دادههای اقتصادی آمریکا، عاملی برای خداحافظی با کاهش نرخ بهره؟
دلار آمریکا طی چند هفته گذشته قدرتنمایی کرده و ارزشش افزایش یافته است. انتشار گزارش شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) که نشاندهنده افزایش دوباره تورم در بزرگترین اقتصاد جهان در ماه مارس بود، باعث تشویق خریداران به اتخاذ موقعیتهای معاملاتی خرید در دلار آمریکا شد.
با اعلام چندین سیاستگذار فدرال رزرو، از جمله رئیس آن، جروم پاول، مبنی بر نداشتن عجله برای آغاز چرخه تسهیل پولی و با انتشار دادههای خردهفروشی که بسیار قویتر از حد انتظار در روز دوشنبه منتشر شد، قیمتگذاری سرمایهگذاران در میزان کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا برای سال جاری بیشتر نزول کرد. سرمایهگذاران اکنون انتظار دارند که نرخ بهره در آمریکا تنها به میزان ۰.۴۲ درصد کاهش یابد که بسیار کمتر از پیشبینیهای ۰.۷۵ درصدی خود فدرال رزرو است.
هفته آینده به احتمال زیاد توجهها به اولین برآورد از تولید ناخالص داخلی (GDP) برای سهماهه اول سال در روز پنجشنبه و همچنین شاخص هسته هزینههای مصرف شخصی (PCE) برای ماه مارس در روز جمعه جلب خواهد شد.
دوره مستر کلاس طلا
جامعترین دوره آموزشی طلا
این دوره در مجموعه یوتوفارکس تهیه شده و نتیجه سالها تجربه در حوزه معاملهگری طلا و فارکس است. این دوره توسط مجموعهای از معاملهگران حرفهای یوتوفارکس تهیه شده است. با خرید این دوره از تجربه چندین معاملهگر بهرهمند خواهید شد.
بزرگترین اقتصاد جهان در سهماهه آخر سال ۲۰۲۳ با نرخ ۳.۴ درصد سالانه تعدیلشده فصلی رشد کرده و طبق GDPNow فدرال رزرو آتلانتا، همچنان عملکرد قوی داشته و در سهماهه اول با نرخ ۲.۹ درصد گسترش یافته است. در مورد شاخص PCE بدون احتساب مواد غذایی و انرژی که معیار تورمی مورد علاقه فدرال رزرو به شمار میرود، ثبات قیمتهای مصرفکننده برای این ماه به احتمال زیاد ریسکها را به سمت بالا سوق میدهد. همچنین برآورد اولیه شاخص مدیران خرید (PMI) به گزارش S&P Global برای ماه آوریل در روز سهشنبه منتشر خواهد شد و فعالان بازار نگاهی به نحوه ورود اقتصاد ایالات متحده به سهماهه دوم خواهند داشت.
یک هفته دیگر پر از دادههای مهم اقتصادی در ایالات متحده ممکن است بر انتظارات از کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو تأثیر بیشتری بگذارد. این سوال احتمالا از اینکه بانک مرکزی آمریکا چقدر نرخ بهره را کاهش خواهد داد، به این تغییر کند که آیا امسال اصلاً کاهشی خواهیم دید یا خیر. چنین تحولاتی به احتمال زیاد به دلار آمریکا اجازه خواهد داد تا به روند صعودی خود ادامه دهد.
زمزمههای مداخله در بازار ارز و نشست پولی BoJ!
یکی از رویدادهای مهم هفته آینده، نشست پولی بانک مرکزی ژاپن (BoJ) در روز جمعه است. در آخرین نشست BoJ، مقامات ژاپنی تصمیم گرفتند پس از سالها به سیاستهای مهار منحنی بازده و نرخ بهره منفی خود با افزایش ۰.۱ درصدی آن، پایان دهند.
چرا آکادمی ماکروترید؟
با عضویت در آکادمی ماکروترید، شما تحلیل فاندامنتال بازار فارکس را در کنار سیگنال، آموزش و گفتگو با تحلیلگران و اعضای آکادمی دریافت خواهید کرد.
عضویت رایگان
- از طریق ثبت نام در بروکرهای معرفی شده
با این حال، با اعلام BoJ مبنی بر ادامه خرید اوراق قرضه با تقریباً همان مبالغ قبلی و تأکید اوئدا، رئیس بانک مرکزی ژاپن، بر حفظ سیاست انبساطی، سرمایهگذاران همچنان بر این باورند افزایشهای بعدی نرخ بهره بسیار تدریجی و آهسته خواهند بود.
از آن زمان، علیرغم پیشبینی بازار برای دومین افزایش نرخ بهره توسط BoJ و اختصاص احتمال ۸۶ درصدی به نشست پولی ماه ژوئیه، ارزش ین ژاپن همچنان کاهش یافته و باعث هشدارهای شدید مداخله از سوی مقامات ژاپنی شده است. این هشدارها نیز باعث توقف روند نزولی ین ژاپن نشد و این هفته ارزش آن در برابر دلار آمریکا به سطح ۱۵۵ نزدیک گشت.
اوئدا در اظهار نظری درباره سقوط ین ژاپن گفت که BoJ مستقیماً به نوسانات ارزی پاسخ نخواهد داد و گمانهزنیها در مورد اینکه سقوط این ارز میتواند بانک مرکزی ژاپن را مجبور به افزایش سریعتر نرخ بهره کند یا خیر، رد کرد. با این حال، او افزود که اگر تورم همچنان به سرعت بالا رود، احتمالاً افزایش دیگری در نرخ بهره در اواخر امسال رخ خواهد داد. شایان ذکر است معاملهگران میتوانند چند ساعت قبل از نشست پولی BoJ، با تجزیه و تحلیل داده CPI توکیو، تصویری از روند تورم در ماه آوریل ببینند.
با در نظر گرفتن همه این موارد و با توجه به افزایش قابل توجه تورم از زمان آخرین نشست بانک مرکزی ژاپن، سرمایهگذاران ممکن است به دنبال نشانههایی باشند که آیا افزایش نرخ بهره توسط BoJ در ماههای تابستان اکنون احتمال بیشتری دارد یا خیر. این بدان معناست که یک رویکرد محتاطانه دیگر از سوی بانک مرکزی ژاپن میتواند منجر به تشدید فشار فروش روی ین شود و احتمال مداخله را به طور چشمگیری افزایش دهد.
دادههایPMI یورو و پوند انگلستان را زیر ذرهبین قرار میدهد!
علاوه بر برآورد اولیه دادههای PMI آمریکا که توسط S&P Global گزارش میشود، شاخص مدیران خرید برای ناحیه یورو و بریتانیا نیز در روز سهشنبه منتشر خواهند شد.
بانک مرکزی اروپا در آخرین نشست پولی خود که هفته گذشته برگزار شد، نرخهای بهره را بدون تغییر نگه داشت، اما با توجه به گزارشهایی که پس از آن منتشر شد، مقامات پیامهای روشنتری مبنی بر احتمال شروع چرخه تسهیل پولی به بازارها مخابره کردند. طبق این گزارشها، سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا همچنان انتظار دارند که اولین کاهش نرخ بهره به میزان ۰.۲۵ درصد در ماه ژوئن رخ دهد.
در مورد بانک مرکزی انگلستان، با توجه به دادههای بهتر از حد انتظار اشتغال در این هفته و تورم بالاتر از پیشبینیها، کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره برای ماه سپتامبر کاملا قیمتگذاری شده است.
هر دو اقتصادهای ناحیه یورو و بریتانیا بر اساس دادههای PMI اخیرشان، علائمی از بهبود را نشان دادهاند و به نظر میرسد تورم در هر دو اقتصاد در حال حرکت به سمت اهداف بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی انگلستان است. بنابراین، حتی اگر دادههای PMI فراتر از حد انتظار منتشر شوند، بعید است انتظارات بازار نسبت به مسیرهای نرخ بهره بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی انگلستان به طور چشمگیری تغییر کند و در نتیجه، انتظار نمیرود یورو و پوند انگلستان در مقابل دلار آمریکا رشد زیادی داشته باشند.
آیا روند کاهش تورم در استرالیا ادامه خواهد داشت؟
در استرالیا، اگرچه احتمال کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا در نشست پولی آتی ماه مه نزدیک به ۱۰ درصد است، اما یک کاهش ۰.۲۵ درصدی کامل برای سال جاری به طور کامل قیمتگذاری نشده است. با توجه به اینکه بانک مرکزی استرالیا به طور واضح اعلام نکرده که حرکت پولی بعدیاش به کدام سمت است، معاملهگران استرالیایی روز چهارشنبه با دقت زیادی به دادههای CPI توجه میکنند تا ببینند آیا تورم همچنان در حال کاهش است یا خیر.
نرخ ماهانه تعدیلشده فصلی سالانه تورم در ماه مارس کمی افزایش یافت، اما این پس از آن بود که در ماه فوریه نسبت به ژانویه کاهش قابل توجهی را به تصویر کشید. این امر به این معنی است که تورم به طور کلی احتمالا در سهماهه اول کاهش یافته باشد. شایان ذکر است که موضوع میتواند احتمال کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا به میزان ۰.۲۵ درصد تا دسامبر را افزایش دهد.
گزارش درآمدزایی شرکتهای فناوری در کانون توجه!
اخیراً هر سه شاخص اصلی بازار سهام آمریکا به دلیل افزایش تنشها در خاورمیانه و کاهش انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط توسط فدرال رزرو، وارد اصلاح قیمتی شدهاند.
با این حال، علاوه بر این دو موضوع اصلی، به احتمال زیاد سرمایهگذاران سهام همچنان توجه خود را به گزارشات درآمدزایی شرکتها معطوف خواهند کرد، زیرا چندین غول فناوری با رشد بالا، نتایج خود را هفته آینده اعلام میکنند. روز سهشنبه، تمرکز روی گوگل و تسلا خواهد بود، در حالی که روز چهارشنبه نوبت متاست. روز پنجشنبه، گزارشهای درآمدزایی مایکروسافت و آمازون نیز منتشر میشوند.