آیا بانک مرکزی ژاپن بار دیگر همه را غافلگیر میکند؟
هفته پیش رو – هفتهای پرنوسان در انتظار معاملهگران فارکس است چرا که شامل اولین تصمیم بسیار مهم بانک مرکزی ژاپن در امسال میشود. آیا سیاستگذاران بانک ژاپن یک بار دیگر کنترل منحنی بازده خود را تعدیل خواهند کرد؟ حتی اگر این هفته این کار را انجام ندهند، بالاخره در آیندهای نزدیک حتما چنین کاری میکنند. هفته آینده سیل زیادی از دادههای مهم برای اقتصادهای بزرگ منتشر خواهد شد.
تصمیمی سخت برای بانک مرکزی ژاپن
بانک مرکزی ژاپن ماه گذشته با افزایش سقف بازده اورق قرضه دولتی بلند مدت، بازارهای مالی را غافلگیر کرد، تصمیمی که مثل موشک، ین را به آسمان فرستاد. در جلسه بعدی بانک مرکزی ژاپن در روز چهارشنبه، سوال اصلی این است که آیا باردیگر حرکتی مشابه در کار است یا خیر.
به نظر میرسد که تصمیم بانک مرکزی ژاپن برای تعدیل منحنی بازده حتمی باشد چرا که در قیمتگذاری بازار برای ین ژاپن چنین تصمیمی کاملاً منعکس شده است. سرمایهگذاران در حال حاضر 45 درصد احتمال میدهند که نرخ بهره 0.1 درصد افزایش خواهد یافت که نشان دهنده خروج از محدوده نرخهای بهره منفی است. به همین شکل، سفتهبازان شرط بندی میکنند که سقف منحنی بازده دوباره تعدیل میشود، چیزی که با افزایش اسپرد بین سوآپهای شاخص شبانه و بازده اوراق 10 ساله کاملاً مشهود است.
موضوع غافلگیرکننده دیگر، شتاب گرفتن افزایش در معیارهای تورمی توکیو است که در ماه دسامبر به بالاترین سطح خود در چهار دهه گذشته رسید. اینها معیارهای تورمی آیندهنگر برای کل اقتصاد در نظر گرفته میشوند، بنابراین بانک مرکزی ژاپن به آنها توجهی خاصی خواهد کرد.
با این حال، منابع رسانهای که با طرز تفکر بانک مرکزی ژاپن آشنا هستند میگویند که بسیاری از مقامات بانک ژاپن ترجیح میدهند قبل از انجام هرگونه حرکت دیگری، مدتی را صرف نظارت بر تأثیرات آخرین تصمیم خود کنند. چیزهایی که چنین دیدگاهی را پررنگ میکنند، آخرین گزارش کاهش رشد دستمزدها و هزینه خانوارها است که نشانههایی نگران کننده از دوام فشارهای تورمی هستند.
با ارزیابی همه این مسائل، از منظر مدیریت ریسک، منطقیتر است که بانک مرکزی ژاپن در این جلسه صبور باشد و شاید قبل از برداشتن گام بعدی در مسیر عادیسازی، بهتر است تا ماه مارس صبر کند. این کار به سیاستگذاران اجازه میدهد قبل از هرگونه تصمیمگیری، به چند ماه داده اقتصادی نگاهی دقیق بیندازند تا بتوانند بهترین تصمیم ممکن را اتخاذ کنند.
در مورد ین، اگر بانک مرکزی ژاپن تصمیم بگیرد که فعلاً دست روی دست بگذارد، احتمالاً باعث ناامیدی همگان میشود. با این وجود، خیلی طول نمیکشد تا بانک مرکزی ژاپن منحنی سقف بازده را دوباره افزایش داده و در نهایت نرخ بهره را افزایش دهد، بنابراین چشمانداز کلی ین کاملاً روشن است.
درست زمانی که بانک مرکزی ژاپن شروع به اتخاذ سیاست انقباضی میکند، اکثر بانکهای مرکزی در آستانه پایان دادن به چرخههای انقباضی خود هستند، بنابراین اختلاف نرخهای بهره میتواند در سال جاری به نفع ین تمام شود. افزایش ریسکهای وقوع رکود در سطح جهانی از قدرت گرفتن ین نیز حمایت میکند، درست مثل کاهش مداوم قیمت انرژی، که برای اقتصاد ژاپن که وارد کننده نفت است، دلگرم کننده بوده و باعث قدرت گرفتن ین شده است.
گمانهزنیها در مورد اینکه چه کسی جایگزین کورودا به عنوان رئیس بانک مرکزی ژاپن در پایان دوره او در ماه آوریل میشود، میتواند محرک دیگری برای افزایش ین باشد.
این هفته نوبت آمار خرده فروشی ایالات متحده آمریکا است
در ایالات متحده، آخرین دسته از قیمتهای تولیدکننده و آمار خردهفروشی مهمترین دادههای اقتصادی خواهند بود که هر دو در روز چهارشنبه منتشر میشوند. کاملاً مشخص است که فشارهای تورمی در آمریکا بالاخره در حال فروکش کردن هستند، اما این موضوع لزوماً خبر خوبی نیست، زیرا دلیل آن بیشتر بخاطر کاهش شدید تقاضا بوده است. سفارشات جدید شرکتها به شدت کاهش یافته است که معمولاً نوید بخش یک رشد اقتصادی ملایمتر یا حتی یک رکود در چند فصل بعد است.
بنابراین هفته آینده آمار خردهفروشی که نشان دهنده تقاضای مصرف کننده است، احتمالاً نسبت به گذشته توجه بیشتری را به خود جلب خواهد کرد. سرمایهگذاران بر روی افزایش 0.25 درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه آینده توافق کردهاند و اگر قرار باشد تغییری در این اجماع رخ دهد، نتیجه آمار خردهفروشی هفته آینده باید بسیار غافلگیرکننده باشد.
امسال دلار آمریکا شروع بدی را تجریه کرد زیرا انتظارات هاوکیش در مورد فدرال رزرو کاهش پیدا کردهاند. همچنین تغییر سیاست بانک مرکزی ژاپن و پدیده عجیب هوای نسبتاً گرم فصل زمستان در اروپا که باعث فروکش کردن بحران انرژی در اروپا شد، در افزایش قدرت ین و یورو نقش پررنگی داشتند.
با این حال، در حالی که اکثر اقتصادهای بزرگ در وضعیت بدتری نسبت به ایالات متحده قرار دارند، نباید انتظار تضعیف شدید دلار آمریکا را داشته باشیم. از لحاظ تاریخی، زمانی که اقتصاد جهانی به خوبی پیش میرود و ریسکهای زیادی جامعه جهانی را تهدید نمیکند (که امروزه اینگونه نیست) ارزش دلار آمریکا کاهش مییابد. از این رو، با وجود کاهش شدید دلار، انتظارات برای سقوط بیشتر دلار عجولانه به نظر میرسد.
و اما در کانادا، آخرین آمار تورمی در روز سه شنبه منتشر میشود و بعد از آن آمار خردهفروشی در روز جمعه منتشر خواهد شد.
رگبار دادههای اقتصادی برای بریتانیا
در بریتانیا، تقویم اقتصادی با آخرین گزارش اشتغال در روز دوشنبه، آغاز به کار خواهد کرد. آمار تورم در روز چهارشنبه میشود و بالاخره در روز جمعه آمار خردهفروشی منتشر خواهد شد.
بازارها در حال حاضر به سمت افزایش 0.5 درصدی نرخ بهره از سوی بانک مرکزی انگلستان در ماه فوریه متمایل هستند، اما هنوز در مورد آن ابهاماتی وجود دارد. از این رو، این دادهها میتوانند در شکلدهی انتظارات و مشخص کردن مسیر پیش روی پوند، نقش پررنگی داشته باشند.
به طور کلی، نباید در مورد پوند خیلی خوش بین بود. درست است که بانک مرکزی انگلستان نرخ بهره را افزایش میدهد، اما با اکراه این کار را انجام داده و توجه بیشتری به ریسکهای رکودی که اقتصاد بریتانایا را احاطه کردهاند، میکند. اخیراً این ریسکها دربحبوحه اعتصابات گسترده کارگران به دلیل دستمزد ناکافی، تشدید شدهاند.
فراتر از عوامل داخلی، پوند همبستگی قوی با بازارهای سهام دارد. این ویژگی در این مرحله میتواند نقطه ضعف پوند باشد، زیرا ارزشگذاریها در بازار سهام «گران» بوده و با آنچه شاخصهای اقتصادی پیشرو در مورد آینده نشان میدهند، هماهنگ نیستند.
شاخصهای اقتصادی برای استرالیا و چین
دلار استرالیا که به وضعیت چین واکنش زیادی میدهد، در سال جاری تا حالا بهترین عملکرد را داشته است، اما اینکه این روند ادامه خواهد داشت یا خیر، هنوز مشخص نیست. اخیراً اخباری مبنی بر اینکه چین ممنوعیت برخی صادرات استرالیا را لغو خواهد کرد، در کنار خوشبینی نسبت به بازگشایی در چین و سنتیمنت مثبت در بازار داراییهای ریسکی، همگی باعث شدهاند دلار استرالیا خود را بالا بکشد.
اما افسوس که این رالی صعودی ممکن است بیشتر بخاطر هیجان بوده باشد و یک ماهیت واقعی نداشته است. استفاده از مدل بازگشایی اقتصادی غرب برای چین ممکن است یک اشتباه باشد، زیرا این کشور بطور کامل واکسیناسیون را انجام نداده است، و علاوه بر این، مشکلات در بخش املاک چین هنوز حل و فصل نشده است و هر گونه رکود در غرب به طور حتم از طریق کانالهای تجاری، اقتصاد چین و استرالیا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
گزارش تولید ناخالص داخلی چین در روز سهشنبه منتشر خواهد شد و دربحبوحه اقدامات سختگیرانه قرنطینه، پیشبینی میشود اقتصاد در سه ماهه چهارم دچار رکود شود. سپس در روز پنجشنبه، گزارش اشتغال استرالیا برای ماه دسامبر منتشر خواهد شد.
در نهایت، توجه داشته باشید که فصل گزارشات درآمدزایی نیز با نامهایی مانند Netflix و Procter&Gamble که نتایج فصلی خود را در هفته آینده منتشر میکنند، شروع میشود.
منبع: XM
«برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.»
بیشتر بخوانید:
عالی بود ، واقعا یوتو بهترینه ، من اگر هر هفته این مطلب رو نخونم اصلا فارکس کار نمیکنم… به نظرم دلار میتونه این هفته کمی به خودش سر و سامان بده ، از اول این هفته منتظر صعود دلار هستیم ، نظر شما چیه ؟؟؟؟
بسیار زیبا و روان
خسته نباشید همگی 👏👏
سلام وقت بخییر ممنونم از اطلاعاتی که در اخطیار ما میزارین ی سوالی داشتم چطور میشه داده هارو از سایت Refinitv dadt streem بگیریم