نامیبیا به جمع غول‌های نفتی می‌پیوندد

زمان مطالعه: 5 دقیقه

نامیبیا به جمع غول‌های نفتی می‌پیوندد؛ 10 میلیارد بشکه نفت کشف شد!

کشف ۱۰ میلیارد بشکه نفت جدید در آفریقا

سهام شرکت گالپ، غول انرژی پرتغالی، پس از اعلام این شرکت مبنی بر اینکه مرحله اول اکتشافات آن‌ها در میدان موپان در سواحل نامیبیا می‌تواند حاوی حداقل ۱۰ میلیارد بشکه نفت باشد، در معاملات روز دوشنبه بیش از ۲۰ درصد افزایش یافت. گالپ می‌گوید آزمایشات خود را در چاه موپان-۱ ایکس در ژانویه و چاه موپان-۲ ایکس در مارس انجام داده و ستون‌های قابل توجه نفت سبک در ماسه‌های مخزن با کیفیت بالا کشف شده است. میدان موپان در حوضه اورنج واقع شده است، جایی که شرکت‌های شل و توتال ‌انرژی چندین کشف نفت و گاز داشته‌اند. شایان ذکر است گالپ در سال ۲۰۲۳ به طور متوسط روزانه کمی بیش از ۱۲۲ هزار بشکه معادل نفت تولید کرد.

به گفته گالپ، اطلاعات به‌دست‌آمده در طول آزمایش‌ها به حداکثر تولید مجاز ۱۴ هزار بشکه در روز رسید که احتمالا موپان را به عنوان یک کشف تجاری مهم معرفی می‌کند. سیتی‌ نسبت به کشف پالپ خوشبین شده و می‌گوید نتایج آزمایش نزدیک به بهترین حالت خود رسیده و این کشف را کاملاً متحول‌کننده برای این شرکت توصیف کرده است.

از برخی جهات، کشف گالپ قابل مقایسه با بیش از ۱۱ میلیارد بشکه نفت و گاز قابل برداشت موجود در منطقه استابروک گویان است، منطقه‌ای به وسعت ۶.۶ میلیون هکتار (۲۶۸۰۰ کیلومتر مربع) که متعلق به شرکت‌های نفتی بزرگ آمریکایی، اکسون موبیل و هس و همچنین CNOOC چین است. با این حال، اگر شورون در ادغام ۵۳ میلیارد دلاری برنامه‌ریزی‌شده خود با هس موفق باشد، ممکن است در نهایت در تولیدات گویان مشارکت کند. اکسون با سهم ۴۵ درصدی متصدی اصلی این منطقه است، در حالی که هس و CNOOC به ترتیب ۳۰ و ۲۵ درصد سهم دارند.

 

دوره مستر کلاس طلا

مشاهده رایگان دوره آموزشی طلا

قسمت 1 تا 3 دوره مستر کلاس طلا، جامع‌ترین و کامل‌ترین دوره آموزشی طلا را از طریق لینک زیر مشاهده کنید

گالپ فروش نیمی از سهام ۸۰ درصدی خود در مجوز اکتشاف نفت را که مساحتی تقریباً ۱۰۰۰۰ کیلومتر مربع را در حوضه اورنج پوشش می‌دهد، آغاز کرده است. بد نیست بدانید شرکت نفت ملی نامبیا و گروه اکتشاف مستقل کاستوس هر کدام ۱۰ درصد سهام را در اختیار دارند.

کشف موپان که یکی از بزرگترین کشفیات انجام‌شده در این حوضه نوپا پس از عملیات اکتشافی موفقیت‌آمیز رقبای خود به شمار می‌رود، می‌تواند به راه‌اندازی صنعت نفت این کشور جنوب آفریقا کمک کند. در سال‌های اخیر، نامیبیا با توجه به تقاضای زیاد، توجه زیادی را از شرکت‌های بین‌المللی نفت که به دنبال افزایش تولیدات هستند، به خود جلب کرده است.

نامبیا و عضوریت در اوپک

نامیبیا در حالی که خود را برای بهره بردن از منابع نفت خام آماده می‌کند، به دنبال پیوستن به اوپک است. طبق برنامه‌های فعلی، ظرفیت تولید روزانه این کشور در سال ۲۰۳۰، اولین سال تولید، به رقم قابل توجه ۷۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید. به نظر می‌رسد اوپک نیز از پذیرش نامیبیا در جمع خود استقبال خواهد کرد.

دریافت رایگان سیگنال فارکس

با عضویت در آکادمی ماکروترید، شما سیگنال، آموزش و گفتگو با تحلیلگران و اعضای آکادمی دریافت خواهید کرد.

شینو، وزیر نفت نامیبیا، اخیراً در یک رویداد مجازی گفت که اوپک یک ارزش بالا در اطمینان از مهار و مدیریت پویایی بازار به روشی پایدار ایجاد کرده است که نشان می‌دهد این کشور آفریقای جنوب غربی از پیوستن به این گروه خوشحال خواهد شد.

نامیبیا به جمع غول‌های نفتی می‌پیوندد؛ 10 میلیارد بشکه نفت کشف شد!

خبرگزاری رویترز در همین حال به نقل از منابعی که نامشان فاش نشده و رئیس هیئت مدیره اتاق انرژی آفریقا، گفته است که اوپک تمایل زیادی به عضویت نامیبیا دارد. این منابع به رویترز گفتند که این کشور در ابتدا می‌تواند عضو منشور همکاری اوپک شود و سپس به عضویت کامل درآید. همانطور که گزارش اشاره می‌کند، برزیل نیز در اوایل سال جاری به منشور همکاری پیوست.

این اتفاق طبق برنامه‌ها به زودی رخ خواهد داد. شرکت‌های بزرگ نفتی حدود ۱۱ میلیارد بشکه نفت را در منابع فراساحلی کشف کرده‌اند و اولین تولیدات برای سال ۲۰۳۰ پیش‌بینی می‌شود. شل و توتال انرژی به همراه قطر انرژی و یک شرکت حفاری استرالیایی به نام گلوبال پترولیوم، سرمایه‌گذاران اصلی در آینده نفتی نامیبیا هستند.

این فضا به طور قطع نامیبیا را به یک هدف جدید جذاب برای عضویت در اوپک تبدیل می‌کند. این سازمان هم اکنون سهم قابل توجهی از تولید جهانی نفت را به خود اختصاص داده است. این سهم زمانی که روسیه و تولیدکنندگان آسیای مرکزی به اوپک پلاس پیوستند، به طور قابل توجهی افزایش یافت. سپس آنگولا از این سازمان خارج شد که باعث گشت اوپک حدود ۱.۱ میلیون بشکه در روز از تولید خود را از دست بدهد. نامیبیا می‌تواند اساساً این شکاف را پر کند، هرچند نه به طور کامل. علاوه بر این، همانطور که در گذشته با سایر اعضای اوپک اتفاق افتاده، ممکن است آنگولا دوباره بازگردد.

سهام کدام شرکت‌های نفتی در ۲۰۲۵ سودآورترند؟

با وجود روند انتقال به انرژی پاک، اکثر تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که تقاضای نفت برای سال‌ها، اگر نگوییم دهه‌ها، همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد. تحلیلگران اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) خوش‌بین‌ترین تحلیلگران در مورد تقاضای بلندمدت نفت هستند و پیش‌بینی کرده‌اند که اوج تقاضا تا قبل از سال ۲۰۵۰ نخواهد رسید، در حالی که اوپک این زمان را سال ۲۰۴۵ می‌داند.

در همین حال، استاندارد چارترد پیش‌بینی کرده است که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۳۰ به ۱۱۰.۲ میلیون بشکه در روز برسد و تا سال ۲۰۳۵ به ۱۱۳.۵ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

به گفته استاندارد چارترد، رسیدن به اوج تقاضا بلندمدت در مدت ۱۰ سال با وجود احتمال بالای رکودهای دوره‌ای در این زمان، بسیار بعید است. استاندارد چارترد استدلال کرده است که شکاف فعلی بین دیدگاه‌های تقاضا، عدم اطمینان قابل توجهی در سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کند که این امر به احتمال زیاد قیمت‌های بلندمدت را بالاتر می‌برد.

روند صعودی قیمت نفت همچنان در حال از دست دادن قدرت خود است. قیمت آتی نفت خام دومین کاهش هفتگی متوالی خود را ثبت کرد که با نوسانات شدید همراه بود، چرا که ریسک‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه کم و زیاد می‌شوند. گری کانینگهام از Tradition Energy گفته روند صعودی نفت متوقف شده، زیرا هیچ ریسکی برای کشورهای با تولید بالا در منطقه مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی و عراق، وجود نداشته است. او افزود فقط بشکه‌های نفت ایران در معرض ریسک قرار دارند و آن هم تنها در صورتی است که درگیری‌های گسترده‌تری رخ دهد.

بانک آمریکا، شرکت‌های تارگا و ماراتون را به عنوان برخی از سهام‌هایی که بیشترین حساسیت را نسبت به نوسانات قیمت نفت دارند، معرفی کرده است. در همین حال، گلدمن ساکس تارگا و شورون را به عنوان سهام‌ حوزه انرژی با پرداخت سود جذاب و با چشم‌انداز مطلوب انتخاب کرده است.

با توجه به بازده فعلی سهام ۷ درصدی و نسبت پرداخت ۵۱ درصدی، گلدمن ساکس پیش‌بینی کرده است که تارگا تا سال ۲۰۲۵ سود سهام خود را با نرخ رشد مرکب سالانه ۳۰ درصد افزایش دهد. از سوی دیگر، تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که شورون، با بازده فعلی ۴ درصدی و نسبت پرداخت ۴۹ درصدی، سود سهام خود را با نرخ رشد مرکب سالانه ۶ درصد تا سال ۲۰۲۵ افزایش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید