هفته پیش رو
- در روز سهشنبه سرمایهگذاران و معاملهگران صورتجلسه نشست فدرال رزرو را برای یافتن سرنخهایی در مورد مسیر آتی نرخ بهره مورد بررسی قرار خواهند داد
- انتشار نظرسنجیهای تجاری (PMI) منطقه یورو شرایط ریسکهای رکودی را کمی روشنتر خواهد کرد
- نرخ تورم ژاپن در حالی که ین در تلاش برای بهبود دوباره است مورد توجه همگان قرار خواهد گرفت
دلار تضعیف شده در انتظار انتشار صورتجلسه نشست فدرال رزرو
ماه سختی برای دلار آمریکا بوده است. انتشار مجموعهای از دادههای ناامیدکننده و انتشار اعلامیهای مبنی بر اینکه خزانهداری انتشار اوراق قرضه خود را به سمت اورق با سررسیدهای کوتاهتر تغییر خواهد داد، باعث کاهش شدید بازده اوراق قرضه آمریکا شدند و در نتیجه برتری نرخ بهره دلار کاهش پیدا کرد.
در بخش اقتصاد کلان، به نظر میرسد بحران کمبود نیروی کار بالاخره رو به پایان است. چند ماه است که نرخ بیکاری رو به افزایش است و این موضوع کمی خیال مقامات فدرال رزرو را راحت میکند، زیرا شرایط ضعیفتر اشتغال اغلب معادل تورم پایینتر است. در واقع، تورم هسته در سال جاری به طور پیوسته کاهش یافته است، اما همچنان بالاتر از هدف تورمی، در ۴ درصد باقی مانده است، بنابراین فدرال رزرو هنوز نمیتواند اعلام پیروزی کند.
هزینهکردهای مصرفکننده نیز همچنان در مقابل فشارها مقاومت کرده است، بنابراین مقامات فدرال رزرو گزینه احتمال یک افزایش نرخ بهره دیگر را روی میز نگه داشتهاند. با این حال، قیمتگذاری بازار نشان میدهد که این چرخه انقباضی در حال حاضر به پایان رسیده است و حرکت بعدی فدرال رزرو کاهش نرخ بهره، به احتمال زیاد در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴، خواهد بود. با توجه به این اختلاف نظر، صورتجلسه نشست فدرال رزرو در هفته آینده اهمیت بسیار زیادی دارد.
صورتجلسه در روز سهشنبه زودتر از همیشه منتشر میشود زیرا پنجشنبه در ایالات متحده تعطیل رسمی است. فدرال رزرو در نشست اخیر خود نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت و لحنی خنثی اتخاذ کرد. آنها تاکید کردند که مطمئن نیستند آیا نرخ بهره به اندازه کافی بالا است که تورم را دوباره کنترل کند یا خیر.
معاملهگران صورتجلسه هفته آینده را برای یافتن هرگونه سرنخی در مورد احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره مورد بررسی دقیقی قرار خواهند داد. با این حال، حتی اگر فدرال رزرو سیگنالی در مورد افرایش نرخ بهره ارائه دهد، با توجه به انتشار مجموعهای از دادههای ناامیدکننده بعد از نشست اخیر فدرال رزرو، باید این سوال را پرسید که آیا بازارها چنین سیگنالی را میپذیرند یا خیر؟ بنابراین، هرگونه واکنش صعودی در دلار آمریکا پس از انتشار صورتجلسه احتمالاً خفیف خواهد بود.
به غیر از صورتجلسه، انتشار دادههای اقتصادی متعددی برای آمریکا در دستور کار قرار دارد، از جمله سفارش کالاهای بادوام در روز چهارشنبه و برآورد اولیه شاخص مدیران خرید برای ماه نوامبر در روز جمعه.
در مجموع، سؤال اصلی معاملهگران فارکس در آستانه ورود به سال آینده این است که کدام بانک مرکزی اولین و بیشترین کاهش نرخ بهره را انجام خواهد کرد، زیرا این کار مشخص میکند که کدام ارز برنده یا بازنده میشود. شرایط فعلی به نفع دلار است. انعطافپذیری اقتصاد ایالات متحده، به ویژه در مقایسه با اروپا، نشان میدهد که فدرال رزرو ممکن است در میان آخرین کسانی باشد که شروع به کاهش نرخ بهره میکند.
یورو و پوند در انتظار انتشار شاخص PMI
در منطقه یورو و بریتانیا، همه نگاهها به آخرین دور از نظرسنجیهای تجاری در روز پنجشنبه معطوف خواهد شد. هر دو اقتصاد در وضعیت مشابهی قرار دارند، به این معنا که رشد اقتصادی در بخش عمده سال جاری راکد بوده است و براساس نسخههای قبلی این نظرسنجیهای تجاری این احتمال وجود دارد که رشد اقتصادی به زودی منفی شود.
به نظر میرسد اروپا در حال ورود به مرحله رکود تورمی است که در آن اقتصاد وارد یک رکود خفیف میشود اما فشارهای تورمی همچنان بالا هستند. این یک سناریوی وحشتناک برای هر بانک مرکزی است، زیرا کاهش نرخ بهره میتواند باعث افزایش تورم شود، اما در مقابل بالا نگه داشتن آن میتواند آسیب بیشتری به اقتصاد وارد کند. این موضوع به ویژه در بریتانیا صادق است، جایی که تورم هسته هنوز ۵.۷ درصد است.
با در نظر گرفتن همه این موارد، انتشار شاخصهای PMI برای ماه نوامبر اطلاعات جدیدی از سلامت این دو اقتصاد به ما ارائه میدهند. هر نشانهای مبنی بر اینکه منطقه یورو و بریتانیا در حال نزدیکتر شدن به رکود اقتصادی هستند، میتواند تمایلات برای خرید یورو و پوند را کاهش دهد و جلوی رشد مجدد این دو ارز را بگیرد.
جدای از نظرسنجیهای تجاری، صورتجلسه آخرین نشست بانک مرکزی اروپا نیز در روز پنجشنبه منتشر خواهد شد. این صورتجلسه معمولاً یک رویداد بزرگ برای بازارها نیست، اما این بار میتواند توجهات را به خود جلب کند زیرا معاملهگران در تلاش برای کشف این موضوع هستند که بانک مرکزی اروپا با چه سرعتی شروع به کاهش نرخ بهره خواهد کرد. پس از آن، تمرکز معطوف شاخص فضای کسب و کار آلمان در روز جمعه خواهد شد.
انتشار نرخ تورم ژاپن در هفته آینده
در سومین اقتصاد بزرگ جهان، آمار تورم برای ماه اکتبر روز جمعه منتشر خواهد شد. ین امسال سقوط زیادی را تجربه کرد و به دلیل افزایش اختلاف بین نرخ بهره آمریکا و ژاپن، ین تقریباً به پایینترین حد خود در برابر دلار آمریکا در سه دهه اخیر رسیده است.
حال، سوال اصلی این است که آیا فشارها بر روی ین در سال آینده کمتر خواهد شد و در شرایطی که اقتصادهای خارجی شروع به کاهش نرخ بهره میکنند و بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره را افزایش میدهد، روند ریزشی ین معکوس میشود؟ قیمتگذاری بازار نشان میدهد که بانک مرکزی ژاپن در فصل بهار از محدوده نرخ بهره منفی خارج میشود و اختلاف نرخ بهره را کاهش میدهد.
اینکه این اتفاق بیفتد یا نه به چشمانداز تورمی ژاپن بستگی دارد، در نتیجه دادههای اقتصادی آتی اهمیت زیادی خواهند داشت. پیشبینیها حاکی از آن هستند که تورم هسته در ماه اکتبر شتاب گرفته است، چیزی که افزایش شتاب در تورم توکیو نیز آن را تأیید میکند، تورم توکیو یک شاخص اصلی تورم در کل ژاپن محسوب میشود. اگر هفته آینده تورم افزایش داشته باشد، ین میتواند کمی از ریزش خود را جبران کند.
در همین حین در کانادا، دادههای تورمی در روز سهشنبه و آخرین گزارش آمار خردهفروشی در روز جمعه منتشر خواهند شد. سرانجام در استرالیا، صورتجلسه آخرین نشست بانک مرکزی استرالیا قرار است در روز سهشنبه منتشر شود.
منبع: XM
عالی بود مرسی
مرسی