آیا شاهد نوامبر سیاهی برای دلار آمریکا خواهیم بود؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس

تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس 

نوامبر سال ۲۰۲۲ برای دلار ماه منفی بود و در سال جاری نیز این ماه با اصلاح دلار آغاز شده است. ما گمان می‌کنیم که هنوز خیلی زود است که شاهد بدتر شدن فعالیت‌های آمریکا و افت دلار آمریکا باشیم. این هفته سخنرانی اعضای بانک مرکزی آمریکا ممکن است انتظارات داویش از بانک مرکزی آمریکا را کاهش دهد.

دلار آمریکا: شرایط با نوامبر سال ۲۰۲۲ متفاوت است

ماه نوامبر در سال ۲۰۲۲ ماه مهمی برای دلار آمریکا بود. شاخص DXY بیش از ۵% کاهش یافت چرا که به نظر می‌رسید تورم سریع‌تر از انتظارات کاهش می‌یابد. اولین روزهای نوامبر سال ۲۰۲۳ همچنین منجر به اصلاح دلار شده است اما این بار اصلاح به دلیل انتظارات داویش از بانک مرکزی آمریکا (که تایید کرد شرایط مالی انقباضی‌تر به اقتصاد آسیب می‌رساند)، داده‌های ضعیف‌تر از فعالیت‌ها، حقوق و دستمزد و داده‌های PMI موسسه ISM بوده است. در کل ماه نوامبر سال ۲۰۲۲، نرخ سواپ ۲ ساله آمریکا ۴۵ نقطه پایه کاهش یافت اما در چند روز ابتدایی نوامبر سال ۲۰۲۳ این سواپ بیش از ۲۵ نقطه پایه کاهش یافته است.

البته باید دیگر شرایط را نیز در نظر گرفت. دلار در حال حاضر نسبت به سال گذشته در شرایط اشباع خرید کمتری قرار دارد اما معاملات در اوراق خزانه داری بلند مدت با ورود به ماه نوامبر نزولی‌تر شده‌اند. علیرغم اینکه رابطه بین بازده اوراق خزانه داری و دلار اخیرا کمرنگ شده است، کاهش شدید بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه داری ناچارا بر بازار فارکس تاثیر خواهد داشت.

به عنوان تحلیل‌گر بازار فارکس، در اینجا احتمالاً باید در مقابل دو وسوسه مقاومت کنیم. یکی عجله در این زمینه است که نتیجه گیری کنیم قدرت دلار به پایان رسیده است و شاهد شروع یک روند نزولی خواهیم بود. داده‌های فعالیت ایالات متحده در حال حاضر دقیق‌تر مورد بررسی قرار خواهند گرفت و جهت حرکت در بازار فارکس و احتمالاً بازارهای دیگر را تعیین خواهند کرد. ممکن است کمی ضعف شدن فعالیت‌های ایالات متحده برای ایجاد اصلاحی در بازده اوراق کافی باشد، اما برای افزایش قابل توجه قیمت گذاری مجدد انتظارات نرخ بهره که می‌تواند دلار را به طور پایدار پایین بیاورد، کافی نخواهد بود. همچنین باید به یاد داشته باشیم که نرخ مشارکت در نظرسنجی‌ها بسیار پایین بوده و کیفیت داده‌ها اخیراً کاهش یافته است که باعث می‌شود آن‌ها کمتر قابل پیش بینی باشند.

ما همچنین باید از وسوسه نادیده گرفتن این امر به عنوان یک رویداد کاهش قراردادهای خرید دلار اجتناب کنیم. اذعان فدرال رزرو به اینکه نرخ‌های بالاتر بر اقتصاد تأثیر می‌گذارد ممکن است اکنون محدودیتی در افزایش بازده اوراق ایجاد کرده باشد و تیم اقتصادی ما شاهد از دست رفتن شتاب آشکار در حوزه اشتغال و همچنین سایر بخش‌های اقتصاد است. نرخ‌های بهره بالاتر و کاهش پس‌اندازها همچنان چالش‌های کلیدی برای هزینه‌کرد مصرف‌کننده هستند. هزینه‌کرد مصرف کننده به میزان زیادی به تاب آوری اقتصادی ایالات متحده کمک کرده بود.

ما همچنان فکر می‌کنیم که هنوز خیلی زود است که شاهد افت بزرگی در دلار باشیم چرا که فعالیت‌‌های اقتصادی آمریکا هنوز به اندازه کافی ضعیف نشده است. این هفته تقویم آمریکا آرام استو تنها نظرسنجی دانشگاه میشیگان در کانون توجهات است. همچنین این هفته اعضای بانک مرکزی آمریکا سخنرانی خواهند داشت. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در کنفرانس صندوق بین المللی پول به همراه بسیاری از اعضای دیگر سخنرانی خواهند کرد.  پس از سخنرانی اعضای فدرال‌ رزرو ممکن است شاهد واکنش‌‌هایی در بازار باشیم که می‌تواند به دلار کمک کند تا حدی جایگاه خود را بهبود بخشد.

یورو: نرخ‌ها رشد EURUSD را توجیه نمی‌کنند

جفت ارز EURUSD در حال حاضر در بالاترین سطح از اواسط سپتامبر معامله می‌شود اما نرخ‌های دلار و یورو و اختلاف سواپ چندان به نفع یورو تغییر نکردند. اختلاف نرخ سواپ ۲ ساله در محدوده ۱۲۰- نقطه پایه است و اختلاف نرخ بازده اوراق ۱۰ ساله همچنان ۲۵-۳۵ نقطه پایه بیشتر از آخرین باری است که جفت ارز EURUSD در این سطوح معامله می‌شد.

بازده اوراق آمریکا هنوز باید بیشتر کاهش یابد تا ادامه اصلاح در دلار را توجیه کند. تقویم اقتصادی برای ناحیه یورو نیز آرام است و داده‌ها به هر حال تا به الان کمکی به یورو نکرده‌اند.

از طرف اعضای بانک مرکزی اروپا و لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، ممکن است شاهد اظهارات هاوکیشی باشیم هر چند احتمال افزایش نرخ بهره دیگری در حال حاضر بسیار پایین است. با توجه به این هفته داده مهمی برای آمریکا منتشر نمی‌شود، احتمال این که جفت ارز EURUSD به زیر محدوده ۱.۰۷۰۰ برسد بسیار بیشتر از رشد به سمت محدوده ۱.۰۸۰۰ است.

دلار استرالیا: بانک مرکزی استرالیا ممکن است نرخ بهره را افزایش دهد

انتظار می‌رود بانک مرکزی استرالیا نرخ بهره را افزایش دهد. نرخ تورم برای سه ماهه سوم بیشتر از انتظارات منتشر شد و شاخص CPI در ارزیابی سالانه برای ماه سپتامبر ۵.۶% اعلام شد. رشد اشتغال کند بوده است و اشتغال تمام وقت در ماه سپتامبر کاهش یافته است، اما نرخ بیکاری در سطح ۳.۶% بسیار پایین باقی مانده است.

انتظار می‌رفت بولاک، رئیس جدید بانک مرکزی استرالیا، در چند جلسه اول خود پیغامی قوی به بازارها ارسال کند. با توجه به بازگشت تورم، این جلسه بهترین شانس وی خواهد بود. انتظار می‌رود نرخ بهره ۰.۲۵% افزایش یابد و نرخ بهره به ۴.۳۵% برسد. در حال حاضر پیش‌بینی می‌شود این آخرین افزایش نرخ بهره در این چرخه باشد.

بازار احتمال ۵۰ درصدی را برای افزایش نرخ بهره در نظر گرفته است و به همین دلیل ریسک‌های صعودی برای دلار استرالیا وجود دارند. رشد اخیر جفت ارز AUDUSD (که به دلیل اصلاح دلار بوده است) می‌تواند تا محدوده ۰.۶۵۵۰/۰.۶۵۷۰ ادامه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید