تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس
علیرغم قیمتگذاری بازار در تفاوت نرخهای بهره که حاکی از ضعیفتر شدن EURUSD بود، نشست اوپک پلاس و تورم ضعیفتر از حد انتظار ناحیه یورو باعث رشد دلار آمریکا شد. امروز، توجه به دادههای شاخص مدیران خرید بخش تولید ISM ایالات متحده خواهد بود. علاوه بر این، توصیه میشود که دادههای اشتغال کانادا را نیز زیر نظر داشته باشید.
دلار آمریکا: خرسها اشتباه میکنند یا گاوها؟
اعتقاد بر این است که چشمانداز بهبود دلار آمریکا به شدت به دادههای اقتصادی قویتر ایالات متحده متکی است. علاوه بر این، موضع انقباضی فدرال رزرو و افزایش قیمت نفت به عنوان عوامل موثر در تقویت دلار آمریکا پررنگ است. با وجود دادههای مخارج مصرفکننده، هزینههای مصرف شخصی و تغییرات مدعیان بیمه بیکاری که با انتظارات همخوانی داشت، کاهش قابل توجه تولید توسط اوپک پلاس، همراه با دادههای ضعیفتر از انتظار تورم ناحیه یورو، باعث رشد دلار آمریکا شد. درست است تورم ناحیه یورو باعث تعدیل موقعیتهای معاملاتی گشت، اما چشمانداز EURUSD را به شدت تغییر نداد. قبل از دادههای تورم ناحیه یورو، تفاوت نرخهای بهره نشاندهنده ضعیفتر شدن یورو در مقابل دلار آمریکا بود.
بازار همچنان به هر نشانهای در فعالیتهای اقتصادی حساس است، و امروز، تمرکز بر روی دادههای ماه نوامبر شاخص مدیران خرید بخش تولید ISM خواهد بود. با این حال، با توجه به انعطافپذیری نشاندادهشده توسط گاوهای دلار در پاسخ به مخارج مصرفکننده و ریسکهای شاخص هزینههای مصرف شخصی، پیشبینی میشود که داده امروز ISM تأثیر قابل توجهی بر نرخ دلار آمریکا نداشته باشد؛ مگر اینکه غافلگیریهای غیرمنتظرهای ظاهر شوند. به طور گستردهای پذیرفته شده که بخش تولید در حال تجربه انقباض بوده است. یک دوره تثبیت دلار در روزهای آینده پیشبینی میشود که با ریسکهای صعودی احتمالی همراه است.
یورو: تفاوت نرخهای بهره، محرک اصلی!
همانطور که گفته شد، دادههای تورم ناحیه یورو به طور قابل توجهی برای چشمانداز EURUSD تاثیرگذار تلقی نمیشوند. انتظارات بازار قبلاً هرگونه احتمال افزایش نرخ بهره را رد کرده بود، و تغییر شدید در تمایل بانک مرکزی اروپا به سمت یک موضع انبساطیتر عمدتاً به چشمانداز بدتر رشد نسبت داده میشود تا انتظارات کاهش تورم. در حال حاضر، بازار وقوع اولین کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا را در ماه آوریل ۲۰۲۴ قیمتگذاری کرده است و تعدیلهای بیشتر از این مرحله به بعد میتواند چالشبرانگیزتر شوند. با این حال، فشار بر EURUSD لزوماً به قیمتگذاری مجدد افزایش بیشتر نرخ بهره وابسته نیست. در حال حاضر، تفاوت بازدهی اوراق قرضه ۲ ساله آمریکا و اروپا ۱.۷۸ درصد بوده که کمترین میزان از دسامبر ۲۰۲۲، زمانی که EURUSD در سطح قیمتی ۱.۰۵ در نوسان بود، است. امروز تمرکز اصلی بازار بر سخنرانی کریستین لاگارد رئیس بانک مرکزی اروپا خواهد بود. پیشبینی میشود که وی برخی از استدلالهای انقباضی را برای کاهش انتظارات از کاهش نرخهای بهره حفظ کند، اما اثربخشی این راهبرد نامشخص است.
از سوی دیگر، EURCHF در این هفته زیان قابل توجهی را تجربه نموده و به زیر آستانه ۰.۹۵ سقوط کرده است. با این حال، و با نگاهی به آینده، محرکهای روشنی برای این حرکت قابل توجه وجود ندارد، که حاکی از آن است تعدیلهای موقعیتهای معاملاتی پایان ماه، به ویژه فروش شدید یورو، احتمالا توجیهکننده این موضوع باشد. اگرچه بانک مرکزی سوئیس اقدامات خود را کاهش داده، استدلال میشود که تلاشهای این بانک مرکزی برای تقویت فرانک شاید کمتر شود. این امر به دلیل کاهش سریع اختلاف تورم با شرکای تجاری اصلی است که نیاز به تقویت فرانک سوئیس برای حفظ ثبات در نرخ ارز واقعی را کاهش میدهد. انتظار میرود که EURCHF در اکثر سال آینده در حدود سطح ۰.۹۵ باقی بماند، اما اگر EURCHF به شدت کاهش یابد، این احتمال وجود دارد که بانک مرکزی سوئیس از یک فروشنده به یک خریدار فرانک در بازار ارز تبدیل شود.
دلار کانادا: پس از ضعف داده تولید ناخالص داخلی، چشمها به گزارش اشتغال دوخته شده است
برای دلار کانادا، دیروز روز پرمشغلهای بود که با تجدیدنظرهای قابل توجهی در دادههای تولید ناخالص داخلی این کشور همراه شد. داده تولید ناخالص داخلی سهماهه دوم به طور قابل توجهی از ۰.۲- به ۱.۴ درصد تعدیل شد، اما نرخ سهماهه سوم این شاخص با انقباض ۱.۱ درصدی همراه گشت. اگرچه این دادهها در ابتدا تأثیر نامطلوب کوتاهی بر دلار کانادا داشتند، اما اعلام کاهش قابل توجه تولید توسط اوپک پلاس به سرعت ارزهای حساس به نفت را تقویت، و CAD را تثبیت کرد. امروز تمرکز بازار روی گزارش اشتغال کاناداست. اجماع بازار حاکی از افزایش ۱۴ هزار شغل دیگر به اقتصاد کانادا بوده، اما با توجه به اینکه افزایش اشتغال در ماه گذشته در شغلهای صرفاً پارهوقت بود، ناظران بازار به ویژه توجه خواهند کرد که آیا در شغلهای تماموقت، اشتغال احیا میشود یا خیر.
بانک مرکزی کانادا همچنان نسبت به فشردگی بازار کار محتاط است و در بیانیه پولی ماه اکتبر خود به ریسکهای تورمی مداوم اشاره میکند. افزایش شدید نرخ بیکاری در کانادا پیشبینی نمیشود، اما فشار فزاینده بر بانک مرکزی این کشور برای تعدیل موضع انقباضیاش همچنان ادامه دارد. چشمانداز ما بر نگرانیها نه تنها بر اساس دادههای تولید ناخالص داخلی اخیر، بلکه بر آسیبپذیری خانوار کانادایی در برابر نرخ بهره بالا تأکید میکند. ما معتقدیم که از آغاز آوریل تا پایان سال بعد، بانک مرکزی کانادا در مجموع نرخ بهره خود را به میزان ۱.۵ درصد کاهش میدهد. همچنین مسیر کوتاهمدت دلار کانادا همچنان به دادههای ایالات متحده مرتبط است، و ما محدوده ۱.۳۵ الی ۱.۳۷ را برای USDCAD تا پایان سال پیشبینی میکنیم.
منبع: ING
برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.