تب تورم آمریکا در حال قطع شدن است

زمان مطالعه: 4 دقیقه

تب تورم آمریکا در حال قطع شدن است

تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس ۲۲ تیر

  • تب تورم آمریکا در حال قطع شدن است

تورم آمریکا به ۳% کاهش یافت و همچنان به هدف تورمی ۲ درصدی بانک مرکزی آمریکا نرسیده اما به آن نزدیک می‌شود. تورم هسته نیز بیش از انتظارات کاهش یافت و به ۴.۸% رسید. این هنوز بیش از دو برابر هدف ۲ درصدی فدرال رزرو است، اما باز هم، اعداد تورم ایالات متحده به وضوح در مسیر درستی قرار دارند، تورم خدمات از جمله هزینه‌های مسکن در حال کاهش است، و همه اینها خبر خوبی برای عقب نشینی اعضای هاوکیش فدرال رزرو در میان تنش‌های فزاینده طی چند هفته گذشته است.

تغییر چندانی در انتظارات برای افزایش ۰.۲۵ درصدی دیگر در جلسه بعدی فدرال رزرو رخ نداده و اکنون بیش از ۹۰% احتمال این افزایش وجود دارد اما انتظارات برای افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر کاهش یافته است. پس از انتشار داده CPI بازده اوراق ۲ ساله خزانه داری آمریکا به ۴.۷۰% کاهش یافت و بازده اوراق ۱۰ ساله به ۳.۸۵% رسید.

یک سوال بزرگ این است: اگر تورم با سرعت خوشایند در حال کاهش است، چرا فدرال رزرو برای افزایش بیشتر نرخ بهره زحمت می‌کشد؟ آیا بهتر نیست فقط منتظر بماند و ببیند تورم به کجا می‌رود؟

بله، اما مقامات فدرال رزرو مطمئناً همچنان فکر می‌کنند که ۴.۸٪ هنوز خیلی بالا است و خطر چرخش در انتظارات تورمی و تورم هنوز باید با دقت مدیریت شود، چرا که اثر پایه مطلوب ناشی از قیمت انرژی در ماه‌های آینده به آرامی شروع به محو شدن خواهد کرد و نتیجه آن بر تورم مطلوب نخواهد بود. سپس افزایش قیمت‌های انرژی امروز می‌تواند در ماه‌های آینده دوباره به پویایی قیمت‌ها دامن بزند، و اگر چین بتواند به لطف محرک‌های پولی و مالی فراوان، رشد را تقویت کند، تأثیر آن بر تورم جهانی قابل احساس است. به عقیده توماس بارکین، عضو بانک مرکزی آمریکا “اگر خیلی زود عقب نشینی کنیم، تورم قوی‌تر می‌شود”. اما احتمال دو افزایش نرخ دیگر نرخ بهره پس از تهاجمی‌ترین چرخه افزایش از سوی فدرال رزرو با داده‌های واقعی کمی افراطی به نظر می‌رسد. امروز شاخص قیمت تولید کننده آمریکا منتشر خواهد شد که انتظار می‌رود به پایین‌ترین سطح از زمان همه‌گیری ویروس کرونا برسد.
رشد اقتصادی چین برای تورم امروز در مقایسه با چند ماه پیش بسیار کمتر تهدید کننده به نظر می‌رسد. صادرات چین در ماه ژوئن ۱۲.۴% کاهش یافت که بدتر از کاهش ۷.۵ درصدی منتشر شده در ماه مه و بدتر از پیش بینی بازار برای کاهش ۹.۵ درصدی بود. کاهش ماه ژوئن در صادرات چین شدیدترین کاهش حجم فروش از فوریه ۲۰۲۰ را نشان داد. بدتر شدن تقاضای خارجی به دلیل تورم بالا و افزایش نرخ بهره همچنان بر تجارت چین تأثیر گذاشته است. در همین حال، واردات ۶.۸% کاهش یافت، چهارمین ماه متوالی کاهش به دلیل تقاضای داخلی ضعیف بود.

چین احتمالاً در مقطعی بهبود خواهد یافت، اما بعید است شاهد باشیم که رشد چین فشار شدیدی بر بازارهای کامودیتی وارد کند. این یک خبر خوب برای ناظران تورم است. مورد دیگر این است که بازپرداخت وام‌های دانشجویی ایالات متحده از اکتبر از سر گرفته می‌شود و این باید به عنوان یک اقدام مالی محدودکننده عمل کند و به فدرال رزرو کمک کند تا تورم را رام کند. بنابراین، اگرچه ممکن است در ماه‌های آینده افزایشی در ارقام تورم وجود داشته باشد، اما بعید است که دوباره شاهد افزایش مجدد تورم به بالای ۴ تا ۵% باشیم. همچنین بعید است که به راحتی شاهد کاهش آن به ۲ درصد باشیم.

سقوط دلار آمریکا

فشار فروش دلار آمریکا پس از CPI شتاب گرفت و شاخص دلار با سرعت به سطح ۱۰۰ نزدیک می‌شود. این خبر خوبی برای تورم در سایر نقاط جهان است، چرا که هر چه دلار آمریکا ضعیف‌تر باشد، قیمت انرژی و مواد خام مورد مذاکره برحسب دلار آمریکا کاهش می‌یابد. همانطور که افزایش ارزش دلار به تورم در سطح جهانی دامن زد، کاهش ارزش آن نیز می‌تواند به کاهش آن کمک کند.

جفت ارز EURUSD به محدوده ۱.۱۱۵۰ رسید و جفت ارز GBPUSD از محدوده ۱.۳۰ عبور کرد، در حالی که جفت ارز USDJPY افت خود را پایین‌تر از محدوده روانی ۱۴۰ ادامه داد. در بخش فلزات گرانبها، طلا به پشتوانه بازده پایین‌تر اوراق و دلار ضعیف‌تر رشد می‌کند. قیمت هر اونس از ۱۹۶۰ دلار گذشته بود.

در بازار انرژی نفت به سمت محدوده میانگین متحرک 200 روزه در محدوده ۷۷ دلار حرکت می‌کند. با این حال محدوده ۷۷ – ۸۰ دلار محدود سختی برای عبور قیمت خواهد بود چرا که هر چه قیمت انرژی بالاتر باشد، انتظارات تورمی بیشتر می‌شود و هر چه انتظارات تورمی بیشتر باشد، سیاست فدرال رزرو انقباضی‌تر می‌شود. هرچه سیاست فدرال رزرو انقباضی‌تر باشد، احتمال رکود قوی‌تر می‌شود و هر چه احتمال رکود قوی‌تر باشد، تقاضای جهانی انرژی کاهش می‌یابد و قیمت انرژی نیز کاهش می‌یابد.

در بازار سهام، کاهش تورم ایالات متحده و کاهش بازده ایالات متحده، S&P500 را به بالاترین سطح خود از آوریل ۲۰۲۲ رساند. این شاخص با انتظارات مبنی بر این فدرال رزرو یک بار دیگر نرخ بهره را افزایش می‌دهد و سپس متوقف شود و چرخه انقباض واقعی می‌تواند با فرود نرم به پایان برسد، به سطح ۴۵۰۰ رسید. از سوی دیگر، نزدک ۱۰۰ به بالاترین سطح از ابتدای سال گذشته صعود کرد. به عنوان مثال متا به دلیل خوش بینی نسبت به تورم و این خبر که پلتفرم Threads در حال رشد است در حالی که ترافیک رقیب توییتر را کاهش می‌دهد، ۳.۷۰% افزایش یافت.

منبع: Swissquote

برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید