سیتی پیشبینی میکند که قیمت نفت تا سال ۲۰۲۵ تا محدوده ۶۰ دلار کاهش مییابد، چرا که ذخایر پس از بازار فشرده در تابستان امسال افزایش مییابد که نشاندهنده چشمانداز نزولی با وجود تقاضای قوی فعلی و قیمتهای بالاتر است.
نفت ضررهای اوایل ژوئن، زمانی که نشانههای گروه اوپک پلاس مبنی بر اینکه میتواند مقداری از عرضه به بازار را در سهماهه چهارم بازگرداند و سیگنالهای نزولی را در سراسر بازار ارسال کرد، جبران کرده است.
اوایل روز جمعه، شاخص بینالمللی نفت برنت بالای ۸۵ دلار در هر بشکه معامله شد، در حالی که شاخص نفت خام WTI آمریکا بالای ۸۲ دلار در هر بشکه بود، زیرا نشانههایی از انقباض بازارهای فیزیکی شروع شد.
دوره مستر کلاس طلا
مشاهده رایگان دوره آموزشی طلا
قسمت 1 تا 3 دوره مستر کلاس طلا، جامعترین و کاملترین دوره آموزشی طلا را از طریق لینک زیر مشاهده کنید
بازار انتظار دارد تقاضای تابستانی قوی در سهماهه سوم باقی بماند، اما این ترس وجود دارد که رشد مصرف فصلی در سهماهه چهارم شروع به کاهش کند و قیمت نفت را به سمت پایین تحت فشار قرار دهد.
سیتی انتظار دارد که نفت به دلیل افزایش موجودی انبارها، در اواخر امسال به محدوده ۷۰ دلار و در سال ۲۰۲۵ به محدوده ۶۰ دلار کاهش یابد.
اریک لی، تحلیلگر انرژی جهانی سیتی در این هفته در مصاحبهای با Yahoo Finance گفت: «موجودی جهانی در سال آینده بسیار افزایش خواهد یافت.»
این تحلیلگر افزود: «ما فکر میکنیم که در تابستان کمی فشردگی در عرضه وجود داشته باشد، بنابراین شاهد ماندن قیمتها برای مدتی طولانیتر در پایین تا اواسط دهه ۸۰ هستیم.»
اما در حالی که نیمه دوم سال ۲۰۲۵ را بررسی میکنیم، واقعاً شاهد هستیم که بازارها بسیار با فشار مواجه شوند.
لی در مصاحبه با Yahoo Finance گفت: “همچنین انتظار میرود که رشد تقاضای جهانی نفت کاهش یابد، چرا که «تقاضای نفت میتواند با سرعت کمتر و کندتر نسبت به تولید ناخالص داخلی رشد کند و در واقع قبل از پایان این دهه به اوج خود برسد.»
شایان ذکر است سیتی یکی از نزولیترین دیدگاههای کوتاهمدت و بلندمدت را در مورد قیمت و تقاضای نفت دارد.
به عنوان مثال، گلدمن ساکس در گزارشی در این هفته گفت که «هنوز یک دهه به اوج تقاضا برای نفت باقی مانده است».
اوایل این ماه، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت قبل از سال ۲۰۳۰ به اوج خود خواهد رسید. این پیشبینی انتقاد اوپک را برانگیخت که هیثم الغیس، دبیرکل اوپک، گفت «به اوج رسیدن تقاضا در آینده نزدیک رخ نخواهد داد» و پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی «تفسیری پرریسک به ویژه برای مصرفکنندگان است و تنها منجر به نوسانات انرژی در مقیاس بیسابقه خواهد شد.»
تحلیلگران گلدمن ساکس به نوبه خود گفتند: «در حالی که برخی از پیشبینیکنندگان برتر پیشبینی کردهاند که تقاضای نفت تا سال ۲۰۳۰ به اوج خود خواهد رسید، محققان ما انتظار دارند که روند مصرف نفت تا سال ۲۰۳۴ افزایش یابد.»
نیکیل بانداری، رئیس مشترک تحقیقات منابع طبیعی و انرژی پاک آسیا-اقیانوسیه و آمبر کای، تحلیلگر در گزارش این گروه مینویسند: «ما فکر میکنیم با اوج تقاضا یک دهه دیگر فاصله داریم و مهمتر از آن، پس از دههای که طول میکشد تا به اوج برسد، به جای کاهش شدید، برای چند سال دیگر به سمت اوج میرود.»
در کوتاهمدت، گلدمن ساکس قیمت نفت برنت را در تابستان امسال در بحبوحه تقاضای بالای مصرفکننده، ۸۶ دلار در هر بشکه میداند که بازار را در سهماهه سوم با کسری قابل توجهی مواجه میکند.
این بانک سرمایهگذاری همچنین به دلیل تقاضای فیزیکی برای نفت خام که در بحبوحه قیمتهای پایینتر از جمله در چین و ایالات متحده برای پر کردن مجدد ذخایر استراتژیک نفت (SPR) افزایش مییابد، کف قیمتی معادل ۷۵ دلار در هر بشکه در قیمت نفت برنت دارد.
بیشتر بانکها انتظار دارند قیمت نفت در تابستان امسال بالای ۸۰ دلار در هر بشکه باقی بماند و در سهماهه چهارم و اوایل سال آینده به محدوده ۷۰ دلار کاهش یابد.
جی پی مورگان انتظار دارد قیمت نفت در سال آینده به طور متوسط به ۷۵ دلار در هر بشکه برسد که از محدوده پیشبینیشده ۸۰ تا ۹۰ دلار در تابستان امسال کاهش مییابد.
تحلیلگران کامودیتی روند نرخ بهره و رشد اقتصاد جهانی را رصد خواهند کرد تا از آنها به عنوان مفروضاتی برای پیشبینیهای خود در اواخر سال جاری استفاده کنند، اما آنها همچنین حرکت بعدی اوپک پلاس را از نزدیک رصد خواهند کرد.
در حالی که این گروه نشان داده است که تمایل دارد بخشی از کاهش عرضه کنونی را آغاز کند، اوپک و متحدان غیراوپک آن به رهبری روسیه بعید است قیمت نفت را در پایینترین حد ۷۰ دلار و سقوط به ۶۰ دلار قرار دهند، چرا که هیچ یک از تولیدکنندگان این سازمان نمیتوانند بودجه خود را با این قیمتهای نسبتا پایین متعادل کنند.
منبع: Oilprice