نفت امسال می‌تواند بیشتر از انتظار تحلیلگران افزایش یابد!

زمان مطالعه: 3 دقیقه

تحلیلگر مورگان استنلی: قیمت نفت امسال می‌تواند بیشتر از انتظار تمام تحلیلگران افزایش یابد!

قیمت نفت طی چند هفته گذشته تقویت شده است، اما این روند به طور قابل توجهی چشمگیر نیست، زیرا نفت برنت همچنان در محدوده پایین ۸۰ دلار و نفت WTI حدود ۸۰ دلار در هر بشکه قرار دارد.

با این حال، به گفته مارتیجن راتس، تحلیلگر ارشد نفت در مورگان استنلی، این وضعیت ممکن است در اواخر سال تغییر کند. در واقع، قیمت‌ها می‌توانند به شدت افزایش یابند که برخی را غافلگیر نماید.

راتس این هفته به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «در بازارهای نفت این دیدگاه وجود دارد که تولیدکنندگان غیرعضو اوپک می‌توانند تمام رشد تقاضا را در سال جاری تامین کنند و بنابراین فضای زیادی برای نفت اوپک وجود ندارد. این موضوع به معنای ادامه کاهش تولیدات توسط اوپک است.»

با این حال، تحلیلگر ارشد نفت در مورگان استنلی با اشاره به این که «در بخش عرضه، شاهد کندی در نفت شیل آمریکا، برزیل و کانادا هستیم، انتظار داشتیم ذخایر نفت خام افزایش یابد، اما از ابتدای سال تاکنون تقریباً ثابت مانده است. اگر در سه‌ماهه اول ذخایر نفت ثابت بمانند، پس احتمالاً در طول دوره تابستان به میزان قابل توجهی کاهش خواهند یافت.»

جالب اینجاست که اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) این هفته پیش‌بینی خود را در مورد رشد تولید نفت ایالات متحده در سال جاری را به سمت بالا اصلاح نمود، اما چشم‌انداز تولید جهانی خود را به سمت پایین تعدیل کرد. EIA همچنین بر اساس آن، پیش‌بینی خود را تجدید نظر کرد و اکنون انتظار دارد قیمت نفت برنت و WTI سال جاری را با قیمت‌های بالاتری نسبت به پیش‌بینی‌های قبلی خود به پایان برسانند.

EIA در آخرین چشم‌انداز کوتاه‌مدت انرژی خود گفت: «کاهش رشد از پیش‌بینی افت قابل توجه ذخایر نفت خام جهانی در چشم‌انداز ما برای سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴ حمایت می‌کند.» این موضوع نشان می‌دهد تنش در بازارها که راتس پیش‌بینی می‌کند، ممکن است زودتر از موعد فرا برسد.

این موضوع مطمئناً بسیاری را که بازار نفت را به خوبی تامین‌شده می‌بینند، شگفت‌زده می‌کند، به خصوص به دلیل انبوهی از پیش‌بینی‌ها که حاکی از تقاضای ضعیف‌تر از چین است. این درک از ضعف تقاضا علی‌رغم این که بازار فیزیکی تقاضای بی‌سابقه‌ای را از چین، بزرگترین واردکننده این کالا در جهان، به لحاظ حجم نشان می‌دهد، در بیشتر سال گذشته به عدم رشد قیمتی نفت منجر شد.

نگرانی‌ها در مورد اقتصاد جهانی نیز به این تصور دامن زد که قیمت نفت فضای صعودی محدودی دارد. این نگرانی با درگیری بسیاری از کشورها با بهبود پس از قرنطینه همه‌گیری و برخی دیگر، به ویژه در اروپا، که از بحران انرژی که در اواخر سال ۲۰۲۱ آغاز شد و در سال ۲۰۲۲ واقعاً بدتر گشت، توجیه محکم‌تری پیدا کرده است.

با این حال، این نگرش نیز ممکن است در حال تغییر باشد. اوپک در آخرین گزارش بازار نفت خود، با تجدید نظر در پیش‌بینی‌اش برای سال جاری به میزان ۰.۱ به ۲.۸ درصد، به رشد اقتصادی خوش‌بین است. صندوق بین‌المللی پول ماه گذشته حتی خوش‌بین‌تر بود و رشد تولید ناخالص داخلی جهانی خود را برای سال جاری به ۳.۱ درصد، یعنی ۰.۲ درصد افزایش نسبت به پیش‌بینی قبلی خود، اصلاح کرد.

به همین دلیل است که اوپک حتی با وجود کاهش مداوم پیش‌بینی‌های تقاضای خود توسط آژانس بین‌المللی انرژی، همچنان بر انتظار خود برای رشد قوی تقاضای نفت در سال جاری، به میزان بیش از ۲.۲ میلیون بشکه در روز، تاکید دارد.

واقعا، در محیطی که تصور غالب بر اساس، یکم، تضعیف رشد تقاضای چین، دوم، اروپا در بحران اقتصادی و سوم، گذار انرژی است، به راحتی می‌توان فرض کرد که فشار صعودی بر قیمت نفت ضعیف باقی خواهد ماند. این فرض، مانند بسیاری از فرض‌های دیگر، ممکن است کاملاً اشتباه باشد و برای کسانی که روی آن قیمت‌گذاری می‌کنند، یک غافلگیری ناخوشایند به همراه داشته باشد.

در حال حاضر، پس از حملات پهپادی اوکراین به پالایشگاه‌های روسیه، قیمت‌ها در حال افزایش بوده که نگرانی‌هایی را در مورد امنیت عرضه ایجاد کرده است. این حملات همچنین باعث تقویت قیمت‌ها شده، زیرا برداشت‌ از ذخایر در ایالات متحده نشان‌دهنده افزایش تقاضاست. این افزایش موقت می‌تواند با نزدیک شدن به فصل سفر ادامه یابد، به ویژه با توجه به اینکه فروش خودروهای برقی نسبت به سال گذشته با کندی بیشتری در حال رشد است. این عوامل می‌توانند تا جایی باعث افزایش قیمت سوخت شوند که منجر به شوکی در بازار گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید