تقویت لحن هاوکیش بانک‌های مرکزی در سراسر جهان

زمان مطالعه: 3 دقیقه

تقویت لحن هاوکیش بانک‌های مرکزی در سراسر جهان

تحلیل سنتیمنت روزانه فارکس ۱۸ خرداد

افزایش ۰.۲۵ درصدی غافلگیر کننده بانک مرکزی کانادا در روز گذشته، شوکی به بازارهای مالی وارد کرد. تصمیم بانک مرکزی کانادا برای ادامه افزایش نرخ بهره، پس از توقفی که در دو جلسه اخیر داشت و همچنین غافلگیری بانک مرکزی استرالیا منجر شده اعضای هاوکیش دیگر بانک‌های مرکزی در سراسر دنیا تقویت شوند و همچنین انتظارات افزایش نرخ بهره برای بانک مرکزی آمریکا نیز افزایش یابد.

توجه داشته باشید که فدرال رزرو آمریکا طرفدار این نوع غافلگیری‌ها نیست، بنابراین قیمت گذاری انتظارات قبل از جلسات عموما دقیق هستند. فعالیت‌ها در بازار آتی نرخ بهره فد اکنون حدود یک سوم احتمال افزایش نرخ بهره را در جلسه ماه ژوئن و حدود دو سوم احتمال افزایش نرخ بهره در ماه ژوئیه را می‌دهند.

در نتیجه بازده اوراق ۲ ساله که انتظارات نرخ فدرال رزرو را برآورده می‌کند، تحت فشار مجددی بالاتر از سطح ۴.۵۰% قرار گرفت، در حالی که بازده اوراق ۱۰ ساله ایالات متحده حدود ۳.۸۰% است.

اگر انتظارات از بانک مرکزی آمریکا هاوکیش‌تر شوند، احتمالا بازده اوراق ۲ ساله به سمت محدوده ۵% حرکت می‌کند اما پتانسیل حرکت صعودی بازده اوراق ۱۰ ساله کمتر است چرا که افزایش تهاجمی نرخ بهره از سوی سیاست گذارانی که زمانی بیش از حد صبور بودند اما اکنون صبور نیستند، اقتصاد جهان را به سمت هرج و مرج عمیق‌تری در نیمه دوم سال سوق می‌دهد، احتمال رکود بالاتر برای یک رکود بالقوه عمیق‌تر به ناچار دوباره پدیدار می‌کند و شکاف بین بازده اوراق ۲ ساله و ۱۰ ساله را بیشتر می‌کند.

شاخص راسل ۲۰۰۰ چه چیزی را به ما نشان می‌دهد؟

غافلگیری بانک مرکزی استرالیا و کانادا و افزایش بازده اوراق برای ارزشگذاری بازار سهام منفی است. شاخص S&P 500 عقب نشینی داشت در حالی که شاخص نزدک که نسبت به نرخ بهره حساس‌تر است افت ۱.۷۵ درصدی را تجربه کرد چرا که سهام شرکت‌هایی مانند انویدیا (Nvidia) که در محدوده اشباع خرید قرار داشتند افت قابل توجهی داشتند. روز گذشته انویدیا بیش از ۳% کاهش یافت.

اما راسل ۲۰۰۰ که از زمان بحران بانکی نسبت به شاخص S&P 500 و سهام شرکت‌های بزرگ تکنولوژی عملکرد ضعیف‌تری داشته است، روز گذشته تقریبا ۲.۵% افزایش یافت. این در حالی است که دو روز پیش نیز ۲.۷% افزایش یافته بود. طبق گزارش Bear Traps، تنها دو روز از سال ۱۹۹۰ وجود داشته که S&P500 کمتر از ۰.۲۵% و راسل ۲۰۰۰ بیش از ۲.۵% افزایش یابد.

توجه داشته باشید که رشد راسل ۲۰۰۰ به این معنی نیست که شرکت‌های کوچک می‌توانند بهتر با افزایش نرخ بهره مقابله کنند، برعکس، شرکت‌های کوچک در برابر افزایش نرخ بهره و شرایط فشرده‌‌تر اعتبار آسیب پذیرتر هستند، اما افزایش غافلگیر کننده شرکت‌هایی با ارزش بازار کوچک می‌تواند نشانه‌ا‌ی‌ باشد که رالی در سهام شرکت‌های بزرگ تکنولوژی مطمئناً بیش از حد پیش رفته و تعادل مجددی در پرتفوی سهام رخ می‌دهد.

بازار فارکس و کامودیتی‌ها

شاخص دلار در محدوده اوج قیمتی خود از ماه مارس نوسان می‌کند اما شرط بندی‌های هاوکیش برای دیگر بانک‌های مرکزی منجر شده پتانسیل صعودی برای دلار در سطوح فعلی محدود باشد. جفت ارز EURUSD از سطح ۱.۰۷ رشدی داشته، جفت ارز GBPUSD در محدوده ۱.۲۴۶۰ معامله می‌شود و به سمت محدوده ۱.۲۵ حرکت می‌کند در حالی که جفت ارز USDJPY در محدوده ۱۴۰ با فشار فروشی مواجه شده است. داده‌های امروز ژاپن حاکی از مازاد تجاری بیشتر ژاپن در ماه آوریل بود، در حالی که رشد سه ماهه اول به سمت بالا بازنگری شده است.

روز گذشته لیر ترکیه در برابر دلار ۷% تضعیف شد چرا که وزارت خزانه داری و دارایی، تحت رهبری مهمت شیمشک تازه منصوب شده، از بانک مرکزی خواسته تا مداخلات ارزی خود را کاهش دهد. مداخلات ظاهراً پس از رسیدن USDTRY به مرز ۲۳ از سر گرفته شد، با این حال لرزش‌های اخیر در لیر ترکیه نشانه آن است که ترکیه از مداخلات پرهزینه و ناپایدار فارکس خود دست می‌کشد. ریسک‌های USDTRY به سمت بالا متمایل است و اگر این جفت ارز آزادانه معامله شود، می‌تواند به راحتی به ۳۰/۳۵ برسد.

طلا نیز به دلیل افزایش بازده اوراق و قدرت دلار، تحت فشار قرار گرفته است. طلا میانگین متحرک 100 روزه خود در محدوده ۱۹۴۰ دلار را لمس می‌کند و اگر این محدوده حمایتی از دست رود، فشار فروش می‌تواند تشدید شود. محدوده هدف بعدی برای فروشندگان می‌تواند ۱۹۰۵ دلار باشد.

در بازار انرژی نفت خام روز گذشته از محدوده ۷۳ دلار عبور کرد چرا که داده‌های EIA نشان می‌دهد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۵۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است. اما افزایش نرخ‌ها، فشرده شدن شرایط مالی و افزایش نگرانی‌های مربوط به رکود، برای نفت نزولی است آن هم در حالی که نفت نتوانست از کاهش تولید اوپک در اوایل این هفته بهره ببرد. ریسک‌ها برای نفت نزولی هستند. مقاومت مهمی برای نفت در محدوده ۷۵ دلار وجود دارد که می‌تواند منجر به افت نفت تا محدوده ۷۰ دلار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید