مداخله کلامی قوی متوسل شود، در عوض ممکن است اشاره بیشتری به روند بهبودی اقتصادی نسبتا ضعیفتر ارائه دهد تا بخشی از درخشش این روزهای یورو را از بین ببرد.
پیش از نشست بانک مرکزی اروپا در روز پنج شنبه، آمار تولید صنعتی آلمان در ماه ژوئیه و شاخص sentix منطقه یورو در ماه سپتامبر که روز دوشنبه منتشر میشود، میتواند توجهات را به خود جلب کند. همچنین برآورد نهایی تولید ناخالص داخلی سه ماهه دوم نیز در روز سه شنبه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
دور هشتم برگزیت در مقابل بهبود تولید ناخالص داخلی انگلیس
گفتگوهای برگزیت هفته آینده بسیار تعیین کننده خواهد بود و مشخص خواهد کرد که آیا رسیدن به توافق بین انگلیس و اتحادیه اروپا در ماه اکتبر واقع بینانه خواهد بود یا خیر. پس از هفت دور مذاکرات، دو طرف در موضوعات اصلی مانند حقوق ماهیگیری و تعیین شرایط بستر همکاری برابر، پیشرفت بسیار کمی داشتند. با این حال با وجود به این که با روی کار آمدن بوریس جانسون انتظارات برای ایجاد روابط تجاری نزدیک از بین رفته است، سرمایهگذاران هنوز امیدوارند که سطحی از توافق صورت گیرد حتی اگر این توافق تنها یک توافق نامه تجارت ازاد باشد.
این امیدواری احتمالا یکی از دلایلی است که بنبست در مذاکرات نگرانی کمی در بین معاملهگران برانگیخته است. اما با نزدیک شدن به زمان انقضای مهلت انگلیس برای دستیابی به توافق در اواخر ماه اکتبر، احتمالا تیترهای روزنامهها کلمه برگزیت را بولد خواهند کرد و واکنش بازار را طی هفتههای آتی برانگیخته خواهد کرد.
اما در صورت ناموفق بودن مذاکرات، شاخصهای اقتصادی انگلیس میتواند پوند را از یک سقوط بزرگ نجات دهد. برآورد تولید ناخالص داخلی برای ماه ژوئیه، روز جمعه منتشر میشود. انتظار میرود این آمار نوید تقویت اقتصاد انگلیس در آغاز سه ماهه سوم را با خود داشته باشد. آمار تولیدات صنعتی و کارخانهای نیز در همان روز منتشر خواهد شد.
با این حال حتی اگر پوند بتواند از درام برگزیت جان سالم بدر ببرد و دادههای مربوط به بهبود اقتصادی نیز قوی عمل کنند، باز هم ممکن است اصلاح صعودی دلار، (که از هفته پیش اغاز شده بود) پوند انگلیس را تحت فشار قرار دهد.
آمریکا: هفته ارام اقتصادی، انتظار برای انفجارهای سیاسی
هفته آینده در تقویم اقتصادی آمریکا، بجز شاخص قیمت تولید کننده (پنجشنبه) و شاخص قیمت مصرف کننده (جمعه) هیچ چیز دیگری وجود ندارد که بتواند دلار را حرکت دهد. از فدرال رزرو نیز هیچ سخنرانی منتشر نخواهد شد چرا که این بانک به دوره خاموشی منتهی به نشست FOMC در ۱۵ و ۱۶ سپتامبر فرو میرود. این یعنی معاملهگران وقت کافی دارند تا به مبارزات انتخاباتی به عنوان کانون توجهات بپردازند. جایی که جو بایدن نامزد دموکرات، در نظرسنجیها پیشتاز است.
نمایشهای ضعیف ترامپ و حزب جمهوریخواه در نظرسنجیها احتمالا فشار بیشتری بر دلار وارد خواهد کرد. ذکر این نکته ضروری است که پیروزی بایدن برخلاف انچه پیشتر تصور میشد تهدید بزرگی برای دلار نخواهد بود. بلکه سرمایهگذاران بیشتر از ایجاد شکاف در مذاکرات کنگره هراس دارند چرا که احتمالا تصویب بسته مالی جدید دشوارتر از پیش خواهد شد.
همچنین اگر برنامه مقامات بهداشت آمریکا برای توزیع واکسن کرونا از اول نوامبر شروع شود، احتمالا اهمیت انتخابات برای بازارها کمتر از قبل هم خواهد شد.
در ژاپن نیز در حالیکه بازارها منتظر انتخاب جانشین آبه هستند، تعدادی از شاخصهای کلیدی اقتصاد منتشر خواهد شد. هزینهکرد خانوار برای ماه ژوئیه در کنار بازبینی برآورد از تولید ناخالص داخلی برای سه ماهه دوم در روز سه شنبه منتشر میشود. سفارشات ماشینآلات در ماه ژوئیه روز پنج شنبه منتشر میشود و شاخص قیمت تولیدکننده روز جمعه منتشر میشود.
منبع: FXStreet
مرسی از سایت فوق العادتون
ممنون از نظرتون