نقش‌ برجسته معاملات سوداگرانه در بازار نفت

زمان مطالعه: 3 دقیقه

نقش‌ برجسته معاملات سوداگرانه در بازار نفت

بازارهای نفت هفته گذشته برای دومین هفته متوالی با افزایش تقاضا روبه‌رو شدند. ICE برنت تقریباً ۳.۲ درصد افزایش یافت. بااین‌حال، بازار پایان هفته ضعیفی داشت و این امر در معاملات صبح امروز نیز ادامه یافت. با وجود این، تحلیلگران همچنان از صعود بازار نفت به دلیل کسری در سه‌ماهه سوم حمایت می‌کنند. با ورود به تابستان، سفته‌بازان نسبت به نفت دیدگاه مثبتی دارند. سفته‌بازان تا سه‌شنبه گذشته، خرید ICE برنت را از ۶۸۵۳۵ لات به ۱۴۰۲۲۱ لات افزایش دادند.

فعالیت حفاری در ایالات‌متحده در هفته گذشته کاهش بیشتری داشت. آخرین داده‌های بیکر هیوز نشان می‌دهد که تعداد دکل‌های نفتی فعال هفته گذشته ۳ سکو دیگر کاهش یافت و به ۴۸۵ رسید و این کمترین میزان از ژانویه ۲۰۲۲ است. تعداد دکل‌های گازی در طول هفته گذشته در ۹۸ ثابت ماند.

بنزین

بازار بنزین ICE واکنش چندانی به گزارش‌ها مبنی بر حملات پهپادی بیشتر به پالایشگاه‌های روسیه و هدف قرار دادن ۴ پالایشگاه در هفته گذشته نشان نداده است. کرک اسپرد بنزین همچنان در حدود ۲۰ دلار در هر بشکه معامله می‌شود. یکی از دلایل بی‌اثر بودن این است که جریان صادرات تا حد زیادی تحت تأثیر قرار نگرفته است. طبق داده‌های LSEG چهارمین ماه متوالی افزایش صادرات صورت‌گرفته و بالاترین حجم صادرات از آغاز سال ۲۰۲۳ است. آخرین داده‌های Insights Global نشان می‌دهد که ذخایر بنزین در منطقه ARA با ۵۷ تن افزایش‌ و به ۲.۲۶ میلیون تن رسیده است.

گاز
قیمت گاز طبیعی اروپا در هفته گذشته بیش از ۱.۵ درصد کاهش یافت؛ زیرا نگرانی در مورد عرضه خط لوله روسیه کاهش یافت. آخرین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه شامل ممنوعیت کامل LNG روسیه نبود، در عوض صادرات مجدد LNG روسیه از بندرهای اتحادیه اروپا را ممنوع کرد. این حرکت می‌تواند منجر به باقی ماندن بیشتر LNG روسیه در اروپا شود. قیمت‌ها ممکن است امروز تحت‌فشار بیشتری قرار گیرند؛ زیرا شورون تولید کامل خود را در تأسیسات Wheatstone LNG در استرالیا در آخر هفته ازسر گرفت.
نقش‌ برجسته معاملات سوداگرانه در بازار نفت

فلزات

داده‌های هفتگی بورس آتی شانگهای (ShFE) نشان می‌دهد که موجودی مس با ۷۸۴۳ تن کاهش در هفته به ۳۲۲۹۱۰ تن تا جمعه گذشته رسیده است. این دومین هفته است که ذخایر مس کاهش‌یافته است؛ اما به دلیل تقاضای ضعیف و تولید بالای مس تصفیه شده، بسیار بالاتر از استانداردهای فصلی باقی‌مانده است.

طبق گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید جهانی فولاد در ماه مه با ۱.۵ درصد افزایش در سال به ۱۶۵.۱ میلیون تن رسید که به دلیل افزایش تولید کشورهایی مانند چین، هند و ترکیه بود. تولید فولاد جهانی در پنج ماه اول سال تقریباً ثابت و ۷۹۳.۲ میلیون تن بوده است. تولید فولاد چین با ۲.۷ درصد افزایش در سال به ۹۳ میلیون تن رسید. تولید در هند و ترکیه به ترتیب ۳.۵ و ۱۱.۶ درصد افزایش یافتند و در سال به ۱۲.۲ و ۳.۲ میلیون تن در ماه گذشته رسیدند.

توضیح اضافه:
شاخص ICE برنت نشان دهنده میانگین قیمت معاملات در بازار فیزیکی غالب در دریای شمال برای ماه تحویل مربوطه است.

منبع: ING

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید