برای پاسخ دادن به این سوال که بهترین معامله گران دنیا چه کسانی هستند باید چندین نکته را در نظر بگیریم.
دستهبندی برترین معامله گران دنیا نیاز به اعمال فیلترهایی دارد که متغیرهایی کمیتپذیر باشند؛ متغیرهای ما برای دستهبندی، گزینههای زیر هستند:
۱. بازدهی بلندمدت در داراییهای تحت مدیریت
2. حجم داراییهای تحت مدیریت
3. استمرار در بازدهی
4. میزان افتسرمایه در معاملات
5. تعداد دفعات از دست دادن کل سرمایه حساب (اگر شده باشد)
6. ثروت شخصی بدست آمده از معاملهگری
بهترین و ثروتمندترین معاملهگران دنیا، با حساب معاملاتی خودشان معامله نمیکنند تا بتوانند مخارج هفتگی و اجاره خانه را پرداخت کنند بلکه این افراد میلیاردها دلار پول مشتریانشان را مدیریت میکنند و در بلندمدت سعی میکنند سرمایه آنها را افزایش دهند. این افراد اکثرا، معاملههایی با حجم زیاد را برای مدت طولانی باز میگذارند. البته عدهکمی از آنها، معاملهگر روزانه (Day Trader) هستند و برخی از آنها از معاملات الگوریتمی (معاملات با فرکانس بالا High Frequency Trading) برای معاملات روزانه و اسکالپ (Scalp) استفاده میکنند.
بهترین معاملهگران فشار زیادی را تحمل میکنند چون علاوه بر اینکه باید بازده مثبت ماهیانه داشتهباشند، باید با عملکردشان مشتریانشان را نیز راضی نگهدارند تا سرمایهگذاریشان را از صندوق آنها خارج نکنند. این معاملهگران نهتنها باید بازده بازار را شکست دهند بلکه باید در بازاری معامله کنند که نقدشوندگی کافی برای اجرای حجم بالای معاملاتشان بدون اسلیپیج (slippage: اگر عمق بازار زیاد نباشد در هر قیمتی نمیتوان معامله کرد و قیمت از روی بعضی سطوح بدون هیچ معاملهای میپرد! ) را داشته باشد و بهراحتی وارد معامله شوند و از معامله خارج شوند.
این معاملهگران در لیگ دستهیک بازار، بازی میکنند و به همین دلیل توسط بازار به آنها پاداش داده میشود. تحمل فشار بالا، حجم معاملات سنگین، و تقاضای مشتریان برای نتایج مثبت ماهانه و سالانه از جمله مسائلی هستند که این معاملهگران با آنان مواجهاند. این معاملهگران همچنین کارآفرینانی هستند که شرکتشان و کارمندانششان را باید مدیریت کنند و این کار تمام وقت را، باید در کنار معاملهگری انجام دهند.
پس منطقی است که به دلایل گفتهشده، بهترین معاملهگران دنیا همچنین جزء ثروتمندترین افراد باشند چون میزان ثروتمند آنها نشاندهنده میزان موفقیت آنهاست.
با در نظر گرفتن این موارد بهترین معاملهگران این افراد هستند:
۱. جیم سایمونز (Jim Simons): ثروت خالص فعلی وی ۲۱.۶ میلیارد دلار است. جیم موسس صندوق رینسانس (Renaissance Technologies) است که صندوق مدالیون (Medallion)، موفقترین صندوق استفاده کننده از تحلیلهای کمّی (Quant fund) در تاریخ را اداره میکند. همچنین این صندوق بر اساس استراتژی معاملاتی سری و مخصوصی که دارد، ۱۰ میلیارد دلار سرمایه را فقط برای صاحبان و کارمندان رینسانس مدیریت میکند و سرمایه خارجی قبول نمیکند. این موسسه مجبور شد به دلیل رشد سریع سرمایههای تحت مدیریتشان، سرمایه مشتریانش را به آنها برگرداند. چون رشد مرکب سرمایههای آن و بزرگتر شدن سیستم صندوق، نگرانیهایی در مورد نقدینگی بازار بهوجود آورده بود.
مصاحبه با جیم سایمونز ریاضیدانی که قفل وال استریت را شکست
۲. ری دالیو (Ray Dalio): ثروت خالص فعلی وی ۱۸ میلیارد دلار است. وی موسس صندوق بریج واتر (Bridgewater Associates)، بزرگترین صندوق پوشش ریسک (Hedge Fund) در دنیا است که ۱۶۰ میلیارد دلار را مدیریت میکند.
ثروت خالص فعلی ری دالیو ۱۸ میلیارد دلار است. وی موسس صندوق بریج واتر (Bridgewater Associates)، بزرگترین صندوق پوشش ریسک (Hedge Fund) در دنیا است که ۱۶۰ میلیارد دلار را مدیریت میکند. استراتژی معاملاتی ری دالیو در بریج واتر یک استراتژی ترکیبی است. یکی از موفقترین بخشهای شرکت دالیو، صندوق آلفای خالص است که به بهترین نحو نشان میدهد که دالیو چگونه سرمایه خود را مدیریت میکند.
ری دالیو ادعا میکند که از سیستمهای معاملاتی پیچیده استفاده میکند اما برخی معتقدند که صندوقهای پوشش ریسک دالیو بر اساس اصولی معامله میکنند که کاملا ریسکها را پوشش میدهند و هیچگونه ریسکی را بدون پوشش نمیگذارند. در سال ۲۰۰۵، صندوق پوشش ریسک ری دالیو یعنی بریج واتر به بزرگترین صندوق پوشش ریسک جهان تبدیل شد.
۳. کارل آیکان (Carl Icahn): ثروت خالص وی ۱۴.۳ میلیارد دلار است. صندوق سرمایهگذاری او Icahn Enterprises است که با نماد “IEP” در بورس آمریکا معامله میشود. وی همچنین صندوق سرمایهگذاری خودش را که متشکل از پول خودش و صندوق سرمایهگذاری Icahn Enterprises است را مدیریت میکند.
کارل آیکان کار سرمایهگذاری خود را به عنوان معاملهگر سهام در سال ۱۹۶۱ آغاز کرد و به یکی از فعالترین و مخوفترین سرمایهگذاران فعال در شش دهه گذشته تبدیل شد.
آیکان یکی از تهاجمیترین معاملهگران بازار است که در خریدهای اهرمی تخصص دارد. سرمایهگذاری آیکان بر بهبود کارایی شرکت و افزایش ارزش سهامداران متمرکز است.
در سال ۱۹۶۸، کارل آیکان شرکت خود را با ۱۵۰ هزار دلار سرمایه تاسیس کرد. سپس عمویش نیز ۴۰۰ هزار دلار دیگر سرمایهگذاری کرد. این شرکت الان به یکی از موفقترین شرکتها در زمینه معاملات بازارهای مالی تبدیل شده است.
۴. استیو کوهن (Steve Cohen): ثروت خالص استیو ۱۴ میلیارد دلار است. وی مدیر صندوق پوشش ریسک اس ای سی کپیتال (SAC Capital) بود، که یکی دیگر از موفقترین صندوقهای پوشش ریسک در زمان خود بود. البته بعد از اینکه این صندوق به جرم معاملات نهانی (inside-trading) مجرم شناخته شد استیو مجبور شد این صندوق را ببندد.
(Inside-trading زمانی رخ میدهد که کسی از هیات مدیره یا افرادی که به اطلاعات حیاتی شرکت دسترسی دارند اقدام به خرید سهام شرکت یا فروش سهامی که از قبل دارند میکنند)
کوهن ۱.۸ میلیارد دلار بخاطر این جرم جریمه شد. بعد از اینکه ۲ سال ممنوعیت معاملاتی که سازمان بورس و اوراق بهادر آمریکا (SEC) برای او در نظر گرفته بود، تمام شد، وی صندوق Point72 را در سال ۲۰۱۸ تاسیس کرد تا سرمایه سرمایهگذاران خارجی را مدیریت کند.
۵. کن گریفین (Ken Griffin): ثروت خالص وی ۱۲.۸ میلیارد دلار است. او صندوق پوشش ریسک سیتادل (Citadel) را تاسیس کرده و مدیریت میکند. این صندوق ۳۰ میلیارد دلار دارایی را تحت مدیریت دارد. گریفین همچنین Citadel Secutiries را تاسیس کرد که بزرگترین شرکت بازارگردان در وال استریت است که از هر ۵ معامله در بازار سهام آمریکا، یکی توسط Citadel Securities اجرا میشود.
۶. دیوید تپر (David Tepper): ثروت فعلی وی ۱۲.۷ میلیارد دلار است. او در نسل خودش به عنوان یکی از بهترین مدیران صندوق پوشش ریسک شناخته میشود. وی موسس و رئیس صندوق پوشش ریسک آپالوسا (Apploosa Management) است که در فلوریدا بنا شده است.
۷. جورج سوروس (George Soros): ثروت خالص وی ۸.۳ میلیارد دلار است. سوروس، مدیریت صندوق کوانتوم (Quantum Fund)، یکی از موفقترین صندوقهای پوشش ریسک در تاریخ، را برعهدهداشت. این صندوق تا قبل از اینکه برای سرمایهگذارن خارجی بستهشود و سرمایه آنها را برگرداند بیشتر از ۴۰ میلیارد دلار برای آنها سود کسب کردهبود و سالانه سود مرکب تقریبا ۲۰% به دست میآورد.
به طور معمول سوروس را به عنوان موفقترین معاملهگر فارکس در جهان یاد میکنند و به او لقب «مردی که بانک انگلستان را شکست داد» دادهاند. سوروس از سال ۱۹۷۰ صندوق مدیریت سرمایه سوروس را تاسیس کرد و بزرگانی مانند جیم راجرز، استنلی دراکنمیلر، مارک شوارتز و کیت اندرسون را در سمتهای ارشد استخدام کرد.
هسته اصلی رویکرد سوروس تحلیل بنیادی است. او از تحلیلهای اقتصاد کلان برای شکست دادن بانک انگلستان استفاده کرد و همچنین یکی از پیشگامان سرمایهگذاری کوانتومی است. به همین خاطر است که در کنار شکست دادن بانک انگلستان در سال ۱۹۹۲ که برای او سود یک میلیارد دلاری تنها در یک روز فراهم کرد، برجستهترین پیروزی سوروس را صندوق کوانتومی او میدانند.
سوروس معتقد است که احساسات سرمایهگذار میتواند بر بنیادهای اقتصادی تاثیر بگذارد. او بر ارزشهایی از جمله سازگاری، به چالش کشیدن خرد متعارف و مدیریت ریسک موثر تاکید دارد.
۸- پل تودور جونز (Paul Tudor Jones): پل تودور جونز در جریان سقوط دوشنبه سیاه در سال ۱۹۸۷ به شهرت رسید. او در سال ۱۹۸۰ شرکت سرمایهگذاری تودور را تاسیس کرد که یکی از شناخته شدهترین صندوقهای پوشش ریسک با بیش از ۱۲ میلیارد دلار دارایی است.
استراتژی اصلی تودور جونز دنبال کردن روند و معامله بر اساس فاندامنتال است. این رویکرد با مدیریت ریسک پیچیده و درک عمیق از روانشناسی بازار پشتیبانی میشود.
حیاتیترین جنبه موفقیت پل تودور جونز، حفظ سرمایه با استفاده از مدیریت ریسک است. او همچنین بر نظم و انضباط و تسلط بر احساسات تاکید میکند.
پل تودور جونز به دلیل معاملات فروش خود در طی سقوط دوشنبه سیاه در سال ۱۹۸۷ شناخته میشود و بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در آن روز به دست آورد.
۹- بیل لیپشوتز (Bill Lipschutz): بیل لیپشوتز در میان موفقترین معاملهگران فارکس در جهان، یکی از با سابقهترین معاملهگران موفق در این بازار است. او در سال ۱۹۸۱ کار خود را در سالومون برادرز با مدیریت بخش تازه تاسیس فارکس آغاز کرد. بیل لیپشوتز در سال ۱۹۸۴ معاملهگر اصلی حساب فارکس شد و سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار درآمد کسب کرد.
برخلاف اکثر معاملهگران فارکس، لیپشوتز معاملات خود را با اهرم پایین و صبر زیاد انجام میدهد. او همچنین میداند که چه زمانی باید کنار بنشیند و معامله نکند. بیل لیپشوتز بیشتر به خاطر همین رویکرد در مدیریت ریسک و صبر زیاد معروف شده است.
معاملهگران خرد فارکس عموما به دنبال فرمول موفقیت لیپشوتز هستند که چگونه توانسته است ۱۲ هزار دلار را به ۲۵۰ هزار دلار تبدیل کند. در واقع مهمترین دلیل موفقیت لیپشوتز همین صبر فوقالعاده بالای اوست.
۱۰- استنلی دراکن میلر (Stanley Druckenmiller): استنلی دراکن میلر شرکت مدیریت سرمایه دوکویینز را در سال ۱۹۸۱ تاسیس کرد. او یکی از موفقترین معاملهگران فارکس در جهان است. او همچنین تا سال ۲۰۰۰ مدیر صندوق سرمایهگذاری کوانتومی جورج سوروس بود.
تحلیل عمیق بازار و مدیریت ریسک محافظهکارانه به استنلی دراکن میلر کمک کرده است تا به عنوان یک معاملهگر و سرمایهگذار خود را مطرح کند. در حالی که بسیاری از معاملهگران فارکس اقدامات تهاجمی در معاملات را ترجیح میدهند، دراکن میلر به رویکردی تدافعی متکی است. او موفقیت خود را با استفاده از مدیریت ریسک بسیار دقیق خود و توانایی در واکنش سریع به بازار نشان میدهد.
استنلی دراکن میلر در کنار جورج سوروس در جریان بحران ارز بریتانیا در سال ۱۹۹۲ به شهرت رسید.
۱۱-مایکل مارکوس (Michael Marcus): مایکل مارکوس کار خود را در سال ۱۹۷۲ با پس انداز ۷۰۰۰ دلاری خود به عنوان یک معاملهگر آتی شروع کرد و در شرکت کامودیتی کورپوریشن (که اکنون متعلق به گلدمن ساکس است) شروع به کار کرد.
مایکل مارکوس نمونه بارز فردی است که تحت آموزش یک مربی خوب فارکس به عنوان معاملهگر مطرح شد. اگرچه مربیان فارکس سابقه ضعیفی در معرفی معاملهگران خوب دارند، اما مایکل مارکوس مدیریت ریسک را از اد سیکوتا آموخت و هنوز هم از آموزشهای او استفاده میکند.
فلسفه موفقیت مایکل مارکوس یادگیری مداوم و دریافت راهنمایی از معاملهگران باتجربه و همچنین تمرکز محتاطانه بر مدیریت ریسک است. مارکوس در طول دولت رونالد ریگان، پوزیشنی به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون دلار بر روی مارک آلمان داشت. اما عمده شهرت او به خاطر تبدیل ۳۰ هزار دلار به ۸۰ میلیون دلار در طول ۲۰ سال است.
۱۲- اندی کریگر (Andy Krieger): اندی کریگر که زمانی به عنوان جانشین جورج سوروس مطرح بود، در جریان سقوط بازار در دوشنبه سیاه در سال ۱۹۸۷ به شهرت رسید. او در آن زمان پوزیشن فروش دلار نیوزلند را داشت که باعث شد یکی از موفقترین معاملهگران بازار فارکس شود.
اندی کریگر در مقایسه با همتایان خود رویکرد تهاجمیتری اتخاذ میکند و شاید بتوان گفت یکی از تهاجمیترین معاملهگران معروف است که از اهرم بالایی برای معاملات خود استفاده میکند.
درک عمیق از تحلیل فاندامنتال منجر به آن شده است که اندی کریگر شهرت بالایی کسب کند. پس از اینکه Bankers Trust سقف معاملاتی اندی کریگر را از ۵۰ میلیون دلار به ۷۰۰ میلیون دلار افزایش داد، او پوزیشن فروشی بر روی دلار نیوزلند ایجاد کرد که به گفته برخی از عرضه سرمایه کشور نیوزلند هم بیشتر بود. در طول سقوط بازار در سال ۱۹۸۷، سود ۳۰۰ میلیون دلاری نصیب کریگر شد.
۱۳- بروس کوونر (Bruce Kovner): بروس کوونر در سال ۱۹۷۷ ۳۰۰۰ دلار از کارت اعتباری خود وام گرفت تا معاملات آتی سویا را آغاز کند. استراتژی بروس کوونر علاوه بر پیروی از روند و مدیریت ریسک دقیق، استفاده از اشتباهات بانک مرکزی و دولت است که باعث ایجاد عدم تعادل در بازارهای مالی میشود.
بروس کوونر به عنوان یک معاملهگر در شرکت کامودیتی کورپوریشن زیر نظر مایکل مارکوس، فعالیت میکرد. او در آن شرکت روش معاملهگری و مدیریت ریسک را آموخت.
بروس کوونر بعدها کاکستون اسوشیتز را تاسیس کرد و قبل از بازنشستگی سرمایه این شرکت را به بیش از ۱۴ میلیارد دلار افزایش داد.
۱۴- بیل گراس (Bill H. Gross): بیل گراس در پیمکو، شرکت مدیریت دارایی که او بنیانگذارش بود، اوراق قرضه معامله میکرد و به همین خاطر هم به پادشاه اوراق قرضه معروف شد.
تحلیل عمیق عوامل فاندامنتال و توانایی در تعریف ایدههای پیچیده به استراتژیهای ساده، هسته اصلی نحوه مدیریت پورتفوی بیل گراس را تشکیل میدهد. بیل گراس با توانایی منحصر به فرد خود در شناسایی و بهرهبرداری از ناکارآمدیهای بازار، پذیرش فناوریهای جدید و انطباق دادن پیمکو با رشد، توانست برتری خوبی در بازار کسب کند.
عمده شهرت وی به خاطر رشد شرکت پیمکو در سطح جهان بود.
چرا کسی به داد من نمیرسه
خواهش میکنم پیگیری کنید
ممنون از مطالب خوب و مفیدتون بیشک بهترین پیج هستید و موفق باشید