به گفته Capital Economics، افزایش پرنوسان قیمت طلا به بالای ۲۴۰۰ دلار در هفته گذشته، ممکن است بالاترین سقف قیمتی این فلز گرانبها برای سال جاری باشد، زیرا بازارها اکنون معتقدند که فدرال رزرو موضع پولی انقباضی خود را به زودی تسهیل نخواهد کرد.
کارولین باین، اقتصاددان ارشد کالا در Capital Economics، روز جمعه در گزارشی تحقیقاتی اعلام کرد که اگرچه او نسبت به طلا در سال جاری خوشبین است، اما قیمت طلا فراتر از حد انتظار افزایش یافته و او پیشبینی میکند که قیمت این فلز زردرنگ تا پایان سال کاهش یابد.
باین در آخرین یادداشت تحقیقاتی خود گفت: «افزایش ۱۶.۵ درصدی قیمت طلا از ابتدای سال به نظر میرسد با چشمانداز نرخ بهره فدرال رزرو همخوانی ندارد. در واقع، گزارش اشتغال قوی ایالات متحده در روز جمعه گذشته و گزارش شاخص قیمت مصرفکننده ماه مارس که روز چهارشنبه منتشر شد و احتمالاً نشان میداد که نرخ بهره ممکن است برای مدت طولانیتری بالا بماند، با افزایش قیمت طلا همزمان شد، در حالی که بازده اوراق قرضه خزانهداری و ارزش دلار آمریکا نیز افزایش یافت.»
باین گفت که او همچنان هدف قیمت طلای خود در پایان سال را ۲۱۰۰ دلار برای هر اونس حفظ میکند. در عین حال، او پیشبینی میکند که قیمت نقره تا پایان سال به حدود ۲۶ دلار در هر اونس برسد. اگرچه قیمت طلا از بالاترین حد خود در روز جمعه کاهش یافته است، اما این فلز گرانبها همچنان در سقفهای تاریخی خود قرار دارد.
باین گفت که اگرچه عدم قطعیت ژئوپلیتیکی پیرامون آشفتگی رو به رشد در خاورمیانه در هفتههای اخیر تقاضای زیادی برای طلا به عنوان یک دارایی امن ایجاد کرده است، اما این یک روند پایدار نیست. او گفت: « سایر داراییهای امن، مانند فرانک سوئیس، عملکرد قوی نداشتهاند و خروج مداوم سرمایه از صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) طلا در اروپا نیز مشهود است.»
باین گفت که بزرگترین محرک طلا در سال جاری که به این فلز گرانبها کمک کرده تا در برابر بادهای مخالف ناشی از تغییر انتظارات بازارها مبنی بر موضع پولی فدرال رزرو مقاومت کند، تقاضای فیزیکی در چین بوده است.
او خاطرنشان کرد که اخیراً حقالسهمهای معاملات در بورس طلای شانگهای به بالاترین حد خود در مقابل قیمتهای فهرستشده در لندن رسید. با این حال، او افزود که انتظار دارد تقاضا تا پایان سال ضعیف شود.
باین گفت: «با توجه به کاهش ارزش املاک و مستغلات و سقوط قیمت سهام در چین طی دو سال گذشته، علاقه سرمایهگذاران چینی به طلا چندان جای تعجب ندارد. با این گفته، ما انتظار داریم که جنون چینیها نسبت به طلا در نهایت از بین برود و محرکهای سنتیتر در اواخر سال جایگاه خود را پیدا کنند. این دیدگاه تا حدودی بر اساس پیشبینی ما از بهبود نسبی سهام چین در سالهای آینده است.»