۲۷ قانون برای ساخت یک بنیان قوی در معامله گران تازه کار

زمان مطالعه: 5 دقیقه

۲۷ قانون برای ساخت یک بنیان قوی در معامله گران تازه کار

قوانین معامله‌گری برای یک معامله‌گر، شامل سه دسته اصلی می‌شوند: روش، مدیریت‌ ریسک و روانشناسی معامله‌گر.

در این مقاله ۲۷ مورد از بهترین قوانین برای یک معامله‌گر تازه‌کار آورده شده‌اند تا بوسیله آنها بتواند کار خود را با بنیادی قوی شروع کند. معامله‌گران تازه کار با انجام معاملات و کسب تجربه می‌توانند این قوانین را خیلی بیشتر گسترش بدهند.

روش‌ و استراتژی معاملاتی

۱. قبل از شروع معامله‌گری، اولین قانون، یادگیری یک سیستم معاملاتی با برتری نسبی است.

۲. اگر یک برنامه معاملاتی کامل با قوانین مشخص برای ورود به معامله و خروج از آن و مدیریت ریسک ندارید، تا زمانی که چنین برنامه‌ای را نساخته‌اید، دست از معامله‌گری بکشید.

۳. بر اساس برنامه و سیستم معاملاتی و سیگنال‌های خروجی آن معامله کنید، از چارت و پرایس اکشن استفاده کنید و هرگز به نظرات، سوگیری یا پیش‌بینی‌های شخصی توجهی نکنید.

۴. هیچوقت در بازاری که 100 درصد به آن تسلط پیدا نکرده‌اید، معامله انجام ندهید. تا زمانی که ریسک و نحوه عملکرد بازار فیوچرز، فارکس، رمزارزها یا آپشن را درک نکرده‌اید، در آنها معامله نکنید.

۵. در تایم فریمی که انتخاب می‌کنید، در جهت روند معامله کنید.

۶. آنچه را که در بازار اتفاق می‌افتد معامله کنید، نه آنچه که فکر می‌کنید باید اتفاق بیافتد.

۷. سیگنال‌هایی بسازید که نقاط ورود و خروج بهتری در معاملات برای کسب سود بیشتر، به شما بدهند.

۸. معاملات باز خود را بر اساس نسبت ریسک به ریوارد مدیریت کنید.

۹. در روندهای صعودی، به دنبال سیگنال خرید باشید و از روند نزولی و معامله فروش دوری کنید.

۱۰. تنها زمانی معامله کنید که سیستم معاملاتی شما یک برتری نسبی (Edge) داشته باشد.

مدیریت ریسک

۱۱. هرگز در یک معامله، بیشتر از یک درصد از کل سرمایه خود را در معرض ریسک قرار ندهید.

“ابتدایی‌ترین قانون ما معامله‌گران این است که هرگز بیش از ۱ درصد کل سرمایه خود را در هیچ معامله‌ای در معرض ریسک قرار ندهیم.”
لری هایت

 

 “همه تلاشم را می‌کنم تا بیش از یک درصد پرتفوی خود را در یک معامله در معرض ریسک قرار ندهم.”
بروس کاونار

یکی از مهمترین درس‌هایی که یک معامله‌گر باید همیشه از آن پیروی کند تا از موفقیت خود در بلند مدت مطمئن شود، این است که هرگز بیش از یک درصد کل حساب معاملاتی خود را در یک معامله در معرض ریسک قرار ندهد. این بدان معنی نیست که فقط با یک درصد کل حساب معامله کند، این یعنی حجم درست معامله را رعایت کند، و نه ریسک در هر معامله را. اینکه هرگز در یک معامله بیش از ۱ درصد سرمایه را از دست ندهیم یعنی حد ضرر و حجم معامله را بر اساس نوسانات سهام، ارز، کامودیتی، آپشن یا قراردادهای فیوچرز تنظیم کنیم، در نتیجه اگر اشتباه کرده باشیم، عواقب آن تنها از دست دادن یک درصد از کل سرمایه باشد. این رویکرد تقریباً ریسک ورشکستگی معامله‌گر را در یک رشته معاملات زیان‌ده از بین می‌برد.

۱۲. حجم صحیح معاملات را رعایت کنید

به نحوی حجم معاملات را تنظیم کنید که هرگز نخواهید بیش از یک درصد سرمایه خود را در یک معامله از دست بدهید. اگر با یک حساب ۱۰۰ هزار دلاری معامله می‌کنید، نباید بیش از ۱۰۰۰ دلار در یک معامله زیان‌ده از دست بدهید. حد ضرر باید در سطح قیمتی قرار بگیرد که بدانید اگر فعال شد تحلیل شما اشتباه بوده است. اگر سطح حمایتی در معامله شما برای ورود به معامله ۱۰۵ دلار بوده و حد ضرر را روی ۱۰۰ دلار گذاشته‌اید، در نتیجه می‌توانید ۲۰۰ سهم را با حد ضرر ۱۰۰ دلار معامله کنید. یعنی ۲۰۰ ضرب در ۱۰۵ دلار برابر است با ۲۱ هزار دلار حجم معامله برای ۲۰۰ سهم. این یعنی تقریبا ۲۰‌ درصد از کل سرمایه معاملاتی شما با تقریبا یک استاپ لاس ۵ درصدی که برابر می‌شود با ۱ درصد کل سرمایه معاملاتی شما.

  • یک معامله با حجم ۲۰ درصدی از کل سرمایه معاملاتی به شما یک حد ضرر ۵ درصدی می‌دهد که معادل ۱ درصد کل سرمایه معاملاتی شما می‌شود.
  • یک معامله با حجم ۱۰ درصدی از کل سرمایه معاملاتی به شما یک حد ضرر ۱۰ درصدی می‌دهد که معادل ۱ درصد کل سرمایه معاملاتی شما می‌شود.
  • یک معامله با حجم ۵ درصدی از کل سرمایه معاملاتی به شما یک حد ضرر ۲۰ درصدی می‌دهد که معادل ۱ درصد کل سرمایه معاملاتی شما می‌شود.

اندیکاتور ATR می‌تواند به شما محدود روزانه حرکت قیمت را بدهد و به شما کمک کند تا بر اساس تایم فریم انتخابی و نوسان سهامی که انتخاب کرده‌اید، حجم معامله خود را انتخاب کنید. اگر نقطه ورود شما ۱۰۵ دلار باشد، حد ضرر شما ۱۰۰ دلار می‌شود و ATR هم یک دلار خواهد بود، بنابراین شما یک حرکت ۵ روزه را به عنوان حد ضرر در مقابل خود دارید.

با تعیین سطح حد ضرر و نوسان سهام شروع کنید تا بتوانید حجم معامله خود را پیدا کنید. حد ضرر بزرگتر، تعیین کننده بزرگی حجم معامله شما خواهد بود.

۱۳. هرگز آرامش زندگی خود را با تنها یک معامله از بین نبرید

“با کمتر از ۱۰ درصد کل ارزش نقدینگی خالص خود معامله کنید. در هر معامله، کمتر از یک درصد از کل سرمایه حساب معامله‌گری خود را در معرض ریسک قرار دهید. این کار باعث می‌شود که نوسانات در حساب معاملاتی شما نسبت به کل ارزش خالص ناچیز باشد. این امر بسیار ضروری است چرا که نوسانات بزرگ می‌توانند احساسات شما را برانگیخته کنند و منجر به احساسی معامله کردن بشوند.”
اد سکویتا

۱۴. از ریسک ورشکستگی دوری کنید

ریسک ورشکستگی یعنی احتمال این که آنقدر پول از دست بدهید که به دلایل مالی یا احساسی، دیگر قادر به معامله‌گری نباشید. این عبارت همیشه به معنی از دست دادن کل سرمایه حساب معاملاتی شما نیست، آستانه تحمل شما بستگی به آستانه تحمل شما در ریسک‌پذیری دارد. شخصی پس از کاهش ۵۰ درصدی حسابش شکست می‌خورد، در حالی که شخصی دیگر بعد از همان بار اول که حسابش ۲۰‌ درصد از نقطه شروع کاهش پیدا می‌کند، تسلیم می‌شود. دیگران هم دوباره سرمایه خود را افزایش می‌دهند و تا زمانی که به موفقیت نرسند، تسلیم نخواهند شد.

۱۵. یک سیستم معاملاتی متنوع می‌تواند ریسک معامله کردن تنها در یک کلاس دارایی را کاهش دهد.

۱۶. رعایت نسبت ریسک به ریوارد

انتظار شما از پاداش در هر معامله باید همیشه چند برابر مقدار حد ضرر باشد. روی یک دلار ریسک کردن برای بدست آوردن ۳ دلار یا بیشتر، استراتژی بهتری نسبت به ریسک بالا برای بدست آوردن مقداری ناچیز است. پاداش معامله باید ارزش ریسک کردن را داشته باشد.

۱۷. تا می‌توانید از ضررهای بزرگ اجتناب کنید. اولین دلیل سودآور نبودن معامله‌گران، همین ضررهای بزرگ است

در اینجا مثالی از منحنی‌های مختلف سرمایه با درصد پیروزی مشابه اما براساس حجم‌های مختلف برد و باخت آورده شده است. جداول زیر همچنین نشان می‌دهند که بعد از ۱۰ شکست پی‌درپی با درصد ریسک بالاتر نسبت به کل سرمایه، چه اتفاقی می‌افتد.

مقایسه معاملات

روانشناسی معامله‌گری

۱۸. هرگز حجم خیلی بالا در معاملات خود استفاده نکنید، چرا که حتی اگر یک معامله‌گر روزانه هم نباشید، باز چشمانتان به چارت دوخته می‌شود و هر پیپ حرکت قیمت را دنبال می‌کنید.

۱۹. آنقدر حجم بالا معامله نکنید که ضربان قلب‌تان بالا برود و شروع به عرق ریختن کنید.

۲۰. هر معامله شما باید مثل ۱۰۰ معامله بعدی شما باشد، بدون دخالت هرگونه احساس یا غرور.

۲۱. وقت خود را صرف وسواس در آینده‌نگری بازار نکنید. تنها روی دنبال کردن برنامه معاملاتی خود در زمان حال تمرکز کنید.

۲۲. معامله قبلی را فراموش کنید و روی معامله بعدی تمرکز کنید.

۲۳. معاملاتی که شکست می‌خورند باید درس‌هایی باشند که برای یادگیری آنها هزینه کرده‌اید. به کاهش سرمایه به عنوان پرداخت شهریه تحصیلی نگاه کنید، نه شکست خوردن.

۲۴. اگر از برنامه معاملاتی خود پیروی کردید، ضرر شما بخشی از فرآیند رسیدن به سودآوری است. تفکر شما باید بلند‌‌مدت باشد.

۲۵. حجم معاملات شما نباید آنقدر بزرگ باشد که احساسات شما را تحت تاثیر قرار دهد و حواستان را از برنامه معاملاتی منحرف کند.

۲۶. برای جبران ضرر، معاملات انتقامی انجام ندهید. به منحنی ارزش سرمایه حسابتان توجه نکنید و به برنامه معاملاتی خود پایبند باشید.

۲۷. سیگنال‌های شما باید براساس حرکت قیمت (پرایس اکشن) باشند، نه طمع، ترس، یا غرورتان.

ترتیبی که یوتوفارکس برای خواندن مطالب سری نکات حرفه معامله گری به شما پیشنهاد می‌کند:
4 دیدگاه در “۲۷ قانون برای ساخت یک بنیان قوی در معامله گران تازه کار
  1. آواتار عرفان عرفان گفت:

    تا سر به سنگ نخوره طرف یاد نمیگیره

  2. آواتار عرفان عرفان گفت:

    کو گوش شنوا

    تریدرهای تازه کار بعد از دوسال این مفاهیم رو درک میکنن

  3. آواتار زینب زینب گفت:

    سلام و وقت بخیر.من تازه با سایت شما آشنا شدم.واقعا سایتتون فوق العادست.مطالبی که میذارید بار علمی خیلی عالی داره و بسیار مفید و کاربردی هست.ممنونم

  4. آواتار Fattah69 Fattah69 گفت:

    با سلام و احترام
    سپاس فراوان بخاطر مطالب ارزنده و بسیار مفیدی که قرار می دهید
    در طی چند ماهی که با کانال و وبسایت شما آشنا شدم ، بسیار آموخته ام و همچنان میدانم چند ده برابر آنچه آموخته ام نیازمند یادگیری و کسب تجربه و مهارت هستم
    برای شما توفیق روز افزون آرزومندم
    باشید و بمانید و همچنان عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید