ارانته
مطالب پیشنهادی
دوره طلا
اشتراک گذاری
برچسب‌ها

ورود مثبت جریان‌های ETF طلا در ماه مه!

زمان مطالعه: 4 دقیقه

ورود مثبت جریان‌های ETF طلا در ماه مه!

صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) فیزیکی طلا در ماه مه شاهد اولین ورود جریان‌های نقدی از ماه مه گذشته بودند که به مبلغ 529 میلیون دلار رسید. افزایش قیمت طلا و ورود این جریان‌ها، ارزش کل دارایی‌های تحت مدیریت (AUM) صندوق‌های ETF طلا را 2 درصد افزایش داده و به 234 میلیارد دلار رساند که بالاترین مقدار از آوریل 2022 است. همچنین، با افزایش تقاضا برای ETF طلا در ماه مه، دارایی‌های کل به 3088 تن بازگشت، اگرچه هنوز 8.2 درصد کمتر از میانگین سال 2023 یعنی 3363 تن است.

ورود مثبت جریان‌های ETF طلا در ماه مه!

دوره مستر کلاس طلا

جامع‌ترین دوره آموزشی طلا

این دوره در مجموعه یوتوفارکس تهیه شده و نتیجه سال‌ها تجربه در حوزه معامله‌گری طلا و فارکس است. این دوره توسط مجموعه‌ای از معامله‌گران حرفه‌ای یوتوفارکس تهیه شده است. با خرید این دوره از تجربه چندین معامله‌گر بهره‌مند خواهید شد.

دوره طلا

نقش صندوق‌های ETF طلا اروپایی و آسیایی

صندوق‌های ETF طلا اروپایی و آسیایی محرک اصلی ورود نقدینگی بودند. در حالی که ماه مه پانزدهمین ماه متوالی ورود جریان‌های نقدی به آسیا بود، اروپا اولین جریان مثبت خود را از ماه مه گذشته ثبت کرد. در همین حال، جریان‌های مالی صندوق‌های آمریکای شمالی دوباره منفی شد، اگرچه فقط به مقدار کم.

مرور منطقه‌ای ماه مه

آمریکای شمالی

جریان‌های نقدی در آمریکای شمالی پس از دو ماه متوالی ورودی در ماه مه، به محدوده منفی به 139- میلیون دلار بازگشت. البته در مقایسه با خروج‌های نقدینگی ماه‌های گذشته، مقدار منفی ماه مه کمترین مقدار از دسامبر 2019 بود. همچنین ورودهای پراکنده ETF طلا با افزایش شاخص ریسک‌های ژئوپلیتیکی همزمان شده است. در طول ماه، جریان‌های ETF طلا با قیمت این فلز گرانبها نوسان داشتند. برای مثال، صورت‌جلسه‌ نشست پولی فدرال رزرو با سیاست‌های انقباضی از آخرین نشست‌اش، فشار بر قیمت طلا را در پایان ماه افزایش داد و منجر به خروج جریان‌ها از آمریکای شمالی شد. همچنین، بازار سهام صعودی ممکن است توجه سرمایه‌گذاران را از طلا منحرف کرده باشد.

ایکس چیف

ماه مه خروج‌های سالانه تا به امروز آمریکای شمالی را به 4.3 میلیارد دلار افزایش داد که دومین مقدار پس از اروپاست و عمدتاً از صندوق‌های بزرگ در ژانویه و فوریه ناشی می‌شود. البته به لطف قدرت قیمت طلا، ارزش کل دارایی‌های تحت مدیریت منطقه به 119 میلیارد دلار افزایش یافت. در همین حال، دارایی‌های کل به 1573 تن کاهش یافت که 8 درصد کمتر از میانگین سال 2023 یعنی 1701 تن است.

اروپا

اروپا در ماه مه جریان‌های نقدی مثبت یعنی 287 میلیون دلار را تجربه کرد و به دوره‌ی دوازده ماهه‌ی خروج نقدینگی پایان داد. اروپا با دو سیاست متفاوت روبرو بود. ورودی‌ها عمدتاً به دلیل انتظاراتی بود که بانک مرکزی اروپا در اوایل ژوئن نرخ‌های بهره را کاهش دهد که در صندوق‌های ETF طلای سوئیس و آلمان منعکس شد: ماه مه دومین بار در سال جاری بود که آلمان ورود جریان‌های مالی را تجربه کرد و اولین بار سوئیس از ژوئیه 2023 ورود جریان‌های مالی داشت. با این حال، انتخابات زودتر از موعد بریتانیا همراه با تورم بالاتر از انتظار باعث شد انتظارات سرمایه‌گذاران برای کاهش نرخ‌ بهره توسط بانک مرکزی انگلستان به تعویق بیفتد. در نتیجه، صندوق‌های ETF طلا در بریتانیا در طول ماه غالباً خروج نقدینگی در حدود 150 میلیون دلار داشتند.

علاوه بر این، تقویت یورو در مقابل دلار آمریکا نیز به جریان‌های مثبت صندوق‌های با پوشش ارزی، عمدتاً از سوئیس، منجر شد.

ماه مه خروج‌های سالانه تا به امروز اروپا را به 6.3 میلیارد دلار کاهش داد، عمدتاً از آلمان و بریتانیا. دارایی‌های کل بازگشت و ارزش کل دارایی‌های تحت مدیریت به اوج 12 ماهه رسید که 6 درصد بالاتر از سطح پایان 2023 بود.

آسیا

آسیا پانزدهمین ماه متوالی ورود جریان‌های نقدی را ثبت کرد و در ماه مه 398 میلیون دلار جذب نمود. اگرچه این مقدار کوچکترین ورودی از نوامبر 2023 است، اما دوره‌ی پیوسته ورود جریان‌های نقدی به آسیا دومین و طولانی‌ترین دوره در تاریخ است. چین بار دیگر تقاضای منطقه‌ای را به خود اختصاص داد و 253 میلیون دلار جذب کرد. عوامل اصلی تقاضای ETF طلا در این کشور افزایش قیمت محلی که به سقف تاریخی جدیدی رسید و ضعف مداوم یوان بود. ژاپن نیز در پی افزایش جذاب قیمت محلی طلا ورودهای سالمی داشت. آسیا تا کنون در سال جاری، 2.6 میلیارد دلار جذب کرده است؛ تنها منطقه‌ای که جریان‌های ورودی مثبت را به دست آورده است. ارزش کل دارایی‌های تحت مدیریت در صندوق‌های آسیایی امسال 41 درصد افزایش یافته که بالاترین رقم در تاریخ است و چین به عنوان اصلی‌ترین عامل و ژاپن با ورودهای قوی، این تحول را رقم زدند.

سایر مناطق

صندوق‌های ثبت‌شده در سایر مناطق بار دیگر خروج‌های جزئی در حدود 18 میلیون دلار را تجربه کردند، زیرا زیان‌های ترکیه‌ با سودهای آفریقای جنوبی جبران شد. تا به امروز، خروج‌های سایر مناطق به 75 میلیون دلار رسیده است که عمدتاً از صندوق‌های ETF طلا استرالیا و ترکیه هستند.

حجم معاملات طلا همچنان بالاست

میانگین حجم معاملات در بازارهای جهانی طلا در ماه مه 216 میلیارد دلار در روز بود که 13 درصد کمتر از آوریل است. اما در کل، حجم معاملات در بازارها بالاتر از میانگین سال 2023 یعنی 163 میلیارد دلار در روز باقی ماند. فعالیت‌های معاملاتی در بورس‌های برتر 19 درصد کاهش یافت: در حالی که حجم‌ها در COMEX ثابت ماند، کاهش بیشتری در بورس آتی شانگهای (45- درصد) و بورس طلای شانگهای (36- درصد) مشاهده شد. حجم معاملات ETF طلا نیز در بازارهای عمده کاهش یافت و به طور میانگین 39 درصد کاهش ماهانه در سطح جهانی داشت. فعالیت‌های معاملات فیزیکی طلا در بازارهای خارج از بورس (OTC) نسبتاً پایدار بود و فقط 6 درصد کاهش ماهانه داشت.

مجموع خالص موقعیت‌های خرید در COMEX تا پایان ماه مه به 768 تن افزایش یافت که 7 درصد بیشتر از ماه قبل است. همچنین موقعیت‌های خرید مدیران پول به 557 تن افزایش یافت که 38 تن افزایش ماهانه و بالاترین سطح پایان ماه از ژوئن 2020 است.

اولین نفر از اخبار و اطلاعیه ها با خبر شو

ایمیل خود را وارد نمایید تا از اطلاعیه ها و تخفیفات ما زودتر باخبر شوی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ایکس چیف
نورد اف ایکس
تامین سرمایه
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

پراپ فرم پراپی