انواع تحلیل در بازار فارکس | معرفی ۴ روش تحلیلِی بازار فارکس

زمان مطالعه: 8 دقیقه

در میان معامله‌گران، تحلیلگران و شرکت‌کنندگانی که در بازارهای مالی فعالیت می‌کنند، دو رویکرد متداول فاندامنتال (Fundamental) و تکنیکال (Technical) جهت تفسیر رخدادها، ارزیابی شرایط و پیش‌بینی روند آینده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این مقاله قصد نداریم که به صورت تخصصی انواع تحلیل‌های مختلف را بررسی کنیم. بلکه هدف اصلی آشنایی با انواع تحلیل‌ها در بازارهای مالی است تا معامله‌گر بتواند یک قلاب ذهنی برای تخصصی که باید یاد بگیرد، داشته باشد.

انواع تحلیل در بازار فارکس

انواع تحلیل در بازار فارکس | معرفی 4 نوع روش تحلیلِی متداول در بازار فارکس

  • در بازار فارکس ۴ نوع تحلیل کلی وجود دارد. معامله‌گران می‌توانند از این تحلیل‌ها برای پیش‌بینی حرکات بازار و تجزیه و تحلیل روندها استفاده کنند.
  • تریدرها معمولاً بر اساس شخصیت و سبک معاملاتی که دارند، از یک یا ترکیبی از این روش‌های تحلیل، در بازار فارکس استفاده می‌کنند.
  • استفاده از روش‌ها و رویکردهای تحلیلی در یک حساب تمرینی در بازار فارکس، می‌تواند برای شناسایی معاملات مفید باشد.

برای پیش‌بینی معاملات در بازار فارکس، روش‌های مختلفی برای تحلیل وجود دارد. این روش‌ها دارای دسته‌بندی‌های مختلف و متنوع می‌باشند، اما تریدرها باید تحلیل‌های خود را به‌ ساده‌ترین شکل ممکن استفاده کنند تا بتوانند فرصت‌های خوب معامله را شناسایی کنند.

در این مقاله به معرفی و بررسی ۴ نوع از متداول‌ترین تکنیک‌های تحلیلی در بازار فارکس می‌پردازیم که شامل تحلیل‌های تکنیکال (فنی)، فاندامنتال (بنیادی)،  سنتیمنتال (احساسات) و تحلیل بین بازاری است. هم‌چنین این مقاله به معامله‌گران برای شکل دهی یک استراتژی معاملاتی مناسب کمک خواهد کرد. بعد از این آموزش‌ها وظیفه هر تریدر است که به صورت فردی، نوع تحلیل متناسب با شخصیت خود را شناسایی و از آن استفاده کند.

۴ نوع از متداول‌ترین روش‌های تحلیل در بازار فارکس

  • تحلیل فاندامنتال

مبنای تحلیل فاندامنتال فارکس عمدتاً بر روی نرخ بهره متمرکز است و دلیل آن تأثیر قابل توجه نرخ بهره بر بازار فارکس می‌باشد. البته عوامل بنیادی دیگری مانند تولید ناخالص داخلی، تورم، تولید و رشد فعالیت‌های اقتصادی نیز بر بازار فارکس، تأثیرگذار می‌باشند. با این‌حال برای معامله‌گران مهم‌تر از این‌که دیگر عوامل بنیادی خوب باشند یا بد، چگونگی تأثیرگذاری این عوامل، بر نرخ بهره کشورها از اهمیت بالا برخوردار می‌باشد.

دوره مستر کلاس طلا

جامع‌ترین دوره آموزشی طلا

این دوره در مجموعه یوتوفارکس تهیه شده و نتیجه سال‌ها تجربه در حوزه معامله‌گری طلا و فارکس است. این دوره توسط مجموعه‌ای از معامله‌گران حرفه‌ای یوتوفارکس تهیه شده است. با خرید این دوره از تجربه چندین معامله‌گر بهره‌مند خواهید شد.

معامله‌گرانی که اطلاعات بنیادی را بررسی می‌کنند، باید به خاطر داشته باشند که چگونه این اطلاعات ممکن است بر حرکات آینده نرخ بهره تأثیرگذار باشند. وقتی سرمایه‌گذاران به‌دنبال ابزار مالی برای ریسک کردن باشند، به سراغ ارزهایی که بازدهی بالاتری دارند می‌روند (ارزهایی که نرخ بهره بالاتری دارند). زیرا نرخ بهره بالاتر می‌تواند به معنای بیش‌تر شدن سرمایه‌گذاری باشد. اما زمانی‌که سرمایه‌گذاران در برابر ریسک کردن از خود مقاومت نشان دهند پول خود را از ارزهای پر بازده خارج کرده و آن را در ارزهای امن و کم ریسک‌تر سرمایه‌گذاری می‌کنند.

تحلیل بنیادی (فاندامنتال)

وبسایت utofx پیشنهادهای بسیاری را در خصوص این‌که چگونه اطلاعات بنیادی می‌تواند بر ارزش ارز تأثیر بگذارد، به کاربران ارائه می‌دهد. شما می‌توانید تحلیل خفتگی یوتوفارکس را در سایت مشاهده کنید.

  • تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال در بازار فارکس شامل بررسی الگوهای قیمتی در گذشته است. از تحلیل تکنیکال به منظور پیدا کردن زمان و مکان مناسب برای ورود به معاملات و خروج از آن با شانس موفقیت بالا استفاده می‌شود. به همین دلیل، تحلیل تکنیکال در فارکس یکی از گسترده‌ترین تحلیل‌های مورد استفاده معامله‌گران می‌باشد.

تحلیل تکنیکال به طور فزاینده‌ای در حال تبدیل شدن به یک رویکرد محبوب برای معاملات است، که این مساله تا حدی به لطف پیشرفت پلتفرم‌های معاملاتی و ابزارهای رسم نمودار بوده است. با این حال، برای یک معامله‌گر تازه‌کار، درک تحلیل تکنیکال و اینکه چگونه می‌تواند به پیش‌بینی روندها در بازار کمک کند، می‌تواند دلهره‌آور و چالش برانگیز باشد.

چرا آکادمی ماکروترید؟

با عضویت در آکادمی ماکروترید، شما تحلیل فاندامنتال بازار فارکس را در کنار سیگنال، آموزش و گفتگو با تحلیلگران و اعضای آکادمی دریافت خواهید کرد.

عضویت رایگان

تحلیل فنی و تکنیکی (تکنیکال)

تحلیل تکنیکال مطالعه حرکت‌های قیمت در یک بازار است که به موجب آن معامله‌گران از الگوها و شاخص‌های تاریخی نمودار برای پیش‌بینی روندهای آتی در بازار استفاده می‌کنند. این اقدامات به معامله‌گر اجازه می‌دهد تا از اطلاعات در قالب حرکت‌های قیمت، شاخص‌ها و الگوها برای کسب اطلاع در مورد روندهای آتی قبل از ورود به معامله استفاده کند.

تحلیل تکنیکال اصطلاحی است که به فرایند تحلیل حرکت قیمت یا فعالیت بازار یک جفت ارز در معاملات فارکس یا سایر دارایی‌های مالی مانند سهام یا ارز دیجیتال اشاره دارد. بر اساس این تعریف می‌توان نتیجه گرفت که اگر تحلیل تکنیکال و ابزارهای آن را به درستی بشناسی می‌توانید در هر بازاری تحلیل خود را انجام دهید. این بدان معناست که شما نیازی به استفاده از تحلیل تکنیکال جداگانه در هر بازار ندارید. به شرطی که ابزار تحلیلی شما منطقی باشد و بتواند شما را به درستی راهنمایی کند.

تحلیلگران تکنیکال سه عقیده پایه‌ای دارند:

  • همه‌چیز در قیمت لحاظ شده است؛ یعنی، هر آنچه که از لحاظ بنیادی بر عرضه و تقاضا تاثیر بگذارد، درون قیمت دیده می‌شود. به بیان ساده‌تر یعنی شما بجز تحلیل قیمت به چیز دیگری نیاز ندارید.
  • قیمت بر اساس روند حرکت می‌کند.
  • تاریخ تکرارپذیر است. (به معنای تکرار احساسات و تصمیمات افراد مثل ترس، طمع و امید که منجر به تشکیل الگوهای ساختاری مشابه می‌شود.)

از آن‌جایی که بازار فارکس یکی از بزرگ‌ترین و پر حجم‌ترین بازارها به‌شمار می‌رود؛ می‌توان از تحرکاتی که روی چارت و از رفتار قیمت ظاهر می‌شود، نشانه‌هایی درباره سطوح پنهان عرضه و تقاضا بدست آورد. الگوهای رفتاری دیگری مانند  ارزهایی که با روندی قوی در حال حرکت هستند نیز توسط بررسی نمودار قیمت بدست می‌آید. نمونه‌ای از این الگو در نمودار GBP/USD در جایی‌که دلار آمریکا در برابر پوند بریتانیا تقویت می‌شود، قابل مشاهده است.

تحلیل تکنیکال

در دیگر شیوه‌های تحلیل تکنیکالی می‌توان از انواع اندیکاتورها و شاخص‌ها استفاده کرد. بسیاری از معامله‌گران ترجیح می‌دهند از این اندیکاتورها در معاملات خود استفاده کنند، زیرا سیگنال‌هایی که این شاخص‌ها ارائه می‌دهند به آسانی قابل فهم بوده و انجام معامله در بازار فارکس را ساده‌تر می‌کند.

موضوعی که در بازار فارکس بحث گسترده‌ای را به خود اختصاص داده است؛ تحلیل تکنیکال در مقابل تحلیل فاندامنتال می‌باشد. اما نمی‌توان پاسخ صحیحی به این سوال داد که کدام یک از این دو نوع تحلیل از دیگری بهتر است. معامله‌گران نیز در تحلیل‌های خود یکی از این ۲ نوع تحلیل یا ترکیبی از آن‎ها را استفاده می‌کنند.

  • تحلیل سنتیمنتال

تحلیل انتظارات که نام اصلی آن تحلیل سنتیمنت (Sentiment) است، به صورت کلی احساسات بازار را تشریح می‌کند.

در تحلیل تکنیکال، معامله‌گران از داده‌های تاریخی قیمت برای اطلاع از حرکت بعدی استفاده می‌کنند. در تحلیل بنیادی، اعداد ملموس و مطالعه بنیان‌های اقتصاد به معامله‌گران کمک می‌کند. اما وقتی نوبت به تحلیل انتظارات می‌رسد، اطلاعات انتزاعی‌تر می‌شود. در این روش ما به دنبال حال و هوای بازار برای هدایت معاملات هستیم.

اگر حال و هوای بازار صعودی باشد، انتظار می‌رود قیمت آن کالا یا جفت ارز یا سهام بالا برود اما اگر حال و هوا نزولی باشد انتظار کاهش قیمت وجود دارد. دلیل اهمیت تحلیل سنتیمنت این است که شما به تنهایی نمی‌توانید بر حرکت بازار تأثیر بگذارید و بهتر است با احساسات بازار هم‌راستا شوید.

تحلیل انتظارات (احساسات بازار)

برای یک معامله‌گر غیرمعمول نیست که گاهی احساس کند که بازار به وسیله سنتیمنت یا جو کلی که بر بازار حاکم است، حرکت می‌کند. اما آیا چنین حسی برای اتخاذ تصمیمات کاملا آگاهانه در مورد هر سرمایه‌گذاری قطعیت کافی را دارد؟ استفاده از منطق صحیح، استدلال و تجزیه و تحلیل بهترین شانس را برای دستیابی به بازده مناسب به شما می‌دهد و تحلیل سنتیمنت یکی از روش‌های آزمایش شده‌ای است که سرمایه‌گذاران از آن استفاده می‌کنند.

برای برخی از سرمایه‌گذاران، ایده استفاده از تحلیل مبتنی بر سنتیمنت ممکن است به معنی اعتماد به احساسات باشد و البته که لزوما در این ارزیابی اشتباه نمی‌کنند. اما تحلیل انتظارات بسیار بیشتر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد. نکته کلیدی این است که ابتدا درک درستی از سنتیمنت بازار داشته باشید، بدانید چگونه می‌توانید از آن استفاده کنید و مزایای آن چیست؟

معامله در اغلب موارد یک فعالیت انسانی است به همین خاطر نمی‌توان تمام احساسات را از معاملات حذف کرد. سرمایه‌گذاران می‌توانند با توجه به داده‌ها و اطلاعاتی که از تحلیل‌های دیگر گرفته‌اند، تصمیم‌گیری کنند اما هر معامله‌گر بر اساس انتظارات و احساسات خود تفسیرها و نظرات شخصی خود را خواهد داشت. هنگامی که این نظرات جمع شوند سنتیمنت را تقویت می‌کند.

  • تحلیل بین بازاری

تحلیل بین بازاری به بررسی و پیش‌بینی بازارهایی همچون سهام، کالا، اوراق قرضه و بازار ارز به کمک تحلیل بنیادی و تکنیکال می‌پردازد؛ تا اینگونه جریان سرمایه بین بازارها برآورد شود و در نتیجه از روی عرضه و تقاضا، روند و جهت حرکتی بازار هدف پیش‎بینی شود.

تحلیل بین بازاری

پنداشت‌های تحلیل‌گران بین بازاری عبارتند از:

  • همه بازارها با یکدیگر در ارتباط هستند و هیچ بازاری در یک فضای جداگانه و مجزا حرکت نمی‌کند.
  • تحلیل بین بازارها، بر روی پیشامدهای آینده و اتفاقاتی که قرار است در هر بازار رخ دهد، تمرکز می‌کند.
  • فقط بر اساس تحلیل بین بازاری نمی‌توان در مورد جریان آینده یک بازار قضاوت کرد، اما این تحلیل پایه‌ای برای پیش‌بینی جریان سرمایه محسوب می شود.

چگونه تکنیک‌های فارکس را در معاملات خود به‌کار ببرید؟

معامله‌گران می‌توانند ترکیبی از ۴ نوع تحلیل گفته شده را در تحلیل‌های خود در بازار فارکس استفاده کنند. در ادامه نحوه انجام این‌کار بیان شده است:

  • شناسایی روندهای بلند مدت با استفاده از تحلیل‌های بنیادی.
  • تعیین نقاط ورود ایده‌آل با استفاده از تحلیل‌های تکنیکال و اندیکاتورهای مورد استفاده.
  • شناسایی احساسات دیگر معامله‌گران به عنوان آخرین گام قبل از ورود به معامله.

در ادامه مثال‌های عمیق‌تری درباره نحوه تحلیل روندهای بازار فارکس، با استفاده از ۳ شیوه تحلیلی گفته شده را می‌توانید مطالعه فرمایید.

  • استفاده از اصول بنیادی و تحلیل‌های فاندامنتال برای کمک گرفتن در شناسایی روند بلند مدت قیمت:

تجزیه و تحلیل تولید ناخالص داخلی (GDP)، نرخ بهره و نرخ تورم یک کشور، می‌تواند چشم اندازی از قدرت اقتصادی و به‌دنبال آن قدرت ارز آن کشور برای معامله‌گران فراهم کند. به عنوان مثال در صورتی‌که کشور ایالات متحده آمریکا در یک دوره به افزایش نرخ بهره بپردازد، دلار آمریکا برای معامله‌گران، ارزی جذاب خواهد بود و اگر تعداد کافی از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران شروع به خرید دلار کنند، ارزش این ارز با افزایش روبه‌رو خواهد شد.

  • از تحلیل‌های تکنیکال معتبر برای شناسایی نقاط ورود به بازار استفاده کنید:

معامله‌گران می‌توانند با استفاده از مولتی تایم فریم و اندیکاتورهایی مانند  MACD و RSI، نقاط ورود ایده‌آل به بازار را شناسایی کنند.

  • احساسات دیگر معامله‌گران را در نظر بگیرید:

معامله‌گران می‌توانند با مشاهده تعداد خالص معاملات خرید و فروش و یا با معامله بر اساس تفاوت حرکات خالص خریدار و فروشنده، احساسات دیگر معامله‌گران را تحلیل کنند. معمولاً معامله‌گران خرد به‌صورت معکوس با روند رایج معامله می‌کنند که این احساسات یک اندیکاتور معکوس می‌سازد.

آیا باید همه این ۴ نوع تحلیل را بدانیم؟

خیر، اما دانش کافی از دو رویکرد اصلی (تکنیکال و فاندامنتال) ضروری است. دو رویکرد (سنتیمنت و بین بازاری) مشتق شده از دو روش اصلی هستند و صرفاً بینش بهتری از تحلیل دارایی مد نظرتان، به شما خواهند داد.

کدام تحلیل را انتخاب کنیم؟ تکنیکال یا بنیادی؟

بستگی به این دارد که شما می‌خواهید معامله‌گر باشید یا سرمایه‌گذار. اکثر معامله‌گران به دلیل دید کوتاه‌مدتی که به معاملات دارند، تحلیل تکنیکال را کافی می‌دانند؛ اما سرمایه‌گذارانی که معاملات آنها چندماه یا چند سال باز است به تحلیل فاندامنتال اهمیت بیشتری می‌دهند.

در هر صورت باید بدانید که تحلیل تکنیکال و فاندامنتال مانند دو بال برای پرواز یک فرد در دنیای مالی هستند و نبود هر کدام می‌تواند کار را دشوار کند. همانطور که در ابتدای مطلب نیز ذکر شد افرادی که در حوزه مالی موفق هستند دانش خوبی از هر دو رویکرد اصلی دارند.

یادگیری هرکدام از این روش‌ها چقدر زمان می‌برد؟

تحلیل تکنیکال چون یک جلوه بصری دارد، بسته به نوع ابزاری که استفاده می‌کنید، ممکن است چندماه زمان نیاز داشته باشد؛ اما تحلیل بنیادی در علم اقتصاد ریشه دارد و قطعاً یادگیری آن به زمان و تجربه بسیار بسیار بیشتری نیازمند است.

تحلیل‌های سنتیمنت و بین بازاری نیز چون مشتق شده رویکردهای تحلیلی اصلی هستند، شما ابتدا باید تکنیکال و فاندامنتال را به طور جامع فراگیرید.

چند درصد از افراد از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند؟

بر اساس بررسی‌های متعدد شرکت‌های کارگزاری در سراسر جهان، به طور متوسط ۷۰ درصد از معامله‌گران استفاده از تحلیل تکنیکال را به فاندامنتال ترجیح می‌دهند.

نرخ برد (درصد موفقیت) هرکدام از تحلیل‌ها چقدر است؟

باید بدانید که هیچ نرخ برد صد در صدی در این بازار وجود ندارد. هیچکدام از این تحلیل‌ها نمی‌توانند به شما نرخ برد صد در صدی را ارائه دهند؛ چرا که بازارهای مالی بر پایه احتمالات هستند و شما با تحلیل صرفا احتمال موفقیت خود را بیشتر می‌کنید.

برای مثال شرکت Lehner Investments که در زمینه مدیریت دارایی از طریق هوش مصنوعی فعالیت می‌کند، درصد موفقیت (خوشبینانه) تحلیل تکنیکال را کمتر از ۶۰ درصد برآورد می‌کند.

ترتیبی که یوتوفارکس برای خواندن مطالب سری تحلیل فاندامنتال فارکس به شما پیشنهاد می‌کند:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید