گردهمایی اقتصادی جکسون هول چیست؟
جکسون هول یک گردهمایی سالانه است که از سال ۱۹۷۸ توسط بانک فدرال رزرو شهر کانزاس حمایت مالی میشود و از سال ۱۹۸۱ در جکسون هول، وایو برگزار میشود. همه ساله در این گردهمایی به یک موضوع مهم اقتصادی که اقتصاد جهانی با آن روبرو است، پرداخته میشود. شرکت کنندگان این نشست را بانکداران مرکزی برجستهی و وزرای دارایی و همچنین اساتید دانشگاهی و فعالان برجستهی بازارهای مالی از سرتاسر جهان تشکیل میدهند.
روند این نشست از نزدیک توسط فعالان بازار دنبال میشود چرا که اظهار نظرهای افراد کارکشته این نشست میتواند تاثیر باالقوهای بر بازارهای جهانی سهام و ارز بگذارد.
آشنایی با گردهمایی جکسون هول
این گردهمایی یکی از با سابقهترین همایشهای بانکی مرکزی در جهان است. رسالت این رویداد تقویت هرچه بیشتر بحث و گفتگوست. شرکت کنندگان بر اساس موضوع سالانه انتخاب میشوند و برای ایجاد تنوع منطقهای در بین شرکت کنندگان نیز ملاحظات بیشتری در نظر گرفته میشود.
بانک فدرال رزرو کانزاس مبلغی از شرکت کنندگان جهت هزینه های این نشست می گیرد. سالانه حدود ۱۲۰ نفر از زمینهها و صنایع مختلف در این نشست شرکت میکنند. اما حضور شرکت کنندگان محدود است و رسانههای گلچین شدهای نیز به این نشست دعوت میشوند. این کار نه تنها به حفظ تمرکز گردهمایی کمک میکند بلکه باعث شفافیت هرچه بیشتر آن نیز میشود.
هر ساله فدرال رزرو کانزاس مبحث خاصی را برای گفتگو انتخاب و بر اساس آن تعداد شرکت کنندگان را انتخاب میکند. این کارشناسان تحقیقات مربوط به نشست را نوشته و ارائه میکنند. بانک هم این مقالات را به صورت آنلاین و همراه با نسخههای مکتوب آن منتشر می کند. افراد علاقهمند میتوانند به صورت آنلاین یا نسخهی چاپی آن را دریافت کنند.
نمونههایی از مباحث پیشین در گردهمایی جکسون هول
تغییر ساختار بازار و پیامدهای آن برای سیاست پولی (۲۰۱۸)
با ظهور غولهای فناوری مانند فیسبوک، اپل، آمازون و گوگل، آیا قدرت تجمیع شده چنین شرکتهای بزرگی به اقتصاد کلان آسیب رسانده یا ممکن است آسیب برساند؟ آیا مقامات ضد انحصار باید اقدامات جدیتری انجام دهند؟
ثبات مالی و ترازنامهی بانک مرکزی (۲۰۱۶)
در پی بحران مالی جهانی، بانکهای مرکزی سراسر جهان از تاکتیکهای مختلفی برای احیای اقتصاد کشورهای خود استفاده کردند. در حالی که تاکتیک سنتی کاهش نرخ بهره برای کاهش هزینههای استقراض مورد استفاده قرار گرفت، همچنین بسیاری از بانکهای مرکزی اقداماتی غیر متعارفتر کردند و با تحصیل داراییهای مالی مانند اوراق قرضه دولتی و شرکتی و در بعضی مواردخرید سهام شرکتها ترازنامه خود را افزایش دادند.
علت تورم (۱۹۸۴)
موضوعی که همیشه مورد توجه بانکداران مرکزی بوده است. بانکهای مرکزی سعی میکنند با تعیین نرخ بهره و جلو گیری از افزایش سریع قیمتها مانع از تورم شوند. با این حال این روزها این کار به آسانی گذشته نیست. اقتصاد جهانی غوطهور در نقدینگی است که به طور معمول منبع اصلی تورم به حساب میآید.