تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس ۱۵ خرداد
- رالی کوتاه نفت پس از تصمیمات اوپک
پس از آن که عربستان اعلام کرد از ماه ژوئیه تولید خود را یک میلیون بشکه دیگر در روز کاهش میدهد و تولید خود را به پایینترین سطح از سالها قبل میرساند، نفت با جهش قیمتی هفته معاملاتی را آغاز کرد.
به امارات متحده عربی سهمیههای بیشتری داده میشود، چرا که کشورهای آفریقایی – که بارها از سهمیه تولیدشان پایینتر آمدهاند – شاهد کاهش حداکثری تولیدشان خواهند بود.
عربستان به کاهش شدید تولیدات ادامه خواهد داد و امیدوار است که تلاشهایش روند نزولی قیمت در بازارهای نفت را معکوس کند و قیمتها را افزایش دهد، اما هدایایی که به برخی از اعضای اوپک داده شد، نشان میدهد که میتوانیم شاهد اختلافات بیشتر در این کارتل، در چند ماه آینده باشیم و این مسئله برای اوپک و خریداران نفت، خبر خوبی نیست.
نفت خام آمریکا با گپ 3.۵ درصدی بازگشایی شد در حالی که نفت برنت از محدوده ۷۸ دلار عبور کرد. اما این رالی کوتاه مدت بود و پایینتر از اوج قیمتی که پس از آن که شاهزاده سعودی بن سلمان چند هفته پیش به فروشندگان نفتی هشدار داده بود، مراقب باشند، شاهدش بودیم، قرار گرفته بود.
فروشندگان نفت جسورانه، همانطور که انتظار میرفت، برای فروش رالی که با تصمیم عربستان آغاز شده بود، هجوم آوردند. بیشتر رشد نفت حتی قبل از بیدار شدن اروپاییها (قبل از شروع جلسه معاملاتی اروپا) از بین رفت.
با ادامه جلسه اوپک، ریسکهای کوتاهمدت قیمت به سمت بالا باقی میمانند، اما هر افزایش قیمت همچنان از سوی معاملهگران نفت به عنوان فرصتی جذاب برای فروش نفت تلقی میشود، چرا که بازگشایی چین پس از دوران ویروس کرونا، سرعت مورد انتظار سرمایهگذاران را نداشته، تورم جهانی بالاتر از هدف است و سیاستهای پولی انقباضی رشد جهانی را تهدید میکند. هر گونه رالی قیمتی به محدوده مقاومتی میانگین متحرک 50 روزه و ۱۰۰، بین محدوده قیمتی ۷۴.۹۰/۷۵.۵۰ دلار برخورد خواهد دهد. همچنین میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در محدوده ۷۸.۹۰ دلار نیز به عنوان محدوده مقاومتی نهایی عمل میکند.
نیمه پر لیوان
بازار سهام آسیا روز دوشنبه در محدوده سبز باقی ماند و تحت تاثیر رالی بازار سهام آمریکا پس از انتشار دادههای اشتغال روز جمعه قرار گرفته بود. اقتصاد ایالات متحده برای چهاردهمین ماه متوالی پیش بینیها را پشت سر گذاشت و دادههای NFP بهتری را منتشر کرد. اقتصاد ایالات متحده در ماه مه ۳۳۹ هزار شغل غیرکشاورزی جدید اضافه کرد که بسیار بالاتر از ۱۸۰ هزار شغل مورد انتظار تحلیلگران است. این مسئله میتوانست خبر بدی برای فدرال رزرو باشد، اگر رشد دستمزدها – هرچند اندک – کاهش نمییافت و نرخ بیکاری از ۳.۴% در ماه قبل به ۳.۷% جهش نمیکرد.
در نتیجه، سرمایه گذاران ترجیح دادند نیمه پر لیوان را ببینند و شرط بندی کردند که فدرال رزرو احتمالاً در ماه ژوئن افزایش نرخ بهره را متوقف خواهد کرد. احتمال عدم افزایش نرخ بهره در ماه ژوئن به ۷۵% افزایش یافت، اما اگر تورم پایدار بماند و دادههای اقتصادی به اندازه کافی قوی باشند، فعالیتها در بازار آتی نرخ بهره فد همچنان احتمال بیش از ۵۰ درصدی برای افزایش نرخ بهره در ماه ژوئیه را نشان میدهد.
ایده توقف افزایش نرخ بهره در ماه ژوئن و افزایش نرخ بهره در ماه ژوئیه منجر شد بازده اوراق کوتاه مدت خزانه داری آمریکا رشد کند. بازده اوراق ۲ ساله آمریکا پس از انتشار قوی داده NFP در روز جمعه از ۴.۵% گذشت و امروز در این محدوده تثبیت شد.
دلار آمریکا نیز در برابر بیشتر ارزهای اصلی تقویت شد. جفت ارز EURUSD به محدوده ۱.۰۷ کاهش یافت و جفت ارز USDJPY پایینتر از محدوده ۱۴۰ با تقاضایی مواجه شد چرا که اسپرد بین بازده اوراق ۱۰ ساله آمریکا و ژاپن به نفع رشد این جفت ارز بود.
از سوی دیگر، دلار آمریکا در برابر دلار کانادا تحت فشار باقی میماند، چرا که قیمت نفت تحت تأثیر اوپک منجر به افزایش جریانهای ورودی به دلار کانادا شد، در حالی که AUDUSD در روز جمعه با افزایش قیمتهای آتی سنگآهن و به چالش کشیدن قدرت دلار آمریکا افزایش یافت.
این هفته جلسه بانک مرکزی استرالیا و کانادا برگزار میشود و انتظار میرود هر دو بانک نرخ بهره را افزایش ندهند. افزایش غافگیر کننده نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا میتواند منجر به رشد بیشتر جفت ارز AUDUSD شود اما بدتر شدن محیط اقتصاد کلان، کندی اقتصاد چین و کاهش قیمت مواد خام، در حالت عادی منجر میشود قدرت بانک مرکزی استرالیا کاهش یابد. اگر این چنین باشد با شاهد این مسئله باشیم که جفت ارز AUDUSD در هفتههای آینده تحت فشار قرار گیرند.
تخلیه نقدینگی
در بازار سهام، افزایش بازده اوراق منجر به افزایش فشار فروش نشد. شاخص S&P 500 بیش از ۱.۴۵% در روز جمعه رشد کرد و در حال حاضر به سقف قیمتی تابستان سال گذشته نزدیک میشود چرا که توافق سقف بدهی ایالات متحده و دادههای اشتغال قوی نشان میدهد که ایالات متحده هنوز تا سطح رکود فاصله دارد. مشکل این است که خزانه داری ایالات متحده از این پس برای پر کردن مجدد حساب عمومی خزانه داری که در طول بحران سقف بدهی تقریباً خالی شده بود، تعداد زیادی اوراق جدید منتشر خواهد کرد و این به نقدینگی بازار ضربه میزند. همچنین فدرال رزرو نیز با برنامه QT خود به برداشت نقدینگی از بازار ادامه خواهد داد. کاهش نقدینگی احتمالاً منجر به اصلاح نزولی در بازار سهام در هفتههای آینده خواهد شد.
منبع: Swissquote
برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.