هفته پیش رو
- دلار به رشد خود ادامه میدهد، انتشار گزارش NFP ایالات متحده در روز جمعه هفته آینده تاثیر زیادی بر روی رالی دلار خواهد داشت
- شاخصهای اولیه حاکی از یک ماه خوب دیگر برای بازار کار ایالات متحده هستند
- تصمیمات بانک مرکزی استرالیا و نیوزلند در مورد نرخ بهره نیز در کانون توجهات قرار خواهند گرفت
دلار عصیان میکند
رالی صعودی دلار آمریکا اخیراً افسار گسیخته است. افزایش خیرهکننده بازده اوراق قرضه ایالات متحده، زیرساختهای اقتصادی قوی، و ویژگی دلار به عنوان یک دارایی امن، همگی باعث شدهاند دلار آمریکا برای ۱۱ هفته متوالی در برابر یورو رشد کند.
در حقیقت ایالات متحده بسیار انعطافپذیرتر از هر منطقه دیگری خود را نشان داده است. دادههای اقتصادی همچنان تأکیدی بر قدرت اقتصاد ایالات متحده هستند، در حالی که در مقابل، اروپا از کندی شدید در رشد اقتصادی رنج میبرد و چین همچنان با فروپاشی بخش املاک خود دست و پنجه نرم میکند.
این تفاوت در رشد اقتصادی به طور فزایندهای سرمایهگذاران را به سمت سرمایهگذاری در ایالاتمتحده سوق میدهد و رالی قابل توجه بازده اوراق قرضه ایالات متحده اخیراً دلار آمریکا را از منظر نرخ بهره جذابتر کرده است.
از این رو، دلار آمریکا در حال حاضر از هر لحاظ جذاب بنظر میرسد – بالاترین نرخ واقعی بهره را در میان اقتصادهای بزرگ دارد، قویترین رشد اقتصادی را ثبت کرده است، و به لطف جایگاهی که به عنوان ارز ذخیره در جهان دارد یک دارایی امن به حساب میآید. در همین حال، جایگزینی جذاب نیز در بازار فارکس برای دلار وجود ندارد، چراکه ارزهای اصلی دیگر همگی با مشکلات خود دست و پنجه نرم میکنند.
دادههای اقتصادی در هفته آینده یا آتش رالی دلار را بیشتر میکنند یا باعث اصلاح قیمتی میشوند. رویداد اصلی در هفته آینده انتشار گزارش NFP ایالات متحده در روز جمعه خواهد بود. پیشبینیها حاکی از آن است که گزارش NFP در ماه سپتامبر ۱۵۰ هزار نفر افزایش یافته است که کمتر از ماه قبل بوده، اما در مجموع رقم مناسبی است.
در همین حال، پیشبینی میشود که نرخ بیکاری به ۳.۷ درصد کاهش یافته است، در حالی که انتظار میرود رشد دستمزدها در دوره ماهانه مقداری افزایش یابد. اگر این پیشبینیها برآورده شوند، یعنی دوباره مجموعه دیگری از دادهها، پیام فدرال رزرو را مبنی بر اینکه نرخ بهره میتواند برای مدت طولانیتری بالاتر بماند، تقویت میکنند.
انتظارات برای هرگونه غافلگیری بسیار پایین است چراکه اکثر شاخصهای اولیه حاکی از یک ماه قوی دیگر برای بازار کار ایالات متحده هستند. آمار متقاضیان بیمه بیکاری در ماه سپتامبر به شدت کاهش یافت، بنابراین هیچ خبری از اخراج گسترده کارگران وجود نداشته است. همچنین، نظرسنجیهای تجاری موسسه S&P Global نشان دهنده شتاب مجدد در رشد اشتغال هستند.
حالا که صحبت از نظرسنجیهای تجاری شد باید گفت که شاخص مدیران خرید بخش تولید به گزارش موسسه ISM قرار است در روز دوشنبه منتشر شود، و شاخص مدیران خرید بخش خدمات به گزارش موسسه ISM در روز چهارشنبه منتشر خواهد شد. در عرصه سیاست، دولت ایالات متحده این آخر هفته تعطیل خواهد شد، مگر اینکه توافقی برای تامین مالی در کنگره حاصل شود. با این وجود، بازارها معمولاً این رویدادها را نادیده میگیرند، زیرا سرمایهگذاران آنها را به عنوان یک نمایش سیاسی نگاه میکنند. برای اینکه بازارها به چنین رویدادهایی اهمیت دهند، باید این تعطیلی آنقدر به طول بینجامد که سرعت رشد اقتصادی را کاهش دهد.
جلسات تصمیمگیری بانکهای مرکزی استرالیا و نیوزیلند
در استرالیا، بانک مرکزی در روز سهشنبه، تحت ریاست جدید خانم میشل بولاک، تشکیل جلسه خواهد داد. اگرچه دادههای اقتصادی استرالیا اخیراً قوی بودهاند، اما با وجود بهبود قابل توجه در بازار کار در ماه آگوست و افزایش مجدد تورم، بازارها کمتر از ۱۰ درصد احتمال افزایش نرخ بهره را میدهند.
این درصد پایین بیشتر به این دلیل است که طبق آخرین سیگنالهایی که خود بانک مرکزی استرالیا داده است، قانونگذاران ترجیح میدهند نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارند. صورتجلسه آخرین نشست بانک مرکزی استرالیا توصیه به صبوری میکرد، زیرا سرعت افزایش نرخ بهره بالا بوده است و تأثیر کامل این سیاست انقباضی هنوز کاملاً خود را نشان نداده است.
تصمیم به ثابت نگه داشتن نرخ بهره دلیلی برای واکنش منفی در دلار استرالیا خواهد بود، اما این واکنش چیز چشمگیری نخواهد بود، چراکه این، سناریوی اصلی بازار در حال حاضر است.
اما در نیوزلند، بانک مرکزی در روز چهارشنبه تشکیل جلسه خواهد داد. در اینجا هم بازارها تنها حدود ۱۰ درصد احتمال میدهند که نرخ بهره افزایش پیدا کند، اما این جلسه میتواند یک رویداد هیجانانگیز باشد زیرا عملکرد اقتصاد نیوزیلند اخیراً خیلی بهتر از انتظارات بوده است. از این رو، سوال اصلی این است که آیا بانک مرکزی استرالیا زمینه را برای یک افزایش نرخ بهره دیگر در ماه نوامبر آماده خواهد کرد یا خیر.
به نظر میرسد تورم دوباره در حال شتاب گرفتن است. با وجود اینکه تورم در سه ماهه دوم کمی کاهش یافت، اما بازار کار بسیار فشرده باقی ماند، زیرا سطوح مشارکت نیروی کار بیسابقه بوده است و انفجار در رشد جمعیت به افزایش تقاضا کمک کرده است. علاوه بر این، کاهش ارزش دلار نیوزیلند در ماههای اخیر همراه با افزایش شدید قیمت نفت نیز به تقویت تورم کمک کرده است.
با این وجود بانک مرکزی نیوزیلند احتمالاً نرخ بهره را بدون تغییر نگه میدارد، اما به احتمال زیاد سیگنال یک افزایش نرخ بهره در ماه نوامبر را خواهد داد. بازارها ۶۰ درصد احتمال چنین سناریویی را میدهند و اگر این احتمال بعد از جلسه بانک مرکزی بیشتر شود، میتواند تا حدودی باعث رشد دلار نیوزیلند شود.
دو هفته دیگر بانک مرکزی نیوزیلند یک انتخابات در پیش رو دارد، بنابراین این ریسک وجود دارد که بانک مرکزی برای جلوگیری از مداخله، هیچ سیگنال واضحی ارائه نکند. در هر صورت، چشمانداز کلی برای دلار نیوزیلند روشن به نظر نمیرسد، حتی اگر پس از جلسه بانک مرکزی رشد کند. کند شدن رشد اقتصاد جهانی و بدتر شدن سنتیمنت ریسکپذیری احتمالاً مانع از هر گونه رالی قیمتی خواهند شد.
انتشار دادههای اقتصادی چین نیز در کانون توجهات قرار خواهد گرفت. چین بزرگترین شریک تجاری استرالیا و نیوزلند است، بنابراین این ارزها نسبت به تحولات چین بسیار حساس هستند. آخرین نظرسنجیهای تجاری برای چین در آخر هفته منتشر خواهند شد.
و اما در ژاپن، نظرسنجی تجاری تانکان ژاپن برای سه ماهه سوم روز دوشنبه منتشر میشود، در حالی که در کانادا، گزارش اشتغال برای ماه سپتامبر روز جمعه منتشر خواهد شد.
منبع: XM
«برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.»
بیشتر بخوانید: