بانکهای مرکزی استرالیا و نیوزیلند ماه جدید را با تصمیمات سیاستگذاری برای اکتبر آغاز خواهند کرد. ولی آخرین گزارش اشتغال منتشر شده ایالت متحده، هنوز میتواند در میان انبوهی از پیشبینیهای بیپایان از اینکه چه زمانی فدرال رزرو به اوج سیاستهای انقباضی خود میرسد، توجه عموم را به خود جلب کند. طبق آخرین وحشت و هراسی که بازار تجربه کرد و هجوم مجدد برای خرید دلار آمریکا، ممکن است بانکهای مرکزی استرالیا و نیوزیلند تمایل بیشتری به حفظ حالت تهاجمی خود در خصوص سیاستهای انقباضی داشته باشند. آخرین رفتار غیرقابل کنترل دلار، بازماندگان کمی برجای گذاشته است؛ به همین دلیل سرمایهگذاران امیدوارند، دادههای اشتغال ضعیفتر مانع از آسیب بیشتر به داراییهای غیردلاری شود.
تاثیر مخرب از یک گزارش اشتغال خوب!
پس از آشفتگیهای اخیر در ارتباط با نگرانیها در خصوص اقتصاد بریتانیا و به طور کلی ریسکهای رکودی و انتظاراتی که از بانکهای مرکزی جهت حفظ نرخهای افزایشی و سیاستهای انقباضی میرود، گزارش آتی اشتغال بخش غیرکشاورزی میتواند در حکم یک حواسپرتی مناسب برای معاملهگران باشد.
با این حال، پیش از آن، گزارشات تولیدی ISM و غیرتولیدی PMI که به ترتیب در روزهای دوشنبه و چهارشنبه منتشر میشوند، زیر نظر گرفته خواهند شد. علیرغم سه افزایش متوالی 0.25 درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو، اقتصاد آمریکا هیچگونه نشانهای از آسیب عینی از خود نشان نداده است. اگرچه بین نظرسنجیهای مختلف تجاری اختلافاتی وجود دارد؛ با این حال دادههای PMI موسسه ISM همچنان از وضعیت خوب حکایت دارند.
اگر این وضعیت در ماه سپتامبر به همین منوال باقی بماند، میتواند احتمال افزایشی 75نقطهپایه (%0.75) دیگر را به وجود آورد. اما برای فدرال رزرو، معیار مهمتر، بازار کار است. تا زمانی که وضعیت بازار کار و تورم جولان دهند، فدرال رزرو هیچ دلیلی برای کاهش سرعت سیاستهای انقباضی نخواهد دید. بنابراین گزارش مشاغل در روز جمعه، یکی از مهمترین عوامل تصمیمگیری قبل از اتخاذ تصمیم در ماه نوامبر، برای تغییر نرخ بهره خواهد بود.
مجموع انتظارات بر این است که گزارش اشتغال ماه سپتامبر که پایان این هفته منتشر میشود، در مقایسه با رقم ماه قبل که عدد 315k بود حدوداً 250k افزایش یابد. پیشبینیها حاکی از آن است که نرخ بیکاری، با عدد %3.7 بدون تغییر باقی خواهد ماند در حالیکه میانگین درآمد ساعتی، طبق پیشبینیها به میزان %0.3 افزایشی در نظرگرفته میشود.
اگر چه یک بازار کار قوی برای حفظ اعتماد به اقتصاد ضروری است، احتمالاً سرمایهگذاران در این مرحله، از یک افت جزئی استقبال کنند؛ چرا که این امر میتواند سرعت سیاستهای تهاجمی فدرال رزرو را کاهش داده و به طور بالقوه، پیشرویهای دلار را متوقف کند.
از سوی دیگر، یک گزارش قوی مجدد، خطر بدتر شدن وضعیت بازارهای اوراق قرضه و سهام را به دنبال دارد. چرا که فدرال رزرو تهاجمیتر عملکرده و با اعمال سیاستهای انقباضی بیشتر، باعث افزایش ارزش دلار میشود.
زمانی برای استراحت بانک مرکزی استرالیا
به طور جد انتظار میرود بانک مرکزی استرالیا، در روز سه شنبه، نرخ بهره خود را افزایش دهد. اما پس از چهار افزایش متوالی 50 واحد پایه (%0.5)، بسیاری بر این باورند که این بار افزایش نرخ بهره ماه اکتبر بیشتر از 25 نقطه پایه (%0.25) نباشد.
رئیس بانک مرکزی، فیلیپ لو (Phillip lowe) گفته بود بانک استرالیا در حال نزدیک شدن به نقطهای است که نیازی به افزایش شدید 50 واحد پایه (%0.5) نخواهد داشت، اما میزان این نزدیک بودن احتمالا در جلسه پیش رو مشخص خواهد شد. زمانی که وضعیت سیاستهای انقباضی بانک مرکزی استرالیا را در نظر میگیریم و نظم این بانک را در تشکیل جلسه نسبت به بانکهای مرکزی دیگر میبینیم، افزایش 25 نقطه پایه (%0.25) دور از ذهن نخواهد بود. هرچند، به دنبال آشفتگی بازارها و شتاب اخیر کاهش ارزش دلار استرالیا، ممکن است از دیدگاه سیاستگذاران، کاهش سرعت افزایش نرخ بهره گزینه مناسبی برای مقابله با تورم نباشد.
با این وجود، سرعت پایینتر، برای بانک مرکزی استرالیا صرفا یک فاکتور وابسته به زمان است و دیر یا زود رخ خواهد داد.؛ بنابراین حتی اگر نرخ بهره 50 واحد پایه افزایش یابد، لزوما نمیتواند چندان رشدی برای دلار استرالیا فراهم آورد و این ارز همچنان در معرض سنتیمنت ریسکگریزی بازار باقی خواهد ماند.
بانک مرکزی نیوزیلند به افزایشهای نیم درصدی خودش متعهد میماند!
در روز چهارشنبه نوبت به بانک مرکزی نیوزیلند میرسد تا تصمیم خود را در ارتباط با سیاستهایش عنوان کند. سرمایهگذاران انتظار افزایش 50 نقطه پایه (%0.5) را برای دلار نیوزیلند، درست مانند چهار جلسه گذشته دارند. با این حال، این سرمایهگذاران یک قیمتگذاری احتمالی 20 درصدی، از افزایش 75واحد پایه (%0.75) را انجام دادهاند، که با توجه به اینکه در حال حاضر نرخها در نیوزیلند در یکی از بالاترین سطوح در اقتصادهای پیشرفته است، امری دور از ذهن به نظر میرسد. اما مهمتر از آن گفتههای اخیر ریاست بانک مرکزی، آدریان اور (Adrian orr) است که اذعان داشت چرخه افزایش نرخ بهره کامل شده است اما هنوز هم کارهایی برای انجام وجود دارد.
در آخرین جلسه، بانک مرکزی نیوزیلند، پیشبینی خود از نرخ بهره معیار (ترمینال) را به %4.1 افزایش داد که نشان میدهد تا اواسط سال 2023 احتمال افزایش %1 یا %1.25 وجود دارد. این احتمال وجود دارد که سقوط چشمگیر دلار نیوزیلند باعث شود که سیاستگذاران به سمت افزایشی بیشتر از %0.75 بروند، اما چنین اقدامی میتواند خطر رکود بیشتر در بازار مسکن نیوزیلند را به همراه داشته باشد؛ جایی که به نظر میرسد حباب آن پس از همه گیری کرونا ترکیده است.
آیا وضعیت مشاغل کانادا جهش خواهد داشت؟
آمار اشتغال روز جمعه، نقطه عطفی برای دلار کانادا است که ارزی کالایی به شمار میآید. بانک مرکزی کانادا که کمتر از یک ماه دیگر جلسات خود را برگزار خواهد کرد نیز احتمالا خود را در وضعیت مشابهی با بانکهای مرکزی استرالیا ونیوزیلند ببیند و گزارش اشتغال اکتبر میتواند برای گرفتن سرنخهایی در خصوص میزان افزایش نرخ مورد بررسی قرار بگیرد.
برخلاف انتظارات، اقتصاد کانادا در سه ماه گذشته مشاغل خود را از دست داده است فلذا یک گزارش ناامیدکننده دیگر میتواند احتمال افزایش %0.25 دیگر را در جلسه بعدی بالا ببرد. حتی در آن زمان، مجموع نظرات احتمالا روی %0.5 باقی میماند؛ چرا که هیچ تغییر لحنی در بیانات هاوکیش بانک مرکزی کانادا رخ نداده است. به همین دلیل، انتظار نمیرود دادهها واکنش زیادی را در دلار کانادا ایجاد کنند.
پوند و یورو در وضعیتی ناپایدار و ضعیف
هم یورو و هم پوند در حال بازگشت از پایینترین حد خود در هفته گذشته هستند اما پوند در برابر دلار آمریکا به سطوحی بی سابقه سقوط کرد. اما در هفته جاری در غیاب محرکهای اصلی، بهبود وضعیت این دو در مخاطره است و احتمالا انرژی کافی برای این بهبودی وجود نداشته باشد.
در این قاره (تمام کشورهای اروپایی بجز بریتانیای کبیر)، معاملهگران احتمالا روی صورتجلسه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا که در روز پنجشنبه این هفته برگزار خواهد شد تمرکز میکنند. به نظر میرسد بانک مرکزی اروپا افزایش %0.75 را تکرار کند اما سرمایهگذاران در تلاشند که حرکتهای بزرگی که بعد از نشست بعدی اتفاق میافتد را ارزیابی کنند.
در بریتانیا، لیست دستورالعملهای اقتصادی کاملا شفاف به نظر میرسند، اما اعداد و ارقام مربوط به بودجه فاجعه بار دولت همچنان در راهند. بانک مرکزی انگلستان، با طرح اضطراری خود برای خرید اوراق قرضه با سررسید بلندمدت، توانسته آرامش را به بازارها برگرداند، اما وضعیت همچنان شکننده است. در صورت بازگشت نوسانات، مداخله بیشتر بانک مرکزی انگلستان غیرقابل اجتناب بوده و مداخله بعدی میتواند به شکل افزایش نرخ بهره ناگهانی باشد.
یورو و پوند تا آنجایی که به سقوطشان مربوط میشوند، تا نجات از این وضع فاصله دارند؛ آن هم در میان نگرانیهای مداوم در مورد سهمیه بندی انرژی در زمستان امسال.
بررسی کاهش تولید توسط اوپک پلاس
نشست اوپک در روز چهارشنبه این هفته برگزار خواهد شد و زمزمههایی مبنی بر تصمیمگیری تولیدکنندگان بزرگ برای کاهش مجدد تولید وجود دارد. با این حال، این احتمال دور از ذهن نیست که کاهش این مرتبه بسیار بیشتر از 100هزار بشکه در روز (مطابق توافق ماه سپتامبر) باشد و روسیه نیز پیشنهاد کاهش 1 میلیون بشکه در روز را دارد.
نفت از ژوئن در مسیر نزولی ثابتی قرار داشته است و کاهش تولید بیش از حد انتظار میتواند قیمتها را به بالای این کانال نزولی هل دهد. این قضیه همچنین روی تمایلات ریسکپذیری در بازار نیز اثرگذار خواهد بود، چرا که اخیراً یکی از معدود نکات مثبت ازدیدگاه سرمایهگذاران، همین کاهش قیمت انرژی بوده است.
منبع: XM
«برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.»