گزارش هفتهی پیش رو: تصمیمات فدرال رزرو، بانک انگلستان و بانک ژاپن مورد توجه؛ ژاپن نخستوزیر جدید خود را انتخاب میکند
این هفته شاهد یکی از هفتههای شلوغ و پرهیاهو خواهیم بود. سه بانک مرکزی جلسات مهمی خواهند داشت و ژاپن رهبر بعدی خود را انتخاب خواهد کرد در این میان دادههای اقتصادی مهمی نیز منتشر میشود. تصمیمات فدرال رزرو بسیار مهم خواهد بود. آیا بانک مرکزی با توجه سیگنالهایی که از محرک اقتصادی به گوش میرسد، سیاست تورمی جدید خود را تقویت میکند یا تا زمان انتخابات آمریکا آرام خواهد ماند؟ در مورد بانک انگلستان و ژاپن انتظار اقدام خاصی نمیرود. در عوض، ارزهای این کشورها ممکن است بیشتر تحت تاثیر چگونگی پیشرفت برگزیت و احساسات (سنتیمنت) ریسکهای جهانی قرار بگیرند.
فدرال رزرو، یک چرت کوتاه تا نوامبر
در چند هفته گذشته به دلایلی که گفته میشود شاهد نوسانات وحشتناکی در بازار بودیم. فدرال رزرو اعلام کرد سیاست هدفگذاری تورمی خود را تغییر میدهد، نشست بانک مرکزی اروپا یورو را کاهش داد، بوریس جانسون بازی قدرت دیگری را در مذاکرات برگزیت شروع کرد و بازارهای سهام از سقف خود به زیر کشیده شدند. خوشبختانه قرار است هیجان همچنان برای مدتی ادامه داشته باشد.
فدرال رزرو جلسه سیاستگذاری خود را روز چهارشنبه به پایان میرساند. سوالی که باید پرسید این است که آیا سیاستگذاران سعی میکنند با اشاره به اقدامات جدید برای افزایش تورم، چارچوب جدید «تورم بیش از دو درصد» خود را معتبرتر کنند یا فکر میکنند اقداماتی که تاکنون انجام دادهاند کافی بوده است و چندان روی موضوع تورم بالاتر از 2 تاکید نمیکنند.
با توجه به برخی اظهارنظرها و صورت جلسه ماه ژوئیه، به نظر میرسد که فدرال رزرو احتمالا کمی میانهروی به خرج خواهد داد. بعید است که فدرال رزرو عجلهای برای اعمال سیاستهای لفظی قویتر به خرج بدهد. اخیرا چند مقام مسئول فدرال رزرو اظهار داشتند که مایلند پیش از انجام اقدامات جدید شفافیت بیشتری از مسیری که اقتصاد در آن پییش میرود داشته باشند.
همچنین در حال حاضر به خاطر دادههای دلگرم کننده اقتصادی، فشار کمی بر روی سیاستگذاران برای اقدامات سریع وجود دارد. چراکه مصرف درحال بازگشت است و بازار کار با یک روند خوب در حال بهبود است. گذشته از اینها، یک انتخابات مهم نیز به سرعت در حال نزدیک شدن است، بنابراین منطقی است که قبل از هر تصمیم گیری مهم کمی صبر کنید. چشم انداز هزینههای دولت، پس از انتخابات روشنتر خواهد شد. بنابراین مقامات فدرال رزرو درک بهتری از محرکهای بیشتر خواهند داشت.

تحلیلگران میگویند این جلسه احتمالا بیشتر به عنوان یک جلسه روابط عمومی خواهد بود جایی که فدرال رزرو به جای اینکه سیگنالی برای افزایش سیاستهای تسهیلی بدهد، به جزئیات سیاست جدید خود مبنی بر تحمل تورمهای بالاتر اشاره خواهد کرد. این موضوع ممکن است برای کسانی که به دنبال اظهارنظرهای داویش بودند، کمی ناامید کننده به نظر برسد و منجر به افزایش ارزش دلار شود. خصوصا اگر برخی سیاستگذاران به دنبال افزایش احتمالی نرخها (نرخ بهره) برای سال ۲۰۲۳ بودند.
با تمام این صحبتها، پیشبینی هرگونه افزایش پایدار دلار در شرایطی که فدرال رزرو در حال چاپ بیرویه پول است، انتظارات تورم جهانی مدام در حال افزایش است، بایدن از ترامپ پیشی گرفته است و بازارهای سهام نزدیک به سطوح تاریخی خود هستند، دشوار است.
دادهی خرده فروشی آمریکا چند ساعت قبل از جلسهی فدرال رزرو منتشر میشود.
ین: آماده برای تلاطم
در سرزمین آفتاب، روز دوشنبه انتخابات رهبری حزب لیبرال دموکرات، برای تعیین جانشین شینزو آبه برگزار خواهد شد. یوشیهیده سوگا، وزیر ارشد کابینه، آشکارا مورد علاقه و حمایت هم حزبیهای خود است. سوگا قول داده است که برنامههای اقتصادی آبه موسوم به آبهنومیکز را ادامه دهد. بنابراین پیروزی او به معنای کاهش ارزش ین خواهد بود. اگرچه این موضوع ممکن است در حال حاضر فقط به علت انتظارات از پیروزی پرقدرت او صورت گیرد و اگر با قدرت پیروز انتخابات نشود ممکن است کاهشی در ین رخ ندهد.
اما انتخابات بخش قابل انتظار قضیه است. آنچه ممکن است باعث تعجب بازار شود این است که سوگا پس از پیروزی در انتخابات، اقدام به برگزاری انتخابات زودهنگام کند. نخست وزیری آبه یک سال دیگر به پایان میرسد، بنابراین اگر سوگا به عنوان نخست وزیر برگزیده شود، ممکن است از فرصت استفاده کرده و حالا که حمایت هم حزبیها و نظرسنجیها را دارد، اقدام به برگزاری انتخابات زود هنگام کند تا زمان رهبری خود را به یک دوره کامل ارتقا دهد. این موضوع نیز میتواند ین را بالا ببرد چرا که یک انتخابات عمومی، خطری برای تداوم آبه نومیکز محسوب میشود.

روز پنجشنبه نیز توجهات به جلسه بانک ژاپن معطوف خواهد شد. انتظار نداریم که در این جلسه اقدامی انجام شود، اگرچه آخرین گزارشها حاکی از آن است که بانک ژاپن قصد دارد دیدگاه روشنتری از اقتصاد ارائه دهد. با این وجود، احتمالا واکنش بازار کم است. در مجموع محرک اصلی ین در هفته آینده موضوعات سیاسی و سنتیمنت ریسکپذیری جهانی است.
پوند در کش و قوس توافق برگزیت، نگاهها به بانک انگلستان
پس از اینکه انگلیس در مذاکرات برگزیت تلاش کرد تا بازی قدرت به راه بیندازد، پوند زیر آتشی سنگین قرار گرفت. بوریس جانسون تهدید کرد که اگر تا اواسط اکتبر توافق حاصل نشود، از مذاکرات خارج خواهد شد،دولت انگلیس همچنین در حال تصویب قانونی است که میتواند معاهده جدایی انگلیس و اتحادیه اروپا را که سال گذشته منعقد شده بود، نقض کند.
به نظر میرسد تنشها بار دیگر در حال افزایش است و زنگ خطر خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا بار دیگر به گوش میرسد اما نباید خیلی زیاد تعجب کرد. بوریس سال گذشته نیز دقیقا از همین حربه برای امتیاز گرفتن از اتحادیه اروپا استفاده کرد و نتیجه هم گرفت.
از این رو طی هفتههای آینده باید منتظر افزایش تنشهای سیاسی و همینطور افزایش ضربات شدید بر ارزش پوند بود. با این همه «توافق در دقیقه نود» همچنان محتملتر از نبود توافق به نظر میرسد. پس اگرچه ممکن است استرلینگ برای مدتی ضربات سنگینی را متحمل شود اما میتواند پس از گرفتن امتیازهای خوب از اتحادیه اروپا بازگشت مقتدرانهای را رقم بزند. هرچند بعید است توافق تا آخرین لحظهی ممکن، یعنی اوایل نوامبر انجام شود.

بانک انگلستان نیز روز پنجشنبه تشکیل جلسه میدهد اما بعید است بتواند تحرکی در پوند ایجاد کند. دادههای اقتصادی انگلستان رو به بهبود است و هنوز برای عکسالعمل بانک مرکزی به تلاطم ایجاد شده توسط مذاکرات برگزیت زود است. در نهایت با توجه به اینکه اخیرا سیاستگذاران چشم انداز احتمال نرخ منفی را کمرنگ کردند، بازارها منتظر ارائه هرگونه سیگنالی در مورد افزایش و ادامه برنامه QE در ماه نوامبر هستند.
صحبت از دادههای اقتصادی شد. برای این هفته منتظر آمار تعداد مشاغل انگلستان در ماه جولای (روز سه شنبه) آمار تورم (روز چهارشنبه) و آمار خرده فروشی (روز جمعه) هستیم.
ارزهای کالامحور، آماده برای دادههای کلیدی
در این هفته تعداد زیادی از دادههای کشورهای استرالیا، کانادا، نیوزلند و چین منتشر خواهد شد.
در استرالیا، روز پنجشنبه گزارش مشاغل ماه آگوست منتشر میشود. پیشبینیها حاکی از آن است که نرخ بیکاری در این ماه افزایش یافته است. به نظر میرسد تاثیرات قرنطینه در ویکتوریا بالاخره در حال ظهور است. بانک مرکزی استرالیا توجه زیادی به اشتغال نشان میدهد پس احتمالا مجموعهای از دادههای ناگوار، اعتبار پیشبینی بانک مرکزی مبنی بر افزایش نرخ بیکاری به 10 درصد تا پایان سال بیشتر کند و انتظارات برای کاهش 0.1 درصدی در نرخ بهره را افزایش دهد.

در کانادا آمار تورم ماه ژوئیه روز چهارشنبه و آمار خرده فروشی روز جمعه منتشر میشود.
در چین تکلیف آمار خرده فروشی، تولیدات صنعتی، «سرمایهگذاری در دارایی ثابت» که همگی مربوط به ماه آگوست است، در روز چهارشنبه مشخص میشود.
و سرانجام در نیوزلند آمار تولید ناخالص داخلی برای سه ماهه دوم در روز پنجشنبه منتشر می شود. اما این آمار متعلق به زمان گذشته است و تاثیری در معاملات حال حاضر نخواهد داشت.
به جای دادهها، محرک اصلی برای تمام این ارزها احتمالا تغییرات در احساسات (سنتیمنت) ریسک جهانی و به طور خاص، ادامه یا عدم ادامه ریزشهای اخیر بازار سهام است.
منبع: FXStreet