سقوط ژونگجی (Zhongzhi)، اطمینان به چین را دشوار می‌کند

زمان مطالعه: 4 دقیقه

سقوط ژونگجی (Zhongzhi)، اطمینان به چین را دشوار می‌کند

دقیقا چه اتفاقی افتاد؟

تا تابستان گذشته، ارتباط مستقیم محدودی بین کاهش سرعت رشد بازار املاک چین و بخش بانکداری سایه داخلی این کشور وجود داشت که برای سال‌ها، وام‌هایی با بهره بالا را به پس‌اندازهای مصرف‌کننده طبقه متوسط تزریق می‌کرد. این روند در ماه ژوئیه، زمانی که گروه مدیریت ثروت ژونگجی با مشکلات پرداخت مواجه شد، ناگهان تغییر کرد و به کانون نگرانی‌ها در مورد سرریز احتمالی ناشی از بحران نقدینگی رو ‌به‌ وخامت بخش املاک و مستغلات به کل اقتصاد تبدیل گشت.

در طول شش ماه بعد، ژونگجی از هم پاشید. این بانک سایه در ماه نوامبر رسما اعلام ورشکستگی کرد و دلیل این امر را به رفتار نامنظم مدیریت خود، پس از مرگ بنیان‌گذارش نسبت داد. در حالی که توسعه‌دهنده بزرگ چینی، اورگراند (Evergrande)، مدت‌ها برای نکول نهایی تحت بررسی قرار داشته و همچنان در حال مذاکره با طلبکاران است، مشکلات ژونگجی به‌طور غیرمنتظره‌ای ظاهر شد و به سرعت توجه مقامات چینی را به خود معطوف کرد.

در واقع، سقوط سریع ژونگجی، نگرانی‌های دولت در مورد کندی طولانی‌مدت بخش املاک و مستغلات این کشور را بیشتر آشکار می‌کند که منجر به عدم اطمینان در مورد مسیر اقتصادی و مالی چین شده است. آلیسیا گارسیا هررو، اقتصاددان ارشد آسیا و اقیانوسیه در Natixis، معتقد است پرونده ورشکستگی ژونگجی به تأثیر موج‌دار املاک و برخی کاستی‌ها در بخش بانکداری سایه اشاره دارد. به گفته هررو، برای املاک و مستغلات چین، ارائه محصولات سرمایه‌گذاری توسط نهادهای غیربانکی می‌تواند ریسک‌های اعتباری بیشتری ایجاد کند.

ژونگجی در سیستم مالی چین چه جایگاهی دارد؟

ژونگچی که در سال ۱۹۸۹ توسط ژی ژیکان تأسیس شد، در ابتدا در زمینه چوب و املاک و مستغلات فعالیت داشت. سپس این مجموعه به یک شرکت بزرگ متشکل از پنج کسب‌و‌کار مدیریت دارایی، چهار مدیریت ثروت و … تبدیل شد. بد نیست بدانید ژونگچی نقش مهمی در هدایت پس‌اندازهای خرده‌فروشی و شرکت‌ها به سمت سرمایه‌گذاری‌های مختلف در چین داشته است.

دوره مستر کلاس طلا

مشاهده رایگان دوره آموزشی طلا

قسمت 1 تا 3 دوره مستر کلاس طلا، جامع‌ترین و کامل‌ترین دوره آموزشی طلا را از طریق لینک زیر مشاهده کنید

ساختار پیچیده ژونگچی منعکس‌کننده تکامل سیستم مالی چین، به ویژه از زمان آزادسازی اقتصاد این کشور در دهه ۱۹۹۰ است. در واقع، اقتصاد چین با فروش گسترده محصولات سرمایه‌گذاری غیررسمی یا ضعیف همراه بوده است که اغلب برای هدایت نقدینگی به سمت املاک و مستغلات استفاده می‌شود. برخی از این محصولات به طور مستقیم توسط بازوهای مدیریت ثروت توسعه‌دهندگان به بازار عرضه شدند. به عنوان مثال، یک محصول ژونگچی، بازدهی ۸ درصدی را به سرمایه‌گذاران وعده داده بود.

قبل از ورشکستگی، ژونگجی اطلاعات عمومی را بر اساس معیارهای بین‌المللی محدود کرده بود. بر اساس تارنمای آن، دارایی‌های این شرکت ۱ تریلیون یوان (۱۴۰ میلیارد دلار) اعلام شده است. با این حال، در نامه‌ای به سرمایه‌گذاران در سال گذشته، ژونگچی دارایی‌هایی به ارزش تنها ۲۰۰ میلیارد یوان را منتشر کرد که در تضاد شدید با تعهدات بالغ بر ۴۶۰ میلیارد یوان فعلی آن است.

شایان ذکر است پرونده ورشکستگی ژونگچی نشان می‌دهد که ۷۶ درصد این بانک سایه در اختیار شرکت مدیریت سرمایه شنگ‌فنگ (Shengfeng)، ۱۶ درصد در اختیار لیو ییلیانگ و ۸ درصد در اختیار ژی روتونگ که به ترتیب شریک تجاری و دختر ژی هستند، قرار دارد.

دریافت رایگان سیگنال فارکس

با عضویت در آکادمی ماکروترید، شما سیگنال، آموزش و گفتگو با تحلیلگران و اعضای آکادمی دریافت خواهید کرد.

چه چیزی اشتباه پیش رفت؟

علائم اولیه مشکلات بانکداری سایه چین در تابستان ۲۰۲۳، همراه با گمانه‌زنی‌های گسترده در رسانه‌های اجتماعی چین در مورد ژونگرونگ (Zhongrong) و گزارش‌هایی مبنی بر عدم توانایی پرداخت این مجموعه، ظاهر شد. میزان سرمایه‌گذاری ژونگرونگ در بخش املاک چین همچنان نامشخص است، اما با توجه به اتفاقاتی که رخ داده، این صنعت به طور کلی با فشارهای نظارتی شدیدی مواجه خواهد شد.

در اواخر ژوئیه، شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس شانگهای فاش کردند که اگرچه در پرونده ورشکستگی ذکر نشده، اما ژونگرونگ نتوانسته است پرداخت‌های خود را انجام دهد. سرمایه‌گذاران خرد در بازوهای مدیریت ثروت ژونگجی در ماه اوت در مقر آن تجمع کردند که باعث حضور پلیس شد. با این حال، اعتراضات به سرعت سرکوب گشت.

پرونده ورشکستگی به دخالت ژونگجی در پرونده‌های دادگاهی که در تابستان توسط بانک توسعه پودونگ شانگهای و انرژی شاندونگ آغاز شد، اشاره داشت که هر دو مربوط به وجوه یا بدهی‌های پرداخت‌نشده بوده است. در واقع، این پرونده بر فقدان آشکار توانایی بازپرداخت در ژونگرونگ تأکید داشت و تفاوت بین دارایی‌ها و بدهی‌های آن را به تصویر کشید.

چرا ورشکستگی ژونگجی متفاوت است؟

جنبه قابل توجه پرونده ورشکستگی ژونگجی در پذیرش سریع آن توسط دادگاه و اقدامات سریع مقامات نهفته است. در واقع، این واکنش سریع با دستور رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، در ماه نوامبر که خواستار کشف و حل سریع ریسک‌های مالی شد، همسو است.

موضوع ورشکستگی ژونگجی در تضاد کامل با وضعیت اورگراند، بدهکارترین توسعه‌دهنده املاک جهان است که نکول آن در سال ۲۰۲۱ باعث ایجاد یک بحران نقدینگی پایدار در بخش املاک و مستغلات چین شد. HNA، یک شرکت بزرگ با وام‌های قابل توجه در خارج از کشور، قبل از اینکه طلبکاران طرح ورشکستگی آن را در اواخر سال ۲۰۲۱ تأیید کنند، با تاخیرهای طولانی مواجه شد.

در مقایسه، ژونگجی، بر اساس پرونده‌های ورشکستگی، به طور قابل توجهی کوچکتر از غول‌های املاک مانند اورگراند یا همتای آن کانتری گاردن (Country Garden) تلقی می‌شود که اخیراً با عدم پرداخت بدهی‌های بین‌المللی نگرانی‌های مربوط به املاک را افزایش داده است. تمرکز ژونگجی در درجه اول داخلی است و باعث می‌شود ورشکستگی آن کمتر باعث آغاز فرآیندهای گسترده قانونی و بازسازی مرتبط با بدهی‌های خارج از کشور گردد.

چه اتفاقی خواهد افتاد؟

فروپاشی ژونگجی نشان از عدم اطمینان حاکم بر سلامت سیستم مالی چین دارد که به ویژه، در شرایطی که دولت تلاش‌ها را برای مهار جریان اطلاعات تشدید می‌کند و بخش‌هایی از بخش دارایی که زمانی پررونق بود، با عدم فعالیت قابل توجهی مواجه می‌شوند، مهم است.

در حالی که تحلیلگران، از جمله تائو وانگ، اقتصاددان ارشد چین در UBS، عموماً احتمال تأثیرات سرریز قابل توجه پرونده ژونگجی بر کل سیستم مالی را کم‌اهمیت می‌دانند، اذعان دارند که صنعت تأمین مالی بانکداری سایه که اکنون پس از همه‌گیری کووید کمتر مهم است، بسیار مبهم باقی می‌ماند.

رزلینا ژنگ، رئیس شرکت‌های آسیای شرقی در CreditSights، تأکید کرد که پس‌اندازهای ژونگجی عمدتاً افرادی با ارزش خالص فوق‌العاده بالا هستند که احتمال اعتراضات گسترده را در مقایسه با دارندگان طبقه متوسط محصولات مدیریت ثروت بانک‌ها کاهش می‌دهد. وی خاطرنشان کرد که سرمایه‌گذاری‌های ژونگجی، عمدتاً در سهام و اوراق قرضه غیربورسی، بعید است که تأثیر زیادی بر بازارهای عمومی بگذارد.

با این حال، ماهیت صنعت تامین مالی در بانکداری سایه چین، همراه با خطوط فروش خارج از ترازنامه ژونگجی برای بسیاری از محصولات، سطحی از پیچیدگی را معرفی می‌کند. ژنگ تاکید کرد که برخی از دارایی‌ها ممکن است بخشی از روند رسمی انحلال نباشند و روند حل‌و‌فصل را طولانی‌تر کند.
لری هو، اقتصاددان در Macquarie، تأکید کرد که اگرچه تأثیر سیستمیک ورشکستگی ژونگجی ممکن است محدود باشد، با توجه به بحران طولانی‌مدت و ریسک‌های غیر متقابل آن، می‌تواند عواقب شدید بر سرمایه‌گذاران و احساسات بازار داشته باشد.

منبع: فایننشال تایمز

برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید