نقش طلا در جزیره تایوان

زمان مطالعه: 4 دقیقه

نقش طلا در جزیره تایوان

مانورهای نظامی چین در نزدیکی تایوان تنش‌ها را افزایش داده است. نگرانی در مورد بازارهای الکترونیک و فلزات هر روز در حال افزایش ست. یک تنش بالقوه می‌تواند منجر به کمبود نیمه‌هادی شود و صنایع وابسته به قطعات را تحت تأثیر قرار دهد. رفتار تهاجمی چین در قبال تایوان ممکن است قیمت فلزات گرانبها را بیش‌ازپیش افزایش دهد.

قانون‌گذاران آمریکایی به لای چینگ ته، رئیس‌جمهور تایوان، می‌گویند که تسلیحات ساخت آمریکا به‌زودی به تایوان می‌رود و این هفته موجی از عدم اطمینان را به بازارهای الکترونیک و فلزات وارد کرد.

در مراسم تحلیف اخیر لای چینگ ته، هواپیماهای نظامی و کشتی‌های جنگی چین تمرینات گسترده‌ای را در اطراف جزیره انجام دادند. چین تایوان را عضوی جدا شده از قلمرو خود می‌داند و استفاده از زور را برای ادعای خود رد نکرده است.

شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین در سخنرانی سال نو خود گفت: چین مطمئناً دوباره متحد خواهد شد. هم‌وطنان در هر دو طرف تنگه تایوان باید به یک هدف مشترک فکرکنند و در شکوه جوان‌سازی ملت چین سهیم باشند.

مایکل مک کال، رئیس امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا به فاکس نیوز گفت که تظاهرات اخیر چین تحریک‌آمیزترین تظاهرات تاکنون بوده است. مک کال در سفرش به منطقه پیش‌بینی کرد که اگر چین به تایوان حمله کند، پرتاب موشک ایران به اسرائیل در برابر آن شبیه بازی کودکانه خواهد بود. او گفت: من فکر می‌کنم در حال حاضر، ما احتمالاً شکست خواهیم خورد.

✔️  برای پیگیری تحلیل روزانه طلا، صفحه تحلیل اونس طلا در فارکس را دنبال کنید.

یکی از قربانیان احتمالی چنین درگیری، صنعت نیمه‌هادی تایوان است که حدود ۷۰ درصد از سهم بازار جهانی را در اختیار دارد. انتظار می‌رود ارزش کل صنعت امسال به رکوردی معادل ۶۳۰ میلیارد دلار برسد اما اگر چین به تایوان حمله کند و همانطور که مک کال هشدار می‌دهد، جزیره(تایوان) ظرفیت دفاع از خود یا صنعت را ندارد و همه‌چیز تغییر می‌کند.

مک کال به فاکس نیوز دیجیتال گفت: «هرکسی تلفن و ماشین دارد – ما سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته داریم – همه‌چیز به‌مرور زمان به نیمه‌رساناها و این جزیره(تایوان) وابسته است زیرا ما [تولید] را به خارج از آمریکا انتقال داده‌ایم و اگر تعطیلی [در تایوان] اتفاق بیافتد، نیمه‌هادی‌ها، جهان را تعطیل می‌کنند.»

تغییرات در بازار نیمه‌هادی‌ها به معنای تغییرات در بازار بسیاری از فلزات پایه ازجمله سیلیکون، ژرمانیوم و گالیم است که همگی اجزای حیاتی برای تولید نیمه‌هادی‌ها هستند. طلا همچنین به دلیل خواص ضد لکه‌برداری در صنعت، جزء کلیدی فرآیند تولید است.
نقش طلا در جزیره تایوان

کمبود نیمه‌هادی‌ها، می‌تواند کمبودهای لوازم الکترونیکی را به همراه داشته باشد و بازارها را برای همه‌چیز از یخچال گرفته تا تلفن همراه و خودروهای الکتریکی تحت‌فشار قرار دهد. سابقه‌ای چنین تغییری وجود دارد، در طول همه‌گیری COVID-19 کمبود نیمه‌هادی رخ داد – و در آن زمان، هیاهوی اقتصادی در لوازم الکترونیکی مصرفی متوقف نشد.

شورای مقررات خارجی سال گذشته گزارش داد: «کمبود اخیر نیمه‌هادی مسأله دور از دسترس نیست و بر شهروندان عادی در سراسر جهان تأثیر می‌گذارد. چالش‌های زنجیره تأمین می‌تواند باعث افزایش قیمت برای مصرف‌کنندگان و از دست دادن مشاغل برای تولیدکنندگان شود. شرکت‌ها هزاران کارگر را [در زمان کمبود کووید] اخراج کردند زیرا ایالات‌متحده تراشه نداشت.

چین که در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان طلا در جهان است، مشغول خرید این فلز گرانبها با نرخ‌های بالا است. تجاوزات این کشور به تایوان احتمالاً به افزایش قیمت فلزات گرانبها منجر خواهد شد که نشان‌دهنده افزایش دوباره فلزات گرانبها در صورت همراهی با افزایش عدم اطمینان بازار و تورم است

راس نورمن، مدیر اجرایی MetalsDaily.com به نیویورک‌تایمز گفت: «چین بی‌تردید قیمت طلا را افزایش می‌دهد».

برخی کارشناسان می‌گویند که اقدام به جمع‌آوری فلزات گرانبها می‌تواند نشانه آمادگی برای دخالت نظامی بزرگ‌تر چین در تایوان باشد و کنار گذاشتن دلار آمریکا توسط چین، این کشور را در برابر تحریم دلاری آمریکا محفوظ نگه می‌دارد. به‌طور خلاصه: چین روی طلا به‌جای دلار شرط‌بندی می‌کند.

جاناتان ایال، دستیار مدیر مؤسسه خدمات متحد سلطنتی بریتانیا: مطمئناً تردیدی وجود ندارد که زمان‌بندی و ماهیت پایدار خرید [طلای چین] همگی بخشی از درسی است که [چینی‌ها] از جنگ اوکراین گرفته‌اند. خریدهای بی‌امان و مقدار زیاد نشانه‌های روشنی است که این یک پروژه سیاسی است که توسط رهبری در پکن در اولویت قرارگرفته است زیرا آنچه که آن‌ها می‌بینند رویارویی قریب‌الوقوع با ایالات‌متحده است.

سر دانکن، رئیس مشترک ائتلاف بین پارلمانی بریتانیا در مورد چین: اگر چین قصد حمله به تایوان را داشته باشد و کشورها سرمایه‌گذاری‌های خود را از چین خارج کنند، [ذخایر طلا] به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند برخی از مشکلات را پشت سر بگذارند.

در همین حال، رئیس‌جمهور آمریکا بسته حمایتی ۸ میلیارد دلار را امضا کرده است که برای تایوان و منطقه اطراف آن در نظر گرفته شده است، اقدامی که روابط آمریکا و چین را وارد چالش کرد و تحریم‌های اقتصادی را برای هر دو طرف در پی داشت. چنین هزینه‌هایی همچنین می‌تواند محرک تورم داخلی باشد و منجر به تضعیف مداوم دلار آمریکا شود، در شرایطی که اقتصاد چین توسط ذخایر طلا تقویت محافظت می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید