طلا در ماه ژانویه با کاهش حدود یک درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۷۹۵ دلار در هر اونس رسید.
افزایش بازده اسمی، تقویت دلار و بیانیه هاوکیشفدرال رزرو از عوامل اصلی دلیل کاهش طلا در ماه ژانویه بود.
در ماه ژانویه ورودی طلا به ETFها حدود ۴۶ تن (۲.۷ میلیارد دلار) بود که از نظر تناژ بالاترین میزان از ماه مه ۲۰۲۱ بود.
طلا ویژگی دارایی امن را نشان میدهد
قیمت معیار طلای LBMA در ماه ژانویه کمتر از ۱ درصد کاهش یافت و به ۱۷۹۵ دلار در هر اونس رسید. اما این حقیقت تصویری ناقص از پویایی جالبی که در طول ماه مشاهده شد، ارائه میدهد. علیرغم افزایش بازدهی اوراق خزانهداری و تقویت دلار آمریکا، طلا در بحبوحه تلاطم بازار سهام، پیش از افت قیمت ناشی از سیاستهای پولی فدرال رزرو در هفته پایانی ماه، به طور پیوسته در حال صعود بود.
انتظارات بازار برای چهار بار افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو و کاهش ترازنامه آن باعث شد که بازده اسمی اوراق خزانهداری ۱۰ ساله تقریبا ۳۰ نقطه پایه افزایش یابد و به ۱.۷۸ درصد برسد. باد مخالفی که توانست جلوی رشد طلا را بگیرد. از منظر تاریخی، افزایش تورم، نرخ واقعی بهره را پایین نگه میدارد و سرمایهگذران به سمت داراییهای پرریسکتر و با نقدشوندگی کمتر سوق میدهد. اما طلا به دنبال بیانیه FOMC در ۲۶ ژانویه، که هاوکیشتر از حد انتظار بود، به شدت کاهش یافت. فدرال رزرو تایید کرد که احتمالا نرخ بهره در ماه مارس افزایش مییابد ولی هنوز هیچ تصمیمی در مورد اندازه یا تعداد افزایش نرخ بهره در سال جاری گرفته نشده است.
با بررسی مدل بازده انتسابی طلا (GRAM) که توسط مجمع مشاوران جهانی طلا توسعه داده شده است، متوجه میشویم عملکرد طلا منطبق با این مدل بوده است. طبق این مدل، افزایش بازده اوراق خزانهداری بزرگترین باد مخالف در طول ماه بوده است اما تورم انتظاری نیز احتمالا تاثیر قابل توجهی بر عملکرد طلا داشته است. نرخ تورم انتظاری ۱۰ ساله ایالات متحده از ۲.۶ درصد به ۲.۴ درصد در ماه ژانویه کاهش یافت که نشان میدهد که انتظارات بازار در بلندمدت یک تورم متوسطتر است. قدرت دلار آمریکا نیز یک باد مخالف برای طلا بود، زیرا شاخص دلار آمریکا به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۲۰ رسید. با این حال، در ماه ژانویه عملکرد طلا نسبت به سایر داراییهای اصلی نسبتا قوی بود.
عوامل اصلی محرک قیمت طلا در ماه ژانویه، شاخص دلار و بازده اوراق بودند
طلا همچنین از برخی عوامل حمایتی در این ماه بهرهمند شد. افزایش خرید ETFهای طلا با پشتوانه فیزیکی یک تغییر قابل توجه در سنتیمنت بود. در سطح جهانی، صندوقهای ETF در ماه ژانویه ۴۶ تن طلا خریداری کردند که بالاترین تناژ خریداری شده ماهانه از ماه مه ۲۰۲۱ بود. این جریان به ویژه در صندوقهای ایالات متحده بیشتر است. افزایش ریسک ژئوپلیتیکی به خاطر تنشها میان روسیه و ناتو بر سر اوکراین نیز یکی دیگر از دلایل حمایت از طلا است. طلا زمانی که ریسکهای ژئوپلیتیکی شدید میشوند، مورد حمایت قرار میگیرد و این دلیلی است که حضور طلا در پورتفوی سرمایهگذاری مناسب به نظر میرسد.
افزایش قابل توجهی در میانگین معاملات روزانه طلا در طول ماه مشاهده شد که افزایش معاملات در فرابورس (OTC) و بورس فیوچرز کالای شیکاگو (COMEX) در این افزایش نقش داشتند. حجم معاملات در ماه ژانویه به ۱۳۹ میلیارد دلار در روز افزایش یافت که نسبت به ماه گذشته ۷۱ درصد و نسبت به میانگین سال ۲۰۲۱، ۷ درصد بیشتر بود. پس از بیانیه فدرال رزرو، پوزیشنهای خرید COMEX به ۵۹۰ تن (۳۴ میلیارد دلار) سقوط کرد که پایینترین سطح از ماه سپتامبر سال گذشته است.
سطح فروش سکههای طلای Eagle در آمریکا در ماه ژانویه، در سومین سطح بزرگ تاریخ بود
نگاه به آینده: نرخ بهره و تورم دو مساله محوری برای طلا
طلا در ابتدای ماه فوریه مجددا جایگاه خود را به دست آورد و با جبران واکنش اولیه به بیانیه فدرال رزرو توانست سطح ۱۸۰۰ دلار در هر اونس با پس بگیرد. تحلیل چرخههای انقباضی قبلی نشان میدهد که سیاستهای انقباضی معمولا آنقدر که انتظار میرود تهاجمی نیست. با این حال، گزارش اشتغال قوی برای ماه ژانویه به همراه یک اصلاح قویتر برای ماه دسامبر راه را برای انقباض تهاجمیتر توسط فدرال رزرو در کوتاه مدت باز گذاشته است.
در طرف دیگر بانک انگلستان نیز نرخ بهره خود را به ۰.۵ درصد افزایش داد و تعداد آرا برای رسیدن نرخ بهره به ۰.۷۵ درصد ۴-۵ بود. این موضوع میتواند فشار بر طلا در بازار محلی انگلستان را نیز افزایش دهد. سوالات مشابهی نیز در مورد بانک مرکزی اروپا پرسیده میشود. تورم منطقه یورو در ماه ژانویه به ۵.۱ درصد رسیده است و این منطقه با فشار بیشتری برای مقابله با تهدید تورم مواجه است. شایان ذکر است که همه بانکهای مرکزی به این زودی به دنبال افزایش نرخ بهره نیستند. به ویژه در چین. به نظر ما، سرمایهگذاران در حال حاضر هم بر سرعت افزایش نرخ بهره و هم بر چشمانداز تاریک تورم بالا تمرکز خواهند کرد. توانایی طلا برای حرکت معنادار در هر دو جهت، در کوتاه مدت به این بستگی دارد که آیا سرمایهگذاران بیشتر نگران تورم هستند یا نرخ بهره با سرعتی بیشتر از حد انتظار افزایش مییابد.
از نظر تکنیکالی جهت حرکت طلا در کوتاه مدت تا حدودی نامشخص است، اما یک روند صعودی سالم در شاخص دلار و همچنین بازده اوراق ۱۰ ساله خزانهداری میتواند افزایش طلا را محدود کند. با توجه به سنتیمنت مختلط اخیر در بازار طلا، جریانهای ورودی طلا به ETFها و پوزیشنیابی COMEX از نظر ما شاخصهای مهمی برای پیگیری هستند.
بررسی منطقهای عرضه و تقاضای طلا
چین: تقاضای فیزیکی طلا سال را با قدرت آغاز کرد. میانگین حجم معاملات قرارداد Au9999 که نماینده تقاضای فیزیکی طلای محلی است، برای اولین بار از ژوئن ۲۰۱۹ به بالای ۲۰ تن رسید و ۳۹ درصد بالاتر از سال قبل بود. قدرت فصلی پیش از سال نوی چینی یکی از محرکهای اصلی بود. در نتیجهی تقاضای فیزیکی قوی در طلا، اسپرد قیمت طلای شانگهای – لندن به طور متوسط ۶.۳ دلار در هر اونس بود که بالاتر از میانگین سالانه سال ۲۰۲۱ است.ETFهای محلی طلا نیز داراییهای خود را در طول ماه و پیش از بسته شدن بازار در هفته اول فوریه به میزان ۸ تن کاهش دادند.
هند: تقاضای خرده فروشی در ژانویه به دلیل اعمال مجدد محدودیتهای کرونایی و عدم برگزاری مجالس عروسی پایین ماند. این امر بازار محلی را به سمت کاهش یک تا ۲ دلار در هر اونس سوق داد که تا پایان ماه به ۲ تا ۳ دلار در هر اونس افزایش یافت. حرکت نوسانی قیمت طلای محلی و انتظارات برای تغییر مالیاتی بر طلا در بودجه سالانه کشور در 1 فوریه (که البته تغییری در نرخ مالیات ایجاد نشد) باعث کاهش برداشت طلا شد. اما انتظار میرود تقاضای خرده فروشی در ماه فوریه به دلیل کاهش موارد ابتلا به کرونا و تعدیل محدودیتهای کرونایی بهبود یابد.
ETFهای طلای هند در ماه ژانویه شاهد خروج یک تن طلا بودند که عمدتا ناشی از افزایش بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله دولت هند و انتظارات از موضع هاوکیش فدرال رزرو بود. کل دارایی طلای این ETFها تا پایان ژانویه به ۳۷ تن رسید.
فروش سکه در ایالات متحده: فروش سکه عقاب آمریکایی در طول ماه ژانویه به ۱۸۱۵۰۰ اونس (۳۲۶ میلیون دلار آمریکا) رسید که از نظر بیشترین فروش در ماه ژانویه سالهای گذشته سومین رتبه را دارد و بالاترین سطح از ماه ژانویه ۲۰۰۹ است.
ETFهای جهانی: صندوقهای ETF طلا در ماه ژانویه ۴۶ تن طلا به دارایی خود اضافه کردند که بزرگترین ورودی طلا از ماه مه بود. بیشترین خروجی طلا از آسیا بود که عمدتا توسط ETFهای چینی هدایت میشد. کل دارایی طلای ETFها در پایان ماه به ۳۶۱۶ تن (۲۰۹ میلیارد دلار) رسید.
تغییرات ماهانه و هفتگی جریانات طلا در دنیا از عوامل موثر بر قیمت طلا است که باید توسط معاملهگران پیگیری شوند. در کانال تلگرامی UtoGold جریانات ورودی و خروجی به صندوقهای سرمایهگذاری دنیا و سطح عرضه و تقاضای طلا در دنیا به معاملهگران ایرانی ارائه میشود.
2 پاسخ
صندوقهای ETF طلا در ماه ژانویه 49 تن ولی اینجا زدید 46
ممنون از اطلاعتون