تریدر کیست؟ 6 گام برای تبدیل شدن به یک معامله گر

زمان مطالعه: 13 دقیقه

نمی‌توانیم از کار در بازارهای مالی حرف بزنیم، اما به اهمیت سوالات زیر اشاره‌ای نکنیم:

  • تریدر کیست؟ به چه کسی تریدر گفته می‌شود؟
  • تفاوت میان تحلیلگر و معامله‌گر چیست؟
  • مراحل تبدیل شدن به یک تریدر به چه صورت است؟
  • برای تریدر شدن به چه مهارت‌هایی نیاز داریم؟

اصطلاحاتی مانند تریدر و معامله‌گر طی سال‌های اخیر خصوصاً حین و بعد از همه‌گیری کرونا، بیشتر به گوش می‌خورند. اما این اصطلاحات اصلاً تازه نیستند و قدمتی طولانی دارند.

تصوری از یک تریدر در عموم مردم

تریدر کیست؟

این یک پرسش اساسی است که در حوزه مالی و به صورت آکادمیک اینگونه تعریف می‌شود:

تریدر یک شخص، شرکت یا نهادی است که در بازارهایی مانند فارکس، سهام، کریپتو، کالاها، مشتقات و سایرموارد، با هدف کسب سود، اقدام به خرید و فروش دارایی‌های مالی می‌کند. هدف اصلی هر معامله‌گر، خرید دارایی با قیمت پایین و فروش آن با قیمت بالاتر است. از سوی دیگر، در بازار مشتقات، معامله‌گران بدون داشتن مالکیت یک دارایی، می‌توانند آن را معامله کنند؛ بنابراین به این روش می‌توان از هر دو بازار صعودی و نزولی کسب سود کرد.

دوره مستر کلاس طلا

  • نقش بانک‌های مرکزی در بازار طلا
  • ترید طلا بر اساس شاخص‌های اقتصادی
  • تحلیل بین بازاری
  • استفاده کاربردی از سنتیمنت در معامله‌گری طلا
دوره طلا

تفاوت تحلیلگر و معامله‌گر

تفاوت زیادی بین تحلیلگر و معامله‌گر وجود دارد. تحلیلگر فقط در مورد حرکات بازار و پیش‌بینی آنها حرف می‌زند و هیچگاه اقدامی نمی‌کند؛ اما معامله‌گر بر روی سرمایه خود یا سرمایه‌گذارانش معاملاتی انجام می‌دهد؛ مهم‌ترین تفاوت بین این دو گروه، متحمل شدن ریسک گروه دوم در بازارهای مالی است.

به طور یقین تحلیل بازار در زمانی که شخص در واقع قصد معامله یا سرمایه‌گذاری در آن را نداشته باشد، بسیار ساده‌تر و تئوریک‌تر است. به طور معمول در بسیاری از مواقعی که حتی تحلیل‌های افراد درست به نظر می‌رسند، به سادگی نمی‌توان با در نظر گرفتن آن تحلیل‌ها، به معامله کردن پرداخت.

داستانی برای درک معامله‌گری

فرد بسیار باهوشی پس از مطالعه تمام تئوری‌های فلسفه، فیلسوف شده بود؛ سپس به سراغ علم ریاضی رفته و تمام کتاب‌هایی موجود در حوزه ریاضی را خواند و ریاضی‌دان شد و در نهایت به سراغ تمام تئوری‌های موجود در حوزه شنا رفت و پس از اتمام آن، غرق شد.

در حقیقت معامله‌گری یک هنر است و کارهایی که بُعد هنرگونه دارند و مانند ریاضی و فلسفه تئوری صرف نیستند، نیاز به تمرین بسیار و اقدام عملی دارند.

درک تحلیل گری و معامله‌گری

آنچه در ادامه می‌خوانید:

  • مراحل و مهارت‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک تریدر
  • آیا برای شروع معامله‌گری، به مدرک تحصیلی نیاز است؟
  • سرمایه مورد نیاز برای شروع معامله‌گری
  • حداقل الزامات سخت‌افزاری برای معامله‌گری (بررسی تخصصی)
  • 6 گام برای تبدیل شدن به یک معامله‌گر

مراحل و مهارت‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک تریدر

معاملات آنلاین، یک صنعت رقابتی است؛ بدین معنی که معامله‌گران برای موفقیت باید از چندین مهارت کمی و کیفی برخوردار باشند. این مهارت‌ها، ترکیبی از ویژگی‌های تکنیکی، تحلیلی و رفتاری هستند. پیش نیاز تبدیل شدن به یک معامله‌گر، شناخت و تخصص کافی در زمینه بازارهای مالی است.

مهارت‌های تحلیلی

تحلیل و ابزارهای تحلیلی، ستون فقرات کار در بازارهای مالی هستند. اولین مرحله‌ای که معامله‌گر نیاز به گذراندن آن دارد فراگیری مهارت تحلیلی است که به دو دسته تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال مرسوم است.

مهارت‌های تحلیلی

کانال اخبار فوری فارکس و بازارهای جهانی

مهارت مدیرت سرمایه (Money Management) و روانشناسی (Psychology)

پس از فراگیری دو علم تحلیل تکنیکال و فاندامنتال شما به یک تحلیلگر تبدیل خواهید شد، اما پس از فراگیری مدیریت سرمایه و روانشناسی معامله‌گری، به یک معامله‌گر ارتقا می‌یابید.

وارن بافت (Warren Buffett)، سرمایه‌گذار بزرگ و مشهور می‌گوید:

اجازه دهید دیگران در برابر بازار از کوره در بروند؛ شما خونسرد باشید، مطمئن باشید که سود می‌کنید.

به عقیده بافت، حفظ خونسردی و نداشتن هیجانات (به طور کلی روانشناسی) در معامله‌گری بسیار اهمیت دارد. به راستی این آرامش از کجا نشات می‌گیرد؟

بیشترین بخش آن به تجربه و مسلط شدن بر احساسات بر می‌گردد؛ اما نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت که باید یک حاشیه اطمینان نیز داشت تا در بروز اتفاقات غیرمترقبه بتوان به معامله ادامه داد و اینگونه از ترس خود کاست که این مهم نیز به کمک مدیریت سرمایه برطرف می‌شود.

فرایند تبدیل به معامله گر شدن

آیا برای شروع معامله‌گری، به مدرک تحصیلی نیاز است؟

قطعا خیر. برخی از معامله‌گران دارای مدرک تحصیلی در حسابداری، ریاضیات، علوم کامپیوتر، اقتصاد یا سایر رشته‌های مالی هستند. در حالی که این دانش اولیه قطعا می‌تواند مفید واقع شود، برای شروع معامله‌گری، امری ضروری نیست. برخورداربودن از مهارت‌های تحلیلی و مدیریت ریسک و همچنین تمایل به حل مسئله، اغلب مهمتر از مدرک تحصیلی است.

برای شروع معامله‌گری، باید بازارهای مالی مختلفی که می‌توانید در آن معامله کنید را بشناسید و از ساعات کاری آنها آگاهی داشته باشید. سپس باید بر موارد زیر تمرکز کنید:

  • نحوه حرکت قیمت‌ها (اشراف بر تحلیل تکنیکال و فاندامنتال)
  • نحوه ثبت سفارش (اشراف بر نحوه کار در بستر بروکر1)
  • مدیریت ریسک و روانشناسی

بروکر1، شخص یا شرکتی است که مجاز به خرید و فروش سهام یا سایر دارایی‌ها است. برای خرید سهام، تقریباً همیشه به یک بروکر (به عنوان واسطه) نیاز دارید تا سفارشات شما را اجرا کند.

بنابراین، در صورت تمایل به فعالیت در بازارهای مالی، اولین قدم داشتن حساب معاملاتی در یک بروکر است.

نکته: با افتتاح یک حساب آزمایشی (demo) می‌توانید معامله‌گری با پول مجازی را تمرین کنید، معاملات مختلفی را در زمان واقعی ثبت کنید و نتایج این معاملات را رصد کنید. این حساب‌ها، یک محیط معاملاتی واقعی را شبیه‌سازی می‌کنند و در عین حال به کاربران امکان دسترسی به داده‌های بازار در زمان واقعی را می‌دهند.

سرمایه مورد نیاز برای شروع معامله‌گری

می توانید معامله‌گری را با حداقل 100 دلار شروع کنید. همچنین برخی از بروکرها به شما اجازه می‌دهند با پول کمتری در بازار معامله کنید؛ بنابراین مبلغ سرمایه اولیه به انتخاب شما بستگی دارد.

با این حال، انتظار نداشته باشید که یک شبه ثروتمند شوید. رشد سرمایه به زمان نیاز دارد و میزان سرمایه‌گذاری اولیه، اهمیت بسیاری دارد. علاوه بر این، باید بدانید که زیان یک بخش جدایی‌ناپذیر از فرآیند معاملات است. به دلیل وجود این ریسک‌ها، مهم است که فقط پول مازاد خود را که به آن نیاز ندارید، سرمایه‌گذاری کنید.

تمام این موارد ممکن است بیش از حد پیچیده به نظر برسد، اما به عنوان یک معامله‌گر جدید، یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید، تمرین است. بهترین تمرین، بررسی نمودارهای قیمتی و رصد اخبار است و به این روش می‌توانید شروع به شناسایی بهترین سهام، ارز، کالا و سایر دارایی‌های مالی برای سرمایه گذاری کنید. حتی می‌توانید یک حساب دمو باز کنید تا در یک پلت فرم معاملاتی، استراتژی‌های خود را آزمایش کنید.

آزمون و خطا می‌تواند تجربه بسیاری برای شما به ارمغان آورد، اما ممکن است سال‌ها طول بکشد. اگر می‌خواهید رشد خود را تسریع کنید، افرادی را پیدا کنید که از آنها یاد بگیرید. بهترین مدرس‌ها، معامله‌گران سخت کوشی هستند که چالش‌ها را با موفقیت پشت سر گذاشته و به سود رسیده‌اند.

همچنین، با مطالعه زندگی نامه‌ها و مصاحبه‌ها با معامله‌گران موفق می‌توانید از تجربیات این افراد بهره ببرید. بسیاری از معامله‌گران موفق ایده‌های خود را با عموم به اشتراک می‌گذارند. این کار می‌تواند شروع قدرتمندی برای شما باشد. همچنین می‌توانید در یک سیستم معاملاتی آماده سرمایه گذاری کنید که می‌تواند به عنوان یک نقشه را برای شما عمل کند. با این حال این نکته حائز اهمیت است؛ درحالی که رویکردهای سودآور و موفق زیادی وجود دارد، بسیاری از روش‌ها نیز ممکن است به شکست منجر شود.

حداقل الزامات سخت‌افزاری برای معامله‌گری (بررسی تخصصی)

یکی از اولین کارهایی که یک معامله‌گر مبتدی باید انجام دهد بررسی سخت‌افزار یا نرم‌افزارهای مورد نیاز است. این موضوع شامل موارد زیر است:

  • نوع رایانه شخصی (ویندوز یا مک)
  • رم مورد نیاز
  • نوع ‌هارد دیسک
  • کارت گرافیک
  • مانیتور

معامله‌گری در خانه یا محل کار

حرفه معامله‌گری به تنهایی، چالش‌های بسیاری دارد و به همین دلیل لزومی ندارد که یک معامله‌گر، خود را درگیر مسائل مرتبط با سخت افزار کامپیوتر کند. بنابراین، در اختیار داشتن یه ست‌آپ کامپیوتری مناسب برای رفع نیازهای معاملاتی، امری ضروری است.

در حال حاضر، می‌توان از تلفن‌های هوشمند برای انجام معاملات استفاده کرد، اما بهتر است در صورت امکان از یک رایانه رومیزی ویژه معامله‌گری، استفاده کنید.

شما می‌توانید ست‌آپ معاملاتی بسیار پیشرفته‌ای تدارک ببینید، اما بسیاری از رایانه‌های گیمینگ (مخصوص بازی‌های کامپیوتر)، اغلب از مشخصات لازم برای استفاده از پلتفرم‌های معاملاتی برخوردار هستند. در صورتی که به چنین سیستم رایانه‌ای دسترسی ندارید، می‌توانید با هزینه ای معقول، آن را تهیه کنید.

برای شروع، اکثر معامله‌گران باید از رایانه‌‌های معمولی موجود در بازار استفاده کنند تا هزینه‌های خود را کاهش دهند. بنابراین، هنگام شروع حرفه معامله‌گری، نیازی به استفاده از یک رایانه پیشرفته نیست. با این حال همزمان با پیشرفت در مسیر معامله‌گری، می‌توانید ست‌آپ خود را ارتقا دهید یا آن را به طور کامل سفارشی کنید تا نیازهای خاص شما را برطرف کند.

یکی از تصورهای اشتباه معامله‌گران تازه‌کار، این است که هرچه رایانه‌ پیشرفته‌تری داشته باشند، عملکرد بهتری در بازارهای مالی دارند. اگرچه یک کامپیوتر معاملاتی خوب به شما کمک می‌کند تا کارآمدتر معامله کنید، اما لزوما شما را به یک معامله‌گر بهتر تبدیل نمی‌کند.

نیازهای سخت‌ افزاری، می‌تواند نسبت به سبک معاملاتی هرفردی متفاوت باشد. به عنوان مثال، یک معامله‌گر روزانه که در طول روز حضور فعالی در بازارها دارد، احتمالاً نیاز بیشتری به یک کامپیوتر معاملاتی کارآمد دارد؛ بدین ترتیب، شما باید سخت‌افزار مورد نیاز را با سبک معاملاتی خود تطبیق دهید. علاوه بر مشخصات سخت افزاری، دسترسی به یک اینترنت پرسرعت، از نیازهای بسیار مهم هر معامله‌گر است.

معامله‌گران می‌توانند با پرداخت اندکی هزینه، نسبت به تهیه اینترنت پرسرعت از سوی ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت (ISP) اقدام کنند.  بنابراین، یکی از مراحل اولیه شروع این حرفه، تحقیق در مورد خدمات اینترنتی و انتخاب مناسب ترین روش اتصال به اینترنت است.

قبل از پرداختن به جزییات و مشخصات توصیه شده برای کامپیوتر معاملاتی، مهم است که محیط معاملاتی نیز بررسی شود. به عبارت دیگر باید اطمینان حاصل کرد که اتاق یا دفتری که در آن تحلیل مالی و معاملات انجام می‌گیرد، تا حد امکان عاری از هرگونه حواس‌پرتی باشد.

معامله در فضایی مملو از آرامش، بسیار سودمند است؛ زیرا در این شرایط می‌توانید بهترین و آگاهانه‌ترین تصمیمات معاملاتی ممکن را اتخاذ کنید.

ویندوز یا مک

از اولین موارد بررسی، انتخاب بین دو سیستم عامل ویندوز و مک است. هر دو مزایا و معایب خاص خود را دارند. اگرچه پرداختن به تمام این نکات، خارج از حیطه این مقاله است، اما منابع زیادی به صورت آنلاین وجود دارند که به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید کدام یک برای شما مناسب‌تر‌ است.

به طور کلی، مک در مقایسه با رایانه‌های شخصی مبتنی بر ویندوز، قوی‌تر و مطمئن‌تر عمل می‌کند. علاوه بر این، سیستم‌های عامل مک، بسیار کمتر در معرض ابتلا به ویروس‌ها و سایر بدافزارها قرار می‌گیرند. اگر از رایانه معاملاتی خود برای فعالیت‌های خارج از معامله‌گری استفاده می‌کنید، این مسئله می‌تواند حائز اهمیت باشد.

مهمترین ملاحظات، سازگاری پلتفرم معاملاتی شما با رایانه شخصی مبتنی بر مک یا ویندوز است. بعضی از پلتفرم‌های معاملاتی، تنها بر روی سیستم عامل ویندوز کار می‌کنند و برخی نیز فقط روی سیستم عامل مک در دسترس هستند. با این حال بعضی پلتفرم‌ها می‌توانند با هر دو آنها سازگار باشند.

به دلیل محبوبیت سیستم عامل ویندوز، اکثر پلتفرم‌ها با سیستم عامل ویندوز سازگار هستند.

با این حال، بهتر است برای تأیید مشخصات سیستم عامل مورد نیاز باید با ارائه‌دهنده پلتفرم معاملاتی (بروکر) خود مشورت کنید.

قدرت پردازش

قدرت پردازش در رایانه، معمولاً با عنوان CPU یا واحد پردازش مرکزی شناخته می‌شود. CPUمسئول اجرای تمام فرآیندهای درون کامپیوتر است. قدرت پردازش با واحد گیگاهرتز (GHz) اندازه‌گیری می‌شود. بنابراین هر چه گیگاهرتز کامپیوتر بالاتر باشد، عملکرد آن سریعتر خواهد بود. محدوده معمول CPU برای اکثر کامپیوترها بین 1 تا 4 گیگاهرتز است. علاوه بر این، رایانه شما می‌تواند چندین هسته داشته باشد که می‌توانند به طور همزمان کار کنند و باعث افزایش راندمان و سرعت عمل معاملات روزانه شما شوند.

قدرت CPU برای معامله‌گران روزانه از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا مقادیر زیادی از داده‌های دریافتی، همواره نیاز به پردازش مداوم دارند. به این ترتیب، اکثر معامله‌گران روزانه باید به دنبال یک کامپیوتر چهار هسته‌ای با CPU  حداقل 3.3 گیگاهرتزی باشند. سویینگ تریدرها که نسبتا فعالیت کمتری دارند می‌توانند یک کامپیوتر دو هسته‌ای با حداقل 3 CPU گیگاهرتزی را در نظر بگیرند.

هارددیسک (Hard disk)

هارددیسک به عنوان واحد ذخیره‌سازی داده‌های رایانه عمل می‌کند. دو نوع هارد دیسک در اکثر واحدهای کامپیوتری وجود دارد. اولی هارددیسک سنتی و دومی با عنوان درایو حالت‌ جامد یا SSD شناخته می‌شود. هاردSSD ، مزایای زیادی نسبت به هارددیسک سنتی دارد. هارددیسک‌های SSD، عملکرد و سرعت کلی کامپیوتر را بهبود می‌بخشند و همچنین دارای ویژگی مصرف بهینه انرژی هستند.

به این ترتیب، اکثر معامله‌گران باید برای رایانه معاملاتی خود، استفاده از هارد SSD را در نظر بگیرند.

حافظه با دسترسی تصادفی (RAM)

RAM، مسئول اجرای همزمان فرآیندهای مختلف به شیوه‌ای کارآمد است. از آنجایی که معامله‌گران اغلب چندین فرآیند را به طور همزمان اجرا می‌کنند، مهم است که اطمینان حاصل کنند که ظرفیت رم سیستم آن‌ها متناسب با نیازهایشان است.

RAM ، با واحد گیگابایت (GB) اندازه‌گیری می‌شود؛ هر چه واحد گیگابایت بالاتر باشد این امکان فراهم می‌شود که بطور همزمان فرآیندهای بیشتری به شیوه‌ای کارآمد اجرا شود. همچنین می‌توان رم را به عنوان ظرفیت حافظه کوتاه مدت یک کامپیوتر در نظر گرفت.

معامله‌گران روزانه، باید حداقل 16 گیگابایت رم را برای رایانه خود در نظر بگیرند. با این حال، توصیه می‌شود در صورت امکان 32 گیگابایت رم تهیه کنند. برای معامله‌گران سوئینگ حداقل 8 گیگابایت رم توصیه می‌شود، اما رم 16 گیگابایتی می‌تواند گزینه بهتری باشد.

این مقادیر را می‌توانید بسته به تعداد نرم‌افزارهایی که قصد دارید همزمان باز نگه دارید، بالاتر یا پایین‌تر تنظیم کنید. بدیهی است که هر چه تعداد برنامه‌های بیشتری را به طور همزمان اجرا کنید، ظرفیت رم بیشتری مورد نیاز است.

کارت گرافیک

کارت گرافیک پردازش تمام عناصر گرافیکی و ویدیوها را بر روی صفحه کامپیوتر امکان‌پذیر می‌کند. داشتن یک کارت گرافیک با کیفیت بالا به معامله‌گر این امکان را می‌دهد که از تجربه بصری بهتری در حین معامله بهره ببرد. کمترین مشخصات توصیه شده برای کارت گرافیک، کارت Nvidia یا AMD با حداقل 2 گیگابایت حافظه برای یک مانیتور است.

اگر از مانیتورهای بیشتری استفاده می‌کنید، باید حافظه کارت گرافیک خود را تا دو گیگابایت یا بیشتر برای هر مانیتور اضافی افزایش دهید. یک کارت گرافیک با کیفیت بالا برای کسانی که نیاز به چند مانیتور دارند ضروری است.

مانیتور

پس از بررسی موارد ذکر شده، اکنون نوبت بررسی مانیتور یا صفحه نمایش کامپیوتر است. از سوالات متداول معامله‌گران مبتدی این است که برای معامله‌گری اثربخش در بازارهای مالی، به چند مانیتور احتیاج است؟

پاسخ به این سوال، برای هر تریدر بر اساس سبک معاملاتی و ابزارهای مورد استفاده، متفاوت است.

به عنوان مثال، یک معامله‌گر بازار فیوچرز (آتی)، که در طول روز ده‌ها بازار مختلف را رصد می‌کند و باید همزمان به اخبار لحظه‌ای نیز دسترسی داشته باشد، ممکن است یک ست‌آپ چند مانیتوری را انتخاب کند که شامل 6  تا 10 نمایشگر مختلف می‌شود.

از طرف دیگر، یک معامله‌گر سوئینگ که به طور انحصاری بر نمودار یک سهام مشخص، تمرکز دارد و از یک الگوی تکنیکال بسیار خاص استفاده می‌کند، ممکن است برای رفع نیازهای خاص خود تنها به دو مانیتور نیاز داشته باشد. در عین حال، یک معامله‌گر پوزیشن تریدر، که در تایم فریم‌های هفتگی به صورت بلندمدت معامله می‌‌کند، ممکن است برای انجام معامله نیازی به بیش از یک مانیتور نداشته باشد.

بنابراین، پاسخ این سوال به موارد زیر بستگی دارد:

  • افق زمانی معاملات
  • تعداد بازارهای تحت نظر
  • تعداد ابزارهای معاملاتی مورد استفاده

با این حال حتی معامله‌گران روزانه، هنگام شروع مسیر معامله‌گری خود، باید با یک ست‌آپ نسبتا معقولانه شروع کنند و همانطور که در طول مسیر خود پیشرفت می‌کنند، در صورت نیاز می‌توانند مانیتورهای بیشتری را برای مطابقت با نیازهای معامله‌گری خود اضافه کنند.

این نکته حائز اهمیت است که اغلب اوقات سادگی در معامله‌گری، بسیار بهتر از پیچیدگی است. به این ترتیب، شما نباید با راه‌اندازی چند مانیتور و تنها برای حفظ ظاهر، فعالیت معامله‌گری خود را پیچیده کنید. تنها زمانی باید برای اضافه کردن مانیتور اقدام کنید که این امر در استراتژی معاملاتی شما الزامی باشد.

رزولوشن (کیفیت) صفحه نمایش کامپیوتر نیز یک نکته مهم به شمار می‌رود. رزولوشن به تعداد پیکسل‌های موجود بر روی صفحه نمایش کامپیوتر گفته می‌شود. هرچه رزولوشن بالاتر باشد، تعداد پیکسل‌های بیشتری اضافه شده، و در نهایت منجر به شفافیت بهتر تصاویر می‌شود.

سه رزولوشن اصلی برای صفحه نمایشگر وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:

  • 1080 × 1920
  • 1440 × 2560
  • 2160 × 3840

هر یک از این پیکربندی‌ها عملکرد مناسبی دارند، اما باید درنظر داشته باشید که به دلیل ظرافت و دقت تحلیل‌های مالی، رزولوشن مانیتور شما کمتر از 1080 × 1920 نباشد.

امروزه، مانیتورهای رایانه نسبتاً ارزان هستند و اغلب می‌توانید آنها را با قیمت مناسب خریداری کنید. به این ترتیب، اگر شما یک اسکالپر یا معامله‌گر روزانه هستید که به دو یا چند مانیتور نیاز دارید، می‌توانید چنین مجموعه‌ای را با قیمتی معقول تهیه کنید.

علاوه بر این، اگر از ست‌آپی با چندین مانیتور استفاده می‌کنید، به تعدادی پایه میز و پایه مانیتور نیاز دارید تا همه وسایل به درستی متصل باشند. و در نهایت ممکن است برای اتصال کامپیوتر خود به لوازم جانبی مختلفی از جمله به یک آداپتور USB به HDMI، نیاز داشته باشید.

نکته: اگر از لپ‌تاپ استفاده می‌کنید، یکی از بهترین راه‌ها برای اطمینان از اینکه باتری لپ‌تاپ در میانه معامله به تمام نرسد، داشتن یک ابزار پشتیبان مانند پاور بانک است.

6 گام برای تبدیل شدن به یک معامله‌گر

افراد بسیاری رویای تبدیل شدن به یک معامله‌گر حرفه ای را در سر دارند. با این حال همه نمی‌توانند مسیر پرچالش معامله‌گری را با موفقیت طی کنند. طی کردن این مسیر به انضباط، صبوری و پایبندی به اصول معاملاتی بستگی دارد. در ادامه به بررسی 10 گام که باید در مسیر تریدر شدن طی شود را بررسی می‌کنیم.

  1. عقد یک قرارداد متعهدانه با خودتان

معامله‌گری مستلزم فراگیری ترکیبی از دانش، مهارت، ریسک‌پذیری و سرسختی و پشتکار نیاز دارد. آیا در علم تکنیکال و فاندامنتال تسلط کافی دارید؟ آیا از روانشناسی رفتاری (در خود و دیگران) آگاه هستید و علم مدیریت ریسک را دارید؟

علارغم تصور عموم از معامله‌گری، این شغل نیازمند حداقل‌های زیر است:

  • ساعات طولانی آموزش، تمرین و پشت سیستم نشستن
  • ایجاد شخصیت مناسب و حذف عادات مخرب
  • تعهد و مسئولیت‌پذیری بسیار بالا
  • ریسک‌پذیری مناسب
  • آموزش صحیح و ادامه‌دار تا بازنشستگی در این شغل (چون بازار دائماً در حال تغییر است)
  1. تامین سرمایه اولیه

هیچکس نمی‌تواند به طور مداوم سود بدست بیاورد. ضررهای متوالی و طولانی بخشی از دنیای معامله‌گری است. (برای مثال یک معامله‌گر ممکن است هشت معامله متوالی زیان‌ده را متحمل شود و در معامله نهم به سود برسد.)

البته این کاملا به سیتسم معاملاتی شخص بر می‌گردد. شما می‌توانید از طریق مدیریت سرمایه تخصصی میزان زیان‌های سیستماتیک خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.

در نهایت باید بدانید، سرمایه‌ای که می‌خواهید با آن معاملات خود را آغاز کنید باید ابتدا فیلترهای زیر را رد کند:

  • پول قرض یا وام نباشد.
  • سرمایه‌ای که شما برای گذران زندگی به آن نیاز دارید نباشد.
  • توان و تحمل روانی از دست دادن تمام یا بخشی از آن را داشته باشید.
  • بر روی اصل پول یا سود آن برای تسویه بدهی‌های خود حساب نکرده باشید.
  1. درک و شناخت کافی بازارها

شما باید با کلیه مفاهیم موجود در هر بازاری که می‌خواهید در آن کار کنید آشنا شوید. سپس دارایی‌هایی که می‌توانید در آن بازارها معامله کنید را شناخته و دارایی مالی مورد نظر خود را انتخاب کنید.

به صورت کلی از جزئیات ساده (مانند ساعت‌های معاملاتی و تعطیلات) گرفته تا جزئیات پیچیده (مانند تاثیر رویدادهای خبری، نحوه محاسبه حجم در معاملات و…) را بدانید.

  1. شناخت صندوق‌های سرمایه‌گذاری

اگر نمی‌توانید معامله‌گر شوید و می‌خواهید با پول خود سرمایه‌گذاری کنید بهتر است پول خود در بانک، صندوق‌های سرمایه‌گذاری گذاشته یا اوراق دولتی خریداری کنید.

بدین ترتیب می‌دانید که پول شما از بین نخواهد رفت، چرا که همه این نهادهای مذکور، تا حدی ریسک‌های شما را کاهش می‌دهند و ضمانت زیان دارند.

نکته: در ایران می‌توانید از طریق سایت «Fipiran» به لیست تمام صندوق‌های سرمایه‌گذاری موجود دسترسی پیدا کرده و با توجه به میزان ریسک خود و عملکرد صندوق، آنها را از طریق کارگزاری خود خریداری کنید.

  1. یک سیستم معاملاتی مناسب با شخصیت خود انتخاب کنید.

سیستم معاملاتی 4 ویژگی مهم دارد:

ویژگی توضیح
تحلیل سیستم باید یک ابزار تحلیلی (پرایس اکشن، اندیکاتور و هر سبک دیگری) را در خود داشته باشد.
ریسک سیستم باید قادر باشد با توجه به تاریخچه معاملات شما، میزان ریسک در هر معامله را برآورد کند.
ورود سیستم شما باید دقیقاً مشخص کند در چه نقطه‌ای باید ورود کنید.
خروج سیستم باید مشخص کند دقیقاً در چه نقطه‌ای از معامله خارج شوید.
  1. بروکر مناسب را انتخاب کنید.

بروکر واسطه‌ای است که دستورات معاملاتی شما را اجرا کرده و یک بستر برای تحلیل و معامله در اختیار شما قرار می‌دهد. انتخاب یک بروکر مناسب، بسیار مهم است.

با توجه به تخصصی بودن موضوع بهتر است برای شناخت و انتخاب یک بروکر، درس‌های زیر را مطالعه کنید.

  • بروکر کیست؟ چه وظایفی را برعهده دارد؟
  • مفهوم رگولاتوری و انواع نهادهای نظارتی در بروکرها
  • نکاتی که قبل از انتخاب بروکر باید به آن دقت کنید
  • بررسی و مقایسه انواع حساب‌های معاملاتی در بروکر
  • آموزش متاتریدر4 برای معامله‌گران + نصب، راه‌ اندازی و نحوه کار
  • مقایسه متاتریدر 4، متاتریدر 5 و Ctrader

اولین نفر از اخبار و اطلاعیه ها با خبر شو

ایمیل خود را وارد نمایید تا از اطلاعیه ها و تخفیفات ما زودتر باخبر شوی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