utofx

سنتیمنت هفتگی (31-04 Sep): چه عواملی طی این هفته بر بازار فارکس اثرگذار خواهند بود؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه

بازار در انتظار نشانه‌های بهبود در گزارش اشتغال NFP و ثبات در سیاست‌های بانک مرکزی استرالیا

با تشدید گمانه‌زنی درمورد ابعاد بحران مالی ایالات متحده، این هفته نگاه فعالان بازار به گزارش اشتغال NFP دوخته شده است؛ گزارشی که می‌تواند معیاری مناسب برای وضعیت قدرت اقتصادی آمریکا تلقی شود. در کنار این گزارش، آمار اشتغال کانادا و آخرین داده‌های شاخص PMI چین نیز می‌تواند اثرات مهمی روی سنتیمنت بازار داشته باشد. از سوی دیگر، این هفته قرار است جلسات بانک مرکزی استرالیا نیز برگزار شود که همراه با آن، سیل عظیمی از داده‌های جدید نیز منتشر خواهند شد؛ از این رو، انتظار می‌رود بین ارزهای اصلی دلار استرالیا بیشترین میزان تلاطم را در هفته پیش رو تجربه کند.

آیا باید انتظار تضعیف دلار استرالیا را در پی اظهارات بانک مرکزی را داشت؟

به نظر می‌رسد که علی‌رغم قدرت‌نمایی روزافزون ویروس کرونا در اکثر نقاط جهان، دلار استرالیا (دوشادوش شاخص‌های سهام) که یک معیار سنجش درجه‌ی ریسک‌پذیری نیز محسوب می‌شود همچنان به روند صعودی خود ادامه می‌دهد. ارزش نقطه‌ای سالانه دلار استرالیا نسبت به دلار امریکا 4 درصد رشد داشته که این رشد بسیار بهتر از عملکرد ارزهای کالامحوردیگر نظیر دلار نیوزلند و کانادا بوده است. این رشد دلار استرالیا بیشتر مرهون روابط نزدیک تجاری این کشور با چین است؛ کشوری که با روند بهبودی سریع از رکود دوران همه‌گیری توانست رونقی سریع در اقتصاد خود رقم بزند.

AUDUSD
مقایسه سه ارز کالامحور دلار کانادا، نیوزلند و استرالیا

در قیاس با وضعیت سایر کشورها، بحران کرونا نتوانست است ضربه چندان مهلکی به اقتصاد استرالیا وارد آورد. از این رو، اجباری وجود نداشت که بانک مرکزی استرالیا نیز به‌مانند سایر همتایان خود سیاست‌های انبساطی شدیدی را برای رشد اقتصادی کشور وضع کند. بنابراین می‌توان گفت که احتمالا در جلسه روز دوشنبه RBA تغییر محسوسی در سیاست‌های فعلی این کشور رخ نخواهد داد. با این حال، با انتشار اخبار مربوط به شیوع دوباره ویروس در برخی از ایالت‌های پرجمعیت استرالیا و تضعیف روند بهبود اقتصادی در ماه اوت، شاید بتوان حرکات نزولی را در جفت ارز AUD/USD مشاهد کرد. درصورتی که در گزارش چشم‌انداز سیاستمداران این کشور اثراتی هشداردهنده در ارتباط با ویروس دیده شود، باید منتظر فشار فروش روی جفت‌ارز یادشده باشیم.

بی‌اعتنایی AUD/USD نسبت به داده‌های داخلی
انتظار نمی‌رود اثرات ناشی از گزارش ضعیف روند بهبود اقتصادی استرالیا که اخیرا منتشر شد، روی داده‌های اقتصادی این هفته استرالیا دیده شود. روز دوشنبه، گزارش موجودی انبارها سه‌ماهه دوم و اعتبارات دریافتی بخش خصوصی در ماه ژوئیه منتشر خواهد شد. در روز چهارشنبه نیز تولید ناخالص داخلی سه‌ماهه دوم استرالیا موردتوجه خواهد بود؛ هرچند انتظار نداریم شاهد داده‌های غافل‌گیرکننده‌ای باشیم. داده‌های اقتصادی این هفته استرالیا نیز با گزارش خرده‌فروشی ماه ژوئیه در روز جمعه به پایان خواهد رسید.

GDP
تغییرات تولید ناخالص داخلی استرالیا

سنتیمنت هفتگی (31-04 Sep): چه عواملی طی این هفته بر بازار فارکس اثرگذار خواهند بود؟
در کنار تمامی موارد یادشده، انتشار داده‌های PMI چین نیز می‌تواند بسیار موردتوجه معامله‌گران باشد. داده‌های PMI بخش تولیدی و غیرتولیدی چین نیز روز دوشنبه منتشر خواهند شد و در ادامه نیز باید منتظر انتشار داده‌های Caixin روز سه‌شنبه (در بخش تولیدی) و روز پنج‌شنبه (در بخش خدمات) باشیم. هرگونه نشانه‌ای از تضعیف در داده‌های PMI چین می‌تواند سنتیمنت ریسک‌‌پذیری را تضعیف کند؛ هرچند اثرات این تضعیف نیز ممکن است (به‌مانند اثرات سایر اخبار هفته گذشته) تنها به‌صورت موقتی خود را نشان دهد.

احتمال نگرانی بانک مرکزی ژاپن از سقوط دلار در برابر ین

این هفته قرار است تعدادی از شاخص‌های اقتصادی مهم ازسوی ژاپن منتشر شود. داده‌های اولیه تولیدات صنعتی و خرده‌فروشی ماه ژوئیه در روز دوشنبه منتشر خواهند شد و در ادامه  نیز نرخ بیکاری و مخارج سرمایه‌ای سه‌ماهه دوم را در روز سه‌‍‌‌‌‌‌‌شنبه پیش رو خواهیم داشت. داده‌های مخارج بخش کسب‌وکار معیاری مهم برای بازبینی احتمالی در نرخ GDP سه‌ماهه دوم محسوب خواهد شد. با این حال، انتظار نداریم داده‌های یادشده اثر قابل‌توجهی روی نوسان قیمت ین داشته باشند.
سیاست‌گذاران بانک مرکزی ژاپن ضمن رصد داده‌های اقتصادی این هفته، با دقت روند تضعیف دلار در برابر ین و نیز تضعیف روند بهبود اقتصادی کشور را زیر نظر خواهند داشت. گفتنی است BoJ ابزارهای متنوعی برای مقابله با افزایش قدرت ین در اختیار ندارد؛ با این حال سیاست‌های لفظی داویش می‌تواند یکی از معدود اهرم‌های مورداستفاده این بانک قلمداد شود. هر چه نسبت دلار/ین به 100 نزدیکتر شود فشار روی سیاستگذاران برای دخالت در بازار بیشتر می‌شود.

Yen



نرخ تورم حوزه یورو به‌شکل خطرناکی به صفر نزدیک می‌شود
بانک مرکزی اروپا یکی از دیگر بانک‌های مرکزی جهان است که به‌زودی با وضعیت بحرانی در نرخ بهره‌ مواجه خواهد شد. اخیرا رالی صعودی یورو در مقابل دلاراندکی تعدیل شده است و حتی ممکن است این جفت‌ارز به علت کاهش سرعت رشد اقتصادی اروپا به‌زودی وارد فاز تثبیت شود؛ با این حال، تقویت بیشتر این جفت‌ارز موجب تشدید فشار روی قیمت‌ها خواهد شد. شوک همه‌گیری باعث شده نرخ تورم سالیانه در حوزه یورو به زیر 1 درصد برسد و حتی انتظار می‌رود در برآورد اولیه ماه اوت که روز دوشنبه منتشر خواهد شد، این نرخ به 0.2 درصد نیز برسد.

Eurozone
تورم ناحیه یورو


تا پیش از برگزاری نشست هفته آینده ECB، همچنان اخبار و نرخ بهره پایین فعلی موردتوجه خواهد بود. از دیگر داده‌های اقتصادی موردتوجه حوزه یورو در هفته پیش رو، سفارشات صنعتی آلمان (در روز جمعه) و داده‌های نهایی PMI ماه اوت (در روز سه‌شنبه) خواهد بود. هرگونه بازبینی بهتر در داده‌های PMI نهایی می‌تواند نگرانی‌ها درمورد روند بهبود اقتصادی را برطرف کرده و ارزش یورو را تقویت کند.

آیا بازار به انتظار کاهش سرعت رشد اشتغال آمریکا  واکنش نشان خواهد داد؟
علی‌رغم تشدید وضعیت ابتلا به کرونا و وضع محدودیت‌های تازه در در بسیاری از ایالت‌های آمریکا، اقتصاد آمریکا همچنان به حرکت روبه جلوی خود ادامه داده است؛ موضوعی که اینک بسیاری از پیش‌بینی‌های بدبینانه درمورد آغاز بحران اقتصادی قریب‌الوقوع آمریکا را به چالش کشیده است. به نظر می‌رسد فدرال رزرو نیز چندان تحت تاثیر داده‌های خوب اقتصادی هفته‌های گذشته قرار نگرفته است و با اعلان وقوع بزرگترین دگرگونی سیاسی سال‌های اخیر، این پیام قوی را به بازار داد که تا زمان رسیدن نرخ بیکاری به سطح مطلوب، نباید انتظار هرگونه افزایشی را در نرخ بهره داشته باشیم.
با نگاهی به آمار هفتگی مدعیان بیکاری تعجبی ندارد که فد از وضعیت پیش‌رو نگران باشد. آمار اولیه مدعیان بیکاری طی هفته‌های گذشته در نزدیکی 1 میلیون ثابت مانده است. هرچند این عدد در مقایسه با آمار 6.6 میلیون نفری ماه آوریل کوچک به نظر می‌رسد، اما در واقعیت، هنوز نسبت به استاندادرهای پیشین تاریخ آمریکا بسیار بزرگ هستند. انتظار می‌رود در داده‌های اشتغال NFP روز جمعه، شاهد کاهش روند اشتغالزایی باشیم.
تحلیلگران می‌گویند آمار اشتغال روز جمعه حدود 1.55 میلیون افزایش خواهد یافت. شاید این افزایش بسیار چشمگیر به نظر آید ولی در عمل این آمار تنها خواهد توانست نرخ بیکاری را از 10.2 درصد به 9.9 درصد برساند. با مقایسه با زمانی که پیش از کرونا نرخ بیکاری 3.5 درصد بود به نظر می‌رسد فد راه درازی دارد تا ماموریت خود را انجام شده بداند.
به نظر می‌رسد بازار چندان درمورد مسیر طولانی بهبود اقتصادی کشور احساس نگرانی نمی‌کند؛ چراکه گمان می‌کند همچنان منابع بی‌پایان پول و مشوق‌های مالی را برای تداوم رشد اقتصادی خود در اختیار دارد. اما ممکن است سرمایه‌گذاران از اثرات رکود درازمدت در بخش تقاضا، مصرف و اشتغال در بلندمدت غافل مانده باشند. اگر فرض کنیم که سیگنال‌های دریافتی از بازار اوراق قرضه صحیح هستند، سیاست فدرال رزرو در پایین نگاه‌داشتن نرخ بهره در حضور تورم فزاینده کمی نگران‌کننده و پیچیده خواهد بود.
با این حال، معضل یادشده موضوعی نیست که لازم باشد وال استریت فعلا درمورد ان نگران باشد. در عوض، سرمایه‌گذاران چشم به‌راه داده‌های PMI بخش تولیدی و غیرتولیدی ازسوی ISM خواهند بود که به‌ترتیب در روزهای سه‌شنبه و پنج‌شنبه منتشر خواهند شد. انتظار می‌رود هر دوی این داده‌ها هر دو در ماه اوت اندکی افت داشته باشند اما همچنان بسیار بالاتر از سطح انبساطی 50 قرار گیرند.

دلار کانادا در انتظار بهبود داده‌های اشتغال

داده‌های اشتغال کانادا نیز روز جمعه منتشر خواهند شد و انتظار می‌رود این داده‌ها (برخلاف آمار مربوط به آمریکا) تاثیر قدرتمندتری روی ارز این کشور داشته باشد. داده‌های محلی خوب کانادا در کنار افزایش امیدواری درمورد بهبود وضعیت اقتصادی ایالات متحده (به‌عنوان بزرگترین شریک اقتصادی کانادا) باعث شده است سرمایه‌گذاران درمورد آینده وضعیت اقتصادی کانادا احساس امیدواری بیشتری کنند و درنتیجه، دلار کانادا در حال حاضر در قله قیمتی هفت‌ماهه خود در برابر دلار آمریکا قرار گرفته است.  

مشاهده هرگونه بهبود در داده‌های بازار کار ماه اوت می‌تواند دلار کانادا را به‌سوی فتح قله‌های جدیدتر پیش ببرد.

منبع: FXStreet




0 0 رای ها
امتیاز مطلب
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x