نظرسنجی ذخایر طلای بانکهای مرکزی نشان میدهد که بیش از ۸۱ درصد از اقتصاددان شرکتکننده در این نظرسنجی معتقدند که مدیران ذخایر به افزایش ذخایر طلای خود در ۱۲ ماه آینده ادامه خواهند داد. این دادهها که توسط شورای جهانی طلا منتشر شده است، نشاندهنده بالاترین سطح اطمینان ثبت شده از زمان شروع این نظرسنجی در سال ۲۰۱۹ است.
علیرغم قیمت بالای طلا و دو سال پیدرپی خرید بیسابقه بانکهای مرکزی، نزدیک به ۳۰ درصد از بانکهای مرکزی قصد دارند تا یک سال آینده به ذخایر طلای خود اضافه کنند. این روند، دیدگاه مساعد نسبت به طلا را در میان مدیران ذخایر برجسته میکند که این فلز گرانبها را پوشش مناسبی در برابر ریسک عدم اطمینان سیاسی و اقتصادی است.
✔️ برای پیگیری تحلیل روزانه طلا، صفحه تحلیل اونس طلا در فارکس را دنبال کنید.
اگرچه ۷۱ درصد از شرکت کنندهگان در این نظرسنجی هنوز دلایل سنتی را سبب خرید طلا میدانند اما دلایل دیگر امسال از آن پیشی گرفتهاند.
سه دلیل اصلی برای نگهداری طلا از نظر شرکتکنندگان در این نظرسنجی به ترتیب عبارتاند از ارزش بلندمدت طلا با ۸۸ درصد، عملکرد در زمان بحران با ۸۲ درصد و نقش آن بهعنوان یک متنوع کننده سبد با ۷۶ درصد است.
علاوه بر این، بانکهای مرکزی در بازارهای نوظهور و اقتصادهای درحالتوسعه (EMDE) چشمانداز مثبت خود را برای سهم آتی طلا در پرتفوی ذخایر حفظ کردند.
قابلذکر است، بانکهای مرکزی اقتصادهای نوظهور با بانکهای مرکزی با اقتصاد پیشرفته همراه شدند که اکنون به طلا نگاه مثبتتری دارند. بیش از نیمی یا ۵۷ درصد از بانکهای مرکزی با اقتصاد پیشرفته گفتند که طلا در پنج سال آینده سهم بیشتری از ذخایر را به خود اختصاص میدهد که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ که ۳۸ درصد از پاسخدهندگان این دیدگاه را داشتند.
شورای جهانی طلا گفت: بانکهای مرکزی با اقتصاد پیشرفته در چشمانداز خود نسبت به سهم دلار آمریکا از ذخایر جهانی بدبینتر شدهاند، دیدگاهی که همواره در میان اقتصادهای نوظهور برجستهتر بوده است.
بیش از نیمی یا ۵۶ درصد از پاسخدهندگان اقتصادهای پیشرفته در این نظرسنجی معتقدند که سهم دلار آمریکا از ذخایر جهانی کاهش خواهد یافت که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایشیافته است، درحالیکه ۶۴ درصد از پاسخدهندگان اقتصادهای نوظهور همین دیدگاه را دارند.
فشار فوقالعاده بازار، عدم اطمینان اقتصادی بیسابقه و تحولات سیاسی در سرتاسر جهان، طلا را در مقابل ذهن بانکهای مرکزی قرار داده است. بسیاری از این مؤسسات از ارزش دارایی بهعنوان راهی برای مدیریت ریسکها و تنوع بخشیدن به پرتفوی خود آگاه شدهاند.
نکته قابلتوجه این است که باوجود تقاضای بیسابقه از سوی بخش رسمی در دو سال گذشته، همراه با افزایش قیمت طلا، بسیاری از مدیران ذخایر همچنان اشتیاق خود را برای طلا حفظ کردهاند. درحالیکه تأثیراتی مانند قیمت ممکن است به طور موقت خرید را در کوتاهمدت کاهش دهد اما روند خرید همچنان پابرجاست؛ زیرا مدیران نقش طلا را بهعنوان یک دارایی استراتژیک در مواجهه با عدم اطمینان مداوم میشناسند.
منبع: miningweekly