تلاطم بازار پیش از برگزاری نشست مجازی جکسون هول
فدرال رزرو هفته آینده در مرکز توجهات است و معاملهگران امیدوارند که سیاستگذاران بتوانند در این گردهمایی مجازی (نشست) اقتصادی سالانه فدرال رزرو، سیگنال واضح تری در مورد آینده محرکهای پولی و مالی ارائه دهند. انتشار دادهها در هفته آینده عمدتا معطوف به خارج از آمریکاست. این موضوع در کنار گردهمایی فدرال رزرو به ما میگوید که به احتمال زیاد در هفته آینده دلار محرک اصلی بازار نخواهد بود و سایر ارزها نیز بازار را تحت تاثیر قرار میدهند. همچنین هفته آینده منتظر برگزاری دوباره مذاکرات تجاری میان امریکا و چین هستیم البته به شرطی که یکبار دیگر لغو نشود.
هنوز هم میتوان منتظر بمب تابستانی فدرال رزرو بود
با افزایش عدم اطمینان در مورد نتیجه انتخابات، امید به توافق کنگره بر سر محرک مالی جدید نیز کاهش مییابد از طرف دیگر ترامپ نیز لحن صحبت با چینیها را تغییر داده است. تمام اینها باعث شده است که سرمایهگذاران یکبار دیگر به فدرال رزرو پناه ببرند. بانک مرکزی ایالات متحده تمام ابزارهای لازم برای جلوگیری از بحران را استفاده کرده است و بازارهای مالی را با میزانی بیسابقه ای از نقدینگی اشباع کرده است. اما با این وجود، هنوز بازار نشانهای از استرس نشان نداده است و به نظر میرسد روند بازیابی اقتصادی امریکا علی رغم بعضی تزلزلها شیبی مناسب دارد. این موضوع انگیزه چندانی به فدرال رزرو نمیدهد که از مجموعه ابزارهای اندک خود استفاده کند و یا حتی سیاستهای لفظی صریحتری عنوان کند. خصوصا اینکه میتوان در آینده و پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات انتظار تغییرات سیاسی عمیقی داشت.

به همین خاطر کمتر کسی بود که از عدم تمایل سیاستگذاران برای تغییر موضع خود در جلسه ژوئیه FOMC شگفت زده شوند از این روی بیانیه سپتامبر دارای اهمیت خواهد بود. با این حال جلسه جولای اشاراتی لفظی به بعضی اصلاحات داشت. هنوز کارتهای بازی روی میز است و هنوز تعدادی از اعضا طرفدار سیاستهای تسهیلی بیشتر هستند. بنابراین در کنفرانس فدرال سالانه جکسون هول که قرار است به صورت آنلاین برگزار شود هنوز هم میتوان به چند بمب خبری امید داشت. این رویداد در ۲۷-۲۸ اوت برگزار میشود و انتظار میرود روسای بانکهای مرکزی سایر کشورهای جهان نیز در آن شرکت کنند.
حفظ مواضع
در صورتی که برنامهریزی مجدد مذاکرات میان آمریکا و چین طبق برنامه پیش برود، باید منتظر بود تا توجه سرمایهگذاران پیش از گردهمایی مجازی بانک مرکزی به سمت مذاکرات ژئوپولتیک جلب شود. مذاکرات تنها توسط چینیها تایید شده است پس امکان دارد که حتی برگزار هم نشود. اما اگر بحثها به صورت جدی پیش بروند مشخص خواهد شد که دو طرف تا چه اندازه به توافق نامه تجاری «فاز یک» متعهد هستند و اینکه آیا پکن قادر خواهد بود تا نگرانیهای امنیتی آمریکا در مورد شرکتهای فناوری چینی را برطرف کن یا خیر.
در مجموع به نظر نمیرسد که بازارها در مورد حملات اخیر واشنگتن علیه چین دچار مشکل شوند. کاخ سفید نمیتواند در فاصله دو ماه تا انتخابات، توافقات تجاری با چین را از بین ببرد چرا که این کار به خرید محصولات کشاورزی آمریکایی توسط چین ضربه میزند و این اتفاق منجر به کاهش اقبال کشاورزان به ترامپ میشود. قشری که به طور سنتی به جمهوریخواهان رای میدهند. در طرف مقابل نیز، پکن نمیخواهد سرمایهگذاری آمریکایی بیشتری را از دست بدهد کما اینکه تا پیش از این نیز سرمایهگذاریهای زیادی را به خاطر آنچه سیاستهای حمایتگرانه ترامپ خوانده میشود از دست داده بود. پاسخ محدود چین به حملات مداوم آمریکا نیز نشان از همین امر است. اگرچه مقامات چینی بطور عمومی حرفهای دیگری میزنند.
با وجود دادههای زیاد، دلار به دنبال گرفتن سیگنال از فدرال رزرو:
در صورت نبود اخبار هیجان انگیز از طرف فدرال رزرو و یا بازیهای سیاسی چین و آمریکا، دادههای اقتصادی در تقویم آمریکا معاملهگران را به اندازه کافی سرگرم میکند. روز سه شنبه آمار مربوط به اعتماد مصرف کننده از موسسه کنفرانس بورد را داریم ودر کنار آمار فروش مسکن که روز چهارشنبه منتشر میشود. همچنین سفارشات کالاهای بادوام برای ماه ژوئیه نیز قرار است چگونگی روند بهبود اقتصادی در آمریکا را به ما نشان دهد.
روز پنجشنبه نیز قرار است تولید ناخالص داخلی تجدید نظر شده برای سه ماهه دوم منتشر شود که انتظار داریم نسبت به آمار پیشین کمی افزایش داشته باشد. همچنین خانههای در انتظار فروش نیز مورد توجه قرار میگیرد. اما بزرگترین آمار در روز جمعه منتشر میشود که مربود به آمار درآمد و مصارف و همچنین شاخص اصلی قیمت PCE است. اگرچه هنوز خیلی زود است تا بتوان در مورد تاثیر قطع کمکهای دولت بر روی هزینههای مصرف کنندگان نظر داد اما ارقام ماه ژوئیه به ما معیار خوبی میدهد تا ببینیم قطع این برنامهها تا چه حد میتواند روند بهبود اقتصادی را از مسیر خارج کند.

در صورتی که این دادهها از بهبود اقتصادی قوی حمایت نکنند، تقاضا برای داراییهای امن افزایش پیدا میکند و ممکن است دلار در پایینترین نرخهای خود در دو سال گذشته تثبیت شود. اما دلار احتمالا جهت حرکت اصلی خود را با استفاده از صحبتهای پاول و همکارانش تعیین میکند. سرمایهگذاران به شدت منتظر هستند تا فدرال رزرو جهتگیری سیاستهای آینده خود را شفاف کند. بنابراین اظهارنظرهای داویش (موافق کاهش نرخ بهره و سیاست های انبساطی) میتواند منجر به سقوط بازده اوراق خزانهداری و همینطور عبور دلار از حمایتهای کلیدی خود به سمت پایین شود.
آزی و کیوی سوار بر اثر موجی دلار
اظهار نظر داویش از فدرال رزرو احتمالا برای استرالیا و نیوزلند خوب نخواهد بود چرا که این دو کشور برای ایجاد مزیت رقابتی صادراتشان تلاش داشتند تا ارزش ارزهایشان را کاهش دهند. بانک مرکزی نیوزلند پیشتر به صورت لفظی مداخله کرده بود و قیمت دلار نیوزلند را از اوج خود پایین آورده بود. این ارز در تمام طول ماه تحت فشار بود و این فشار توسط بانک مرکزی که گفته بود احتمالا به سمت نرخ بهره منفی حرکت می کنند افزایش نیز یافته بود.

دادههای این هفته میتواند در تصمیم گیری بانک مرکزی نیوزلند مبنی بر اتخاذ سیاست نرخ بهره منفی تاثیر زیادی بگذارد. پس معاملهگران بر روی آمار خرده فروشی سه ماهه دوم که روز دوشنبه منتشر میشود و تراز تجاری ماه ژوئیه که روز چهارشنبه منتشر میشود تمرکز خواهند کرد.
