هفته پیش رو
- تورم و خردهفروشی ایالات متحده مورد توجه دلار آمریکا!
- گزارشهای اشتغال و تولید ناخالص داخلی در بریتانیا و داستان رکود اقتصادی.
- آیا بازارها سکوت خود را خواهند شکست؟
گزارش تورم مصرفکننده باعث چه تغییری در مسیر فدرال رزرو خواهد شد؟
فدرال رزرو تا ۲۰ مارس نشست پولی دیگری برگزار نخواهد کرد و با انتشار گزارش اشتغال امروز، اکنون همه نگاهها به دادههای تورم مصرفکننده (CPI) برای ماه فوریه است که روز سهشنبه منتشر میشود. اخیراً در جبهه تورم در ایالات متحده اخبار خوب و بد زیادی وجود داشته است. نرخ کل CPI همچنان بالای ۳ درصد باقی مانده و نرخ هسته این شاخص به سطح ۴ درصد نزدیک است. نرخ هسته شاخص هزینههای مصرف شخصی که در ژانویه به ۲.۸ درصد در سال کاهش یافت، کمی برای بازارها و مقامات فدرال رزرو آرامش ایجاد کرد، اگرچه معیار سالانه ششماهه همین شاخص از ۱.۹ به ۲.۵ درصد در سال افزایش یافت.
بر اساس پیشبینیها، به احتمال زیاد گزارش CPI ماه فوریه آمریکا مختلط خواهد بود. انتظار میرود نرخ کل سالانه CPI بدون تغییر در ۳.۱ درصد باقی بماند، در حالی که نرخ ماهانه ۰.۴ درصد افزایش یافته باشد. با این حال، ممکن است قضیه برای نرخهای هسته تورم مصرفکننده متفاوت باشد. پیشبینی میشود که نرخ هسته سالانه CPI از ۳.۹ به ۳.۷ درصد کاهش یابد.
همچنین به بخش خدمات CPI که هزینههای مسکن را حذف میکند، توجه خواهد شد، زیرا در ماه ژانویه این شاخص به ۳.۶ درصد افزایش یافت که این یک دردسر جدید برای فدرال رزرو به شمار میرود. همچنین تورم تولیدکننده روز پنجشنبه نیز قبل از نشست پولی مارس فدرال رزرو بسیار مهم خواهد بود.
خردهفروشی تقویت خواهد شد؟
پاول، رئیس فدرال رزرو، در طول شهادت خود در برابر قانونگذاران در کنگره این هفته، موضع محتاطانهای در مورد چشمانداز تورم داشت. در حالی که او به کاهش احتمالی نرخ بهره در اواخر سال اشاره کرد، اما عدم تمایل او به ارائه جزئیات نشان میدهد که فدرال رزرو در مورد روند کاهش تورم اطمینان کافی ندارد.
با این حال، سرمایهگذاران به احتمال کاهش نرخ بهره واکنش مثبت نشان دادند. روایت غالب از فرود نرم که در آن اقتصاد ایالات متحده به اندازه کافی کند میشود تا فدرال رزرو بتواند نرخ بهره خود را بدون سقوط به سمت رکود کاهش دهد، همچنان منجر به تقویت احساسات بازار میشود.
پیشبینی میشود شاخص خردهفروشی که در روز پنجشنبه منتشر میگردد، پس از کاهش ۰.۸ درصدی ژانویه، ۰.۳ درصد رشد کند. در واقع، با توجه به کندی مشاهدهشده در ژانویه، بهبود خردهفروشی در فوریه برای حفظ تقویت احساسات بازار بسیار مهم است.
گاوهای دلار آمریکا منتظر چه دادههای دیگری هستند؟
در هفته آینده، شاخصهای مهم دیگری مانند شاخص تولیدات صنعتی ایالت نیویورک (Empire State)، آمار تولیدات صنعتی کل کشور و برآورد اولیهی دانشگاه میشیگان از احساسات مصرفکنندگان در ماه مارس منتشر میشود. انتشار همهی این آمارها برای روز جمعه برنامهریزی شده است.
برای دلار آمریکا، بزرگترین ریسک، شگفتیهای غیرمنتظره در گزارش CPI است. یک گزارش قویتر از حد انتظار میتواند تردیدهایی در مورد کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه ژوئن که مورد انتظار سرمایهگذاران است، ایجاد کند و میتواند برای داراییهای پرریسک منفی، اما برای دلار آمریکا که از اواسط فوریه تا به حال ضعیف شده، مثبت باشد. جدا از دادهها، مجموعهای از حراجیها توسط وزارت خزانهداری آمریکا نیز میتواند باعث نوساناتی در بازارهای اوراق قرضه، ارز و سهام شود.
رشد در انگلستان چه وضعیتی دارد؟
توجه بازار در هفته آینده علاوه بر گزارشهای اشتغال و تولید ناخالص داخلی، روی پوند انگلستان نیز خواهد بود. رشد اشتغال در بریتانیا تابستان گذشته با کوچک شدن اقتصاد تعدیل شد، اما از اکتبر به بعد روند صعودی داشته و نرخ بیکاری دوباره به ۳.۸ درصد رسیده است. اگر گزارش روز سهشنبه نشاندهنده بهبود بیشتر بازار کار در ژانویه باشد، نگرانیها از رکود شدید را کاهش میدهد.
با این حال، با توجه به برخی مشکلات اخیر در صحت نظرسنجیهای دفتر آمار ملی، سرمایهگذاران احتمالا توجه زیادی به گزارش اشتغال نخواهند داشت و تمرکز اصلی آنها روی رشد دستمزدها خواهد بود. بعید است بانک مرکزی انگلستان قبل از مشاهده نشانههای واضحی از افت سرعت رشد دستمزدها، کاهش نرخ بهره را آغاز کند. اگرچه پیشرفت خوبی حاصل شده و رشد درآمد به استثنای پاداش از ۷.۹ به ۶.۲ درصد در سال کاهش یافته، اما هنوز راه درازی در پیش است.
حتی اگر اقتصاد بریتانیا با مشکل مواجه باشد، رشد چسبنده دستمزدها، تصمیمگیری سیاستگذاران پولی بانک مرکزی انگلستان برای کاهش نرخ بهره را دشوار میکند. اقتصاد بریتانیا پس از کاهش تولید ناخالص داخلی برای دو سهماهه متوالی در نیمه دوم سال ۲۰۲۳، رسما در رکود فنی قرار گرفته است. دادههای رشد برای ژانویه روز چهارشنبه منتشر میشود و انتظار میرود که آنها رشد ناچیزی در حدود ۰.۲ درصد ماهانه در تولید ناخالص داخلی را نشان دهند که پایان رکود را به تصویر میکشد. آمار تولیدات صنعتی و کارخانهجات نیز منتشر خواهد شد.
پوند انگلستان که از تضعیف دلار آمریکا سود برده است، در صورت انتشار مجموعه دادههای بهتر از حد انتظار که مسیر مورد انتظار بازار برای نرخ بهره بانک مرکزی این کشور را بالا ببرد، میتواند روند صعودی اخیر خود را ادامه دهد.
محرکهای اول هفته کداماند؟
با توجه به نشستهای پولی مهم بانکهای مرکزی آمریکا، ژاپن و انگلستان در اواخر ماه، هفته پیش رو بسیار آرام خواهد بود.
از سوی دیگر، بحثهایی وجود دارد که بانک مرکزی ژاپن ممکن است به زودی در نشست پولی ماه مارس خود نرخ بهره را افزایش دهد. بنابراین تجدید نظر صعودی در برآورد تولید ناخالص داخلی سهماهه چهارم ژاپن در روز دوشنبه میتواند ارزش ین را در برابر دلار آمریکا بیشتر تقویت کند که در حال حاضر در طول یک هفته گذشته تقریباً ۲ درصد افزایش یافته است.
در همین حال، شاخصهای قیمت چین که در آخر هفته منتشر شد نیز میتواند در ابتدای هفته به تقویت روحیه بازار کمک کند. انتظار میرود تورم مصرفکننده در چین در ماه فوریه نسبت به سال گذشته ۰.۴ درصد افزایش یافته باشد، در حالی که در ژانویه ۰.۸ درصد کاهش پیدا کرده بود. با این حال، پیشبینی میشود تورم تولیدکننده دومین اقتصاد بزرگ دنیا همچنان با توجه به بهبود ضعیف رشد در محدوده منفی فعلی باقی بماند.
سلام واقعا از تحلیل های خوبتون ممنون .حدودا ۶ ماهی میشه تحلبل های هفتگیتون رو دنبال میکنم ،هم روون تر شده متن تحلیل ها و قابل فهم تر،
امیدوارم ب اندازه چند برابر اطلاعاتی ک در اختیار ما قرار میدید خدا دلار در اختیار شما بزاره ک واقعا این تحلیل ها اگر ازش استفاده بشه خیلی ارزشمنده 🙏🙏