هفته پیش رو – هفتهای بسیار مهم در پیش روی بازارهای جهانی است، سه بانک مرکزی بزرگ، فدرال رزرو ایالات متحده، منطقه یورو، و استرالیا خود را برای تعیین نرخ بهره آماده میکنند. همچنین آخرین نسخه از گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا در هفته آینده منتشر خواهد شد. انتظار میرود فدرال رزرو برای آخرین بار نرخ بهره را افزایش دهد، بنابراین دلار بیشتر به هر سیگنالی مبنی بر اقدامات آتی واکنش نشان میدهد. اما یورو ممکن است نوسانات بیشتری را تجربه کند، چرا که معاملهگران بر سر اندازه افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا به دو دسته تقسیم شدهاند.
فدرال رزرو آخرین کارت خود را رو میکند
به نظر میرسد مومنتوم ماشین اقتصادی ایالات متحده در حال افزایش است و آخرین نظرسنجیهای تجاری حاکی از افزایش مجدد تقاضا و رشد سریع اشتغال در زمان ورود به سه ماهه دوم هستند. نگرانیها در مورد رکود در حال حاضر کاهش یافتهاند، به ویژه پس از آرام شدن تنشهای بانکی.
با این وجود، بازار اوراق قرضه همچنان یادآورد بحران اقتصادی در آینده است، و حتی کارکنان بخش تحقیقات فدرال رزرو در آخرین پیشبینیهای خود گفتهاند که در اواخر سال جاری یک «رکود خفیف» در پیش خواهد بود. سنتیمنت کلی در بین سرمایهگذاران نیز حکایت از این دارد که رکود صرفاً به تعویق افتاده است، و احتمال وقوع آن همچنان وجود دارد.
شاید به همین دلیل باشد که بازار همچنان انتظار دارد فدرال رزرو هفته آینده برای آخرین بار نرخ بهره را افزایش دهد و قبل از پایان سال هم آن را کاهش دهد. معاملهگران در حال حاضر 90 درصد احتمال میدهند که فدرال رزرو نرخ بهره را در روز چهارشنبه 0.25 درصد افزایش میدهد. آنها انتظار دارند که این افزایش آخرین مرحله از چرخه انقباضی فدرال رزرو باشد.
علیرغم افزایش نشانهها مبنی بر اینکه تورم هسته ممکن است چسبندهتر از آنچه قبلا تصور میشد باشد، بازارها خیلی نگران افزایش بیشتر نرخ بهره پس از هفته آینده نیستند. این دقیقاً ریسکی است که پیرامون جلسه هفته آینده وجود دارد. آیا فدرال رزرو واقعاً سیگنال میدهد که کار خود را به پایان رسانده است (خبری از افزایش نرخ بهره نخواهد بود) یا اینکه میگوید احتمال انجام اقدامات بیشتر همچنان وجود خواهد داشت (احتمال افزایش نرخ بهره وجود خواهد داشت)؟
از منظر مدیریت ریسک، خراب کردن پل افزایش نرخ بهره تقریباً کاری احمقانه است. به هر حال، اقتصاد هنوز در حال فروپاشی نیست و اگر تورم نهادینه شود، ممکن است نیاز به افزایش بیشتر نرخ بهره باشد. سیاستگذاران معمولاً در چنین مواقعی که عدم قطعیت زیادی وجود دارد، تمایل دارند گزینههای خود را حفظ کنند، بنابراین کم ریسکترین گزینه این است که بر وابستگی به دادهها تأکید کنند و نشان دهند که نرخ بهره همچنان در صورت نیاز میتواند بالاتر برود.
چنین پیامی میتواند سرمایهگذاران را غافلگیر کند، زیرا بازار در حال حاضر انتظار نرخ بهره بالاتر را ندارد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، یا اگر آقای پاول ریاست فدرال رزرو مانند جلسه قبل برخلاف گمانهزنیها در مورد کاهش نرخ بهره صحبت کند، دلار میتواند از این موقعیت بهره ببرد.
در بخش دادههای اقتصادی، شاخص مدیران خرید بخش تولیدی آمریکا گزارش موسسه ISM در روز دوشنبه منتشر میشود، شاخص مدیران خرید بخش خدمات آمریکا گزارش موسسه ISM و گزارش تغییرات اشتغال بخش خصوصی و غیرکشاورزی ADP نیز در روز چهارشنبه منتشر خواهند شد که به عنوان مقدمهای برای گزارش رسمی اشتغال در روز جمعه عمل میکنند. نتیجه گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا (NFP) در ماه آوریل 180 هزار نفر بود که با توجه به سیگنالهای ترکیبی از شاخصهای اولیه، منصفانه به نظر میرسد.
اگرچه نظرسنجیهای تجاری S&P Global به سریعترین سرعت ایجاد شغل از تابستان گذشته اشاره میکنند، اما نامنویسی برای مزایای بیکاری در طول دوره نظرسنجی NFP افزایش یافت که نشان دهنده افزایش نگران کننده در اخراج کارگران است. دادههای منتشر شده قبل از آمار اشتغال در روز جمعه، به ویژه نظرسنجیهای ISM، بینش بیشتری به معاملهگران میدهند.
بانک مرکزی اروپا چقدر نرخ بهره را افزایش خواهد داد؟
در منطقه یورو، اکثر مراکز مالی در روز دوشنبه به دلیل تعطیلات روز کارگر بسته خواهند بود، اما در روز سهشنبه با انتشار آخرین نرخ تورم برای منطقه یورو تقویم اقتصادی اروپا شروع به کار خواهد کرد.
پیشبینیها حاکی از کاهش جزئی تورم هستند، چیزی که کاهش قیمت نفت و همچنین نظرسنجیهای تجاری از آن حمایت میکنند. این موضوع باعث شده شرکتها قیمتهای خود را با کمترین سرعت در بیش از یک سال گذشته افزایش دهند.
با این حال، این نظرسنجیها تأکید میکنند که کاهش رشد قیمتها چندان قابل توجه نبوده و شتاب تورم صعودی همچنان ادامه دارد که بیشتر در بخش خدمات متمرکز شده است. این موضوع برای برای بانک مرکزی اروپا که روز پنجشنبه تشکیل جلسه میدهد، نگران کننده است.
سرمایهگذاران «مطمئن» هستند که افزایش نرخ بهره انجام خواهد داشت، اما بر روی میزان آن اختلاف نظر دارند، به احتمال 70 درصد نرخ بهره 0.25 درصد افزایش مییابد و به احتمال 30 درصد نرخ بهره 0.5 درصد افزایش خواهد یافت. این یک انتخاب سخت است زیرا اگرچه به نظر میرسد اقتصاد عملکرد خوبی دارد و تورم همچنان در حال جولان دادن است، اما ریسک افزایش بیش از حد نرخ بهره نیز وجود دارد، به این دلیل که تأثیر کامل افزایشهای قبلی نرخ بهره هنوز به طور کامل احساس نشده است.
یک راه حل کم ریسک این خواهد بود که نرخ بهره 0.25 درصد افزایش یابد، اما لحن بانک مرکزی هاوکیش باشد و به افزایش بیشتر نرخ بهره در آینده اشاره کند. البته این موضوع در حال حاضر به طور کامل قیمتگذاری شده است، زیرا بازارها فکر میکنند بانک مرکزی اروپا در فصل تابستان هم به سیاست انقباضی خود (افزایش نرخ بهره) ادامه میدهد.
چنین نتیجهای ممکن است تا حدودی، حداقل در ابتدا، باعث کاهش ارزش یورو شود، چرا که بازارها چنین تصمیمی از جانب بانک مرکزی اروپا را قیمتگذاری کردهاند. در چشمانداز بزرگتر، به نظر میرسد که یورو در حال حرکت بر روی موج واگرایی بانک مرکزی است، زیرا انتظار میرود بانک مرکزی اروپا در افزایش نرخ بهره از فدرال رزرو پیشی بگیرد، البته برای تأیید ادامه روند در جفت ارز EURUSD، قیمت باید محدوده 1.11 دلار را به سمت بالا بشکند.
بانک مرکزی استرالیا تشکیل جلسه میدهد، نیوزیلند و کانادا در انتظار دادهها
و اما ارزهای کالا محور، انتظار میرود که بانک مرکزی استرالیا در روز سهشنبه در تعیین نرخ بهره هیچ کاری انجام ندهد. بازارها تنها 10 درصد احتمال میدهند که نرخ بهره افزایش پیدا کند.
با حرکت بانک مرکزی استرالیا در حاشیه، فاکتورهای اصلی تأثیرگذار بر دلار استرالیا، سنتیمنت ریسک جهانی و قیمت کامودیتیها خواهند بود. همین امر در مورد دلار کانادا و نیوزلند نیز صادق است، زیرا بانک مرکزی نیوزیلند و بانک مرکزی کانادا چرخههای انقباضی خود را متوقف کردهاند یا در شرف توقف هستند.
دادههای اشتغال در هفته آینده هم برای نیوزیلند و هم برای کانادا منتشر خواهند بود. گزارش اشتغال نیوزلند برای سه ماهه اول در روز چهارشنبه منتشر خواهد شد، و برای کانادا در روز جمعه.
منبع: XM
«برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.»
بیشتر بخوانید: