با شروع اقدام نظامی روسیه در اوکراین، افزایش قیمت بنزین، باز وخیمتر خواهد شد. در حال حاضر به دلیل محدودیتها در عرضه نفت و گاز، و گستردهتر شدن فشارهای تورمی، هزینههای سوخت افزایش زیادی یافتهاند. میانگین هزینه ملی برای یک گالن (معادل تقریبا ۳.۸ لیتر) بنزین معمولی بدون سرب ۳.۵۵ دلار است، که نسبت به یک سال قبل ۷۵ سنت افزایش یافته است. در بعضی مناطق، هزینه یک گالن تا نزدیک به ۵ دلار هم میرسد.
حالا تهدید یک جنگ تمام عیار در اوکراین، باعث افزایش ریسک گریزی در بازارهای آتی شده است. قیمت نفت خام در بازار آتی در آستانه بازگشایی بازار آمریکا در هفته گذشته به بیش از ۱۰۰ دلار و در این هفته بیش از 110 دلار در هر بشکه رسید.
دور جدیدی از تحریمها علیه روسیه توسط آمریکا و متحدانش ممکن است به همان اندازه که برای ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه هزینه سنگینی داشته باشد، برای مصرفکنندگان آمریکایی نیز گران تمام شود. روسیه سومین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان و تأمینکننده اصلی گاز طبیعی به اروپا است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که دولت او بر روی هرگونه اختلال در عرضه انرژی، نظارت دارد، و ادعا میکند که برنامهای برای تضمین ثبات در بازار انرژی و محدود کردن افزایش قیمت بنزین، دارد.
اما تحلیلگران از جمله دن دیکر بنیانگذار وبینار Energy Word، قیمتهای بالاتری را پیشبینی میکند. او هشدار میدهد که با افزایش مسافرتها در فصل تابستان، قیمت بنزین میتواند افزایش زیادی پیدا کند و به هر گالن بین ۶.۵ تا ۷ دلار برسد. سایر بازارها مثل غلات، فلزات پایه، و فلزات گرانبها نیز به احتمال زیاد افزایش قیمت خواهند داشت.
طلا برای چهارمین هفته متوالی رشد قیمت داشته است. از زمان بسته شدن بازار در دو هفته گذشته، بهای نقدی طلا ۱.۲ درصد افزایش داشته و با قیمت ۱۹۲۷ دلار در هر اونس معامله میشود. نقره به قیمت 25 در هر اونس رسید. در این میان بازارهای سهام در حال سقوط هستند و به احتمال زیاد، بخاطر مشکل تورم فزاینده در راه اقتصاد، سهام اصلی وارد یک موج نزولی جدید خواهند شد.
طبق گفته موسسه تحقیقاتی DataTrek، پنج رکود بزرگ قبلی، هر کدام با افزایش حداقل ۹۰ درصدی قیمت نفت خام، همراه بودهاند. قیمت نفت از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون بیش از دو برابر شده است.
چند روز قبل، این انتظار میرفت که بخاطر تورم فزاینده، فدرال رزرو در نشست ماه مارس خود، نرخ بهره را ۵۰ نقطه پایه افزایش دهد. اما حالا که جهان وارد یک بحران ژئوپلیتیکی شده است و بازار سهام آمریکا به طور ناگهانی به فاز سقوط رفته است، همه پیشبینیهای قبلی از حرکت بعدی فدرال رزرو، دیگر اعتباری ندارند.
تعهد رسمی فدرال رزرو حفظ ثبات قیمتهاست اما هر زمان که این امر با تعهد غیررسمی فدرال رزرو یعنی حمایت از بازار سهام و موسسات دولتی در تضاد باشد، از اهمیت مبارزه با تورم کاسته میشود.
زمانی که نوبت به افزایش نرخ بهره میرسد، بانکهای مرکزی نسبت به منحنی بازده بسیار عقب هستند. شکاف بین نرخ تورم (۷.۵ درصد براساس شاخص قیمت مصرفکننده؛ و بالاتر براساس معیارهای جایگزین) و نرخ بهره اسمی فدرال رزرو (نزدیک به صفر) هرگز بیشتر از این نبوده است. نرخهای بهره واقعی منفی به همراه شوک اخیر ژئوپلیتیکی به بازارهای جهانی انرژی، میتوانند طوفانی عظیم برای افزایش قیمت طلا و نقره ایجاد کنند.
به معنای واقعی، فلزات گرانبهای فیزیکی نوعی انرژی ذخیره شده هستند. استخراج سنگ معدن از زمین و پالایش و تبدیل آن به سکههای درخشان طلا و نقره که بتوانید در دستان خود بگیرید، انرژی بسیار زیادی میطلبد. این انرژی در ارزش ذاتی سکههای طلا منعکس میشود.
در دوران پرتلاطم و نامطمئن، ثروت ملموس (مثل فلزات گرانبها) درجهای از امنیت را فراهم میکند که هیچ پول کاغذی یا دیجیتالی (مثل رمزارزها) قادر به انجام آن نیست. دلالان فلزات گرانبها در حال آماده شدن برای افزایش احتمالی خرید هستند. تقاضا برای شمش در دو سال گذشته بسیار بالا بوده است، و امروزه سرمایهگذاران دلایلی بیشتری برای رفتن به سمت پول فلزی دارند.
افزایش شدید در تقاضا برای داراییهای امن از سوی سرمایهگذارانی که قبلاً در حاشیه بودهاند، میتواند کاتالیزوری برای رشدی تاریخی در بازار فلزات باشد. حتی اگر تنش با روسیه و ریسک گریزی در بازار کاهش پیدا کنند، دولت بایدن و فدرال رزرو به جنگ طولانی مدت علیه قدرت خرید ارزی ادامه میدهند و باعث افزایش تدریجی قیمت طلا و نقره میشوند.