در استرالیا اما، بانک مرکزی چندان داویش نبوده است که ثابت میکند سیاستهای تسهیل مالی حداقل در حال حاضر بعید به نظر میرسد. بنابر این آمار فصلی ساخت و ساز (چهارشنبه) و هزینه سرمایهای (پنج شنبه) تنها چند تحرک کوچک ایجاد میکند و دلار استرالیا همچنان با روحیه ریسک پذیری جهانی هدایت میشود.
آیا درخشش یورو کاهش مییابد؟
اعداد مربوط به PMIمنطقه یورو برای ماه اوت ضعیفتر از پیشبینیها بود.این اتفاق در کنار این خبر که انتظار نمیرود بانک مرکزی اتحادیه اروپا در اواخر سال جاری میلادی محرکهای پولی خود را افزایش دهد، ممکن است به رالی یورو (حداقل در کوتاه مدت) ضربه بزند. شک و تردیدهایی مبنی بر این که آیا واقعا اروپا در مهار ویروس بهتر از آمریکا عمل میکند بوجود آمده است که این موضوع میتواند باعث کاهش ارزش یورو در مقابل دلار شود حداقل تا زمانی که تصویر واضح تری از آینده اقتصاد شکل بگیرد.
اما البته که مسیر آینده دلار نیز نقش به سزایی در جفت ارز یورو/دلار خواهد داشت و در صورت ادامه ضعف دلار، این امکان وجود دارد که حتی در این هفته نیز شاهد افزایش یورو باشیم. تنها دادههای مهمی که از اروپا خارج میشود گزارش وضعیت کسب و کار از موسسه IFO آلمان در روز سه شنبه و شاخص احساسات اقتصادی کمیسیون اروپا در روز پنج شنبه است.

همچنین منتظر انتشار تجدید نظر در تولید ناخالص داخلی سه ماهه دوم آلمان و فرانسه نیز هستیم که روز پنج شنبه و جمعه منتشر میشود. (سوئیس نروژ و سوئد نیز اولین تخمینهای خود را طی روزهای آتی منتشر میکنند.) اگرچه این آمار باعث حرکت بازار نمیشوند اما میتوانند تصویر کاملتری از تاثیرات ویروس بر اقتصاد اروپا و همچنین میزان رشدی که باید در آینده داشته باشند تا تاثیرات کرونا را خنثی کنند به ما ارائه میدهد.
ممکن است که لونی به دادههای تولید ناخالص داخلی نگاهی بیندازد.
یکی دیگر از کشورهایی که هفته آینده آمار مربوط به رشد اقتصادی خود را ارائه میدهد، کاناداست. تغییرات ماهانه تولید ناخالص داخلی کانادا در ماه می ۴.۵ درصد رشد نسبت به ماه قبل از آن نشان داد که انتظار میرود در ماه ژوئن نیز بیشتر احیا شده باشد. اما در کل سه ماهه دوم احتمالا انقباض شدیدی داشته است. آمار تولید ناخالص داخلی که در روز جمعه منتشر میشود به ما این امکان را میدهد تا ببینیم اقتصاد کانادا در سه ماهه دوم تا چه میزان کوچک شده و در ماه ژوئن تا چه میزان بهبود پیدا کرده است.
با اینحال سرمایهگذاران احتمالا از داده های دوران قرنطینه عبور میکنند و به چشمانداز اقتصاد کانادا چشم خواهند دوخت. نشانههای دلگرم کننده از اقتصاد کانادا منجر به آن شده است که اقتصاددانها پیشبینیهای خود برای سه ماهه سوم را افزایش دهند. اما موج دوم ابتلا به کرونا در آمریکا باعث شده است که سرمایهگذاران پیشبینیهای خود از آینده اقتصاد این کشور را پایینتر از آنچه هست قرار دهند.
مجموع این اتفاقات باعث شده است که دلار کانادا در مقابل دلار آمریکا به بالاترین میزان خود در ۷ ماه گذشته برسد و به نظر میرسد این افزایش همچنان ادامه داشته باشد اگر روند بهبود اقتصادی کانادا همچنان قوی باقی بماند و دلار نیز مرتبا ضعیف و ضعیف تر شود.
منبع: FXStreet