هفته پیشرو – تقریباً برای بازار قطعی شده است که فدرال رزرو در نشست پولی این هفته خود یک مکث در چرخه افزایش نرخ بهره ارائه میکند. با این حال، تمرکز بازار بر پیشبینیهای بهروزشده، یا همان داتپلات فدرال رزرو خواهد بود. این پیشبینیها میتواند بینشهایی را در مورد اهداف پولی آتی این بانک مرکزی ارائه دهد و توسط فعالان بازار به دقت رصد میشود. از سوی دیگر، بانکهای مرکزی انگلیس، ژاپن و سوئیس دارای فضایی بیشتر برای شگفتزده کردن بازار هستند. این سه بانک مرکزی ممکن است توان انجام اقدامات یا اظهارات غیرمنتظره پولی را داشته باشند. چنین شگفتیهایی میتواند سوخت کافی برای افزایش نوسانات در بازار فارکس را فراهم کند.
مراقب داتپلات فدرال رزرو باشید!
کارزار نشستهای پولی بانکهای مرکزی قرار است با نشست فدرال رزرو در روز چهارشنبه آغاز شود. احساسات فعلی بازار نشان میدهد که احتمال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو بسیار کم است؛ زیرا مقامات این بانک مرکزی بر نیاز به صبر و ارزیابی کامل دادههای دریافتی، قبل از تصمیمگیری تاکید کردهاند.
بنابراین، انتظار میرود تمرکز اصلی بازار بر پیشبینیهای اقتصادی بهروزشده و پیشبینیهای ارائهشده نسبت به نرخ بهره در داتپلات جدید باشد. به طور خاص، سرمایهگذاران مشتاقند بدانند آیا فدرال رزرو تعهد خود را برای یک افزایش دیگر نرخ بهره در اواخر سال جاری حفظ خواهد کرد یا خیر؛ و چه تعداد کاهش نرخ بهره ممکن است برای سال بعد ارائه شود.
در داتپلات قبلی، پیشبینی شده بود که نرخ بهره در سال آینده به ۴.۶ درصد برسد که حاکی از کاهش ۱ درصدی این نرخ نسبت به اوج مورد انتظار است. با این حال، با وجود مجموعهای از دادههای اقتصادی قوی اخیر، و نشانههایی مبنی بر اینکه اقتصاد ایالات متحده علائمی از سرد شدن را نشان نمیدهد، این ریسک وجود دارد که سیاستگذاران این بار کاهش کمتر نرخ بهره را پیشبینی کنند.
رشد اقتصادی ایالات متحده آشکارا در طول ماههای تابستان شتاب بیشتری گرفته است؛ که توسط هزینههای مصرفکننده انعطافپذیر، و بازار کار که از اکثر تخمینها درباره اشتغال کامل پیشی گرفته، تقویت شده است. علاوه بر این، با توجه به اینکه قیمت انرژی در یک روند صعودی قابل توجه است، بعید است که فشارهای تورمی به زودی از بین برود. در نتیجه، نشست پولی آتی میتواند نشست بسیار مهمی باشد؛ زیرا فدرال رزرو ممکن است این انتظار را تقویت کند که نرخ بهره برای مدت طولانی بالا باقی بماند، و به طور احتمالی به افزایش بازدهی اوراق قرضه و تقویت دلار دامن بزند.
در کل، چشمانداز دلار امیدوارکننده به نظر میرسد؛ زیرا دارای ترکیبی منحصربهفرد از پایههای قوی اقتصادی، نرخ بهره جذاب و ویژگی ایمن بودن است. این امر به شدت با سایر ارزهای بزرگ دیگر در تضاد است. اروپا و چین با رکود اقتصادی قابل توجهی دست و پنجه نرم میکنند، ین به دلیل عدم تمایل بانک مرکزی ژاپن به دور شدن از نرخ بهره منفی تضعیف شده است، و پوند انگلیس همچنان مستعد تغییرات در تمایلات فضای ریسک جهانی است.
هر اتفاقی در نشست بانک مرکزی انگلیس محتمل است
بعد از فدرال رزرو، نوبت به بانک مرکزی انگلیس میرسد که نشست پولی خود را در روز پنجشنبه برگزار کند. قیمتگذاری بازار حاکی از افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی انگلیس با احتمال ۷۰ درصد است. از سوی دیگر، انتشار دادههای اخیر، تصویر متفاوتی را ارائه کرده است که نشاندهنده کاهش قابل توجه رشد اقتصادی و تضعیف بازار کار در بریتانیا است. با این حال، فشارهای تورمی همچنان بالاست و معضلی پیچیده برای مقامات بانک مرکزی انگلیس ایجاد میکند.
رشد اقتصادی در ماه ژوئیه نسبت به سال قبل بدون تغییر مانده، و بررسیهای تجاری حاکی از انقباض احتمالی تولید است. به طور مشابه، با کاهش اشتغال در ماه ژوئیه، شاخصهای بازار کار در جهت منفی پیش میروند. این موضوع نیز توسط شاخصهای پیشرو اشتغال نمایان شده، و ممکن است ادامه داشته باشد.
با این حال، نرخ سالانه رشد دستمزدها به ۸.۵ درصد در ماه ژوئیه رسید، که نشان میدهد بعید است تورم به زودی کاهش یابد. این یک معما برای سیاستگذاران ایجاد میکند. افزایش بیشتر نرخ بهره میتواند به مهار تورم کمک کند، اما همچنین ممکن است رشد را خفه کند؛ و به طور احتمالی اقتصاد را وارد رکود کند. در نتیجه، انتظار میرود رای مقامات بانک مرکزی انگلیس در نشست پولی این هفته تقسیم شود. اظهارات اخیر مقامات بانک مرکزی انگلیس نشان میدهد که افزایش نرخ بهره، نتیجهای محتملتر است، اما ممکن است هر اتفاق دیگری بیافتد.
با بررسی پوند انگلیس، به نظر میرسد که ریسکهای به سمت نزول منحرف شده است. اگر بانک مرکزی انگلیس تصمیم به افزایش نرخ بهره بگیرد، ممکن است که پوند یک جهش اولیه به سطوح قیمتی بالاتر را تجربه کند. البته شایان ذکر است هرگونه حرکت صعودی بعد از افزایش نرخ بهره در پوند، ممکن است محدود شود؛ زیرا افزایش نرخ بهره پیشبینی پایه بازار است. علاوه بر این، اگر آرا تقسیم شود و تعهد روشنی برای افزایش بیشتر نرخ بهره توسط مقامات بانک مرکزی انگلیس وجود نداشته باشد، رشد پوند میتواند به سرعت معکوس شود. در مقابل، اگر بانک مرکزی انگلیس تصمیم به عدم تغییر نرخ بهره بگیرد، شگفتی بزرگی برای بازار خواهد بود و احتمالاً منجر به کاهش فوری ارزش پوند خواهد شد.
از نظر آماری، تورم ماه اوت قبل از نشست بانک مرکزی انگلیس در روز چهارشنبه منتشر میشود، در حالی که آخرین دسته از نظرسنجیهای تجاری برای روز جمعه برنامهریزی شده است که بینش بیشتری از چشمانداز اقتصادی ارائه میدهد.
چه انتظاری از بانکهای مرکزی سوئیس و ژاپن میرود؟
در سال ۲۰۲۳، فرانک سوئیس به عنوان ارز با عملکرد برتر ظاهر شد، و پس از آن پوند انگلیس قرار گرفت. این عملکرد چشمگیر را میتوان به اقدامات بانک مرکزی سوئیس برای خروج از نرخ بهره منفی و کاهش مداخلات ارزی با هدف تقویت فرانک نسبت داد. علاوه بر این، برخی جریانهای امن محتاطانه به فرانک سوئیس وجود داشته است که ناشی از نگرانیها در مورد چشمانداز اقتصادی ضعیفتر ناحیه یورو است.
مقامات بانک مرکزی سوئیس قرار است در روز پنجشنبه تشکیل جلسه دهند، بازار ۶۰ درصد احتمال میدهد که نرخ بهره افزایش یابد. با این حال، به دلیل از دست رفتن شتاب اخیر در اقتصاد سوئیس و تورم که در ماه اوت به ۱.۶ درصد رسیده است، درباره این تصمیم عدم اطمینان زیادی وجود دارد. با این وجود، بانک مرکزی سوئیس رشد مجدد تورم را پیشبینی میکند که ناشی از افزایش هزینههای برق و اجارهبها بوده، و افزایش اخیر قیمتهای انرژی احتمالاً این چشمانداز را تقویت میکند.
با توجه به ارزیابی بانک مرکزی سوئیس از تورم، به نظر میرسد این پیشبینی محتملتر است که آنها افزایش نرخ بهره را انتخاب، و به طور احتمال فرانک را تقویت کنند. با این حال، شایان ذکر است که این افزایش ممکن است آخرین افزایش نرخ بهره در چرخه فعلی انقباض پولی بانک مرکزی سوئیس باشد؛ زیرا تورم تا حد زیادی مهار شده است.
در نهایت بازار به ژاپن میرسد. ممکن است در زمان تشکیل جلسه بانک مرکزی ژاپن در روز جمعه، تغییرات قابل توجهی در موضع پولی رخ ندهد؛ زیرا این بانک مرکزی قبلاً در نشست ماه ژوئیه سیاستهای پولی خود را تعدیل کرده بود. انتظار میرود که در نشست پولی این هفته یک گزارش مختصر ارائه شده، و اثرات اقدامات قبلی توسط بانک مرکزی ژاپن بررسی شود.
علیرغم اقدامات انقباضی بانک مرکزی ژاپن، ین به تضعیف خود ادامه داده است، که عمدتاً به دلیل افزایش بازدهی اوراق قرضه ایالات متحده و قیمت انرژی است. جفتارز USDJPY در حال حاضر در حال آزمایش بالاترین سطوح خود در سال جاری است. ترکیبی از یک موضع انقباضی فدرال رزرو، در کنار حفظ موضع تطبیقی بانک مرکزی ژاپن میتواند به طور احتمالی محرکی برای رشد بیشتر جفتارز USDJPY باشد.
در نهایت، هفته آینده مملو از انتشار دادههای قابل توجه است. رویدادهای برجسته شامل شاخص مدیران خرید به گزارش موسسه رتبهبندی S&P Global برای ماه سپتامبر است که قرار است در روز جمعه منتشر شود. با توجه به نشانههایی از رکود اقتصادی، توجه بازار به ویژه بر دادههای ناحیه یورو متمرکز خواهد شد. علاوه بر این، روز سهشنبه آخرین آمار تورم کانادا را به همراه خواهد داشت و روز پنجشنبه شاهد انتشار ارقام تولید ناخالص داخلی نیوزیلند خواهیم بود، که هر دو به دقت توسط فعالان بازار رصد خواهند شد.
منبع: XM
بیشتر بخوانید: