انباشت تهاجمی انواع کالاها توسط چین توجه جهانیان را به خود جلب کرده و برخی تحلیلگران را به این گمان واداشته است که کشور تحت رهبری شی جین پینگ برای جنگ بر سر تایوان آماده میشود.
انباشت کالاها توسط چین
استودمن، رئیس سابق دفتر اطلاعات نیروی دریایی آمریکا، گفته: “به نظر میرسد شی تحریمهایی که غرب علیه روسیه به دلیل اوکراین به کار گرفت را مورد بررسی قرار داده و به دنبال آن اقدامات حفاظتی بلندمدتی را برای تقویت اقتصاد چین به منظور مقاومت در برابر فشارهای مشابه آغاز کرده است.”
دوره مستر کلاس طلا
مشاهده رایگان دوره آموزشی طلا
قسمت 1 تا 3 دوره مستر کلاس طلا، جامعترین و کاملترین دوره آموزشی طلا را از طریق لینک زیر مشاهده کنید
چین تایوان دموکراتیک را به عنوان قلمرو خود میداند، هرچند حزب کمونیست حاکم بر پکن هرگز در آنجا حکومت نکرده است. مقامات آمریکایی معتقدند شی به نیروهای چینی دستور داده تا سال ۲۰۲۷ برای تهاجم به این جزیره آماده شوند، اگرچه در واشنگتن درباره واقعیت این تهدید اختلاف نظر وجود دارد.
از جمله منابعی که چین در حال ذخیره آنها بوده، طلاست. قیمت این فلز گرانبها در ماههای اخیر به سقفهای قیمتی جدیدی رسید، زیرا بانک مرکزی چین به تنوع در داراییهای خود پرداخته و مصرفکنندگان نیز در مواجهه با بازار بورس ضعیف و محدودیت سخت سرمایه به این پناهگاه امن روی آوردهاند. بانک مرکزی چین برای هجدهمین ماه متوالی ذخایر طلای خود را افزایش داد و در ماه آوریل ۵ درصد به ارزش دلاری آن افزود که پس از افزایش ۸ درصدی در ماه مارس صورت گرفت.
دریافت رایگان سیگنال فارکس
با عضویت در آکادمی ماکروترید، شما سیگنال، آموزش و گفتگو با تحلیلگران و اعضای آکادمی دریافت خواهید کرد.
پنگیو، سخنگوی سفارت چین در ایالات متحده، در پاسخ به سوال درباره اینکه آیا این ذخیرهسازی نشانهای از آمادگی برای جنگ است، گفت: “ذخایر طلا همیشه بخشی مهم از ذخایر بینالمللی متنوع ما بودهاند. چین از دیدگاه بلندمدت و راهبردی، تخصیص ذخایر بینالمللی خود را به صورت مداوم تنظیم میکند تا اطمینان حاصل شود که این ذخایر از ایمنی، نقدینگی و حفظ و افزایش ارزش برخوردارند.” تایوان به صورت عمومی در مورد ذخیرهسازی چین اظهار نظری نکرده است.
روند خرید چین به نفت نیز رسیده است. چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت جهان، سال گذشته ۱۱.۳ میلیون بشکه در روز را خریداری کرد. این افزایش ۱۰ درصدی در پی افزایش تقاضا برای سوخت پس از پایان محدودیتهای سخت دوران همهگیری در چین رخ داد.
استودمن افزود: “چین همچنین تلاش میکند تا مواجهه خود با تحریمهای احتمالی غذا و انرژی را کاهش دهد، ذخایر راهبردی نفت خود را تقویت کرده و با اشتیاق بیشتری به ساخت نیروگاههای زغالسنگ پرداخته است.” وی افزود که شی انتظار دارد واکنش بینالمللی قوی نسبت به تهاجم احتمالی به تایوان داشته باشد و در حال آمادهسازی چین برای مقابله با آن است.
افزایش تنشها
تنشها در تنگه تایوان هفته گذشته بیشتر شد. نیروهای چینی دو روز مانور نظامی در اطراف تایوان برگزار کردند تا جزیره را به دلیل مراسم تحلیف رئیس جمهور مخالف پکن، لای چینگ-ته، تنبیه کنند. چین اعلام کرد که این تمرینها به منظور آزمودن توانایی ارتش آزادیبخش خلق برای اشغال و در اختیار گرفتن مناطق مهم انجام شده است.
برخی تحلیلگران استدلال کردهاند که چین ممکن است آماده استفاده از آنچه اقتصاددانان به آن گزینه هستهای اقتصادی میگویند، یعنی کاهش عمدی ارزش ارز خود برای افزایش صادرات، باشد. برخی دیگر معتقدند که ذخیرهسازی منابع توسط چین لزوماً نشانهای از جنگ بر سر تایوان نیست و میگویند که افزایش خودکفایی و کاهش توانایی غرب در استفاده از این منابع علیه دومین اقتصاد بزرگ دنیا به خودی خود یک حرکت راهبردی است.
اتریل، تحلیلگر مؤسسه سیاست راهبردی استرالیا، گفت: “آنچه احتمالاً باعث تسریع تلاشهای پکن برای بهبود خودکفایی و مقاومت احتمالی در برابر تحریمها شده، نه به منظور آمادگی برای ماجراجویی نظامی، بلکه واکنشی به سرعت و اتحاد غرب در تحریم اقتصادی روسیه به دلیل تهاجم به اوکراین است.” وی افزود: “چین به مراتب بیشتر از روسیه به اقتصاد جهانی وابسته است و این به غرب اهرم فشار بر چین میدهد که رهبران آن به هیچ وجه نمیخواهند.” اتریل گفت: “تحت رهبری شی، دولت چین به دنبال اعمال محدودیت بیشتر بر منابعی است که به امنیت و رفاه ملی کمک میکنند. این امر فقط برای هرگونه درگیری آینده نیست، بلکه برای قوی کردن چین به شیوههای خود و دستیابی به اهداف سیاست خارجی بدون نیاز به جنگ است.”
وینسنت دلارد، مدیر استراتژی کلان جهانی در شرکت خدمات مالی StoneX، گفت که نظریههای مربوط به اینکه ذخیرهسازی میتواند نشانهای از آمادگی برای جنگ باشد جدید نیست. وی وضعیت را با ایجاد ذخایر استراتژیک نفتی ایالات متحده مقایسه کرد و گفت: “وقتی آمریکا به نفت خاورمیانه وابسته شد، به این موضوع پی برد که هر لحظه ممکن است آن را از دست بدهد.” وی افزود: “خودکفایی هدف راهبردی اصلی چین است.”