تنش‌ های تجاری آمریکا با چین و تاثیرات آن بر ارزش دلار

زمان مطالعه: 3 دقیقه

تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس

مقدمه

از نظر انتظارات بانک مرکزی، ماه مه شبیه ترن هوایی بود. ماه مه با تصمیم فدرال رزرو برای ثابت نگه داشتن نرخ بهره آغاز شد و جروم پاول گفت که حرکت بعدی فدرال رزرو احتمالا کاهش نرخ بهره نخواهد بود. سپس، داده‌های اشتغال ایالات متحده کمتر از حد انتظار منتشر شد و تورم برای چهارمین ماه متوالی غافلگیری به سمت بالا نداشت. اما قیمت‌های تولیدکننده بیش از حد انتظار افزایش یافت و اعضای فدرال رزرو، پس از آن سخنرانی‌های هاوکیش داشتند و اصرار کردند که نرخ بهره در جای خوبی قرار دارد و کاهش نرخ بهره لزوما ایده خوبی نیست. خریداران در بازارها تمرکز زیادی روی صحبت‌های اعضای فدارل رزرو نداشتند، تا اینکه صورت‌جلسه هفته گذشته فدرال رزرو یک حقیقت ناخوشایند را فاش کرد: «بسیاری از اعضای فدرال رزرو این سوال را مطرح کردند که آیا بالا نگه داشتن نرخ‌ بهره برای مدت طولانی‌تر برای ادامه نبرد با تورم به اندازه کافی محدودکننده است یا خیر این موضوع را مطرح کردند که افزیش نرخ بهره موثرتر خواهد بود. بعد از این صورت‌جلسه، سنتیمنت بازار منفی شد و ما اکنون در این شرایط قرار داریم.

دلار آمریکا: صورتجلسه بانک مرکزی اروپا

در حالی که هفته گذشته با خوش‌بینی آغاز شد که تورم می‌تواند به فدرال رزرو اجازه دهد تا در ماه سپتامبر نرخ بهره را کاهش دهد، این هفته با بدبینی شروع شد که احتمالاً کاهش نرخ بهره ممکن نیست. بازارهای ایالات متحده امروز بسته هستند، اما بازده اوراق ۲ ساله ایالات متحده در هفته گذشته نزدیک به محدوده ۴.۹۵٪ کار خود را به اتمام رساند و احتمال کاهش نرخ بهره در سپتامبر به ۵۰ درصد کاهش یافت. اما صرف نظر از این، بازارهای سهام ایالات متحده نزدیک سقف‌‌های خود معامله می‌شوند. S&P500 و Nasdaq هر دو هفته گذشته چند واحد پایین‌تر از سطح ATH (سقف تاریخی) خود بسته شدند و گزارش درآمدزایی Nvidia، همراه با پیش‌بینی قوی از آینده، بازار بورس را تقویت کرد. در این شرایط، بعید است رالی شرکت‌های فناوری به بقیه بازار گشترس یابد.

در چین، شاخص CSI 300 و HSI صبح امروز پس از اصلاح هفته گذشته، کمی بهتر معامله شدند. هفته گذشته پیش از این که شاخص HSI به مقاومت روانی ۲۰ هزار برسد، فروشندگان وارد بازار شدند. اقدامات محرک چین از سود شرکت‌ها حمایت می‌کند، اما افزایش تنش با غرب انتظارات درآمدی شرکت‌های چینی را تهدید می‌کند. در زمینه افزایش تنش‌های تجاری، رهبران G7 از فرصت استفاده کردند و در نشست آخر هفته خود پس از اعمال مجدد تعرفه‌های آمریکا بر صدها کالا (تنها امید بایدن برای بهبود محبوبیت خود در انتخابات نوامبر) تنش‌ها را با چین در اجلاس آخر هفته خود تشدید کردند. سازندگان خودروهای برقی چین در خط مقدم هستند چرا که چین به بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان تبدیل شده است. آخرین اخبار رالی سهام شرکت BYD را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سهام این شرکت در حال آماده شدن برای آزمایش حمایت، در مسیر نزولی خود است.

یورو: تورم و جلسه بانک مرکزی اروپا

در اروپا، سرمایه‌گذاران نیز بر روی داده‌های جدید تورم در ماه مه متمرکز خواهند شد. تورم اصلی ممکن است از ۲.۴ درصد به ۲.۵ درصد رسیده باشد در حالی که تورم هسته نزدیک به سطح ۲.۷ درصد ثابت است. انتظار می‌رود بانک مرکزی اروپا (ECB) کاهش نرخ بهره را از ماه آینده آغاز کند. بنابراین، اگر داده‌های تورم این هفته غافلگیری نداشته باشد، واگرایی داویش بین بانک مرکزی اروپا و فدرال رزرو باید مانع عبور از سطح ۱.۰۹ در جفت ارز EURUSD شود. جفت ارز EURGBP روی حمایت ۰.۸۵ قرار دارد. گزارش تورم داغ‌تر از حد انتظار هفته گذشته بریتانیا، اعضای هاوکیش‌ بانک مرکزی انگلیس را به میدان نبرد آورد، اما عدم قطعیت در مورد انتخابات عمومی آتی و زودهنگام در بریتانیا به سختی اجازه خواهد داد که این جفت ارز زیر محدوده حمایتی، مومنتومی داشته باشد. جفت ارز USDJPY امروز صبح کمی وضعیت بهتر داشت، بازده اوراق ۱۰ ساله ژاپن به بالاترین حد در ۱۲ سال گذشته رسید، اما رئیس بانک مرکزی ژاپن گفت «مشکل بزرگی» با این موضوع ندارد. اگر بانک مرکزی ژاپن نرخ بازده اوراق قرصه را به حال خود واگذار کند، ضعف ین تنها مسیر ممکن خواهد بود چرا که نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی این کشور حداقل دو برابر سایر کشورهای G7 است. اما ما پیش‌بینی می‌کنیم که آنها این کار را انجام نخواهند داد و همچنین پیش‌بینی می‌کنیم که بانک مرکزی ژاپن نمی‌تواند به طور پایدار با فروش ین مقابله کند. به این ترتیب، حتی در سطوح فعلی خرید ین ژاپن هنوز قانع کننده نیست.

قیمت نفت خام آمریکا در روز جمعه به دلیل عقب نشینی قابل توجه در کاهش انتظارات نرخ بهره فدرال رزرو به ۷۶.۴۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت. کشورهای اوپک این هفته تشکیل جلسه خواهند داد و احتمالاً اعلام خواهند کرد که کاهش عرضه را تا نیمه دوم سال تمدید خواهند کرد تا فشار فروش را کاهش دهند. اما اگر بانک‌های مرکزی جهانی همراهی نکنند، حفظ قیمت نفت برای اوپک دشوار خواهد بود. اگر اوپک نتواند تقاضا را در جلسه هفته جاری افزایش دهد، نفت خام آمریکا ممکن است کاهش را تا سطح ۷۵ دلار در هر بشکه تجربه کند.

منبع: Swissquote

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید