جنگ ایران و اسرائیل چه اثراتی روی بازارها داشت؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

جنگ ایران و اسرائیل چه اثراتی روی بازارها داشت؟

مقدمه

بازار فارکس علی‌رغم حمله مستقیم ایران به اسرائیل در آخر هفته، واکنش قابل توجهی از خود نشان نداده‌ است. در واقع، این فرض وجود دارد که تلفات جانی محدود در طرف اسرائیلی و فشار متحدان غربی به خویشتن‌داری، باعث شود دولت اسرائیل به دنبال تشدید فوری اوضاع نباشد. با این حال، دلار آمریکا در اکثر احتمالات عملکرد خوبی خواهد داشت.

دوره مستر کلاس طلا

مشاهده رایگان دوره آموزشی طلا

قسمت 1 تا 3 دوره مستر کلاس طلا، جامع‌ترین و کامل‌ترین دوره آموزشی طلا را از طریق لینک زیر مشاهده کنید

دلار آمریکا: خرده‌فروشی، تنها داده اقتصادی مهم این هفته!

با توجه به اینکه بازار فارکس نسبت به اخبار آخر هفته واکنش ضعیفی نشان داده، کمی غافلگیر شده‌ایم. بعدازظهر جمعه، با انتشار خبری مبنی بر احتمال حمله مستقیم ایران به اسرائیل ظرف چند روز آینده، ارزش ین ژاپن و فرانک سوئیس کمی افزایش داشت. در همین زمان، قیمت نفت برنت به ۹۲ دلار در هر بشکه رسید و بازدهی اوراق قرضه ۲ ساله خزانه‌داری آمریکا نیز افزایش یافت. همه این موارد نشان‌دهنده یک فضای ریسک‌گریز و تمایل سرمایه‌گذاران به دارایی‌های امن است. در نهایت، حمله مورد فرض از ایران رخ نداد. این حمله مستقیم در مقایسه با سایر گزینه‌های احتمالی (استفاده از گروه‌های نیابتی در منطقه) اقدامی شدیدتر به شمار می‌رفت، اما به نظر می‌رسد خسارات وارده به اسرائیل، به ویژه به غیرنظامیان، ناچیز بوده است. با توجه به درخواست متحدان غربی برای خویشتن‌داری، به نظر می‌رسد بازار اینطور برداشت کرده است که دولت نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از واکنش‌های تهاجمی‌تر و تشدیدکننده‌تر مانند حمله مستقیم به تاسیسات نظامی یا هسته‌ای ایران اجتناب خواهد کرد.

با این حال، برای نتیجه‌گیری در مورد برقراری نوعی تعادل جدید در تنش‌های خاورمیانه زود است و ما گمان می‌کنیم نوسانات بازار فارکس برای مدتی بالا باقی خواهد ماند. این اتفاق همچنین یادآور این نکته است که دلار در حال حاضر بهترین دارایی امن به شمار می‌رود و نقدینگی، بازدهی بالا و محافظت در برابر استقلال انرژی آمریکا را ارائه می‌کند.

دریافت رایگان سیگنال فارکس

با عضویت در آکادمی ماکروترید، شما سیگنال، آموزش و گفتگو با تحلیلگران و اعضای آکادمی دریافت خواهید کرد.

با بازگشت به وضعیت کلان اقتصادی جهان، تقویم اقتصادی این هفته داده مهمی را برای دلار آمریکا نشان نمی‌دهد. مهم‌ترین رویداد این هفته، آمار خرده‌فروشی ماه مارس ایالات متحده است که امروز منتشر می‌شود. با توجه به اینکه این داده‌ها به صورت اسمی ارائه می‌شوند، تورم بخش قابل توجهی از افزایش را به خود اختصاص خواهد داد. با در نظر گرفتن داده‌های قوی‌تر از انتظار تورم آمریکا در هفته گذشته، بعید است که هر نوع ضعفی در داده‌های خرده‌فروشی امروز بتواند انتظارات از فدرال رزرو را در سال جاری به طور قابل توجهی تغییر دهد. به نظر می‌رسد بازار نسبت به دو کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال ۲۰۲۴ راضی است. در همین رابطه، این هفته سخنان زیادی از مقامات فدرال رزرو خواهیم شنید و روز چهارشنبه، فدرال رزرو پیش از نشست پولی اول ماه مه، گزارش اقتصادی موسوم به کتاب بژ (Beige Book) را منتشر می‌کند.

بنابراین، به نظر می‌رسد دلیلی برای عقب‌نشینی دلار آمریکا از رشدهای اخیرش وجود ندارد. شاخص دلار پس از افزایش‌های قابل توجه هفته گذشته، ممکن است در حدود ۱۰۶ تثبیت شود، اما به نظر می‌رسد جهت حرکت آن به سمت ۱۰۷ باشد.

یورو: قرار است در این سه‌ماهه زیاد در مورد واگرایی بشنویم!

اصطلاح واگرایی در این سه‌ماهه دائما به کار خواهد رفت. جفت‌ارز EURUSD روز جمعه، زمانی که دو مقام طرفدار سیاست‌های انبساطی بانک مرکزی اروپا اعلام کردند که این بانک مرکزی ممکن است امسال از موقع پولی فدرال رزرو فاصله بگیرد، به شدت سقوط کرد. همانطور که هفته گذشته اشاره کردیم، بانک‌های مرکزی دیگر مانند بانک مرکزی کانادا و بانک مرکزی سوئد ممکن است پیش از فدرال رزرو اقدام به کاهش نرخ بهره کنند. در حال حاضر، EURUSD فشار ناشی از این واگرایی و همچنین فضای ریسک‌پذیری پایین‌تر ناشی از رویدادهای خاورمیانه را متحمل می‌شود و به این جفت‌ارز اجازه می‌دهد تا خود را با شکاف بسیار زیاد میان نرخ‌های بهره در ناحیه یورو و آمریکا وفق دهد.

در طول هفته پیش رو، داده‌های تولید صنعتی ناحیه یورو و برخی داده‌های مربوط به اعتماد سرمایه‌گذاران را خواهیم داشت. همچنین سخنرانی‌های متعددی از مقامات بانک مرکزی اروپا در این هفته وجود دارد، از جمله رئیس این بانک مرکزی، کریستین لاگارد که روز چهارشنبه در بخشی از جلسات بهاره صندوق بین‌المللی پول در واشنگتن سخنرانی خواهد کرد. به احتمال زیاد، او به امکان کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن توسط بانک مرکزی اروپا و همچنین امکان واگرایی گاه‌به‌گاه سیاست‌های پولی دو طرف اقیانوس اطلس پایبند خواهد بود. در نتیجه، فشار فروش احتمالا روی EURUSD افزایش خواهد یافت.

با توجه به افت شدید هفته گذشته، ما بر این باوریم که هرگونه افزایش احتمالی در EURUSD در حال حاضر نسبتاً کم خواهد بود. پیش‌بینی می‌کنیم EURUSD از محدوده ۱.۰۷۰۰/۰۷۲۰ بالاتر نرود به سمت ۱.۰۵ نزدیک شود.

پوند انگلستان: هفته‌ای مهم برای داده‌های اقتصادی بریتانیا

معتقدیم هفته پیش رو برای داده‌های اقتصادی بریتانیا و تاثیر آن بر چرخه کاهش نرخ بهره بانک مرکزی انگلستان در سال ۲۰۲۴ اهمیت زیادی دارد. فردا شاهد انتشار داده‌های دستمزد ماه فوریه و روز چهارشنبه داده‌های بخش خدمات ماه مارس خواهیم بود. پیش‌بینی ما در مورد شاخص قیمت مصرف‌کننده خدمات کمی بالاتر از اجماع است که در صورت تحقق، احتمالا این هفته تاثیر اندکی مثبت بر پوند انگلستان داشته باشد. با توجه به اینکه قیمت‌گذاری بازار برای کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی انگلستان در ماه ژوئن تنها ۳۱ درصد است، برعکس، هرگونه ضعف در داده‌های دستمزد یا تورم خدمات می‌تواند به شدت به پوند ضربه بزند.

جفت‌ارز EURGBP همچنان در محدوده ۰.۸۵ تا ۰.۸۶ به خوبی تثبیت شده است، اما GBPUSD در حال حاضر بسیار آسیب‌پذیر به نظر می‌رسد و هدف نزولی بعدی آن در محدوده ۱.۲۳۶۵ تا ۱.۲۳۷۵ قرار دارد.

کالاها: افزایش قیمت فلزات پس از تحریم‌های جدید LME

قیمت نیکل، آلومینیوم و مس، امروز صبح پس از اعلام بورس فلزات لندن (LME) مبنی بر عدم پذیرش تحویل فلزات روسی تولیدشده بعد از ۱۳ آوریل به انبارهای خود، افزایش یافت. شایان ذکر است ارزهای کالایی هفته گذشته با افزایش بازده اوراق قرضه بلندمدت خزانه‌داری آمریکا ضربه خوردند، اما جهش امروز قیمت فلزات می‌تواند باعث تقویت ارزش ارزهای کشورهای استرالیا، کانادا و شیلی شود.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید