آیا روند صعودی فلزات گران‌بها پایان یافته است؟

زمان مطالعه: 2 دقیقه

آیا روند صعودی فلزات گران‌بها پایان یافته است؟

از ابتدای هفته، طلا بیش از ۳ درصد که بزرگترین افت روزانه در تقریباً دو سال اخیر به شمار می‌رود، سقوط کرده، در حالی که نقره اصلاح شدید ۵.۵ درصدی را به تصویر کشیده است. دو دلیل اصلی برای این اصلاح قیمتی ناگهانی وجود دارد.

در وهله اول، کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه تقاضا برای دارایی‌های امن مانند طلا را کاهش می‌دهد. از یک طرف، این تغییر در حالی رخ می‌دهد که اسرائیل تحت فشار آمریکا و متحدان دیگر، از برنامه‌های خود برای ضربه شدید به ایران عقب‌نشینی می‌کند. حمله موشکی که تل‌آویو در ۱۹ آوریل علیه یک تاسیسات ایرانی انجام داد، باید بسیار قاطعانه‌تر می‌بود. با این حال، اسرائیل برای جلوگیری از تشدید درگیری، آن را ملایم کرد. از سوی دیگر، طبق گزارش‌های داخلی دولت ایران، تهران قصد انجام حمله تلافی‌جویانه جدی را ندارد.

دومین عاملی که بر فلزات گران‌بها تأثیر می‌گذارد، داده‌های کلان اقتصادی، به ویژه واکنش اعضای فدرال رزرو به آخرین به‌روز‌رسانی‌هاست. به طور خاص، افزایش ۳.۵ درصدی تورم مصرف‌کننده در ایالات متحده در ماه مارس، در مقایسه با ۳.۲ درصد در فوریه که به بالاترین سطح از سپتامبر ۲۰۲۳ رسیده، باعث تجدید نظر در مورد کاهش نرخ بهره شده است. به همین دلیل، گولسبي، عضو فدرال رزرو، اشاره کرد که پیشرفت در مهار تورم در ایالات متحده متوقف شده، در حالی که جروم پاول، رئیس این بانک مرکزی، معتقد بود ممکن است نرخ بهره در حالی که مبارزه با تورم ادامه دارد، بالا بماند.

شایان ذکر است اظهارات پاول باعث شده تا اکثر تحلیلگران بر این باور باشند که قبل از نشست پولی ۱۸ سپتامبر فدرال رزرو یا حتی تا آخر امسال، هیچ کاهش نرخ بهره‌ای در آمریکا وجود نخواهد داشت.

دوره مستر کلاس طلا

این دوره در مجموعه یوتوفارکس تهیه شده و نتیجه سال‌ها تجربه در حوزه معامله‌گری طلا و فارکس است. این دوره توسط مجموعه‌ای از معامله‌گران حرفه‌ای یوتوفارکس تهیه شده است. با خرید این دوره از تجربه چندین معامله‌گر بهره‌مند خواهید شد.

تحلیلگران وانگارد به مشتریان خود توصیه می‌کنند که با توجه به آخرین داده‌ها، اضافه کردن ابزارهای محافظ در برابر تورم به سبد سهام خود را در نظر بگیرند. در واقع، به نظر می‌رسد به همان جایی که سال گذشته شروع کردیم، بازگشتیم.

در مورد دلایل افزایش قیمت، ترکیبی از تقاضای مداوم مصرف‌کننده، عملکرد اقتصادی غیرمنتظره قوی، تزریق پول توسط فدرال رزرو (M2 اخیراً کاهش قابل توجهی نداشته) و افزایش هزینه‌های انرژی است. با این حال، ایالات متحده واردات آلومینیوم، مس و نیکل روسیه را ممنوع کرده است. ضمناً، روسیه یک بازیگر مهم در صنعت معدن به شمار می‌رود که حدود ۶ درصد از تولید جهانی نیکل، ۵ درصد آلومینیوم و ۴ درصد مس را به خود اختصاص داده است.

در مورد چشم‌انداز کوتاه‌مدت برای طلا و نقره، نظارت بر شاخص‌های کلان اقتصادی ضروری است، زیرا همه‌چیز به آن‌ها بستگی دارد. به طور خاص، باید به آمار تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه‌ماهه اول (۲۵ آوریل) و شاخص مخارج مصرف شخصی (۲۶ آوریل) توجه کرد. پیش‌بینی می‌شود که تولید ناخالص داخلی ایالات متحده به ۲.۵ درصد کاهش یابد، در حالی که انتظار می‌رود شاخص کل و هسته شاخص مخارج مصرف شخصی حدود ۲.۶ درصد باشد.

این ارقام بر دلار و سهام آمریکا تأثیر خواهد گذاشت و نوسانات آن‌ها بر کالاها و دارایی‌های پوشش ریسک از جمله طلا، تأثیر خواهد گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید