گزارش تورم آمریکا و جلسات بانک‌های مرکزی کانادا و نیوزیلند

زمان مطالعه: 5 دقیقه

تحلیل بنیادی فارکس هفتگی

هفته پیش رو – یک هفته هیجان انگیز دیگر برای بازار فارکس در پیش است. توجه همگان به آخرین گزارش تورم ایالات متحده خواهد بود که می‌تواند دلار را از بن بستی که اخیراً در آن گیر افتاده است خارج کند. فعالان بازار جلسات بانک‌های مرکزی کانادا و نیوزلند را نیز زیر نظر خواهند شد، به خصوص تصمیم بانک مرکزی کانادا برای نرخ بهره که در حال حاضر مثل شیر یا خط انداختن قیمت‌گذاری شده است.

دلار تا انتشار گزارش تورمی در بلاتکلیفی

سه ماهه دوم سال جاری برای دلار سخت بود، حتی با این وجود که به نظر می‌رسد اقتصاد ایالات متحده رشد خوبی دارد. رشد اقتصادی نزدیک به ۲ درصد است، بازار مسکن بازگشتی هیجان انگیز داشته است و به نظر می‌رسد بازار کار در وضعیت خوبی قرار دارد.

واکنش سرمایه‌گذاران به این موضوع، قیمت‌گذاری نرخ بهره بالاتر برای مدت زمانی طولانی‌تر بود و زمان‌بندی پیش‌بینی‌ شده برای هر گونه کاهش در نرخ بهره را تا نیمه دوم سال ۲۰۲۴ به عقب انداختند. این واکنش به نوبه خود محرک حرکت‌های بسیار چشمگیری در بازار اوراق قرضه شد، به خصوص رشد بازده اوراق قرضه ۲ ساله.

با این حال، دلار قادر به بهره بردن از این شرایط نبود و در عوض در یک محدوده رنج در جا زد. این در جا زدن احتمالاً نشان دهنده قدرت سایر ارزهای اصلی، به ویژه یورو و پوند است، زیرا بانک‌های مرکزی اروپا و انگلستان مجموعه‌ای از افزایش‌های نرخ بهره را پیشاپیش اعلام کردند.

FED

مسیر افزایش نرخ بهره فدرال رزرو

گزارش تورم ایالات متحده در روز چهارشنبه هفته آینده می‌تواند به شکستن این بن بست در بازار فارکس کمک کند. در شرایط سالانه، پیش‌بینی‌ها حاکی از کاهش شدید نرخ تورم هستند. انتظار می‌رود نرخ شاخص قیمت مصرف‌کننده اصلی (headline CPI) از ۴ درصد در گزارش قبلی به ۳.۶ درصد کاهش یابد، در حالی که پیش‌بینی می‌شود نرخ تورم هسته (core CPI) از ۵.۳ درصد در ماه می به ۵ درصد کاهش یابد.

عمده دلیل این بهبود به دلیل اثرات پایه (Base Effects) است، زیرا برخی از ارقام بسیار بالا در گزارش CPI ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ اکنون در محاسبات ۱۲ ماهه جایی ندارند. تورم قطعا در حال کاهش است اما نه با سرعتی شگفت انگیز، چیزی که توسط نظرسنجی‌های تجاری نیز تأیید شده است. داده‌های مربوط به شاخص قیمت تولید کننده (PPI) نیز در روز پنجشنبه منتشر خواهد شد.

در مورد دلار نیز چشم انداز نیمه دوم سال روشن‌تر به نظر می‌رسد. موضوع اصلی عملکرد اقتصادی نسبی است، زیرا اقتصاد ایالات متحده در این مرحله بسیار برتر از اقتصاد منطقه یورو یا چین است. و این شکاف ممکن است با توجه به هشدارهای نظرسنجی‌های تجاری مبنی بر تضعیف اقتصاد اروپا و چین، بر خلاف انعطاف‌پذیر بودن اقتصاد ایالات متحده، بیشتر شود.

USD

انتظار می‌رود کاهش شدید تورم در ایالات متحده ادامه پیدا کند

اخیراً بازارهای ارزی تقریباً به طور کامل بر اساس اختلاف نرخ بهره معامله شده‌اند، این موضوع قدرت گرفتن یورو را توجیه کرده است زیرا بانک مرکزی اروپا موضع هاوکیش خود را حفظ کرده است. با این حال، با نزدیک شدن بانک‌های مرکزی به پایان چرخه انقباضی خود، مبنای اصلی معاملات در آینده ممکن است تفاوت در رشد اقتصادی کشورها باشد که به وضوح به نفع ایالات متحده است.

تغییر احتمالی در سنتیمنت ریسک پذیری جهانی نیز می‌تواند به بهبود دلار کمک کند. اگر سرخوشی در بازارهای سهام آرام بگیرد و در اواخر امسال یک اصلاح قیمت در دارایی‌های ریسکی رخ دهد، ارز ذخیره جهانی (دلار آمریکا) در نهایت می‌تواند جریان رو آوردن به دارایی‌های امن را جذب خود کند.

اختلاف نظر معامله‌گران در مورد افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی کانادا

در کانادا، بانک مرکزی جلسه خود را در روز چهارشنبه به پایان می‌رساند و فعالان بازار درصد تقریباً برابری را برای افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره و یا توقف افزایش نرخ بهره در نظر گرفته‌اند.

استدلال برای اینکه بانک مرکزی کانادا نرخ بهره را افزایش نخواهد داد، کاهش مداوم تورم در سال جاری است که مهمترین معیار برای همه بانک‌های مرکزی است. علاوه بر این، بخش تولیدی کانادا در بحبوحه رکود جهانی و کاهش شدید قیمت نفت با مشکل مواجه شده است.

با این حال، بازار کار هنوز با کمبود شدید نیروی کار روبرو است، هزینه‌کردهای مصرف‌ کننده انعطاف‌پذیر بوده است، و هزینه‌های مسکن با وجود افزایش شدید نرخ بهره حقیقتاً کاهش نیافته است، زیرا رشد خالص جمعیت فوق‌العاده قوی بوده است.

CAD

کاهش تورم در کانادا

از این رو، این یک معضل واقعی برای بانک مرکزی کانادا است – تورم در حال کاهش است، اما عوامل متعددی نشان می‌دهند که در آینده تورم می‌تواند دوباره افزایش پیدا کند.

در بازار فارکس، به نظر می‌رسد ریسک‌ها به سمت واکنش منفی در دلار کانادا متمایل شده‌اند. با کاهش تورم، منطقی‌تر به نظر می‌رسد که بانک مرکزی کانادا فعلاً دست به افزایش نرخ بهره نزند. حتی اگر بانک مرکزی کانادا نرخ بهره را افزایش دهد و دلار کانادا یک رالی صعودی را  تجربه کند، همچنان این ریسک وجود دارد که اگر سیاست‌گذاران سیگنال دهند که احتمالاً این افزایش، آخرین افزایش نرخ بهره است، آن هیجان اولیه به سرعت از بین برود.

یک جلسه آرام برای بانک مرکزی نیوزیلند

زمانی که بانک مرکزی نیوزلند در اوایل روز چهارشنبه تصمیم خود در مورد نرخ بهره را می‌گیرد، اوضاع ساده‌تر خواهد بود. بانک مرکزی نیوزیلند در آخرین جلسه خود به صراحت اعلام کرد که قبل از انجام حرکت بعدی، صبر می‌کند و نظاره‌گر خواهد بود و داده‌های آتی را برای مدتی بررسی خواهد کرد.

داده‌های اقتصادی از آن زمان تاکنون مختلط بوده‌اند، رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول کمی منفی شده است، اما شاخص‌های مبتنی بر نظرسنجی‌ها حاکی از بهبود رشد GDP در سه ماهه دوم هستند. به طور کلی، هیچ چیز به اندازه کافی غافلگیر کننده نبوده است که بانک مرکزی نیوزیلند را از موضع خنثی خود خارج کند.

NZD

پس از کاهش تولید ناخالص داخلی، احتمالاً بانک مرکزی نیوزیلند اقدامی نخواهد کرد

بنابراین، واکنش دلار نیوزلند احتمالاً ناچیز خواهد بود و محرک این ارز عمدتاً سنتیمنت ریسک جهانی و انتشار هرگونه خبر از چین است. به طور خاص، اعلام هر گونه برنامه تسهیلاتی توسط مقامات چینی با توجه به پیوندهای تجاری نزدیک بین این دو اقتصاد می‌تواند بسیار مهم باشد.

در مورد چین، آمار تورم این کشور برای ماه ژوئن در اوایل روز دوشنبه منتشر خواهد شد. شاخص‌های قیمت تولید کننده – که نشان‌دهنده تقاضای کارخانه‌ها است – در ماه‌های اخیر به‌ طور پیوسته در حال کاهش بوده است زیرا بخش تولیدی قدرت خود را از دست داده است و جالب است که ببینیم آیا این روند ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر. آخرین آمار معاملات تجاری نیز در روز پنجشنبه هفته آینده منتشر خواهد شد.

و در آخر برای انگلستان، آمار اشتغال برای ماه می در روز سه‌شنبه منتشر می‌شود، و نرخ تولید ناخالص داخلی ماهانه برای ماه می در روز پنجشنبه منتشر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید