تصمیم فدرال رزرو محرکی برای نوسانات در شرایط پرتنش بازارهای مالی
هفته پیش رو – با ظهور بحران در سیستم بانکی ایالات متحده، بازارها این احتمال را پیشبینی میکنند که فدرال رزرو هفته آینده نرخ بهره را افزایش نمیدهد. اما با توجه به اینکه فدرال رزرو قبلاً اقداماتی را برای کاهش استرس در سیستم مالی انجام داده است و اینکه تورم همچنان افسارگسیخته در حال حرکت است، محتملترین نتیجه افزایش نرخ بهره همراه با پیشبینی نرخ ترمینال بالا است که میتواند دلار را تقویت کند. بانک انگلستان و بانک مرکزی سوئیس نیز در هفته آینده جلسه برگزار میکنند.
فدرال رزرو بر سر دو راهی
جلسه روز چهارشنبه برای مقامات فدرال رزرو بدون شک بسیار دشوار خواهد بود، آنها باید تصمیم بگیرند که آیا اولویت حفظ ثبات سیستم مالی ایالات متحده است یا مبارزه با تورم به هر قیمتی.
معاملهگران شرط میبندند که بحران فعلی در بخش بانکی، فدرال رزرو را مجبور خواهد کرد تا چرخه انقباضی خود را به زودی، شاید حتی در این جلسه، متوقف کند. احتمال افزایش 0.25 درصدی نرخ بهره در هفته آینده 80 درصد است و احتمال اینکه فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش ندهد 20 درصد است. فراتر از آن، بازارها در حال قیمتگذاری کاهش نرخ بهره در تابستان هستند.
مسلماً این گمانهزنیها اغراق آمیز بنظر میرسند. به طور کلی سیستم بانکی و به ویژه بازیگران بزرگ ایالات متحده سرمایه عظیمی دارند، بنابراین ریسک فروپاشی به سبک برادران لیمن وجود ندارد. این استرس بیشتر بخاطر بانکهای منطقهای کوچکتر است که فدرال رزرو با اجرای برنامه وامدهی اضطراری از آنها حمایت کرده است.
در عوض، دشمن واقعی همچنان تورم است. مقامات فدرال رزرو تأکید کردهاند که معیاری که بیشتر به آن اهمیت میدهند، تورم بخش خدمات به استثنای مسکن است که در ماه گذشته نرخ آن 6.9 درصد بود. این عدد بسیار بالاست، و در کنار عملکرد عالی شاخصهای اشتغال، اجازه نمیدهد سیاستگذاران دست از سیاست انقباضی بکشند.
همین هفته گذشته بود که رئیس فدرال رزرو هشدار داد ممکن است نرخ بهره بالاتر از آنچه فدرال رزرو در ماه دسامبر پیشبینی کرده بود افزایش یابد. در آن زمان، مقامات فدرال رزرو انتظار داشتند که نرخ بهره در پایان سال به 5.1 درصد برسد، اما در حال حاضر بازار آن را تا پایان سال تنها 4.2 درصد قیمتگذاری کرده است. این یک اختلاف بزرگ است و اگر این پیشبینیها در هفته آینده حفظ شوند یا بیشتر شوند، احتمالاً بازارها را شوکه خواهد کرد.
به عبارت دیگر، سرمایهگذاران بر این باورند که در صورت افزایش نرخ بهره در هفته آینده، این افزایش، آخرین افزایش در این چرخه خواهد بود. اما ممکن است نظر فدرال رزرو چیز دیگری باشد. فدرال رزرو قبلاً اقداماتی را برای تقویت سیستم بانکی انجام داده است، در ضمن تورم بقدری بالا است که فدرال رزرو نمیتواند از افزایش نرخ بهره جلوگیری کند.
اگر فدرال رزرو واقعاً به گفتههای خود پایبند باشد، این میتواند دوباره جرقه یک قیمتگذاری قوی در بازارها باشد، بازده اوراق قرضه ایالات متحده را بالا ببرد و در این فرآیند دلار را تقویت کند. در مقابل، قربانی اصلی ممکن است ین ژاپن باشد، بنابراین جفت ارز USDJPY ممکن است نوسانات شدیدی را تجربه کند.
شیر یا خط در جلسه بانک مرکزی انگلیس
بریتانیا اخیراً از کانون توجهات دور مانده است، زیرا سرمایهگذاران بیشتر نگران بانکهای ایالات متحده و منطقه یورو هستند. در واقع، بیشتر اخبار بریتانیا اخیراً چه از نظر سیاسی و چه از نظر اقتصادی مثبت بوده است.
پس از چندین ماه نظرسنجی تجاری که در مورد رکود در بریتانیا هشدار میدادند، آخرین سری از این نظرسنجیها تصویر روشنتری را ترسیم کرد و بهبود در سفارشات تجاری جدید را نشان داد که خبر مثبتی برای رشد آتی اقتصادی است. البته اقتصاد بریتانیا هنوز از بحران خارج نشده است. تورم همچنان دو رقمی است، زیرا قیمت برق به طور چشمگیری افزایش یافته و کمبود نیروی کار پس از برگزیت این موضوع را تشدید کرده است.
در روز چهارشنبه گزارش تورم بریتانیا (CPI) منتشر خواهد شد، و در روز جمعه نیز نظرسنجیهای تجاری همراه با آمار خردهفروشی منتشر میشوند. اما رویداد اصلی روز پنجشنبه خواهد بود، زمانی که بانک مرکزی انگلستان تصمیم خود را برای افزایش نرخ بهره اعلام میکند.
بازارها تصمیم بانک مرکزی انگلیس برای افزایش نرخ بهره را مثل شیر یا خط انداختن میبینند، آنها 50 درصد احتمال افزایش 0.25 درصدی نرخ بهره یا افزایش ندادن نرخ بهره را پیشبینی میکنند. این قیمتگذاری منصفانه به نظر میرسد، زیرا اقتصاد بریتانیا در وضعیت خوبی قرار ندارد و مقامات بانک مرکزی بطور کلی در افزایش نرخ بهره مردد بودهاند. از آنجایی که اخیراً نتایج دادههای اقتصادی قویتر شدهاند، احتمال افزایش نرخ بهره بیشتر است، اما هیچ تضمینی وجود ندارد.
و اما چشمانداز پوند، به شکلی محتاطانه منفی به نظر میرسد. اقتصاد بریتانیا ممکن است در حال تثبیت باشد، اما هنوز شکننده است، مشکل تورم آن بزرگتر از سایر کشورها است، و بانک مرکزی انگلیس به پایان کارزار سیاست انقباضی خود نزدیک شده است. این دو مورد همراه با حساسیت پوند به جو سرمایهگذاری جهانی در زمان آشفتگی بازارها، باعث میشوند خوش بین بودن نسبت به پوند کاری دشوار باشد.
مشکلات بانکی سوئیس
سوئیس در مرکز وحشت بانکی اخیر، در بحبوحه ترس از عدم توانایی کردیت سوئیس در پرداخت بدهی قرار داشته است. پس از اینکه بانک مرکزی سوئیس متعهد شد 54 میلیارد دلار بودجه اضطراری به این بانک اختصاص بدهد، بازارها دوباره کمی آرام شدند، اما نگرانیها همچنان از بین نرفتهاند، زیرا هنوز تقاضای زیادی برای مشتقات وجود دارد که از نکول کردیت سوئیس محافظت میکنند.
با وجود این آشفتگی، سرمایهگذاران همچنان انتظار دارند بانک مرکزی سوئیس نرخ بهره را در روز پنجشنبه 0.25 درصد افزایش دهد. افزایش نرخ بهره در حال حاضر به طور کامل قیمتگذاری شده است، بنابراین واکنش بازار بیشتر به تفسیر اقتصادی بانک مرکزی و هرگونه سیگنال در مورد اقدامات آتی بستگی دارد.
مشکلات بانکی به کنار، چشم انداز فرانک سوئیس مثبت به نظر میرسد. بانک مرکزی سوئیس هنوز در بازار فارکس مداخله میکند، اما در سه ماهه اخیر تغییر جبهه داده است، اکنون در بازار آزاد، فرانک میخرد تا به افزایش ارزش این ارز کمک کند. همراه با افزایش مداوم نرخ بهره و افزایش مجدد نگرانیها در مورد اقتصاد جهانی، محیط برای فرانک به عنوان یک ارز امن مناسب شده است.
مشکل کردیت سوئیس یک عامل غیرقابل پیشبینی است، اما با قضاوت بر اساس سیاست قاطعانه بانک مرکزی سوئیس، این احتمال وجود دارد که از کردیت سوئیس حمایت لازم صورت بگیرد.
در نهایت در تقویم اقتصادی، مرکز توجه منطقه یورو خواهد بود، جایی که آخرین نظرسنجیهای تجاری PMI در روز جمعه منتشر میشوند. در کانادا، گزارش تورم و آمار خردهفروشی روز سهشنبه قبل از صورتجلسه آخرین جلسه بانک مرکزی کانادا در روز چهارشنبه منتشر خواهند شد.
منبع: XM
«برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.»
بیشتر بخوانید:
بسیار عاااااالی
عالی