انواع کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال

زمان مطالعه: 7 دقیقه

انواع کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال

 

انواع کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال چگونه رخ می‌دهد؟

در دنیای بلاک چین، چندین راه برای کلاهبرداری از طریق ارز های دیجیتال وجود دارد. رایج ترین راه‌ها شامل باج گیری، صرافی‌های جعلی و فیک، جایزه‌های دروغین، کلاه برداری از طریق شبکه‌های اجتماعی، بدافزارهای کپی- پیست، ایمیل‌های کلاه برداری، پونزی و طرح های هرمی و باج افزارها می‌شود.

در مورد هر یک از راه‌های کلاهبرداری در زیر صحبت می‌کنیم تا شما بتوانید از این کلاهبرداری‌ها دوری کرده و دارایی‌های ارز دیجیتال خود را امن نگه دارید. همچنین اگر دوستانی دارید که به تازگی می‌خواهند وارد دنیای ارزهای دیجیتال شوند، این پست را برایش ارسال کنید تا درگیر کلاه‌برداری‌های دیجتال نشود. توجه داشته باشید از آنجایی که ماهیت ارزهای دیجیتال ناشناس بودن است، در بسیاری مواقع پیگیری و شکایت علیه کلاه‌برداران در این فضا تقریبا بی‌نتیجه است بنابراین بهترین کار این است که از درگیر شدن با پروژه‌های کلاهبرداری پیشگیری کنید.

به محض اینکه یک فناوری جدیدی به دنیا معرفی می‌شود، کلاهبردارها برای یافتن روشی برای نفوذ به سیستم تلاش می کنند. متاسفانه، بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال بی‌مرز، فرصت خوبی در اختیار کلاهبرداران ارزهای دیجیتال قرار می‌دهد.
ماهیت غیر متمرکز بیت کوین به شما این امکان را می‌دهد که کنترل کامل سرمایه گذاری های خود را در دست داشته باشید، ولی از طرف دیگر تعیین چارچوب مناسب نظارتی و اجرای قانون بر روی بیت کوین دشوارتر می‌شود. اگر کلاه برداران بتوانند شما را موقع استفاده از بیت کوین فریب دهند، ممکن است بیت کوین شما را سرقت کنند و تقریبا هیچ کاری برای بازیابی ارز دیجیتال خود نمی توانید انجام دهید.
با در نظر گرفتن گفته های بالا، درک نحوه کار کلاه برداران و یادگیری نحوه شناسایی خطر های احتمالی بسیار مهم است. کلاهبردار های زیادی در این حوزه وجود دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند ولی برخی از آن ها بیشتر از بقیه رایج تر هستند. به همین دلیل، ما قصد داریم به ۸ کلاهبرداری رایج بیت کوین و نحوه جلوگیری از آن ها اشاره کنیم.

انواع کلاهبرداری‌ رایج بیت کوین و نحوه جلوگیری از آن ها

۱) باج گیری

باج گیری یک روش شناخته شده است که توسط کلاهبرداران برای تهدید دیگران با انتشار اطلاعات حساس استفاده می شود، مگر اینکه به نحوی بازپرداخت شود. این بازپرداخت معمولاً به شکل ارز دیجیتال به ویژه بیت کوین صورت می گیرد باج گیری توسط کلاهبرداران به ۲ صورت است: یا اطلاعات حساس در مورد شما را پیدا کرده و جعل می کنند تا با این اطلاعات شما را مجبور به ارسال بیت کوین کنند و یا با سایر اشکال پول صورت میگیرد.
بهترین راه برای جلوگیری از کلاهبرداری بیت کوین برای باج گیری از شما این است که از اطلاعات لاگین خود به سیستم محافظت کرده و همچنین حواستان به سایت هایی باشد که بصورت آنلاین از آنها بازدید می کنید و همیشه مراقب باشید که اطلاعات خود را در اختیار چه کسانی قرار می‌دهید.

۲) صرافی های جعلی

همانطور که از نامش مشخص است، صرافی های جعلی نسخه های جعلی از صرافی های ارز دیجیتال قانونی هستند. به طور معمول، این کلاهبرداری ها به صورت اپلیکیشن های تلفن همراه هستند، اما ممکن است آنها را به صورت برنامه های دسکتاپ یا وب سایت‌های جعلی نیز پیدا کنید. باید مراقب باشید زیرا برخی صرافی های جعلی بسیار شبیه به صرافی های اصلی هستند. ممکن است در نگاه اول موجه به نظر برسند، ولی هدف آنها سرقت پول شماست.
به طور معمول، این صرافی های جعلی با ارائه ارزهای دیجیتال رایگان، قیمت های رقابتی، کارمزد مبادله پایین و حتی هدایا و جوایز، معامله گران و سرمایه گذاران ارز دیجیتال را جذب می کنند.
برای جلوگیری از کلاهبرداری بیت کوین و سایر رمزارزها توسط صرافی های جعلی، باید URL واقعی سایت را ذخیره کرده و همیشه قبل از ورود به سیستم آن را مجدداً بررسی کنید. همچنین می توانید از سرویس Binance Verify برای بررسی مشروعیت URL ها، گروه های تلگرام، حساب های توییتر و موارد دیگر استفاده کنید.
در مورد اپلیکیشن های موبایل نیز مطمئن شوید که پیش از دانلود و  استفاده از هر برنامه‌ای، اطلاعات برنامه نویس، تعداد دانلودها، نظرات و کامنت‌ها را بررسی می‌کنید.

۳) هدایای جعلی

هدایای جعلی برای کلاهبرداری از ارزهای دیجیتال شما، با ارائه چیزی به صورت رایگان در ازای یک سپرده کوچک انجام می‌شود. به طور معمول، کلاهبرداران از شما می خواهند که ابتدا مبلغی را به آدرس بیت کوین ارسال کنید تا بتوانید در عوض آن بیت کوین بیشتری دریافت کنید (به عنوان مثال، «ارسال ۰.۱ BTC برای دریافت ۰.۵ BTC»). اما اگر این معاملات بیت کوین را انجام دهید، چیزی دریافت نخواهید کرد و دیگر هرگز به دارایی خود دست پیدا نمی‌کنید.
انواع مختلفی از کلاهبرداری به صورت جوایز جعلی وجود دارد. به جای BTC، برخی از کلاهبردارها، ارزهای دیجیتال دیگری (آلت کوین ها) مانند ETH ، BNB ، XRP و موارد دیگر را درخواست می کنند. در برخی موارد، آنها ممکن است کلید های خصوصی یا سایر اطلاعات حساس شما را بخواهند.
هدایای جعلی بیشتر در توییتر و سایر شبکه های اجتماعی یافت می‌شود، جایی که کلاهبرداران از توییت های محبوب، اخبار وایرال یا اعلانات (مانند ارتقاء پروتکل یا ICO آینده) سوء استفاده می‌کنند.
بهترین راه برای جلوگیری از کلاهبرداری‌های جعلی از جوایز این است که هرگز در هیچ نوع مسابقه ای شرکت نکنید که در آن ابتدا باید چیزی با ارزش ارسال کنید. مسابقه ها و جوایز قانونی هرگز از شما درخواست وجه نمی‌کنند.

۴) فیشینگ (کلاهبرداری) از طریق شبکه های اجتماعی

فیشینگ در شبکه‌های اجتماعی یک کلاهبرداری رایج در ارتباط با بیت کوین است که مانند هدایای جعلی، به احتمال زیاد در رسانه های اجتماعی با آن مواجه خواهید شد. کلاهبرداران یک حساب کاربری جعلی ایجاد می کنند که شبیه افراد دارای اعتبار بالا در فضای ارز دیجیتال به نظر برسند (این نیز به عنوان جعل هویت شناخته می شود). در مرحله بعد  آنها هدایای جعلی را از طریق توییت ها یا پیغام‌های مستقیم به شما پیشنهاد می‌دهند.
بهترین راه برای جلوگیری از کلاهبرداری از طریق فیشینگ در رسانه های اجتماعی این است که هویت واقعی شخص را دوباره چک کرده و از واقعی بودن هویت فرد اطمینان حاصل کنید. معمولاً در برخی از شبکه های اجتماعی، نشانه‌های تاییدکننده‌ای مانند تیک آبی در توییتر و فیس بوک برای تایید هویت واقعی این افراد وجود دارد.

انواع کلاهبرداری‌ رایج بیت کوین

۵) بدافزار کپی- پیست

ویروس کپی و پیست یکی از راه های بسیار زیرکانه کلاهبرداران برای سرقت دارایی های شما است. این نوع بدافزار، داده های کلیپ بورد شما را دزدیده و اگر مراقب نباشید می‌بینید که با دست خودتان پول را مستقیماً برای کلاهبرداران ارسال کرده‌اید!
فرض کنید می خواهید را برای دوست خود، رضا، بیت کوین ارسال کنید. طبق معمول، او آدرس بیت کوین خود را برای شما ارسال می کند تا بتوانید آن را در کیف پول بیت کوین خود کپی و پیست کرده و برای او بین کوین ارسال کنید. با این وجود، اگر دستگاه شما آلوده به یک بدافزار کپی و پیست باشد، در لحظه ای که آدرس را پیست می کنید، آدرس کلاهبردار به طور خودکار جایگزین آدرس رضا می‌شود. این بدان معناست که به محض ارسال و تأیید تراکنش بیت کوین شما، پرداخت بیت کوین شما به کیف پول کلاهبردار واریز می شود و دوست شما چیزی دریافت نمی کند!
برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری، باید در امنیت کامپیوتر خود بسیار وسواس داشته باشید. مراقب پیام های مشکوک یا ایمیل هایی باشید که ممکن است حاوی پیوست های آلوده یا لینک های خطرناک باشند. به وب سایت‌هایی که روزانه سر می زنید و نرم افزارهایی که روی دستگاه های خود نصب می کنید، دقت داشته باشید. همچنین با نصب یک آنتی ویروس و اسکن مرتب دستگاه خود، خطرهای احتمالی را شناسایی کنید. همچنین مهم است که سیستم عامل (OS) دستگاه خود را به‌روز نگه دارید.

۶) ایمیل های فیشینگ

انواع مختلفی از فیشینگ وجود دارد. یکی از رایج ترین آنها استفاده از ایمیل های فیشینگ است که سعی می کنند شما را فریب دهند تا یک فایل آلوده را دانلود کنید یا روی لینکی کلیک کنید که شما را به یک وب سایت مخرب که قانونی به نظر می‌رسد، هدایت کند. این ایمیل‌ها زمانی خطرناک هستند که محصول یا خدماتی را که اغلب شما استفاده می کنید را تقلید کنند.
معمولاً کلاهبرداران پیامی را به ایمیل شما می فرستند و از شما می خواهند تا برای تأمین امنیت حساب یا دارایی‌های خود اقدامی فوری انجام دهید. آنها ممکن است از شما بخواهند که اطلاعات حساب خود را به روز کنید، گذرواژه خود را ریست (بازنشانی) کنید و یا اسناد خود را دوباره آپلود کنید. در بیشتر موارد، هدف آنها جمع آوری اطلاعات ورود به سیستم شما و هک کردن حساب شما است.
اولین قدم برای جلوگیری از کلاهبرداری های ایمیل فیشینگ این است که بررسی کنید آیا ایمیل‌ها از منبع اصلی آمده‌اند یا خیر. در صورت شک، می‌توانید مستقیماً با شرکت تماس بگیرید تا ایمیل دریافت شده از طرف آنها را تأیید کنید. ثانیاً، می‌توانید بدون کلیک کردن، نشانگر ماوس روی لینک های ایمیل حرکت دهید تا بتوانید URLهای دارای غلط املایی، کاراکترهای غیرمعمول و مسائل غیر عادی دیگر را تشخیص دهید.
حتی اگر هیچ نشانه‌های هشداردهنده احتمالی هم ندیدید، باز هم باید از کلیک کردن روی لینک‌ها خودداری کنید. اگر نیاز به دسترسی به حساب خود دارید، باید این کار را از راه های دیگر انجام دهید، مانند تایپ آدرس اینترنتی به صورت دستی یا استفاده از بوک مارک‌ها.

۷) پونزی و طرح های هرمی

پونزی و طرح های هرمی دو مورد از قدیمی‌ترین کلاهبرداری های مالی تاریخ هستند. طرح پونزی یک استراتژی سرمایه‌گذاری است که با پول حاصل از جذب سرمایه گذاران جدید، سود سرمایه‌گذاران قدیمی را تامین می‌کند. وقتی کلاهبردار دیگر نتواند سرمایه‌گذاران جدیدی جذب کنند، جریان پول متوقف می‌شود. OneCoin مثال خوبی از طرح پونزی در دنیای ارزهای دیجیتال بود.
طرح هرمی یک مدل تجاری است که به افراد بر اساس تعداد اعضای جدیدی که به عضویت می‌گیرند، حقوق می‌پردازد. اینجا هم هنگامی که هیچ عضوی جدیدی در این طرح مشارکت نکند، جریان پول متوقف می‌شود.
بهترین راه برای جلوگیری از هر یک از این طرح‌ها این است که خودتان تحقیقات لازم را در مورد ارزهای دیجیتالی که می‌خرید (اعم از آلت کوین یا بیت کوین)، انجام دهید. اگر ارزش یک ارز دیجیتال یا صندوق بیت کوین کاملاً وابسته به سرمایه گذاران یا اعضای جدیدی است که به آن می پیوندند، به احتمال زیاد شما با یک طرح پونزی یا هرمی مواجه شده‌اید.

۸) باج افزارها

باج افزار یک نوع بدافزار (ویروس) است که تا زمانی که باج موردنظر پرداخت نشود، دستگاه‌های موبایل و رایانه قربانیان را قفل می‌کند یا از دسترسی آنها به داده‌های ارزشمند جلوگیری می‌کند. این حملات زمانی می‌توانند مخرب باشند که بیمارستانها، فرودگاهها و سازمانهای دولتی را مورد هدف قرار دهند.
به طور معمول، یک باج افزار دسترسی به پرونده‌ها یا پایگاه‌های داده مهم را مسدود می‌کند و تهدید می‌کند که اگر مبلغ درخواستی تا قبل از مهلت مقرر دریافت نشود‌، داده‌های مهم را حذف خواهد کرد. اما متأسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که مهاجمان به وعده خود عمل کنند.

با رعایت موارد زیر می توانید از خود در برابر حملات باج افزار تا حد امکان محافظت کنید:

• یک آنتی ویروس نصب کنید و سیستم عامل و برنامه های خود را به روز نگه دارید.

• از کلیک کردن روی تبلیغات و لینک های مشکوک خودداری کنید.

• مراقب پیوست های ایمیل باشید. در مورد فایل‌هایی که به پسوندهای exe .vbs. یا scr. ختم می‌شوند، باید بسیار مراقب باشید.

• به طور مرتب از فایل های خود نسخه پشتیبان (بک آپ) تهیه کنید تا در صورت آلوده شدن سیستم به بدافزار، بعدا بتوانید آنها را بازیابی کنید.

• همچنین می‌توانید با مراجعه به وبسایت NoMoreRansom.org توصیه‌های مفیدی در مورد پیشگیری از باج افزارها و ابزارهای بازیابی رایگان پیدا کنید.

سخن نهایی

کلاهبرداری های زیادی در ارتباط با بیت کوین وجود دارد که باید مراقب آنها باشید. با این حال، دانستن نحوه عملکرد این کلاهبرداری‌ها اولین گام مهم برای اجتناب کامل از آنها است. اگر بتوانید از رایج‌ترین کلاهبرداری‌های بیت کوین جلوگیری کنید، می‌توانید دارایی های ارز دیجیتال خود را ایمن نگه دارید.

4 دیدگاه در “انواع کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال
  1. آواتار مهرداد مهرداد گفت:

    سلام دوستان حواستون جمع باشه متاسفانه من زندگیم نابود شد چند وقت پیش یه خانوم به اسم molly chin از طریق واتساپ به من پیام که من متولد چین هستم و لندن زندگی میکنم میخوام بیام ایران به کمک شما نیاز دارم و وعده‌های که شما زبان فارسی بلد هستین به من کمک کنید که به ایران بیام جبران میکنم از این حرفا بعد یه عکس برام فرستاد که دایی من مایکل نووگراتز است میتونی توی گوگل سرچ کنی و یه عکس از خودش که کنار همین شخص نشسته بود برآن فرستاد که من میتونم کمک کنم خلاصه یه سایت معرفی کرد به اسم teounocun که گفت توی این سایت ثبت نام کن من سیگنال میدم شما خرید فروش کن منم گولشو خوردم حدود ۳۰۰۰دلار واریز کردم که پول من توی سایت به حدود۸۰هزار دلار رسیده بود خواستم برداشت کنم پشتیبانی سایت گفت شما باید مالیات بدی ۳۰۰۰دلار که بتونیم پول رو انتقال بدیم این ماجرا گذشت من حدود ۷هزار لار پول که پول ماشینم بود فروختم و پول قرض کردم رفت روی هوا زندگیم نابود شد دوستات خیلی حواستون جمع باشه به سرنوشت من دچار نشید من بعد این ماجرا چند بار میخواستم خودکشی کنم حال روحی وزندگی رو نابود کرد

    1. آواتار ادمین یوتوفارکس ادمین یوتوفارکس گفت:

      سلام و درود
      ممنون از تجربه ای که به اششتراک گذاشتین و باعث میشید افراد بیشتری توی دام این کلاهبردارا نیفتن.
      اینو همیشه باید کاربر مدنظر داشته باشه که هیچ موقع کسی که حرفه ای هست تو بازار یا کلا هر کار مالی که میخواد انجام بده به شما یا فردی که نمیشناسه پیام نمیده ، پس هر موقع پیامی دیدین که اخرش وسوسه انگیز بود بدونید کلاهبرداریه.

  2. آواتار ابوالفضل ابوالفضل گفت:

    ادمین لطفا منتشر کن جهت آگاهی و جلوگیری از کلاهبرداری
    یه اپلیکیشن به نام بین کوین پرو bitcoin pro هست که کلاه برداریه و با آدرس bitwealth1 ایمیل میده و اسم bitcoindefend به من گفت باید تا پنج روز مالیاتو بدی تا پولتو آزاد کنم ، اما آزاد نکرد و یک میلیارد پولم رفت و منو حسرت

    1. آواتار رضا رضا گفت:

      منم درگیر همین موضوع شدم، ادمین محترم اگه امکانش هست ادرس ایمیل ابوالفضل را بدهید تا باهاش ارتباط بگیرم. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید