نشست پولی بانک مرکزی اروپا در کنار تورم چسبنده
بانک مرکزی اروپا پس از آنکه ماه گذشته نرخ بهره خود را ۲۵ نقطهپایه کاهش داد، روز پنجشنبه هفته آتی نشست بعدی خود را برگزار میکند، اما انتظار نمیرود تغییری ایجاد شود. از یک طرف، نشست پولی ماه ژوئن بحثبرانگیز بود، زیرا سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا پیش از دریافت تمامی دادهها، خود را ملزم به کاهش نرخ بهره کرده بودند. از طرف دیگر، افزایش تورم و رشد دستمزدها درست قبل از نشست پولی ماه ژوئن، چیزی نبود که بانک مرکزی اروپا بخواهد ببیند، اما عدم کاهش نرخ بهره احتمالاً بیشتر مایه شرمساری سیاستگذاران این بانک مرکزی میشد.
البته، بانک مرکزی اروپا تصمیم خود را با اشاره به ریسک عدم دستیابی به هدف تورم در طولانیمدت، توجیه کرد. از آن زمان، تورم به طور جزئی کاهش یافته و نشانههایی از کاهش رشد دستمزدها نیز دیده میشود، هرچند سرعت آن هنوز بالاست.
بنابراین، به نظر میرسد احتمال قوی برای حداقل یک کاهش دیگر نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ وجود دارد، اما نظرات درباره کاهش سوم متفاوت است. با این حال، این موضوع برای زمان دیگری است و سیاستگذاران تقریباً مطمئن هستند که روز پنجشنبه نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارند و ریسکها را در نشست پولی سپتامبر مجدداً ارزیابی کنند.
دوره مستر کلاس طلا
مشاهده رایگان دوره آموزشی طلا
قسمت 1 تا 3 دوره مستر کلاس طلا، جامعترین و کاملترین دوره آموزشی طلا را از طریق لینک زیر مشاهده کنید
بازارها نیز به طور کامل متقاعد نشدهاند که کاهش سومی در کار باشد و اگر لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، از ارائه راهنماییهای صریح خودداری کند، ممکن است یورو به روند صعودی اخیر خود ادامه دهد. در مقابل، اگر او متعهد به کاهش نرخ بهره در سپتامبر شود، این موضوع برای یورو به عنوان یک محرک منفی شناخته خواهد شد.
همچنین هفته آینده باید به نظرسنجی احساسات اقتصادی آلمان به گزارش مرکز تحقیقات اقتصادی اروپا (ZEW) در روز سهشنبه و برآورد نهایی شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ناحیه یورو برای ماه ژوئن در روز چهارشنبه نیز توجه کرد.
دادههای CPI و تاثیرات آن روی پوند انگلستان
پوند انگلستان در ماه ژوئیه به دلیل ضعف دلار آمریکا و همچنین پیروزی بزرگ حزب کارگر در انتخابات عمومی بریتانیا که به سالها بیثباتی تحت حکومت حزب محافظهکار پایان داد، رشد قابل توجهی داشته است؛ اما این همه ماجرا نیست. علیرغم کاهش تورم هسته به هدف ۲ درصدی بانک مرکزی انگلستان در ماه ژوئن، فشارهای تورمی در بخش خدمات با نرخ ۵.۷ درصد همچنان بالاست، موضوعی که اقتصاددان ارشد این بانک مرکزی، هیو پیل، این هفته بر آن تأکید کرد. علاوه بر این، با رشد مجدد اقتصاد بریتانیا، نیاز جدی به کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی انگلستان دیگر وجود نخواهد داشت.
دریافت رایگان سیگنال فارکس
با عضویت در آکادمی ماکروترید، شما سیگنال، آموزش و گفتگو با تحلیلگران و اعضای آکادمی دریافت خواهید کرد.
با تقسیم بازارها به طور برابر درباره کاهش نرخ بهره در ماه اوت و عدم قطعیت احتمالی در بین سیاستگذاران بانک مرکزی انگلستان، بهروزرسانیهای هفته آینده درباره تورم، اشتغال و خردهفروشی، میتواند برای مسیر پوند تعیینکننده باشد.
دادههای CPI ماه ژوئن ابتدا روز چهارشنبه منتشر میشود، گزارش بازار کار برای ماه مه روز پنجشنبه و آمار خردهفروشی ماه ژوئن روز جمعه اعلام میگردد.
هر گونه کاهش بیشتر در تورم هسته و خدمات و همچنین در رشد دستمزدها، میتواند راه را برای کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی انگلستان در ماه اوت هموار کند و احتمالاً پوند را پایین بیاورد. با این حال، با توجه به مشکلات یورو و ین ژاپن، بهبود چشمانداز اقتصاد بریتانیا، پیشرفت بیشتر در جبهه تورم که به بانک مرکزی انگلستان اجازه کاهش نرخ بهره را میدهد، ممکن است برای پوند چندان منفی نباشد.
آیا مصرفکنندگان آمریکایی در حال کاهش هزینهها هستند؟
در ایالات متحده، فدرال رزرو نیز عجلهای برای کاهش نرخ بهره ندارد. البته، سرمایهگذاران به این شکل فکر نمیکنند و معتقدند اولین کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سپتامبر رخ خواهد داد. تورم پس از توقف در روند نزولی خود در اوایل سال، دوباره در حال کاهش بوده و بازار کار نیز اخیراً خنکتر شده است. به نظر میرسد هزینههای مصرفکنندگان نیز در حال کاهش است و شواهد بیشتری از این موضوع میتواند در آمار خردهفروشی روز سهشنبه مشاهده شود.
انتظار میرود خردهفروشی در ماه ژوئن پس از افزایش ناچیز ۰.۱ درصدی در ماه مه، ثابت بماند. هرگونه رشد غیرمنتظره در حجم خردهفروشی میتواند کاهش دلار آمریکا را متوقف کند.
سرمایهگذاران همچنین شاخصهای تولیدی از فدرال رزرو نیویورک و فیلادلفیا را به ترتیب در روزهای دوشنبه و پنجشنبه پیگیری خواهند کرد، در حالی که چهارشنبه، مجموعهای از دادهها شامل مجوزهای ساختمانی، موارد شروع به ساختوساز و تولید صنعتی وجود خواهد داشت.
احتمال کند شدن اقتصاد چین در سهماهه دوم
با وجود تلاشهای متعدد برای تقویت اقتصاد ضعیف خود، دولت چین نتوانسته است اوضاع را تغییر دهد. با اینکه رکود بازار املاک شروع به کاهش کرده، بحران هنوز تمام نشده و بازار سهام در حال تلاش برای بهبود از رکود سهساله است.
اعتماد سرمایهگذاران و مصرفکنندگان همچنان پایین است و این امر بر هزینههای کسبوکارها و خانوار تاثیر میگذارد. تولید صنعتی امسال نشانههایی از بهبود را به همراه داشته، اما خردهفروشی همچنان ضعیف است. روز دوشنبه، تولید ناخالص داخلی چین برای سهماهه دوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
انتظار میرود اقتصاد چین در سهماهه منتهی به ژوئن به صورت فصلی ۱.۱ درصد رشد کرده باشد که نسبت به نرخ ۱.۶ درصدی در سهماهه اول کندتر است. نرخ سالانه نیز احتمالاً از ۵.۳ به ۵.۱ درصد کاهش یافته است.
در حالی که سرمایهگذاران به ارقام کمنظیر تولید ناخالص داخلی چین در فصول اخیر عادت کردهاند، یک شگفتی منفی همچنان میتواند احساسات بازار را در آغاز هفته معاملاتی تحت تاثیر قرار دهد و بر سهام منطقهای و ارزهای حساس به ریسک مانند دلار استرالیا تاثیر بگذارد.
با این حال، مجموعهای از دادههای ضعیفتر از حد انتظار ممکن است سیاستگذاران را وادار به انجام اقدامات جدیتر کند. رهبران حزب کمونیست چین در تاریخ ۱۵ تا ۱۸ ژوئیه جلسه دارند که معمولاً هر پنج سال یک بار در پاییز برگزار میشود؛ البته، در سال ۲۰۲۳ به تأخیر افتاد. این جلسه بر اصلاحات و اهداف بلندمدت اقتصادی متمرکز است، اما مشخص نیست که آیا با پاسخهای سریع و قوی سیاستی همراه خواهد بود یا خیر.
در همین حال، معاملهگران دلار استرالیا گزارش اشتغال داخلی را نیز در روز پنجشنبه رصد خواهند کرد.
کانادا، ژاپن و نیوزیلند نیز در انتظار دادههای CPI
تورم در کانادا به طور غیرمنتظرهای در ماه مه افزایش یافت و امیدها برای کاهش متوالی نرخ بهره در ژوئیه را کمرنگ کرد. مگر اینکه گزارش ژوئن که روز سهشنبه منتشر میشود، نشانههایی از کاهش فشارهای قیمتی را نشان دهد، بانک مرکزی کانادا احتمالاً حداقل تا سپتامبر نرخ بهره را بدون تغییر نگه خواهد داشت. در سوی دیگر این استدلال، ضعف بازار کار است که باعث محدود شدن فضای صعودی دلار کانادا در مقابل دلار آمریکا میشود.
تحقیق بانک مرکزی کانادا درباره چشمانداز کسبوکار که روز دوشنبه منتشر میشود و آمار خردهفروشی روز جمعه میتواند مسیر دلار کانادا را روشنتر کند، اما تمرکز معاملهگران روی دادههای CPI خواهد بود.
در نیوزیلند، دادههای CPI در روز چهارشنبه منتشر میشود که برای تعیین مسیر پولی بانک مرکزی این کشور بسیار مهم خواهد بود. بانک مرکزی نیوزیلند در آخرین نشست پولی خود به سمت دیدگاه محافظهکارانهای متمایل شد و نسبت به احتمال رسیدن تورم به محدوده هدف ۱ تا ۳ درصد در نیمه دوم سال خوشبین بود. اگر دادههای CPI سهماهه دوم باعث نزدیکتر شدن بانک مرکزی نیوزیلند به هدف خود شود، دلار نیوزیلند ممکن است تحت فشار فروش جدیدی قرار گیرد.
در پایان هفته آتی، دادههای CPI ژاپن منتشر خواهد شد. با نزدیک شدن به نشست پولی بانک مرکزی ژاپن در ۳۱ ژوئیه، دادههای CPI برای یافتن سرنخهای نهایی درباره احتمال افزایش نرخ بهره در این ماه مورد بررسی دقیق سرمایهگذاران قرار خواهند گرفت. بانک مرکزی ژاپن اشاره کرده است برنامه کاهش خرید اوراق قرضه در نشست بعدی نباید به عنوان مانعی برای افزایش نرخ بهره تلقی شود. البته، سرمایهگذاران هنوز قانع نشدهاند که دلیل قوی و کافی برای افزایش بیشتر نرخ بهره وجود دارد، بنابراین هرگونه شگفتی در دادههای CPI ژوئن میتواند ین ژاپن را قدرت ببخشد.