تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس
با وجود انتشار قویتر از حد انتظارات شاخص قیمت تولیدکننده، و عدم توانایی در متعادل کردن موضع محتاطانهتر ابرازشده توسط مقامات فدرال رزرو، دلار آمریکا همچنان با فشار نزولی مواجه است. با این حال، احتمالا با انتشار شاخص قیمت مصرفکننده در ساعت ۱۶ امروز، احساسات نزولی کوتاهمدت سرمایهگذاران نسبت به دلار آمریکا با ارزیابیهای چالشبرانگیزتری مواجه شود. شایان ذکر است که نرخهای بهره همچنان نقش اصلی را در تأثیرگذاری بر نرخ ارز ایفا نموده، و نابرابری در نتایج تورم به این تغییرات دامن میزند.
دلار آمریکا: اصلاح شاخص دلار توسط دادههای تورم به چالش کشیده میشود
آخرین دادههای شاخص قیمت تولیدکننده ایالات متحده در ماه سپتامبر غافلگیرکننده بود. نرخهای کل و هسته ماهانه این شاخص از ۰.۳ و ۰.۲ درصد پیشبینیشده فراتر رفت و ۰.۵ و ۰.۳ درصد افزایش یافت. شاخص قیمت تولیدکننده همیشه مستقیماً با شاخص قیمت مصرفکننده همبستگی ندارد، اما این احتمال را افزایش میدهد دادههای امروز قویتر از حد انتظار منتشر شوند. قابل ذکر است ارقام بالاتر از ۰.۱ یا ۰.۲ درصدی در نرخ ماهانه شاخص قیمت مصرفکننده با کاهش تورم سالانه به هدف ۲ درصد مطابقت ندارد.
با این وجود، واکنش بازار به داده بالاتر از حد انتظار شاخص قیمت تولیدکننده نسبتا ضعیف بود. به نظر میرسد اکثر سرمایهگذاران این ایده را تأیید میکنند که انحرافات جزئی در مسیر کاهش تورم، به ویژه با توجه به اینکه بازدهی بالاتر اوراق قرضه بلندمدت در بازار اکنون فدرال رزرو را از افزایش بیشتر نرخ بهره منصرف میکند، میتواند ادامه یابد. از سوی دیگر، چندین تن از مقامات فدرال رزرو به این ایده جان بیشتری بخشیدهاند. به عنوان مثال، کریستوفر والر، که به دلیل موضع انقباضی خود شناخته میشود، اشاره کرد که قبل از انجام هرگونه تعدیل در نرخ بهره، فدرال رزرو میتواند رویکرد انتظار و مشاهده را اتخاذ کند.
این لحن محتاطانه فدرال رزرو تا حدودی بر صورتجلسه نشست اخیر پولی سایه انداخته است، که نشان داد اعضا تورم را به طور غیرقابل قبولی بالا میدانند. با این وجود، در این صورتجلسه همچنین تاکید شد که همه مقامات توافق کردند که موضع پولی باید برای مدتی محدودکننده بماند، و چشمانداز اقتصادی بسیار نامطمئن است. برخی از تحلیلگران معتقدند که حتی قبل از افزایش بازدهی اوراق قرضه بلندمدت خزانهداری، فدرال رزرو باید محتاطتر میشد، و این ایده را تقویت میکرد که نرخ بهره احتمالاً به اوج خود رسیده است.
در نتیجه، دلار آمریکا فشار نزولی ملایمی را تجربه کرده است. با این حال، انتشار شاخص قیمت مصرفکننده در امروز، آزمون مهمتری را برای کسانی که در کوتاهمدت روی دلار نزولی هستند، ارائه خواهد کرد. ضروری است در مورد اتکا به کاهش بازدهی اوراق قرضه ایالات متحده به تنهایی به عنوان علامتی از افت پایدار دلار محتاط باشیم؛ زیرا فراتر از مطقع فعلی، دادههای فعالیت اقتصادی همچنان نقشی محوری در شکلدهی چشمانداز این ارز ایفا میکند. در حالی که یک اصلاح در شاخص دلار آمریکا به ۱۰۵ امکانپذیر است، بازگشت به ۱۰۶.۵۰ محتملتر به نظر میرسد.
یورو: نگاهها به انتظارات تورمی
بانک مرکزی اروپا اخیراً نتایج گزارش خود از انتظارات مصرفکننده را منتشر کرده، که حاکی از افزایش جزئی انتظارات تورمی در ماه اوت است. انتظارات تورمی ۱ و ۳ ساله از ۳.۴ و ۲.۴ به ۳.۵ و ۲.۵ درصد افزایش یافت. اگرچه این تغییرات نسبتاً ملایم هستند، اما این واقعیت که با وجود افزایش نرخ بهره قبلی بانک مرکزی اروپا، انتظارات تورمی همچنان در حال افزایش است، از استدلال مقامات انقباضی مبنی بر افزایش بیشتر نرخها حمایت میکند.
جالب اینجاست که در حال حاضر، بازارهای مالی دیگر هیچ گونه افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا را قیمتگذاری نمیکنند، که احتمالاً این امر با سخنان مقامات انبساطی بانک مرکزی اروپا بیشتر تقویت میشود. امروز میتوانیم نظرات بیشتری از سوی اعضای بانک مرکزی اروپا از جمله فرانک الدرسون، فرانسوا ویلروی، رابرت هولزمن، کلااس نات، بوریس وویچیچ، بوستیان واسل و فابیو پانتا را منتظر باشیم.
علاوه بر این، انتظار میرود انتشار صورتجلسه بانک مرکزی اروپا در ماه سپتامبر تأثیرات منحصربهفردی بر یورو داشته باشد. در این هفته، حرکت قیمتی EURUSD عمدتاً تحت تأثیر پویایی دلار آمریکا بوده است. این صورتجلسات احتمالاً دودستگی مقامات را نشان خواهد داد که در آن، بسیاری از اعضا ترجیح دادهاند نرخ بهره را در نشست پولی دسامبر ثابت نگه دارند. با توجه به اینکه بازارها قبلاً انتظارات خود را از افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا کاهش دادهاند، ریسکهای نزولی برای یورو وجود خواهد داشت، اما احتمالا چندان قابل توجه نباشند.
پوند انگلیس: اقتصاد انگلیس همسوی بازارها
تولید ناخالص داخلی بریتانیا در ماه اوت با ۰.۲ درصد افزایش همراه شد که با انتظارات بازار مطابقت داشت. با این حال، داده قبلی تولید ناخالص داخلی کمی به سمت پایین بازنگری شد. تولیدات صنعتی نسبت به سال قبل ۱.۳ درصد رشد کرد که کمتر از ۱.۷ درصد پیشبینیشده بود. پس از انتشار این دادهها، نرخ پوند انگلیس بدون تغییر باقی ماند.
بانک مرکزی انگلیس همچنان بر نظارت بر دادههای آتی تورم و اشتغال متمرکز بوده، که قرار است هفته آینده منتشر شود. در حال حاضر، احتمال بازار در مورد افزایش مجدد نرخ بهره در سال جاری زیر ۵۰ درصد است. این احساس تحت تأثیر اثر سرریز روند قیمتگذاریها در ایالات متحده بوده، که بازدهی بالاتر اوراق قرضه، به معنای عدم افزایش بیشتر نرخ بهره است.
با این وجود، هنگام مقایسه یورو با پوند با بازدهی بالاتر، یورو کمتر جذاب به نظر میرسد و کاهش نرخ جفتارز EURGBP احتمالا همچنان از سطوح فعلی حاکی از کاهش بیشتر باشد. بد نیست بدانید حرکت EURGBP به زیر سطح ۰.۸۶۰۰ در کوتاهمدت، همچنان یک احتمال است.
منبع: ING
برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.