بر اساس تحلیل جدید گلدمن ساکس، بریتانیا پس از برگزیت و از زمان رفراندوم اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ به طور قابل توجهی عملکرد ضعیفی نسبت به سایر اقتصادهای پیشرفته داشته است.
بانک وال استریت در یادداشتی با عنوان «هزینههای ساختاری و چرخهای برگزیت» در هفته گذشته تخمین میزند که اقتصاد بریتانیا در هشت سال گذشته ۵ درصد کمتر از سایر کشورهای مشابه رشد کرده است.
این بانک با اذعان به مشکلات تأثیر برگزیت از سایر رویدادهای اقتصادی همزمان از جمله ویروس کرونا و بحران انرژی ۲۰۲۲ گفت: ضربه واقعی به اقتصاد بریتانیا میتواند از ۴ تا ۸ درصد تولید ناخالص داخلی واقعی (GDP) باشد.
تولید ناخالص داخلی واقعی یک معیار رشد است که برای تورم تعدیل شده است.
گلدمن ساکس کسری اقتصادی را به سه عامل کلیدی نسبت میدهد: کاهش تجارت، سرمایه گذاری تجاری ضعیفتر؛ و کمبود نیروی کار در نتیجه کاهش مهاجرت از اتحادیه اروپا.
بریتانیا در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ با ۵۲ درصد در مقابل ۴۸ درصد به خروج از اتحادیه اروپا رأی داد، اما در ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ رسماً از اتحادیه خارج شد.
بر اساس برآوردهای بانک، طی آن دوره تا به امروز، تجارت کالاهای بریتانیا از زمان رأی به خروج حدود ۱۵ درصد عملکرد کمتری نسبت به سایر اقتصادهای پیشرفته داشته است، در حالی که سرمایه گذاری تجاری «به طور قابل توجهی کمتر» از سطوح قبل از رفراندوم بوده است.
در این تحقیق آمده است که در عین حال، مهاجرت از اتحادیه اروپا کاهش یافته است.
در مجموع، شواهد نشان میدهد که هزینه خروج از اتحادیه اروپا قابل توجه بوده است.
اخبار فوری فارکس و بازار جهانی در کانال تلگرام UTOFX
@UtoFX