تورم مصرفکننده بریتانیا در کانون توجهات!
با وجود گزارش قویتر از حد انتظار دیگری از شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در ایالات متحده، دادههای تورم همچنان در صدر اخبار هفته آینده قرار خواهند گرفت، از جمله در بریتانیا. اما اولین داده مهم برای پوند انگلستان، گزارش اشتغال ماه فوریه در روز سهشنبه خواهد بود.
سرعت رشد اشتغال بریتانیا در سه ماه منتهی به ژانویه کاهش یافته و نرخ بیکاری را به ۳.۹ درصد افزایش داده است. در واقع، بازار کار بریتانیا در یک سال گذشته با انقباض جزئی در تولید ناخالص داخلی به طور قابل توجهی کند شده است. به نظر میرسد اقتصاد بریتانیا در حال بهبود است، اما رشد اشتغال احتمالا برای مدتی ضعیف باقی بماند. البته از منظر تورم دستمزد، سرد شدن بازار کار میتواند خبر خوبی باشد.
رشد میانگین درآمد هفتگی به استثنای پاداش، از اوج ۸.۹ درصد در سال گذشته به ۶.۱ درصد در ژانویه کاهش یافته و افت بیشتر در ماه فوریه نیز محتمل میباشد؛ روندی که توسط یک نظرسنجی از بانک مرکزی انگلستان تایید شده که نشان میدهد انتظارات از رشد دستمزدها به پایینترین سطح در دو سال گذشته رسیده است.
با این حال، رشد ملایمتر دستمزدها کل مسیر پوند انگلستان در هفته آینده را ترسیم نخواهد کرد، زیرا سرمایهگذاران تازهترین دادههای CPI بریتانیا را در روز چهارشنبه تجزیه و تحلیل خواهند کرد. تورم انگلستان در فوریه به ۳.۴ درصد کاهش یافت و انتظار میرود برای ماه مارس به ۳.۱ درصد برسد.
در روز جمعه، شاخص خردهفروشی بریتانیا برای ماه مارس برای یافتن سرنخهایی در مورد اینکه آیا هزینههای مصرفکننده در حال افزایش است یا خیر، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. دادههای اقتصادی اخیر نشان میدهد بانک مرکزی انگلستان همچنان در مسیر شروع کاهش نرخ بهره در ماه اوت قرار دارد، در حالی که جدول زمانی فدرال رزرو به سپتامبر تغییر کرده است. در نتیجه، هرگونه داده ضعیفتر، منجر به ضعف پوند انگلستان خواهد شد.
اگر چشمانداز تورم بریتانیا همچنان بهبود یابد، پوند انگلستان ممکن است برای حفظ ارزش خود در بالای سطح قیمتی ۱.۲۵ دلار با مشکل مواجه شود و معاملهگران برای دفاع از این سطح کلیدی، تمایل دارند ببینند اقتصاد بریتانیا با قدرت بیشتری بهبود مییابد یا خیر.
یورو به استراحت خواهد پرداخت!
در این هفته پس از نشست پولی بانک مرکزی اروپا، یورو در بازار با آرامش نسبی همراه خواهد شد. تنها برآورد نهایی تورم مصرفکننده ماه مارس و برخی گزارشهای درجه دو، معاملهگران را سرگرم خواهد کرد.
بانک مرکزی اروپا همانطور که انتظار میرفت، در نشست پولی ماه آوریل موضع پولی خود را بدون تغییر نگه داشت، اما اشاره کرد که ممکن است در نشست بعدی در ماه ژوئن، کاهش نرخ بهره را در نظر بگیرد. سرعت رشد قیمتها در ناحیه یورو امسال بسیار کندتر از ایالات متحده بوده است و بانک مرکزی اروپا با توجه به اقتصاد ضعیفتر، احتمالا میتواند به تدریج سیاستهای پولی انقباضی خود را تعدیل کند.
شایان ذکر است نرخ کل CPI ناحیه یورو در ماه مارس به ۲.۴ درصد کاهش یافت و انتظار نمیرود در برآورد نهایی که روز چهارشنبه منتشر میشود، تغییری صورت گیرد. با فرض اینکه در برآورد نهایی تورم مصرفکننده ناحیه یورو، تجدید نظر غیرمنتظرهای به سمت بالا وجود نداشته باشد، به احتمال زیاد یورو در چند روز آینده در برابر دلار آمریکا ضعیفتر خواهد شد.
در اوایل هفته، آمار تولید صنعتی در روز دوشنبه ممکن است توجه برخی از سرمایهگذاران را به خود جلب کند و همچنین روز سهشنبه نتایج نظرسنجی احساسات اقتصادی ZEW از آلمان منتشر خواهد شد.
آیا دادههای تورم ژاپن روند نزولی ین را متوقف خواهد کرد؟
تورم ژاپن بعد از یک سال کاهش، در ماه فوریه به طور قابل توجهی افزایش یافت. شاخص CPI هسته که قیمت مواد غذایی تازه را حذف میکند و بانک مرکزی ژاپن برای دستیابی به تورم ۲ درصد آن را هدف قرار داده است، از ۲ به ۲.۸ درصد رسید. با این حال، اگرچه احتمالاً افزایش جزئی بیشتر در کل شاخص CPI وجود داشته است، پیشبینی میشود نرخ هسته این شاخص که روز جمعه منتشر میشود، به ۲.۶ درصد کاهش یابد.
با وجود این، سرمایهگذاران در حال زیر سوال بردن این موضوع هستند که آیا فشارهای تورمی در ژاپن میتواند از این نقطه به بعد دوباره سرعت بگیرد یا خیر. بنابراین، انتظارات برای افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن همچنان پایین میباشد؛ چیزی که به شدت بر ارزش ین تاثیر گذاشته است.
با این حال، به نظر میرسد بانک مرکزی ژاپن به طور ظریفی در حال هموار کردن مسیر برای ارائه دومین افزایش نرخ بهره در اواخر سال میباشد و رئیس این بانک مرکزی، اوئدا، نیز به این موضوع اشاره کرده است. همچنین گزارشهایی وجود دارد که بانک مرکزی ژاپن در نشست پولی بعدی خود در ۲۶ آوریل، پیشبینیهای تورمی خود را تجدید نظر خواهد کرد.
سیاستگذاران بانک مرکزی ژاپن امیدوارند که توافقات دستمزد بالا در مذاکرات بهار امسال و پایان یارانههای انرژی در پایان ماه مه، تورم را در میانمدت بالاتر از ۲ درصد نگه دارد. اما تا زمانی که این موضوع در دادههای CPI منعکس نشود، بعید است ین ژاپن رشد خاصی را تجربه کند.
تصویری مختلط از اقتصاد چین!
چین قرار است روز سهشنبه، گزارش تولید ناخالص داخلی (GDP) خود را منتشر کند، چرا که خوشبینی نسبت به بهبود اقتصادی این کشور در حال افزایش است. دومین اقتصاد بزرگ جهان احتمالا در سهماهه منتهی به مارس نسبت به سهماهه قبل ۱.۴ درصد به صورت فصلی رشد کرده است که سرعت بیشتری نسبت به نرخ ۱ درصدی در سهماهه گذشته دارد. با این حال، بازارها ممکن است بیشتر روی نرخ سالانه تمرکز کنند که انتظار میرود از ۵.۲ به ۴.۶ درصد کاهش یابد.
دادههای ماه مارس تولیدات صنعتی و خردهفروشی چین نیز ممکن است سرمایهگذاران را تحت تاثیر قرار ندهد، زیرا پیشبینی میشود هر دو داده نسبت به ماه فوریه به صورت سالانه کاهش یافته باشند.
هر گونه ضعف در GDP چین میتواند به فشار فروش روی دلار استرالیا و دلار نیوزیلند که اخیرا به دلیل تغییر انتظارات در مورد کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در نوسانات زیادی میزنند، اضافه کند. برای دلار استرالیا، بازار همچنین در روز پنجشنبه آمار اشتغال داخلی را زیر نظر خواهند داشت، در حالی که برای دلار نیوزیلند، CPI روز چهارشنبه بسیار مهم خواهد بود.
بانک مرکزی نیوزیلند در نشست پولی آوریل خود، موضعی کاملاً بیطرف را حفظ کرد که نشان میدهد کاهش نرخ بهره به زودی اتفاق نخواهد افتاد. اما اگر نرخ CPI در سهماهه اول کمتر از نرخ پیشبینیشده ۴.۱ درصد در سال جاری افزایش یابد، ممکن است سرمایهگذاران نسبت به کاهش نرخ بهره در ماه اوت اطمینان بیشتری پیدا کنند.
آیا تورم کانادا دیگر اهمیتی دارد؟
کانادا یکی دیگر از کشورهایی است که قرار است دادههای CPI خود را هفته آینده در روز سهشنبه منتشر کند. با وجود احتیاط شدید بانکهای مرکزی در جهان نسبت به تورم چسبنده، کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن همچنان برای بانک مرکزی کانادا محتمل است. شایان ذکر است نرخ کل CPI کانادا در ماه فوریه به ۲.۸ درصد کاهش یافت و نرخهای هسته نیز با افت همراه بودند.
تداوم این روند در ماه مارس میتواند احتمال کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن را که در حال حاضر کمتر از ۵۰ درصد است، افزایش دهد و فشار نزولی بیشتری بر دلار کانادا وارد کند.
دلار کانادا امسال حدود ۳.۵ درصد نسبت به دلار آمریکا کاهش یافته است، بنابراین هر نشانه دیگری از احتمال واگرایی در سیاستهای پولی بین فدرال رزرو و بانک مرکزی کانادا میتواند این فشار نزولی را افزایش دهد.
خردهفروشی تهدیدی برای گاوهای دلار آمریکا؟
دلار آمریکا هفته نسبتاً آرامی را پیش رو دارد، به طوری که شاخص خردهفروشی در روز دوشنبه مهمترین رویداد برای آن خواهد بود.
آخرین گزارشهای مربوط به اشتغال غیرکشاورزی (NFP) و CPI انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در تابستان را کاهش داد، بنابراین سرمایهگذاران امیدوارند این هفته نیز به همین شکل باقی بماند.
پیشبینی میشود شاخص خردهفروشی در ماه مارس ۰.۳ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته باشد که کندتر از نرخ ۰.۶ درصدی قبلی است. شاخص تولیدی فدرال رزرو نیویورک که در روز دوشنبه منتشر میشود، مجوزها و موارد شروع ساختوساز و همچنین تولیدات صنعتی در روز سهشنبه، به همراه شاخص تولیدی فدرال رزرو فیلادلفیا و فروش خانههای موجود در روز پنجشنبه، از دیگر رویدادهای قابل توجه در آمریکا هستند.
با وجود اینکه انتظارات بازار نسبت به کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در اوایل سال تعدیل شده، به نظر میرسد دلار آمریکا همچنان قوی باقی بماند. با این حال، اگر گزارشات مالی شرکتهای آمریکایی برای سهماهه اول با شروع قدرتمندی همراه باشد، بازار سهام فرصتی برای احیا پیدا خواهد کرد. کانون توجه هفته آینده بر نتفلیکس خواهد بود که گزارش مالی خود را روز پنجشنبه منتشر میکند.
منبع: XM