شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار آمریکا

زمان مطالعه: 5 دقیقه

شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار آمریکا

تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس

 

 

شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار آمریکا و تغییرات دلار و جفت‌ارزهای مرتبط که تلاتم مهمی در بازار می‌توانند ایجاد کنند.

با نزدیک شدن به پایان این هفته  با موازین جدید در سیاست‌های کنترلی-اقتصادی ژاپن، ین توانست قدرت بیشتری پیدا کند.

دلار نیز توانست هم‌گام با فعالیت‌های تازه‌ی اقتصادی و نتایج مثبت آن، ثبات بیشتری پیدا کند.

شاخص یورو نیز در دام تردیدهای نهایی شدن افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا کاهش یافته است.

مهم‌ترین شاخص امروز، شاخص هزینه هر واحد نیروی کار آمریکا است. با نزول این داده، دلار می‌تواند ضررهای جدی‌ای را به خود ببیند.

 

دلار آمریکا؛ در انتظار ضربه‌های شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار آمریکا

 

با ترکیب برخی از داده‌های پراهمیت‌تر، می‌توان بالارفتن ارزش شاخص دلار را نیز ترسیم کرد؛ طی جلسه دیروز بانک مرکزی اروپا و همینطور ضعف یورو می‌توانیم بالا رفتن شاخص دلار را حدس بزنیم. مانع دیگری در جفت ارز USD/JPY نیز در مقابل رشد شاخص دلار قرار گرفت؛ بهینه‌سازی هدف کنترل منحنی بازده (YCC) که توسط بانک مرکزی ژاپن رخ داد یکی از همین موانع چشم‌گیر بود.

 

پس از این تعدیل‌های غافلگیرکننده در نحوه مدیریت هدف بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله دولتی ژاپن (JGB) افت جفت ارز   USD/JPY  پیش‌بینی می‌شد و چیزی که احتمالا از کاهش شدید‌تر USDJPY جلوگیری کرده است؛ پیش‌بینی‌های جدید CPI  هسته بانک مرکزی ژاپن است که در آن CPI سال مالی۲۰۲۴-۲۵  هنوز به ترتیب ۱.۹% (پیش‌بینی آوریل ۲.۰%) و ۱.۶%  بودند.

این پیش‌بینی پایه و اساس محکمی برای نتیجه گیری اینکه CPI قرار است پایدار باقی مانده و ۲.۰% را حفظ کند ارائه نمی‌دهد. در عوض، امکان دارد که تغییر در برنامه کنترل منحنی انتخاب اوئدا، رئیس بانک مرکزی ژاپن، برای جلوگیری از کنترل شدید بازار اوراق قرضه دولتی توسط دیگران باشد.

 

با این حال، این امکان وجود دارد که روند نزولی شاخص جفت ارز  USD/JPY  ممکن است امروز از طرف دلار حمایت شود. بدون شک، داده‌های جدید اقتصادی از فعالیت‌های ایالات متحده به خوبی حفظ شده‌اند و صرفاً بر اساس همین اطلاعات، می‌توان استدلال کرد که فدرال رزرو دلیل خوبی را برای افزایش نرخ بهره داشته است.

پاول، رئیس فدرال رزرو، اذعان دارد که سیاست پولی ایالات متحده در حال حاضر در دارای محدودیت‌های متعددی‌ست تمرکز بر تورم کمتر است.

 

شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار آمریکا؛ پیامدها و دلایل

 

روز چهارشنبه، پاول اعلام کرد داده‌های مهمی قبل از نشست FOMC در سپتامبر منتشر خواهند شد.

  • دو داده CPI
  • دو گزارش در خصوص اشتغال و شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار

 

ECI  گزارش اشتغال و شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار برای سه ماهه دوم امروز منتشر می‌شود و انتظار می‌رود ۱.۱٪ اعلام شود.

کاهش از ۱.۲٪ در سه ماهه اول و لمس کردن عدد ۱.۴٪ در سه ماهه اول ۲۰۲۲ با توجه به میانگین درآمد ساعتی و نظرسنجی بژ بوک فدرال رزرو و همچنین داده‌های NFIB مبنی بر اینکه بازار کار ایالات متحده در حال تعادل بهتر است، این احتمال وجود دارد که به ۱% نیز افت کند.

شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار آمریکا ECI

اگر شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار  ( عدد ضعیفی را به خود ببیند، می‌تواند ۸ نقطه پایه را که برای چرخه انقباضی آمریکا در سال جاری قیمت گذاری شده است، از بین ببرد و احتمالاً شاخص دلار را ۰.۵ تا ۱.۰% کاهش خواهد داد.

این می‌تواند نقطه‌ی قوتی برای سرمایه‌های پرریسک تلقی شود؛ چرا که هم فدرال رزرو و هم به ظاهر بانک مرکزی اروپا به پایان چرخه‌های انقباض نزدیک‌تر می‌شوند. اگر ما در خصوص هزینه‌ي تغییر شاخص واحد نیروی کار درست فرض کرده باشیم، شاخص دلار می‌تواند به پایین‌ترین سطح دیروز نزدیک به ۱.۵ برگردد.

 

داده ECI به کمک یورو خواهد آمد

 

پنج‌شنبه، روز بدی برای جفت ارز EURUSD بود. کنفرانس مطبوعاتی بانک مرکزی اروپا تاثیر منفی بر یورو داشت چرا که لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، از افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر عقب نشینی کرد و به نظر می‌رسد که هم داده‌های فعالیت‌‌های اقتصادی ضعیف‌تر را تایید می‌کند و هم از کاهش تورم استقبال می‌کند.

هر چند این مسئله منجر به چالش‌های اساسی‌ای در خصوص یورو نشد اما انتشار داده‌های قوی آمریکا همزمان با جلسه بانک مرکزی اروپا کار را تمام کرد. اگر پیش‌بینی داده ECI ما درست باشد جفت ارز EURUSD می‌تواند به بالای محدوده ۱.۱ بازگردد و در چند جلسه معاملاتی آتی به محدوده ۱.۱۰۰ – ۱.۱۱۵۰ برسد.

 

طبق معمول این هفته، امروز نیز اخبار چندانی برای منطقه اروپای مرکزی و شرقی وجود ندارد اما همچنان این منطقه باید با تغییرات شاخص که مجددا اخبار جدید زیادی را به ارمغان آورده است هم‌سو شود. خبر اصلی در اینجا البته پایین آمدن EURUSD است که تصویر مثبتی را که دیروز برای ارزهای اروپای مرکزی و شرقی توضیح دادیم، پیچیده‌تر می‌کند.

اما از طرف دیگر، سنتیمنت بازارها با پیش‌بینی به پایان رسیدن چرخه افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی در سراسر جهان، با سرعت به سمت مثبت حرکت می‌کند. بنابراین، ارزهای این منطقه حق دارند در مورد اینکه اکنون به کدام سمت حرکت کنند سردرگم باشند. ما بار دیگر به سمت سوگیری صعودی متمایل هستیم اما جفت ارز EURUSD یک مشکل باقی خواهد ماند و می‌تواند رشد ارزها در این منطقه را محدود کند.

 

درباره‌ی نرخ بهره و افزایش آن  بیشتر بخوانید:

نرخ بهره و افزایش آن در انگلیس

پزوی شیلی: شروع چرخه انبساطی

با نگاهی به سراسر جهان، شیلی در چند سال گذشته شاهد جهش‌های بزرگ‌ تورمی بوده است و با برخی از چرخه‌های انقباض بزرگ‌تر پاسخ داده است. آن‌ها همچنین شاهد کاهش شدید تورم در سال جاری بوده‌اند و ممکن است اولین کسانی باشند که چرخه‌های انبساطی در مقیاس بزرگ را آغاز می‌کنند.

امروز انتظار می‌رود شاهد اولین کاهش نرخ بهره بزرگ در ناحیه اروپا و در شیلی باشیم. بانک مرکزی شیلی اعلام کرده است که به زودی چرخه سیاست‌های تسهیلی خود را آغاز خواهد کرد و انتظارات این است که نرخ بهره امروز با ۰.۷۵% کاهش به ۱۰.۵۰% برسد. ما شک داریم که این موضوع بر پزو شیلی (CLP) تاثیر منفی بگذارد. انتظار نداریم جفت ارز USDCLP به طور پایدار به زیر محدوده ۸۰۰ برسد.

لیر ترکیه: حرکت بیشتر به سمت ارتدکسی سیاست‌ها

در اقدامی به سمت سیاست ارتدوکسی، دیروز بانک مرکزی ترکیه آخرین گزارش تورم خود را ارائه کرد که در آن پیش بینی تورم در سال ۲۰۲۳ دو برابر شد. پیش‌بینی‌های جدید تورم با تحولات ترکیه در سال جاری همراه بوده و عموماً با استقبال مثبت بازار مواجه شده است.

علاوه بر این، شب گذشته سه معاون جدید رئیس بانک مرکزی ترکیه معرفی شدند – حرکتی که ما همچنین گمان می‌کنیم مورد استقبال بازارها قرار گیرند. بدیهی است که تورم بسیار بالا در ترکیه چالش‌های زیادی را برای بازارهای دارایی ترکیه در میان این گذار به سیاست‌های ارتدوکسی ایجاد خواهد کرد.

1 دیدگاه در “شاخص تغییرات هزینه هر واحد نیروی کار آمریکا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید