پس از گذشت انتخابات آمریکا و هیجان واکسن، هفته آینده نوبت به دادههای اقتصادی است که بر روی بازار تاثیر بگذارند. دادههای خرده فروشی و تورم مهمترین دادهها هستند. با این حال احتمال دارد نظر سرمایهگذاران بار دیگر به سوی ترامپ و دادخواستهای قانونیاش برای لغو پیروزی جو بایدن در چند ایالت مهم و یا موضوع ویروس کرونا معطوف شود. حتی اگر این دو موضوع نیز نتوانند به اندازه کافی تاثیر بگذارند، برگزیت مثل همیشه آماده است تا کمی هیجان به بازار وارد کند چرا که ضرب العجل رسیدن به توافق یک بار دیگر به پایان رسیده است.
تحلیل هفتهی گذشته را میتوانید در لینک زیر بخوانید:
تحلیل هفتگی فارکس: اخبار و رویدادهای هفته و تحلیل اثر آنها بر فارکس برای هفته منتهی به ۱۳ نوامبر
دادههای استرالیا ممکن است واکنش چندانی در پی نداشته باشد
بانک مرکزی استرالیا در نشست نوامبر خود برنامه QE را گسترش داد و نرخ بهره را به صفر نزدیکتر کرد تا دور جدیدی از سیاستهای تسهیلسازی بانکهای مرکزی جهانی را به راه بیندازد. صورتجلسه این بانک در روز سهشنبه منتشر میشود. این صورتجلسه میتواند نشان دهد که آیا سیاستگذاران تمایل به پیگیری این اقدامات دارند یا خیر؛ با این وجود، نظر عموم این است که این بانک فعلا اقدامات بیشتری انجام نخواهد داد.
از این رو، ممکن است دادههای استرالیا در روزهای آتی واکنشهای زیادی در بازار ایجاد نکند. از طرف دیگر معاملهگران دلار استرالیا بهصورت عمده از جریانهای ریسکپذیری جهانی تاثیر میگیرند. این بدان معنا نیست که باید دادهها را به طور کامل نادیده گرفت. دادههای اشتغال روز پنجشنبه و آمار مقدماتی خرده فروشی روز جمعه میزان بهبود وضعیت استرالیا را در آستانه سه ماهه چهارم مشخص میکند.
بهبود چین بسیار خوب پیش میرود
پیشرفت در بهبود اقتصادی چین نیز احتمالا زیر نظر فعالان بازار قرار خواهد گرفت. این هفته آمار ماهانه خرده فروشی، تولیدات صنعتی و سرمایهگذاری داراییهای ثابت در روز دوشنبه منتشر میشود. رشد اقتصادی چین بسیار رشکبرانگیز بوده است سرعت اخیر رشد این کشور در دوران کرونا با وجود وضعیت شکننده اوضاع جهان، بسیار چشمگیر بوده است.
رشد آمار خرده فروشی در ماه سپتامبر شتاب زیادی گرفت و این روند احتمالا در ماه اکتبر نیز ادامه داشته باشد. پیشبینی میشود این آمار در ماه اکتبر ۴.۹ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته باشد اما از طرف دیگر انتظار میرود تولید صنعتی با ۶.۵ درصد رشد اندکی تعدیل شود.
دادههای تولید ناخالص داخلی ژاپن و چالش کرونا
آمار تولید ناخالص داخلی (GDP) ژاپن برای سه ماهه سوم در روز دوشنبه منتشر خواهد شد. پس از آن نیز آمار تراز تجاری در ماه اکتبر در روز چهارشنبه و آخرین آمار CPI در روز جمعه منتشر میشود. PMI تولیدی ماه نوامبر نیز روز جمعه، پایانبخش آمار ژاپن است.
رکود ناشی از کرونا در ژاپن نسبت به سایر کشورهای پیشرفته خفیفتر بود، اما باید توجه داشت که وقوع همهگیری از لحاظ فنی متقارن با رکود اقتصادی جهان بود. جنگ تجاری آمریکا و چین نیز تاثیر زیادی بر صادرکنندگان ژاپنی داشت که در آمار رشد سه ماهه دوم به خوبی خود را نشان داد. با این حال، بازگشایی اقتصاد جهانی باعث افزایش صادرات در سه ماهه سوم شد , پیشبینی میشود که تولید ناخالص داخلی با رشد ۴.۴ درصدی نسبت به سه ماهه قبل مواجه شود.
اما این کاهش که به خاطر عناوین مثبت واکسن شروع شده بود ممکن است معکوس شود؛ چرا که با افزایش آمار مبتلایان به کرونا در سطح جهان، تقاضا برای ین دوباره افزایش یافته است.
تلاطم پوند بر امواج اخبار برگزیت
آمار تورم و خرده فروشی در انگلستان نیز منتشر خواهد شد. CPI ماه اکتبر در روز چهارشنبه و آمار خرده فروشی روز جمعه منتشر میشود. مورد دوم مطمئنا محرکی بزرگ برای استرلینگ خواهد بود چرا که بهبود انگلستان پیشتر در آمار خرده فروشی ماه سپتامبر مقداری کاهش را نشان داده بود و اگر در ماه اکتبر نیز شاهد کاهش باشیم مشخص میشود که در آستانه ورود انگلستان به قرنطینه، بهبود اقتصادی نیز آهستهتر شده است.
اما زمان کوتاه است چرا که هر توافقی باید علاوهبر پارلمان انگلستان، ازسوی پارلمان تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا پیش از ۳۱ دسامبر تصویب شود. از این رو، اتحادیه اروپا روز ۱۹ نوامبر را ضرب العجلی معقول برای دستیابی به چارچوب توافقنامه میداند.
به هرحال، واقعگرایانه است که تصور کنیم این مهلت باز هم تا ماه دسامبر تمدید میشود و پوند را همچنان بلاتکلیف نگه دارد.
دادهها میتوانند روند صعودی دلار به خاطر تشدید همهگیری را متوقف کنند
موج فروش دلار که با اعلام خبر پیروزی بایدن آغاز شده بود، چندان دوام نیاورد چراکه افزایش آمار مبتلایان به کرونا دوباره دلار را بالا کشید. در روزهای اخیر ایالات متحده به رکوردهای جدیدی از آمار مبتلایان به کرونا رسید که باعث افزایش محدودیتها شده بود. اگر آمار مبتلایان در روزهای آینده نشانی از کاهش نداشته باشند، ممکن است دلار به عنوان دارایی امن بیشتر نیز افزایش پیدا کند.
انتشار دادهها در هفته آینده نیز میتواند کمی جذابیت ایجاد کند. آمار خرده فروشی ماه اکتبر احتمالا بیشترین توجه را به خود جلب خواهد کرد. پیشبینی میشود این آمار به صورت ماهانه ۰.۵ درصد رشد داشته باشد. این آمار ماه گذشته ۱.۹ درصد رشد داشت.
رقص لونی با ریسک جهانی
سرخوشی ناشی از واکسن کرونا، دلار کانادا را به بالاترین سطح دوسال اخیر رسانده بود؛ اما افزایش موارد ابتلا به کرونا آن را دوباره پایین کشید. این موضوع نشان میدهد که لونی این روزها بیشتر از عوامل داخلی، تحت تاثیر سنتیمنت بازار و چشمانداز اقتصادی همسایه جنوبی (و بزرگترین شریک تجاریاش) قرار میگیرد.
این واقعیت را نیز باید در نظر گرفت که انتظار نمیرود بانک کانادا نرخ بهره را بیش از این کاهش دهد. این بانک در نشست ماه اکتبر برنامه QE خود را کمی کاهش داد. همچنین انتظار نمیرود دادههای پسرو مانند شاخص قیمت مصرف کننده و خرده فروشی بتوانند تغییری در این ارز ایجاد کنند.
آمار تورم ماه اکتبر در روز چهارشنبه و آمار خرده فروشی ماه سپتامبر نیز در روز جمعه منتشر خواهند شد.
منبع: FXStreet
برای پیگیری اخبار بازارهای جهانی و فارکس و مطالعه تحلیل هفتگی و روزانه بازار کانال تلگرامی UtoFX را دنبال کنید.