به گفته منابع صنعت شمش، چین تا حدی محدودیتهای واردات طلا را لغو کرده است و محدودیتهایی را که از ماه مه ۳۰۰ تا ۵۰۰ تن از این فلز به ارزش ۱۵ تا ۲۵ میلیارد دلار به قیمتهای فعلی را وارد این کشور کرده، کاهش داده است.
رویترز هفته گذشته گزارش داد، بانک مرکزی چین برای چند ماه سهمیه واردات را به بانکهای تجاری که مسئول بیشتر طلای وارد شده به این کشور هستند، کاهش داده یا سهمیه واردات را نداده است.
منابع گفتند که این اقدامات احتمالاً برای کاهش خروج سرمایه و تقویت یوان طراحی شده بود که به دلیل اختلاف تجاری با ایالات متحده بر اقتصاد چین به پایینترین حد در ۱۱ سال اخیر در برابر دلار سقوط کرده است.
سه نفر با آگاهی مستقیم از این موضوع در لندن و آسیا – بدون مشخص کردن مقدار دقیق، گفتند بانک مرکزی هفته گذشته مجدداً شروع به صدور سهمیه کرد، اما برای مقادیر کمتر طلا نسبت به حد معمول.
یکی از منابع گفت: «مقداری (سهمیه) داده شده است» و افزود که اینها «کمتر از حد معمول» بوده است.
منبع دیگری گفت که این “لغو جزئی” محدودیتها است.
بانک مرکزی چین به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.
دوره مستر کلاس طلا
جامعترین دوره آموزشی طلا
این دوره در مجموعه یوتوفارکس تهیه شده و نتیجه سالها تجربه در حوزه معاملهگری طلا و فارکس است. این دوره توسط مجموعهای از معاملهگران حرفهای یوتوفارکس تهیه شده است. با خرید این دوره از تجربه چندین معاملهگر بهرهمند خواهید شد.
چین بزرگترین واردکننده طلا در جهان است و بر اساس اطلاعات گمرکی این کشور، سال گذشته حدود ۱۵۰۰ تن فلز به ارزش ۶۰ میلیارد دلار – معادل یک سوم کل عرضه جهان – وارد این کشور شد.
تقاضای چین برای جواهرات طلا، شمشهای سرمایه گذاری و سکه در دو دهه گذشته سه برابر شده است چرا که این کشور به سرعت ثروتمندتر شده است. طبق دادههای رسمی، ذخایر رسمی طلای چین در همین حین پنج برابر افزایش یافت و به نزدیک به ۲۰۰۰ تن رسید.
پکن قبلاً اقداماتی را برای جلوگیری از خروج سرمایه در زمانی که پولش ضعیف شده بود، انجام داده است. منابع گفتهاند که این مراحل شامل محدودیتهایی برای واردات طلا در سال ۲۰۱۶ است.
هیچ داده روشنی برای خروج سرمایه وجود ندارد، اما معیاری از تراز پرداختهای چین به نام اشتباهات و حذفیات حاکی از خروج ۸۸ میلیارد دلاری در سه ماه اول سال جاری است که بیشترین رکورد ثبت شده است.
ارقام گمرک چین نشان میدهد که این کشور در ماههای مه و ژوئن ۲۲۸ تن طلا کمتر از دو ماه مشابه سال ۲۰۱۸ وارد کرده است.
به گفته کارشناسان صنعت شمش، تا اواسط ماه اوت، از ماه مه تا کنون ۵۰۰ تن طلای کمتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته وارد چین شده است.